Benim meselem görücü ben evlenmek istemiyorum düşünmüyorum daha 22 yaşındayım ve okuyorum meslek sahibi olmadn hiç bi şekilde düşünmüyorum ama gelen görücüler canımı sıkıyor artık hele babam vefat ettik ten sonda (9 ay oldu babam vefat edeli) daha da arttı kimsesiz mi sanıyorlar beni başına talih kuşu kondu ne kadar çirkin bi söz benim talih kuşuna ihtiyacım yok kendi kendime yetersem yeter bana en son gelen görücü gerçekten canımı sıktı yok tekkeciy miş yok dindarmış namazında niyazındaymış kişi aynı evin içine girince belli olur tabi ki din önemli bende dinine düşkün bi insanım ama dindar insanlar iyi olacak diye bi kaide yok din vicdandadır istersen sen günde 100 rekat namaz kıl haftada 1 tane hatim indir vicdanın yoksa ben senden iyi bi insan diye bahsetmem kusura bakmayın beni yargılamayın ama ben radikal dincileri sevmiyorum biraz anbiyane bi tabir ola bilir kusura bakmayın ben bu kadar okumak için meslek sahibi olmak için çabalarken akın akın gelen görücüler gerçekten canımı sıkmaya başladı
Benim meselem görücü ben evlenmek istemiyorum düşünmüyorum daha 22 yaşındayım ve okuyorum meslek sahibi olmadn hiç bi şekilde düşünmüyorum ama gelen görücüler canımı sıkıyor artık hele babam vefat ettik ten sonda (9 ay oldu babam vefat edeli) daha da arttı kimsesiz mi sanıyorlar beni başına talih kuşu kondu ne kadar çirkin bi söz benim talih kuşuna ihtiyacım yok kendi kendime yetersem yeter bana en son gelen görücü gerçekten canımı sıktı yok tekkeciy miş yok dindarmış namazında niyazındaymış kişi aynı evin içine girince belli olur tabi ki din önemli bende dinine düşkün bi insanım ama dindar insanlar iyi olacak diye bi kaide yok din vicdandadır istersen sen günde 100 rekat namaz kıl haftada 1 tane hatim indir vicdanın yoksa ben senden iyi bi insan diye bahsetmem kusura bakmayın beni yargılamayın ama ben radikal dincileri sevmiyorum biraz anbiyane bi tabir ola bilir kusura bakmayın ben bu kadar okumak için meslek sahibi olmak için çabalarken akın akın gelen görücüler gerçekten canımı sıkmaya başladı
Geçmiş olsunKonuşmayı deneseniz.
Yada kronik hastalığınız olduğunu söyleyin. Insanlar o zaman zaten size bozuk mal muamelesi gösteriyor. Kronik hastalığım var ordan biliyorum
Eve gelmiyorlar annem zaten şiddetle karşı çevrem dekiler defalarca söyledim benim canımı sıkkan babamdan aonra bunların hortlaması ve aşırı ısrarcı olmaları neymiş başımı sokacak bi evim olmalıymışEvinize mı geliyor kabul etmeyin annenize kararınızı bildirin çevreye de evlenmek istemiyorum deyin bu kadar zor değildirkendine neden dert ediyorsun ki kabul etme tamam çevrene de evlenmeyecegini söyle
Defalarca anlattım ama ne çare kendilerince bana yardım olduklarını sanıyorlar yüzük takma konusund belki işe yarar ama ben memlekette degilim zaten memlekette olsam belkş dediginizi yapa bilirdimEğer saçma bulmazsanız yüzük parmağına alyans benzeri bir yüzük, %100 olmasa da çözüm olabilir. En azından gelecek 10 kişi varsa 5e düşürür.
Bunun dışında görücü için aracı olan kişilerle konuştunuz mu? Sert bir dille uyarın kendilerini, evlenmek istemediğinizi anlatın.
Benim canımı sıkkan babam vefat ettikten sonra kimsesiz muamelesi yapıp başımda bi erkek olması gerekiyormuş gibi davranmalarıNeden sıkıyorsun canını ? Sıkmana ne gerek var anlamış değilim.. 18 yaşımdan 25.yaşıma kadar okuduğumu bildikleri halde hep görücü geldi canımı sıkmak yerine hayır dedim.. Hatta yıllarca fikrimin değişmesi için bekleyenler bile oldu istemedim her seferinde..Okulumu bitirdim ve 25 yaşımda evlendim.. canımı hiç sıkmadı bu.durum.. Sizinde sıkmasın ne gerek var ki ?
Annem zaten çok karşı böyle şeylere zaten sert tepki verir diyenlere de ona ragmen biri gidiyor biri geliyorAilenize söyleyin aracı aradığı anda biz istemiyoruz desin ve kapatsın. Böyle yapa yapa sizi de ailenizi de baskıya alırlar ve kafalarlar. Bir de insanlarla aramız kötü olacak vs diye etkilemeye çalışırlar. Kesinlikle söyleyin.
Sen bunlara takılma yok de geç derslerne bak.. Hayatta karşna kafana takacağın başka şeyler çıkacak bu konuyla şmdiden canını skma.. Sonuçta herşey sende bitiyor kimse zorla evlendiremez ya seni .. İnsanlar ve düşündükleri hayatında yer bile etmesinBenim canımı sıkkan babam vefat ettikten sonra kimsesiz muamelesi yapıp başımda bi erkek olması gerekiyormuş gibi davranmaları
Annem zaten çok karşı böyle şeylere zaten sert tepki verir diyenlere de ona ragmen biri gidiyor biri geliyor
Aynen şiddetle sana katılıyorum benim hayat felsefem en iyi din dersini dinsizler verirbak ben ilahiyat çıkışlıyım öyle şeyler yaşadım ki şu an en ufak dindarlık emareleri gösteren birini görsem usul usul kaçıyorum inan bu devirde dinsizler daha düzgün daha ahlaklı. dinini içinde yaşamalı herkes dışarı taştı mı durduramıyorsun maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?