- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
ya canım ne guzel demıssın ben secılmem secerım, ıste hıc bı zaman o raddeye gelmedıkı hep onlar begenmedı ondan dolayı bunu dıyemıyorum.hepsini salla ya görücü de neymiş.. onlar istese sen isteme, "ben seçilmem seçerim" de.. bir insanın dış görünüşünden karakter analizi yapan tiplerden kaç kaç kaç olabildiğince hızlı.. emin ol olmadığı için şükredersin bir gün
yok canım burda oyle degıl, bırısı aracı olur ılkonce erkegın aılesı gelır onlar begenırse sonra erkek gelır kızla gorustulur, burda boyle adetler..Bu şekildeki görücü işlerini pazardan zerzavat seçmeye benzetiyorum. Kabul etmeyin bu şekilde gelenleri. Benim bildiğim görücülükde uzaktan beğenilir sorulur soruşturulur. Erkekle kız tanıştırılır sonra aileler birbirine gider. Kendinize bu muameleyi yaptırmayın. Bu şekilde gerçekten gurur kırıcı...
yok canım burda oyle degıl, bırısı aracı olur ılkonce erkegın aılesı gelır onlar begenırse sonra erkek gelır kızla gorustulur, burda boyle adetler..
katiliyorum zaten ole kiz kardesleri olanlarla ewkenme wn güzeli kimsesiz biruGorümcelerle mi evleneceksin yoksa?
İs onlara kalmissa bence sen ayaklarına bile kapanilsa evlenme bence
Basinda sürüyle kaynana olcak
İyi düşün yani. En iyisi kimsesiz birini bulmak:18:
Benim iş görüşmelerime benzemiş senin olay. 6-7 defadır gidiyorum gidiyorum. Arayan soran yok. Bir de yol paralarım gitti uçakla gittim durdum. Bir de düşün yıllardır okumuşum etmişim emek vermişim ama yokolumsuzsa aramıyolar dmişsin ya iş görüşmesinden farkı yok sanırım görücü işlerinin.
Görücü usulü benim bildiğim aileler aracı olur seni oğlanla görüştürürler. KArşılıklı anlaşırsanız olur. Neden sen görücülerin beğenisine çıkıyosun anlamadım. Görücüler seni beğense nolucak bakalım sen onların oğlunu beğenicek misin. ya iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir adamsa, ya laubalinin tekiyse, ya çalışmayan baba parası yiyen biriyse..
Ayrıca fotoğrafın çok güzel, çok hoş bi kızsın kendini böyle şeylerle yıpratma. O kadar gereksiz ki.
akrabalar sorarsa bir daha görücüyü aileyi beğenmedik dersiniz.
Nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biraz çevre edinsen bence sana iyi gelir bunları düşünme..
ben damat adayını görmedım.ay ben anlayamıyorum bu işleri
evlilik kararı böyle basit mi alınıyor?
bi önceki de beğenmemiş,bu da beğenmemiş,yani bir önceki beğenseydi onla mı evlenecektiniz?
bu kadar hasbelkader olur mu bu işler??
yoksa sizi beğeneni bu seferde siz reddedip evkızlığı rütbenize bi apolet daha mı takacaktınız "beni kimler kimler istedi" şeklinde...
olmamış demek ki kısmet değilmiş...
hem görücü usülünde kızın güzelliğinden de çok önemli birşey vardır: kızın ezikliği
zaten damat adayının bile değil,ailesinin seçtiği kız, güzel olacak da ne olacak,koyunlarında mı yatıracaklar??
"ezik olsun da rahat rahat kullanalım yıllarca" düşüncesindeler...
bu arada bir soru soracağım
lütfen cevap verin...
siz damat adayını beğendiğiniz mi????
kıme haber göndercem okumadan yazıyosunuz herhalde zaten aıleyı begendıgımı falan yazmadımkı, sene 2014 olmussa ne olmus bızım geleneklerımızde bu var, hem görucu usulu evlılıklerde flortle yapılan evlılıklerden daha uzun suruyo, yanı cevremde godugum flortle evlılıkler hep husran oluyo, ama yınde gonul ısterdıkı cok sevıp evlenmek ama sartlar bunu gerektırıyor.Ah be canım 2014 yılına girdik sen görücüye mi çıkıyorsun. Bu konu için , içini rahatlatacaksa haber gönder bizim kız vazgeçmiş desinler. Okuyor musun bilmiyorum eğer okumuyorsan lütfen bir kursa yazıl. Dışarıdan kendi tanıdığın biriyle arkadaşlık kur. Evlilik son aşama iyice tanıdıktan sonra.
kıme haber göndercem okumadan yazıyosunuz herhalde zaten aıleyı begendıgımı falan yazmadımkı, sene 2014 olmussa ne olmus bızım geleneklerımızde bu var, hem görucu usulu evlılıklerde flortle yapılan evlılıklerden daha uzun suruyo, yanı cevremde godugum flortle evlılıkler hep husran oluyo, ama yınde gonul ısterdıkı cok sevıp evlenmek ama sartlar bunu gerektırıyor......Ah be canım 2014 yılına girdik sen görücüye mi çıkıyorsun. Bu konu için , içini rahatlatacaksa haber gönder bizim kız vazgeçmiş desinler. Okuyor musun bilmiyorum eğer okumuyorsan lütfen bir kursa yazıl. Dışarıdan kendi tanıdığın biriyle arkadaşlık kur. Evlilik son aşama iyice tanıdıktan sonra.
yaa ben suan gelen 6-7 aıleden sadece bı tanesını begenmıstım hıc bı ıstegım yok, ne dıye mılletı oyalayım anlamıyorum sadece neden sımdıye kadar ben kımseye hayır dıyemedım kımseden gerı donus olmadı buna uzuldum her gelene evet dıyecek degılım, bazı arkadaslar okumadan yorum yapıyo galıba, ben neden evlenemedım demıyorum her gelenede evet dıyecek halım yok ama neden hıc kımse begenmıyo bunu anlatmaya calısıyorum..Fazla istekli mi gözüküyorsun acaba ?
Madem bu şekilde evleneceksin görücüleri hemen kabul etmeyin mesela bir kaç kere gelmek istesinler annenler oyalasın onları sen de isteksiz dur
Şımarmışlar sanırım
kıme haber göndercem okumadan yazıyosunuz herhalde zaten aıleyı begendıgımı falan yazmadımkı, sene 2014 olmussa ne olmus bızım geleneklerımızde bu var, hem görucu usulu evlılıklerde flortle yapılan evlılıklerden daha uzun suruyo, yanı cevremde godugum flortle evlılıkler hep husran oluyo, ama yınde gonul ısterdıkı cok sevıp evlenmek ama sartlar bunu gerektırıyor.
gonulde oyle ısterdı ama maalesef oyle bı durumum yok sartlar buna ımkan vermıyo..sizin orası neresi tam olarak artık köylük yerlerde bile severek evlenmeler revaçta ki doğalıda bu
kıme haber göndercem okumadan yazıyosunuz herhalde zaten aıleyı begendıgımı falan yazmadımkı, sene 2014 olmussa ne olmus bızım geleneklerımızde bu var, hem görucu usulu evlılıklerde flortle yapılan evlılıklerden daha uzun suruyo, yanı cevremde godugum flortle evlılıkler hep husran oluyo, ama yınde gonul ısterdıkı cok sevıp evlenmek ama sartlar bunu gerektırıyor.
görücü usulü ile evlilik ne demek..pazarda satlığa çıkarılmış mal demek..çok sinir bozucu..şimdi yazacağım çoook şey var ama yine ban lanırım neme lazım..görücü usulüyle evlilikler neden uzun sürüyo?
çünkü secerek seçerek evlenenin bir özgüveni var,bi sosyal çevresi,muhtemelen iş yaşamı...
ama daha koca adayını seçme şansı verilmemiş bir insanın boşanma hakkını kazanabilmesi için çok derin süreçlerden geçmesi gerekiyor
kocasını seçme hakkı verilmiş mi ki,sevemediği adamı boşama hakkı verilebilsin??
bence dünyaya baktığınız pencereyi biraz değiştirmenizde yarar var...
hıc kımse benı ıstemedıgım bı adama veremez ve kotu bı evlılıgım olsa kımse o evlılgı surdrmem ıcın dayatma yapamaz, ben cevremde gorduklerımı soyluyorum genel anlamda cevremde gorduklerım hep boyle ve ben bu konuyu tartısma ıcın acmadım sadece bıraz dertlesmek amacım..görücü usulüyle evlilikler neden uzun sürüyo?
çünkü secerek seçerek evlenenin bir özgüveni var,bi sosyal çevresi,muhtemelen iş yaşamı...
ama daha koca adayını seçme şansı verilmemiş bir insanın boşanma hakkını kazanabilmesi için çok derin süreçlerden geçmesi gerekiyor
kocasını seçme hakkı verilmiş mi ki,sevemediği adamı boşama hakkı verilebilsin??
bence dünyaya baktığınız pencereyi biraz değiştirmenizde yarar var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?