görücü usulü ile evlilik ne demek..pazarda satlığa çıkarılmış mal demek..çok sinir bozucu..şimdi yazacağım çoook şey var ama yine ban lanırım neme lazım..
o nasıl soz?
gorucu usulu evlilige karsı cıkabilirsiniz ama anneniz nineniz pazarda mal mıydı? sahsen benim annem oyle degil kabullenmiyorum.
gonul ister ki herkes sevip begendigi arkadaslık kurdugu insanla evlensin ancak toplumumuzda yanyana bir kızla erkegi gorunce bile ahlaksız yakıstırmalar dedikodular yapılıyorsa gorucu usulune basvuranlardan degil bu dedikoduyu yapanlardan hesap sormak lazım.
hıc kımse benı ıstemedıgım bı adama veremez ve kotu bı evlılıgım olsa kımse o evlılgı surdrmem ıcın dayatma yapamaz, ben cevremde gorduklerımı soyluyorum genel anlamda cevremde gorduklerım hep boyle ve ben bu konuyu tartısma ıcın acmadım sadece bıraz dertlesmek amacım..
Okumadan mı yazıyorum. Beğenmediysen ne niye haber bekliyorsun, hiç umrunda olmamalı o zaman. Çok mu onur verici bir şey bu görücü meselesi. Gururunun kırıldığını ve kendini kötü hissettiğini yazmışsın, bunun ötesi var mı ?
evet canım foto bana ait, maalesefki burda sadece goruntuye bakıyolar, yoksa cevredekıler huyumu suyumu cok begenırler.
haklısın canım kımseye soylememek gerekıyo ama annem ıste ne yapayım soyluyo, neyse 2 hafta snra bı dr. Gelecek gorucuye bu sefer anemın akrabalara soylemesıne ızın vermem gercektende yanlıs bısey.Canimcim kafana takma ne olacak biri gider biri gelir bosveer bi de is olup bitmeden anlatmayin millete sonra olumsuz olunca boyle olur iste
haklısın canım kımseye soylememek gerekıyo ama annem ıste ne yapayım soyluyo, neyse 2 hafta snra bı dr. Gelecek gorucuye bu sefer anemın akrabalara soylemesıne ızın vermem gercektende yanlıs bısey.
yok canım burda oyle degıl, bırısı aracı olur ılkonce erkegın aılesı gelır onlar begenırse sonra erkek gelır kızla gorustulur, burda boyle adetler..
kımı begenmedıysemm ılkonce yazdıklarımı oku anla! Gormedıgım bı adamın nesını begenecem anlamadım, bunun otesı varmı dıyosun evet var! Dayak yıyen sıdet goren aldatılan kadınlar varben sadece dertlesıp bıraz ıcımı dokmek ıcın yazdım, yoksa dunyanın sonu olmadıgını bılıyorum!
Evet annelerimiz bile bunun böyle olduğunu kabul ediyor ki görücü usulunde artık kızla erkek tanışıyor önce. Beğenirlerse birbirlerini aileler devreye giriyor. Yani erkek ailesinin kızı seçmesi gibi bir durum kalmadı. Annelerimizin bunlardan çok gururları kırıldığı, kendilerini mal gibi hissettiği için kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?