Görümce için bir çok tabir vardır.... Eskiler aslında ne de güzel söylemişlerdir dimi
Görümce çay kaşığıdır
Arada bir gelir ortalığı karıştırır...
Eminim herkeste vardır bu tip görümceler...
Bende 2 adet bulunmakta...
Ailemizde ki 3 bayan kayınvalide büyük görümce küçük görümce...
Sadece diyorum ki Yukarda Allah var....
bendeki bugün yarın gelir ortalığı karıştırmak için, senede 1 hafta geliyor ama etkisi 11 ay sürüyor, ta yurt dışından laf sokmaya yetiişiyor maşallah, avrupalı ablada pek rağbet görür eşim tarafından
Bu farkındalık gösteriyor ki zaten kocaman bir adım atmışsın. Ben evliliğime hiç yansıtmamıştım bunları, daha doğrusu bende ters refleks olmuştu, annemle babamın nerde hata yaptığını düşünüyorsam tersini yapmak gibi. İşe de yaradı. İyi bir evliliğim var. Eşimin doğrudan neden olduğu bazı sorunlar nedeniyle sıkıntılar yaşadık ama konu çok ilgisizdi ve aştık sayılır o günleri. Benim bunlarla ilgili sıkıntım kendi kendime ettiğim eziyet idi. Artık onu da geride bırakıyorum. Gayet başarılı bir terapi süreci geçirdim. En son gittiğimde geyik yaptık resmen. "Tatile git de dönüşünde bitirişi planlayalım artık, çok açık yürekliydin, çok hızlı yol aldık." dedi. Sen de eğer yukarıda yazdığın noktada isen zaten tek yapman gerek terapilerinde çok içten olman. Nasıl ki kadın doğum doktoruna giderken ayıp demiyoruz da açıyoruz özel yerlerimizi, ruh doktoruna da ayıp yok utanma yok. Aç ruhunu ve gör kendini.
görümce görmiyim seni ömrümce ne güzel laf dimi. Dua gibi.
eşin ailesine bağımlı bu gayet açık ve net ortada..
bağımlılık ve zaaf hastalıklı duygulardır...
bunun normale dönmesi ömrünün yarısından fazlasını alır senden...
çok çok çok iyi anlıyorum seni...
eşimde böyleydi ben ne dersem diyeyim anlamadı hatta şimdi sizin olduğunuz duruma geldik ayrıldık..
sonra işte bi şekilde barıştık..
bi miras yani para işi olduda kendiliğinden anladı eşim...
sana gelinceee bence cesur ve doğru bi karar vermişsin..
çok olgun ve mantıklı olduğunu gördüm...
madem mutlusun ailenin evinde iyice düşün geri dönmeyi...
herşeye rağmen ben şimdi baktığımda keşke dönmeseydim kim verebilir bana stresle geçen 2 yılımı geri diye düşünüyorum...
allah yardım etsin...
ahhh ahhh varya bi bilseler ne varsa o iteleyip kakaladıkları karılarında varrr herşey ama nerdeeeeeeeeeeee
o iteledikleri kadınlar yaşlanınca artık bakıma muhtaç olunca en önemliside ailedekiler artık hakkın rahmetine kavuşunca kıymetli oluyor. babam öyle yaptı tecrübeyle sabittir.
Ne kadar süre giittin. Aile terapisti miydi
bide şu var (görümce görümce görünmez köylere gidesice),
Bir de şöyle bir laf vardır
Görümce görümce ölürüm seni görünce
ben olayi pek cozemedim
bu gorumce hastami
yoksa senmi cok kaprislisin,'benim kocam beni aldatti,onun kcasida onu aldatmasi lazim'" diye dusundugune nasil vardin?
tabi genel olrak gorumce hasta bu bi gercekte
Bende görümceyim kardeşimin eşi bize gelecek artık gelin görümce oturur ne dertleşiriz varyasevmese o kadar yolu kalkıpta gelmez yani ama herşey karşılıklı diyorum ben
hmm bu fikir değişik. İnsanın bilinçdışına işliyorsun değil mi? işe yaradığını gördünüz mü hiç denediniz mi? Ben ona hep tersini söyledim galiba. Çok nadir bu tip konuşmalar yapmışımdır.
ama bizde ailesiyizz yaaa neden bunu hemen görmüyolarkiiii biz onların çekirdek aileleriyiz
dr şunuda dedi: ailesine düşkün diye endişelenme çünkü bu tipler karılarna da çok düşkün olurlarmış yani çoluğuna çocuğuna..Ailesine düşkün olması iyi birşey aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?