Görümce görmeyeyim seni ömrümce !

inşallah bazen bana da öyle geliyor. Eğer kim hatalıysa. Allah herşeyin cezasını veriyor. Er ya da geç. Öteki tarafa pek kaldığına rastlamadım.

Zaten ben de çok mutlu bir çocuk değildim. Demek istediğim onun aşağılık kompleksi var. Belki benim yok. Çünkü yoklukla büyümedim. bu çocuğun bu oyuncağı var benim nie yok demedm. kolejde okudum ama annem babam hep kavga ederdi. Evlilikten deli gibi korkarak evlendim.Şimdi o yüzden minicik birşey olsa bu bana korktuğumdan zaten büyük bir olaymış gibi geliyor. O yüzden olayları bu kadar büyütüyorum. Elimde değil ama bunun farkına vardıysam zamanla değişir diye umut ediyorum.

Bence senin durumunda,görümce devede kulak gibi kalıyor.
Görümcen sadece sendeki korkuları fitilleyen bir etken.

Eğer eşinle devam etmek istiyorsan,terapiye devam etmen lazım.
Buraya cevaplarını çok açıkgönüllülükle yazdın.
Bunları psikoloğuna da anlatabilirsin.

evet canım kesinlikle haklısın sen kolejde okuduğun için,çocukluk fotoğrafların olduğu için seni eziyorlar...
te allahım ya

allahaşkına nerden nereye geliyosunuz,bu mantık neyin mantığıdır anlamıyorum ki...klasik gelin görümce vakası freudluk yapmaya gerek yok,çocukluğa inme boşuna...
ki bence asıl kompleks sende sanki bu açıdan,çünkü olayları bunla bağdaştırmak için ağır bir ruh hali lazım.

Evliliği ne sanıyodunki rio karnavalımı

Evliliği hangi genç kız karnaval sanmıyor anlamadım.

Arkadaş bunu yazmış sen de beğenmişsin.

Evlenmeden önce bilgi sahibi olmalıyım, her şeye hazır olmalıyım diyen, masumiyetlerini daha küçücük çocukken kaybetmiş pek zeki! kadın kızlardan olmadığın için suçlu değilsin.

Görümcen ruh hastası. Bu açık.

O yokmuş gibi davran.

Bazı insanlar kendilerinden öyle nefret ederler ki, karşılarındaki onlara kötü davranınca rahatlarlar. Bırak, takma kafana, normal insan sayma onu. Bak nasıl kuyruğunu sallayarak dört dönecek etrafında. Sadece dene.

ALLAHIIIIM bu başlık benim başlığım işte......... ömrümü yedi ömrümü

Aile terapisti .... Hmmm çok iyi birşey

Fakat ;

Bir sonra ki gidişinizde görümcenizi de götürmenizi öneririm.

biçok kısımda haklısında canım kardeş kardeşin kötülügünü istemez demissinya bazıları öyle bir istiyorkiiii yanımda olsunn diyeee varyaaa yaşayan bilir. tıpkı bazı anaların ogullarının mutluluklarını düşünmediği gibi

Görümce için bir çok tabir vardır.... Eskiler aslında ne de güzel söylemişlerdir dimi

Görümce çay kaşığıdır

Arada bir gelir ortalığı karıştırır...

Eminim herkeste vardır bu tip görümceler...

Bende 2 adet bulunmakta...

Ailemizde ki 3 bayan kayınvalide büyük görümce küçük görümce...

Sadece diyorum ki Yukarda Allah var....

güzelim kocaman insan bunlar kardesde olsa insan biraz desturlu hareket etmeli bence ayıp yani ben 11 yasındaki erkek kardesimin yanında bile hareketlerime dikkat ediyorum

ahh ahhh fenalar fenaaa basında olan biliyooo

aynen işite bunuanlatmaya çalışıyorum. kesinlikle böyle. Deniycem söylediğini.

Bazen çocukluğumuz yetişkinlik çağımızda öyle bir dolanıyor ki ayağmıza...
Ben insanların dışarıdan gıpta ile baktıkları bir ailede büyüdüm. Anne babam anne baba olarka mükemmlerdi. Ama gel gör ki birbirleri için hiç de iyi eş olamadılar. Eski konularımda vardır. Daha iki sene önce gene boşanmanın eşiğinden döndüler. Ben bu yarala ile büyüdüm. Bizim eğitimimizde yetiştirilmemizde ikisi bir ağızdı ve gerçekten de anne baba olarka dşündüğümde beni yetiştirirken şu hatayı yaptılar diyebileceğim bir ufak nokta dahi bulamam. Ama kendi ilişkilerindeki gel gitlerden beni koruyamadılar. Bunlar bende neler yapmış bir bilsen. Bunu şimdi şimdi anlıyorum. Hele bebeğime bakmak için bizde kaldıkları son iki yıldır bende nasıl bir ürkeklik tedirginlik yarattığını şimdi çok daha iyi görüyorum. Bir uzamndan da yarıdm alıyorum bu konuda. Onların kendi ilişkilerindeki sorunları sahiplenmemeyi içselleştirmemeyi başarabilmek için. Epey de yol aldım. Tatil dönüşü terapilerimi sonlandıracağız.
Ama ben şunu anladım, yaşadığın şeyi nasıl karşıladığın ne yaşadığından çok daha önemli. Neyi dünyanın sonu gibi görüyorsun? Ne senin içini çizik çizik ediyor? Neye aldırmadan gülüp geçebiliyorsun? Bu soruların yanıtı sende saklı. Filanca kişi için katlanılmaz olan bir başkasını neden yıkamıyor? Bütün bunları düşün. eşinin ailesini algılama ve karşılama biçiminin ne olduğu da sende saklı. Ben demiyorum ki görümcen harika bir insan, sen uyduruyorsun. Hayır belli ki sorunlu bir tip. Ama o kişiyi senin algılama şeklin tamamen sana bağlı. Eşinin çocukluğu mesela, bunu algılama ve bir biçimde kendi anne babanın huzursuzluğu üzerinden kendi evliliğine aktarma konusundaki algın tamamen sana bağlı. Senin algılamanda bir aksama varsa hayatının düzensizleşiyor. Soğukkanlı sağduyulu hayat organizasyonu yerini çekilemeyecke bir stres düzeyine çıkarıyor. Psikoloğun yorum yapma derken bunu kasdediyor. Sen olayları kendi yaptığın yorumlarla anlamlandırdığın için hayatın bu kadar aksıyor. Yorum yamazsan algılama hatası da yapmazsın demek istiyor. Ama bence biraz eksik bu. Aslolan yorum yapmamak değil doğru yorumlar yapabilmek. Bununiçin de hayata dair algındaki aksamaları düzenlemen gerek. Ve bu algılamarı belirleyen sen olduğun için ve de seni sen yapan şey iyi ya da kötü aslında çocukluğun olduğu için çocukluğundan itibaren kendine bir ayna tutman gerek. Muhtemelen buna hazır olmadığın için şimdilik yorum yapma demekle kalıyor. Tedavine devam edersen ileriki aşamalarda artık yorumlarını sağlıksız yapan şeyleri de düzenleme düzeltme girişimleri olacaktır kendisinin. Ama sne de ona kapı aç.
Bu arada elbette eşinin de aksayan hayat algıları vardır, hele hele görümcenin. Görümceni kendindne uzak tutmak elinde ama eşini değil. evli kalacaksan ki bence evli kalmamak için bir neden yok eşinin de bir şekilde en azından sizin ilişkinizi etkileyen yönüyle dönüp bir kendi içine bakması lazım. Ama bu senin sürecinden bağımsız birşey. Eşim de terapiye giderse düzelirim ben gibi birşey yok. Sen önce kendin için kendi hayat algını düzenle, eşin de sana katılırsa şahane olur. Katılmazsa mükemmel olmayan bir evlilikte mutlu olmayı öğrenirsin.
Uzun oldu ama kendi kişisel ilgi alanıma da girdiği için bu konularda tespitlerim isabetlidir genelde. Belki bunun bir çıktısını alıp terapistine de okutmak istersin. Öyle yaparsan bana da bir mesaj atarsan özelden onun yorumu ile ilgili sevinirim.

Eşimle birlikte terapiste gidiyoruz. Arada ben tek gidiyorum. daha doğrusu Dr. öyle istemişti. Aynen aynen annemle babamın evliliklerindeki sorunları kendi evliliğime yansıtıyorum ona benzer birşeyler yapıyorum. İnsan beyni çok çok acayip değil mi? ne düşünüyorsan onu o hale getiriyorsun. İnanılmaz. Hatta bunun deneyini yaptılar duymuşsunuzdur belki. Prof. MAsaru Emoto diye bir jpon bilim adamı. Bir kavanozdaki pirinçlere hergün güzel sözler söyledi ''seni seviyorum. çok güzel vs'' diğer kavanozdaki pirinç tanecikklerine kötü sözler söyledi ''senden nefret ediyorum vs'' kötü söz söylediği pirinçler çürüdü. Diğerlerine birşey olmadı. Aynı şeyi su taneciklerine de yaptılar ve fotoğraflarını çektiler duymuşsunuzdur belki. Etkileyici youtube da da var bu deneylerden. Hergün pozitif düşünmek lazım ama bu kolay olmuyor. Beynim öyle bir alışmış ki.

güzelim kocaman insan bunlar kardesde olsa insan biraz desturlu hareket etmeli bence ayıp yani ben 11 yasındaki erkek kardesimin yanında bile hareketlerime dikkat ediyorum

psikolog da böyle dedi biliyor musun...Bazı sınırlar vardır. Mesela baba da baba ama gidip kucağına oturup yanında iç çamaşırla gezmiyoruz dimi.

Son düzenleme:

Bu farkındalık gösteriyor ki zaten kocaman bir adım atmışsın. Ben evliliğime hiç yansıtmamıştım bunları, daha doğrusu bende ters refleks olmuştu, annemle babamın nerde hata yaptığını düşünüyorsam tersini yapmak gibi. İşe de yaradı. İyi bir evliliğim var. Eşimin doğrudan neden olduğu bazı sorunlar nedeniyle sıkıntılar yaşadık ama konu çok ilgisizdi ve aştık sayılır o günleri. Benim bunlarla ilgili sıkıntım kendi kendime ettiğim eziyet idi. Artık onu da geride bırakıyorum. Gayet başarılı bir terapi süreci geçirdim. En son gittiğimde geyik yaptık resmen. "Tatile git de dönüşünde bitirişi planlayalım artık, çok açık yürekliydin, çok hızlı yol aldık." dedi. Sen de eğer yukarıda yazdığın noktada isen zaten tek yapman gerek terapilerinde çok içten olman. Nasıl ki kadın doğum doktoruna giderken ayıp demiyoruz da açıyoruz özel yerlerimizi, ruh doktoruna da ayıp yok utanma yok. Aç ruhunu ve gör kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…