lütfen tedavi ol
ben de konuşurken hissediyorsun bir aşırılık, değişiklik var değil mi? yani güvensizlik, korku vs gibi. Herkes benim kadar incelemiyor sanırım. Buradaki yazıları okuyorum da hiç benim gibi detaylı yorum yapan olmamış mesela..
ZAMAN VE SABIRLA AŞILCAK Bİ YOL BU
zamanla sen tınmadıkca görümcen etkisizligini anlıycak ugrasmıcak senle
eşine yaptıklarının devamı hep gelır taaa ki kardeşine zarar verdigini anlayana dek
önce evlensin isterler sonrada ayrılsın ....
İşte O da senin aşağıda gördüğün bir aile yapısı sanıyorum.
Yani sen kolejde,el bebek gül bebek büyümüşsün.
Arkadaşların da büyük ihtimal öyle...
Böyle bir çocukluk olamaz senin için.Böyle büyüyen biri mutlu olamaz diyorsun.
Belki annen de eşin hakkında bunu vurgulamış olabilir.
Belki eşinle çocukluğundan konuşsan,mutlu olduğu anları yakalayabilirsin.
Senin mutluluk kavramlarınla onunkiler farklı olabilir.
Senin için bir doğumgünü partisi ve fotoğrafları mutlu anıdır.
Onun için uçurtma yapmış ve uçurmuş olmak...
Veya annesinin iş bulabilmiş olması veya sakız almak,çıkartma biriktirmek....
Mutlaka buna benzer mutlulukları vardır.
uzmanla gorusmelerinizi devam ettirin..
Evliliği ne sanıyodunki rio karnavalımı
cnm görümcen senin görüşüne göre isteğini yaptırmış
neden annenin evine gittin ki herkes harika çocukluk
geçirecek diye bir şey yok ki biraz ben seni bu konuda
burnun havada gördüm
sürekli benim çocukluğum çok güzel çok güzel
küçücük bir şeyi büyütüyorsun ve bunun nedenini eşin ve
görümcenin kötü çocukluk geçirmesine bağlıyorsun
kardeş kardeşin kötülüğünü ister mi neden sizi kavga etmeye
çalıştırsın anlam veremedim
üstelik ailenin yanına gidip alıştığım rahat ortamdayım demen
senin aslında eşini sahiplenmediğini gösteriyor
bence sen gerçekten düzenli olarak psikoloğa gitmelisin
Buarada yazdıklarının tamamını okudum.süper bi çocukluk vs kötü bir çocukluk karşılaştırılması var.keşke adam sana o açığı vermeseydi keşke mutlu bir çocukluk geçirmiş gibi anlatsaydıda sende ona karşı aşağılık kompleksi düşüncesi oluşmasaydı onları ezik gibi görmeseydin.bence sen bu düşüncelerini eşine ister istemez yansıtıyosun adamda artık bunu kaldıramamaya başladı.ben adamada üzülüyorum yazık.
bacağını açmasında neden art niyet düşündünkü mesela:S benm hiç aklıma bile gelmez kendi öz kardeşi sonuçta..eşini tahrik etmeye çalıştığınımı düşündün sapık falan demişsin bence fazla büyütüyoda olabilirsin..Psikoloğun dediği gibi bencede YORUMLAMA
Görümce için bir çok tabir vardır.... Eskiler aslında ne de güzel söylemişlerdir dimi
Görümce çay kaşığıdır
Arada bir gelir ortalığı karıştırır...
Eminim herkeste vardır bu tip görümceler...
Bende 2 adet bulunmakta...
Ailemizde ki 3 bayan kayınvalide büyük görümce küçük görümce...
Sadece diyorum ki Yukarda Allah var....
Evliliği hangi genç kız karnaval sanmıyor anlamadım.
Arkadaş bunu yazmış sen de beğenmişsin.
Evlenmeden önce bilgi sahibi olmalıyım, her şeye hazır olmalıyım diyen, masumiyetlerini daha küçücük çocukken kaybetmiş pek zeki! kadın kızlardan olmadığın için suçlu değilsin.
Görümcen ruh hastası. Bu açık.
O yokmuş gibi davran.
Bazı insanlar kendilerinden öyle nefret ederler ki, karşılarındaki onlara kötü davranınca rahatlarlar. Bırak, takma kafana, normal insan sayma onu. Bak nasıl kuyruğunu sallayarak dört dönecek etrafında. Sadece dene.
biçok kısımda haklısında canım kardeş kardeşin kötülügünü istemez demissinya bazıları öyle bir istiyorkiiii yanımda olsunn diyeee varyaaa yaşayan bilir. tıpkı bazı anaların ogullarının mutluluklarını düşünmediği gibi
Bazen çocukluğumuz yetişkinlik çağımızda öyle bir dolanıyor ki ayağmıza...
Ben insanların dışarıdan gıpta ile baktıkları bir ailede büyüdüm. Anne babam anne baba olarka mükemmlerdi. Ama gel gör ki birbirleri için hiç de iyi eş olamadılar. Eski konularımda vardır. Daha iki sene önce gene boşanmanın eşiğinden döndüler. Ben bu yarala ile büyüdüm. Bizim eğitimimizde yetiştirilmemizde ikisi bir ağızdı ve gerçekten de anne baba olarka dşündüğümde beni yetiştirirken şu hatayı yaptılar diyebileceğim bir ufak nokta dahi bulamam. Ama kendi ilişkilerindeki gel gitlerden beni koruyamadılar. Bunlar bende neler yapmış bir bilsen. Bunu şimdi şimdi anlıyorum. Hele bebeğime bakmak için bizde kaldıkları son iki yıldır bende nasıl bir ürkeklik tedirginlik yarattığını şimdi çok daha iyi görüyorum. Bir uzamndan da yarıdm alıyorum bu konuda. Onların kendi ilişkilerindeki sorunları sahiplenmemeyi içselleştirmemeyi başarabilmek için. Epey de yol aldım. Tatil dönüşü terapilerimi sonlandıracağız.
Ama ben şunu anladım, yaşadığın şeyi nasıl karşıladığın ne yaşadığından çok daha önemli. Neyi dünyanın sonu gibi görüyorsun? Ne senin içini çizik çizik ediyor? Neye aldırmadan gülüp geçebiliyorsun? Bu soruların yanıtı sende saklı. Filanca kişi için katlanılmaz olan bir başkasını neden yıkamıyor? Bütün bunları düşün. eşinin ailesini algılama ve karşılama biçiminin ne olduğu da sende saklı. Ben demiyorum ki görümcen harika bir insan, sen uyduruyorsun. Hayır belli ki sorunlu bir tip. Ama o kişiyi senin algılama şeklin tamamen sana bağlı. Eşinin çocukluğu mesela, bunu algılama ve bir biçimde kendi anne babanın huzursuzluğu üzerinden kendi evliliğine aktarma konusundaki algın tamamen sana bağlı. Senin algılamanda bir aksama varsa hayatının düzensizleşiyor. Soğukkanlı sağduyulu hayat organizasyonu yerini çekilemeyecke bir stres düzeyine çıkarıyor. Psikoloğun yorum yapma derken bunu kasdediyor. Sen olayları kendi yaptığın yorumlarla anlamlandırdığın için hayatın bu kadar aksıyor. Yorum yamazsan algılama hatası da yapmazsın demek istiyor. Ama bence biraz eksik bu. Aslolan yorum yapmamak değil doğru yorumlar yapabilmek. Bununiçin de hayata dair algındaki aksamaları düzenlemen gerek. Ve bu algılamarı belirleyen sen olduğun için ve de seni sen yapan şey iyi ya da kötü aslında çocukluğun olduğu için çocukluğundan itibaren kendine bir ayna tutman gerek. Muhtemelen buna hazır olmadığın için şimdilik yorum yapma demekle kalıyor. Tedavine devam edersen ileriki aşamalarda artık yorumlarını sağlıksız yapan şeyleri de düzenleme düzeltme girişimleri olacaktır kendisinin. Ama sne de ona kapı aç.
Bu arada elbette eşinin de aksayan hayat algıları vardır, hele hele görümcenin. Görümceni kendindne uzak tutmak elinde ama eşini değil. evli kalacaksan ki bence evli kalmamak için bir neden yok eşinin de bir şekilde en azından sizin ilişkinizi etkileyen yönüyle dönüp bir kendi içine bakması lazım. Ama bu senin sürecinden bağımsız birşey. Eşim de terapiye giderse düzelirim ben gibi birşey yok. Sen önce kendin için kendi hayat algını düzenle, eşin de sana katılırsa şahane olur. Katılmazsa mükemmel olmayan bir evlilikte mutlu olmayı öğrenirsin.
Uzun oldu ama kendi kişisel ilgi alanıma da girdiği için bu konularda tespitlerim isabetlidir genelde. Belki bunun bir çıktısını alıp terapistine de okutmak istersin. Öyle yaparsan bana da bir mesaj atarsan özelden onun yorumu ile ilgili sevinirim.
güzelim kocaman insan bunlar kardesde olsa insan biraz desturlu hareket etmeli bence ayıp yani ben 11 yasındaki erkek kardesimin yanında bile hareketlerime dikkat ediyorum
Eşimle birlikte terapiste gidiyoruz. Arada ben tek gidiyorum. daha doğrusu Dr. öyle istemişti. Aynen aynen annemle babamın evliliklerindeki sorunları kendi evliliğime yansıtıyorum ona benzer birşeyler yapıyorum. İnsan beyni çok çok acayip değil mi? ne düşünüyorsan onu o hale getiriyorsun. İnanılmaz. Hatta bunun deneyini yaptılar duymuşsunuzdur belki. Prof. MAsaru Emoto diye bir jpon bilim adamı. Bir kavanozdaki pirinçlere hergün güzel sözler söyledi ''seni seviyorum. çok güzel vs'' diğer kavanozdaki pirinç tanecikklerine kötü sözler söyledi ''senden nefret ediyorum vs'' kötü söz söylediği pirinçler çürüdü. Diğerlerine birşey olmadı. Aynı şeyi su taneciklerine de yaptılar ve fotoğraflarını çektiler duymuşsunuzdur belki. Etkileyici youtube da da var bu deneylerden. Hergün pozitif düşünmek lazım ama bu kolay olmuyor. Beynim öyle bir alışmış ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?