Görücü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ahuzarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
889
1.339
28
Merhaba, uzun zamandır görücü gelmek isteyen bir aile vardı. Yirmilerin çok başındayım görücü usulüyle evlenmek istiyecek biri değilim. Karşı taraf çok ısrar edince bizimkilerde çay içip giderler düşüncesiyle kabul ettiler. Kendimden çok ailemle uğraştım üniye gidemedim sınava girmek istiyorum kendim için bir şeyler yapmak istiyorum. Yaşadığım yerde kızlar yirmi olunca evlenir hatta daha küçük evlenenler var. İstemediğimi belirtmeme rağmen bizimkiler şans ver diyor.Çocukla konuşma fırsatım oldu kendim için yapmak istediğim şeyler var dedim yaşım evlilik yaşı değil dedim . Asıl konuya gelecek olursam evlilik olsa çocuğun ailesiyle yaşamamı istiyorlar çocuk ailesinin sözünden çıkmaz ne derseler o yani. Sizce ne yapmalıyım kendimi evde sığıntı gibi hissediyorum sanki bir evde kalmışım gibi davranıyorlar. Tekrar belirteyim evlenmek istemiyorum yapmak istediğim çok şey var evlilik olsa evden dışarı adım atırmayacak bir aileye benziyorlar .

Evlenmek için tek bir neden söylemediniz. Sırf aile ısrar ediyor diye de evlenmeyin tabi kii.
Gelen kişinin elle tutulur bi tarafı yok her açıdan berbat aile evi mi kaldı.
Okuyun, okuyamadınzda çalışn çalışamadnz da bekleyin içinize sinen evi ayrı olan birini bulun.
Aynı eve gitmek büyük aptallık.

Evlilik denilince bile üstüme bir ağırlık çöküyor, toplum baskısı olmasa hiç evlenmek istememe. Bizimkilere anlatmaya çalışıyorum ilerde ayrılır ayrı eve çıkar diyorlar. Çocuğu çok beğenmişler ilk başta herkes çok iyi olur sanki kendileri çocukla evlencek. Ailem karşıydı ilk başta ne olduysa kafalarına yatmış, doğrudan kabul et demiyorlar ama evlilik yaşın gelmiş diyip duruyorlar. Tek amacım kendim için bişeyler yapmak olucak

Benim çevremde böyleydi 22 yaşında evlendim onlara kalsa evde kalmıştm hele annem nasıl ısrar ediyor evleneyim diye vicdan yaptırmaya çalışıyor falan bi kaç yıl önceki ezik ben olsaydım sırf annem için evlenirdim ama ben çalışıyordum anneme karşı gelmeyi öğrenmiştim her gelene istemiyorum dedim. kuzenim geldi bu sefer de ona ısrar ediyor evlen hem akraba istediğin Zaman yanımızda olursun falan dedi tam Çıldırmalik döndüm dedim ki ben onunla aynı yastığa baş koyamam o benim kardeşim annem sustu artık. Çalıştığım için hiç kendimi yük gibi de hissetmiyordum kimseden de etkilenmedim canım ne zaman istedi o zaman görücü usulü ile evlendim.

Ahuzarr

Bende dün baya delirdim okumaktan başka çarem yok. Eski kafalılar anlamıyorlar. Uzun bi süre çalıştım tabi ki şuan çalışmıyorum bu yüzden fazlalıkmışım gibi hissettiriyorlar

İstemediğin bir evliligi zorla yaptırmazlar sana gelen kişilere de istemediğini söyle

Kuşum sorunun cevabı yazının içinde değil mi sence de? Aman diyim, yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma Senin tek kurtuluş yolun okumak, okumak, okumak
Bekarlık sultanlıktır kendime tahammülüm yok bide ailesiniden ayrılmamış bir çocukla uğraşamam . Okuyup kendi ayaklarımın üstünde durucam

İstemediğin bir evliligi zorla yaptırmazlar sana gelen kişilere de istemediğini söyle
Çocuğa söyledim evlenmek istemiyorum dedim .Evden gider gitmez tekrar aramışlar tekrar gelicez diye . Çocukta anlamıyor . Abimler var onlar zorla evlenmeme razı gelmezler

Evlenmeyin tabiki. Zorla evlendiremezler herhalde. En başta karşıdaki adama seninle evlenmeyeceğim deyin..sonra ailenize. Aileniz de deli mi ne. Yine de zorlarlarsa polis çağırırım deyin. İş bulun biran önce de

Bende dün baya delirdim okumaktan başka çarem yok. Eski kafalılar anlamıyorlar. Uzun bi süre çalıştım tabi ki şuan çalışmıyorum bu yüzden fazlalıkmışım gibi hissettiriyorlar
HEp evde oturmaktan oluyorr bu fazlalık hissi :))
Bence kafanız karşımasn net bir şekilde istemediğinizi söyleyin ailenize. Haa çok çay içmek istiyorlarsa gelip icsinler gitsinler benim öyle birşey de olmuştu sırf çok istiyorlar diye gelip bir çay içip gittiler en başından hayır demiştim zaten kimse gelipte cevabın ne diye soramadi
Çalışmaniza bir engel yoksa çalışın o zaman biraz daha rahat hissedersiniz.

Evlenmeyin tabiki. Zorla evlendiremezler herhalde. En başta karşıdaki adama seninle evlenmeyeceğim deyin..sonra ailenize. Aileniz de deli mi ne. Yine de zorlarlarsa polis çağırırım deyin. İş bulun biran önce de
Söyledim tabi ki abim var o zorla evlenmem izin vermez bizkilerde zorla evlen demiyor ama yaşın gelmiş diyip duruyorlar

Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynısını bende yaşadım.. ama ne olursa olsun sen onların çocuklarısın yaşın kaç olursa olsun bakmak zorundalar ve sırf ‘fazlalık’ hissediyorsun diye evlenme kararlarını kabul etme. Sende kendine geçici bir iş bul ne olursa işte hem çalış hem tekrar üniversiteye hazırlan önünde çok güzel ve uzun bir hayat var. Kaynana dırdırı, mutsuz evlilik, diken üstünde yaşam istersen tabiki evlen ne diyebiliriz ki..

Sana yanlış akıl vermek ıstemem . Ama aılenle konuş anneler bıraz daha anlayışlıdır genelde . Okumak ıstedıgını ayaklarının uzerınde durmak ıstedıgını bır gün evleneceksen de severek evlenmek ıstedıgını anlat benim mutluluğumu ıstemez mısın anne de mesela . aılen anlamıyorsa bır aıle buyugune derdını anlat . Sana yardımcı olmasını hem Senın aılen le hemde o aıle ıle konuşmasını soyle . Ya yıne anlamıyorlarsa o aıleye açık açık ben evlenmek ıstemıyorum oglunuzu da sevmıyorum de sız oğlunuzu seven bır gelın ıstemez mısınız de . Eğer zorakı daha devam edıyorlarsa devlete sığın . Zorla evlılık olmaz

Çay içip gittiler bir daha da gelseler bile eve almam çok çay içmek istiyorlarsa evlerinde içsinler. Hem çalışıp hemde ders çalışıcam

Dün çay verirken bardakları kafalarına fırlatma isteği geldi. Ben kimsenin ailesine hizmet edemem beklentileri bu yani. Bundan sonra önceliğim hep ben olucak kendi ayaklarımın üstünde durucam

Çay içip gittiler bir daha da gelseler bile eve almam çok çay içmek istiyorlarsa evlerinde içsinler. Hem çalışıp hemde ders çalışıcam
HA eve gelmişler yani bu kadar yeter aynen. Hakkınızda hayırlısi, okusanız çok daha iyi olur tabi

Annem çok daha ılımlı tabi istemediğini belirtim aşk evliliği çok daha iyi olur. Bunlar hizmetçi arıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…