evet ama şuanda böyleyim çünkü bıktım artık. Dönsem mi dönmesem mi. Burada ailemin bana ihtiyacı var. O stresli hayatı mı yaşıcam ben..Evlendiğimden beri rahatım yok.Evli miyim onu bile anlayamadım. Bu böyle mi ynai..Hayat evlilik bu mu?
cnm görümcen senin görüşüne göre isteğini yaptırmış
neden annenin evine gittin ki herkes harika çocukluk
geçirecek diye bir şey yok ki biraz ben seni bu konuda
burnun havada gördüm
sürekli benim çocukluğum çok güzel çok güzel
küçücük bir şeyi büyütüyorsun ve bunun nedenini eşin ve
görümcenin kötü çocukluk geçirmesine bağlıyorsun
kardeş kardeşin kötülüğünü ister mi neden sizi kavga etmeye
çalıştırsın anlam veremedim
üstelik ailenin yanına gidip alıştığım rahat ortamdayım demen
senin aslında eşini sahiplenmediğini gösteriyor
bence sen gerçekten düzenli olarak psikoloğa gitmelisin
Kadın kardeşinin mutsuz olucanı düşünmüyor zaten. O benim mutsuz olmama uğraşıyor. Kardeşinin mutlu olduğunu düşünüyor. Ailesi yanında diyor. İşi gücü vr. Evlendi. Kardeşi beni kötü görsün. Onları daha iyi görsün. Amaç bu. Beni stres yapmaya uğraşıyor ki bende gidip eşime sarıyım.Böylece eşim ailesinin ablasınıın kıymetini daha iyi anlasın, Ablamı eleştirirdim ama ablam ne kadar iyi biri desin. Dr diyor ki böyle olsa bile sen bunu sürekli böyle incelersen zaten böyle olucak. Sanki öyle değilmiş gibi davran. Yorum yapmadan diyor. Kendimi tutmam lazım biliyorum başka yolu yok : (
Doğrusu evet,hep yorum yapıyorsun.
Şöyle davranmam için böyle yaptı,böyle söyleyim diye şunu dedi....
Bir de sanki görümcen her sözünü,her hareketini planlıyor,sebep-sonuç ihtimaline göre yapıyor sanıyorsun.
Kimse her hareketini planlı yapamaz.Dur şimdi şöyle yapayım ki böyle olsun diyemez.
Bazı tutumlar için olabilir ama sen bütün davranışlarında bir amaç arıyorsun.
Hayat,satranç oyunu gibi değil.Sonraki hamlemizi hesaplayarak hareket etmiyoruz.
Sen güzel bir çocukluk geçirmişsin.Ama görümcene neden takıldın onu çözemedim.
Acaba kaçırdım mı ? Kızkardeşin var mıydı ?
Herşeye rağmen kurdukları kardeşlik ilişkisini kıskanıyor olabilir misin ?
Şu aşağıda yazdıklarını nereden çıkardın mesela ?
Sanki birşekilde hepsi birlik olup beni tuzağa düşürüyorlar. Ve ailecek daha da bu şekilde yakınlaşmış oluyorlar. Beni ezerek. Ben eşimin hayalinde annesinin yarattığı, ya da küçükken aileesini aşağılayan insanları temsil ediyorum. Bana karşı ailesini koruyarakta görevini tamamlamış oluyor ve ailesine karşı borcunu ödüyor. suçluluk duygusundan arınıyor. Beni bu şekilde kullanıyorlar diye düşünüyorum. Oraya geri dönmek istemiyorum. Çok mu şüpheciyim,çok mu inceliyorum. Ne yaparsan bu işin içinden çıkarım. kadın tüylerimi diken diken yaptı. O olmasa eşim görevi devir alıyor.
Bir de ne var biliyor musun ?
Bana kalırsa,eşinin çocukluğuna,sen eşinden daha çok takılmışsın.
Eşinin çocukluğu sana korkunç geliyor ama belki eşine o kadar korkunç gelmiyordur.
Sonuçta,eşin hayatı öyle tanıdı,daha iyisini görmedi.Ama sen gördün ve eşininkini katlanılmaz buluyorsun.
Evet doğru olabilir. Kız kardeşim yok. Bilemiyorum kıskançlık var. Çünkü onun ailesi orada ben tekim. Tek sahip olduğum şey eşim. O da böyle olunca kendimi biraz dışarda kalma korkusu içinde buluyorum. Sanki onlar bi aile, ben bir yabancı. Ben yabancı gibi hissetmiyorum kadın bana öyle hissettiriyor. Sıcak davranmayarak
Ekleme yapacaktım ki sen aynısını yazdın zaten.
Sen bu ailenin hep mutsuz olduğunu ve seni de mutsuz etmek istediklerini düşünüyorsun.
Kafanda onlar hep mutsuz yaşamış,mutsuzluğu temsil ediyorlar.
Seni girdaba çekmeye çalışıyorlar.
Oysa tersinden düşünsen...Eşin (sana göre) mutsuz büyümüş,artık mutluluğu sende yakalamak istiyor.
Veya düzgün bir aile hayatları olmamış,seninle iyi bir yuva kurmak istiyor.
Belki sorun budur.
Dışarıda kalmak istemiyorsun.Ama içlerine girersen mutsuz olacağını düşünüyorsun.
Çünkü "sence" onlar mutsuz bir aile.
Belki o yüzden gardını alıyorsun.
Olamaz mı ?[/QUOT
evet evet kesinlikle böyle. Ozamanda yalnız hissediyorum. Yalnız hissedince korkuyorum. Korkunca kendimi tutamıorum konuşuyorum. konuşuncada eşimle tartışıyorum. Birbirleriyle yakın olunca hep kavga ediyorlar. Hep bir gerginlik, memnuniyetsizlik var kadında.
Belki sorun budur.
Dışarıda kalmak istemiyorsun.Ama içlerine girersen mutsuz olacağını düşünüyorsun.
Çünkü "sence" onlar mutsuz bir aile.
Belki o yüzden gardını alıyorsun.
Olamaz mı ?[/QUOT
evet evet kesinlikle böyle. Ozamanda yalnız hissediyorum. Yalnız hissedince korkuyorum. Korkunca kendimi tutamıorum konuşuyorum. konuşuncada eşimle tartışıyorum. Birbirleriyle yakın olunca hep kavga ediyorlar. Hep bir gerginlik, memnuniyetsizlik var kadında.
lütfen tedavi ol
lütfen tedavi ol
psikologda öyle diyor. Herşeyi inceliyorum ve çok şüpheciyim biliyorum : ( ama kadın kesinlikle bana negatifi vererek pzitif olmaya uğraşıyor.
Bu konuada drla hem fikiriz.
Eşinin ailesi küçükken aşağılanmış ya...
Kim aşağılamış ve neden ?
Annesini yaptığı işten dolayı. Babaları yok ya! Bunlar hep yok yok yok büyümüşler.
bunların oyuncağı yok, baba yok, anne soğuk sevgi yok. İşe gidip geliyor zaten. Birsüre bunlara bakamamış anne. Başka yere mi ne vermiş.
bence paranoid bi probleminiz var
ayrıca bence siz çoktaaan ailenizin yanında kalmaya karar vermişsiniz buradan destek bekliyorsunuz sadece
eşin bunlardan dolayı mutsuz olduğunu söyledi mi sana?? yani oturup konuştunuz mu bu konuları???
Annesini yaptığı işten dolayı. Babaları yok ya! Bunlar hep yok yok yok büyümüşler.
bunların oyuncağı yok, baba yok, anne soğuk sevgi yok. İşe gidip geliyor zaten. Birsüre bunlara bakamamış anne. Başka yere mi ne vermiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?