• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Canım benim asla cazgır cazgır karşılarına geçte cencencen cevap verme..Saygı çerçevesinde ya abla neden öyle dediniz ben katılmıyorum bu fikrinize diye kibarca istemediğin düşüncelerini belli et.evlendiginde eğer çok müdahale ederse eşine soyle uyarsin.biraz üzerine gelmeye başlamış iyi anlasiyorsunuzya sanki bişey diyemez bana der gibi.sen çok susmaya alıştırma fikrini beyan et.yalniz 10 yıl sonra filan bebek fikrini çıkar aklından inş eşinle uyumlu olursan hazır hissettiğinde düşünürsün inş.yok annmlere gelirsin yok şöyle yok böyle pek hoş gelmedi bana.emrivakiye ne gerek var.biraz dolu size karşı birde kiskanmis.

Günaydın KK ailesi, herkese hayrlı güzel günler diliyorum.
Beni aranızda tanıyanlar, konularımı, reel hayatta yaşadıklarımı bilenler var, kısaca özet geçeyim.
Nişanlıyım, nişanlım askerde, düğünüme 6 ay var, ev bakıyoruz.
Bundan önceki konumda KV ve KP yakınlarından ev bakıyor demiştim, baktılar, ve bulduk.
Yürüme 10 dk mesafe var, ev çok güzel, inanın 3 aydır gezmediğim gitmediğim yer kalmadı artık tükendim ve dün kaporayı bıraktık.
Buraya kadar bir problem yok ağzım kulaklarımda Kv ye geldik.
Biz ev bakmaya giderken Görümcek şunu söyledi: Ay ben hiç gelmiyim nasıl olsa olmuyor, boşuna uğraşmıyım dedi. (Varan 1)
Çekil kör şeytan dedim, sabır çektim çıktım.

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Iyyy bizim 87, ıyyy ezikkkk dedi. (Varan 2 )
Sustum.

Tapunun fotokopisi bendeydi, çok şükür Allahıma bir adım atabildik dedim.
-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti. (Varan 3)

Yeni evli olacağız, keza hayatımın 15 senesini yollarda geçirmiş biri olarak, gezmeyi yeni yerleri keşfetmeyi seviyorum, seviyoruz.
-Evlendikten sonra 10 sene borç ödeyeceksiniz, gezmek tozmak yok, X haftaiçi çalışır, hafta sonu taksiye çıkar, dedi,
Bunun kararını verecek yaşta ve olgunlukta iki bireyiz, birinin yönlendirmesine ihtiyacımız yok
(Varan 4)

Ben yıllarca yurtlarda büyüdüm, çocukluğuma dair anneme ait bir iz yok hatırlamıyorum, o herhangi birisi gibi benim için.
Neden ?
Çünkü yaşanmışlık yok, hatıra, mutlu, mutsuz bir anım yok.
Ben çocuğumun benden uzak büyümesinden, benim gibi sevgisiz yetişmesinden, ona dair bir şey hatırlayamamaktan çok korkuyorum.
Bu yüzden ilk adımını, ilk ses çıkarışını, ilk düşüşünü, ilk kalkışını , ilk parka gidişini kısacası ilklerini ben görmek istiyorum.
Bu yüzden de 3 4 sene çalışmadan çocuğuma adamak istiyorum kendimi.
-Çocuğu yaparsın 6 aylıkken bırakırsın anneme o bakar sende işe girersin dedi. (Ki biliyor benim böyle bir düşüncem olduğunu) (Varan 5)

Her akşam annemlere gelir yemeğinizi yer gidersiniz, dedi.
Ya sanane ben yemek yapamıyor muyum, bunun kararını vermek sana mı kaldı ?
(Varan6)

Evet hanımlar bu söylediklerine karşı tek kelime konuşmadan sustum.
Bir gecede bu neyin bombalaması anlamadım, insanlar bu kadar çabuk değişir mi ?
Sizce art niyetli mi söyledi, yoksa espri yapayım mı dedi anlamadım. Normal de aramız çok iyiydi, çok da severim.
Ev için kaparo braktık dediğimizde bile sevinmedi tebrik etmedi.
Acaba günahını mı alıyorum diyorum, ama dün akşam gerçekten çok kırıldım.

Ben çalışmazsam krediyi ödeyemeyiz biliyorum, 10 sene çocuk yapmamaya bile razıyım yeter ki ben büyüteyim.
10 sene çocuk yapmamak risk mi hamilelik için ? (Şu an 24 yaşındayım )

Benim gibi düşünen daha sonra, işe başlamak isteyen çocuğunu KVye bırakan oldu mu, ?

Konu maddiyat değil, para mal mülk umrumda değil, bana maddiyatla ilgili lütfen yorum yapmayın bu sefer konu tartışmaya dönüyor.

Ben çalışmam 3 sene evde iş yaparım, şirketlerin muhasebesini hesaplarım, boncuk işlerim, sepet örerüm bişey yaparım.

Nişanlıma bu durumu anlatmalıyı mıyım, malum askerde?
Ben mi kuruntu yapıyorum, duygusal düşünüyorum ?
Bunlar ileri de yapacaklarının, ön çanları mı ?
Açık açık konuşsam mı, (görümcek tartışma meyilli konusur) tartışırsak her şey kötü olur mu ?
Benim ailemin durumu çok şükür iyi, her kkonuda yardımcı olurlar, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etsem akışına mı bıraksam ?
Babama sabah anlattım kızdı, neden susuyosun kızım ezdirme kendini dedi.
Normal de ezik bi tip de değilim, hatta onlar benim dişime göre bile değiller ama salaklaştım ağzımı açıp konusamadım.
Ne yapmalıyım bu durumda ?
Evin ödemesini siz yapacaksanız tapu eşinin yada senin üstüne olsun. Böyle saçma şey duymadım. Sağı solu belli olmayan insanların üstüne mal mı yapılır?
Sesini çıkarma vaktin gelmiş geçmiş senin. Benden söylemesi.

10 sene çalışın ödeyin tapu ne senin ne eşinin ne kv kp üzerine olsun. görümcenizun çocuğu var ise size bir kırıntı miras bile kalmayacak yani. ya çalışmaya devam edin evi de kendi üzerinize alın, ya da kiraya çıkın 10 sene para biriktirin ilerde ev alırsınız.

Canım, krediyi benim annem, Kp, enişte 3ünden biri çekecekti, diğerleri olmadı ona kaldı.
Nasıl oldu anlamadım ama oldu yani.
Uzaklara baktım vallahi baktım ama gözüme hoş olan bi orası oldu.
Varanların sonu gelmezse, bende varanlarım :)
Geereken lafı şak diye söyleyeyimmi, yoksa nişanlımla beraber mi hareket e deyim ?
kesinlikle engel olmalıydınız buna ama.
büyük hata olmuş.
varanlarsın tabi de daha yolun başında ilişkileri koparmak ilerisi için büyük sıkıntı.
gereken cevabı vereceksin tabi ama buna mecbursun.
ve evet nişanlınla ortak hareket etmelisin.
öncelikle o müdahele etmeli kendi ailesine.
evin yakın oluşu ve kredi mevzusu büyük handikaplar ama ilerisi için

Beni aranızda tanıyanlar, konularımı, reel hayatta yaşadıklarımı bilenler var, kısaca özet geçeyim.
Bundan önceki konumda KV ve KP yakınlarından ev bakıyor demiştim, baktılar, ve bulduk.
Yürüme 10 dk mesafe var, ev çok güzel, inanın 3 aydır gezmediğim gitmediğim yer kalmadı artık tükendim ve dün kaporayı bıraktık.
Biz ev bakmaya giderken Görümcek şunu söyledi: Ay ben hiç gelmiyim nasıl olsa olmuyor, boşuna uğraşmıyım dedi. (Varan 1)

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Sustum.

-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti. (Varan 3)

Yeni evli olacağız, keza hayatımın 15 senesini yollarda geçirmiş biri olarak, gezmeyi yeni yerleri keşfetmeyi seviyorum, seviyoruz.
-Evlendikten sonra 10 sene borç ödeyeceksiniz, gezmek tozmak yok, X haftaiçi çalışır, hafta sonu taksiye çıkar, dedi,
Bunun kararını verecek yaşta ve olgunlukta iki bireyiz, birinin yönlendirmesine ihtiyacımız yok
(Varan 4)

Ben yıllarca yurtlarda büyüdüm, çocukluğuma dair anneme ait bir iz yok hatırlamıyorum, o herhangi birisi gibi benim için.
Neden ?
Ben çocuğumun benden uzak büyümesinden, benim gibi sevgisiz yetişmesinden, ona dair bir şey hatırlayamamaktan çok korkuyorum.
Bu yüzden ilk adımını, ilk ses çıkarışını, ilk düşüşünü, ilk kalkışını , ilk parka gidişini kısacası ilklerini ben görmek istiyorum.
-Çocuğu yaparsın 6 aylıkken bırakırsın anneme o bakar sende işe girersin dedi. (Ki biliyor benim böyle bir düşüncem olduğunu) (Varan 5)

(Varan6)

Sizce art niyetli mi söyledi, yoksa espri yapayım mı dedi anlamadım. Normal de aramız çok iyiydi, çok da severim.

Ben çalışmazsam krediyi ödeyemeyiz biliyorum, 10 sene çocuk yapmamaya bile razıyım yeter ki ben büyüteyim.

Benim gibi düşünen daha sonra, işe başlamak isteyen çocuğunu KVye bırakan oldu mu, ?

Konu maddiyat değil, para mal mülk umrumda değil, bana maddiyatla ilgili lütfen yorum yapmayın bu sefer konu tartışmaya dönüyor.

Ben çalışmam 3 sene evde iş yaparım, şirketlerin muhasebesini hesaplarım, boncuk işlerim, sepet örerüm bişey yaparım.

Açık açık konuşsam mı, (görümcek tartışma meyilli konusur) tartışırsak her şey kötü olur mu ?
Benim ailemin durumu çok şükür iyi, her kkonuda yardımcı olurlar, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etsem akışına mı bıraksam ?
Normal de ezik bi tip de değilim, hatta onlar benim dişime göre bile değiller ama salaklaştım ağzımı açıp konusamadım.
sen nişanlına her şeyi anlat elalemin adamına neden ev alıyorsunuz böyle saçmalık mı olur ? eğer nişanlın mantıklı bir karar almazsa tekmeyi atmakta gecikme ömrünü çürütmek için evlenmiyorsun zaar..o görümce de gerçekten kötü niyetli ilişkilerini gözden geçir ve bir dahaki sefere cevap vermeyi dene yoksa dozajı arttırarak devam eder.

Çok alakasız ama kullanıcı adınızı sevdim.Konuya geçek olursak 3 yıl çocuk yapmaz sonra zaten kredi miktarı sabit kalacağı için ödemesi daha kolay olur eniştenin adına yapmayın evi bu arada.

Hanımlar iş yoğunluğundan yazamıyorum ama hepsini tek tek okuyorum topluca alıntılamadan cevap vereyim.
-Nişanlım benim arkamda, ailesinin karşısında olabilecek kadar özgüven sahibi biri. Keza böyle olmasa bilemiyorum devam edemezdim, çünkü şimdiden yoruldum.
-Askerde olduğu için çoğu şeyi anlatmıyorum, çünkü orda rahatsızlandı, çok üzüldüm. Bilemiyorum belki de hata yapıyorum, kendimi üzmek pahasına susuyorum.
-Kredi konusunda, bana güvenip güvenmemesinden çok evde ENİŞTE sendromu var. Alınan undan tutun, eve kadar, kıyafetten tutun eşyaya kadar enişteye soruluyor.
Çok garip ama Kp de önünde el pençe.
He bana tırnağımın ucu kadar zararı olmadı, aksine sürekli destek, destek olması tapuyu onun üzerine yapacağım anlamına gelmez.
Kv az önce ağzından kaçırdı aradı, sanırım nişanlım yarın süpriz yapıp geliyor. O burdayken ona kendimi ifade edebilirim, birbirimizi anlayıp dinleyen bir çiftiz.
Evet hepinize ayrı ayrı katılıyorum.
Ölse ev gitti boşansa ev gitti borçlansa ev gitti.
Hiçbir şey olmasa bile kafam gitti acabaları düşünmekten.
Annem nişan öncesi problem çıkarmıştı, nişanlım büyük olgunlujla karşıladı, anne tarafımdan saygısız bir hareket oldu, ağzını açıp konuşmadı.
Bilemiyorum belki de ona zarar vermemek adına susuyorum, üzülmesin diye.
Dün akşam evin kaparosunu verdik beni eve bırakıyorlarken, annemle babam da yeni gelmişti. Ayak üstü kapıda konuşuldu, annem Gebere Jacksona maaş yazısı yazarım dedi fakat tiiye alınmadı.
Şimdi de kendi annem ' Bak görürsün onlar snein üstüne çektirmezler krediyi, o kim ki senin tapun onda olacak falan dedi.
Of ortalık karışacak gibi. Haklı mı annem, haklı.

Uzun zamandır siteye girmiyordum size yorum yapmak için girdim. Gorumcekiniz iyi niyetli değil belliki kiskanmış sizi. Evi keşke kendi üzerinize alacak şekilde kredi cekseydiniz o tür hesaplara giristilerse( tapu sizin adınıza olmasın gibi) çok çirkin. Görümce hanim böyle yorum yaptı diye ileriki hayatınızdan endişe duymayin. Sizi esiniz ve biraz da kV ile kp bağlar gerisi Tiri viri. Ama keşke o kadar yoruma birseyler soyleseydiniz . Nasıl dudunuz o kadar sessiz . Bebeğimi 2 aylıkken babannesine bıraktım çalışıyorum ve kredi ödüyoruz. Yurt gecmusinizden dolayi sizi anlıyorum ama çalışırken de çocuğunuza gayet iyi vakit ayırırsiniz.24 saat çocukla geçirmek önemli değil onunla 1 saat oyun oynarsiniz kaliteli zamn gecirirsiniz inan o bile yeter önemli olan vaktin kalitesi. Eğer evden işleri hallederim diyorsanız tabi bu daha iyi olur. Her gün yemegi orda yersiniz bilmem ne bu nedir ya salak gibi herseye karışmış sinir oldum sanki kV o. Kraldan çok kralci kesilmis başınıza. Hiç muhatap olma. Herşey vakti saati gelince size bağlı. Nişanlın sana uyum sağlıyorsa ve düşüncelerine saygı duyuyorsa hersey istediğin gibi olur. Bizimkiler de arada konuşur dururlar ben bişe demem ama yine bildigimi okurum. Eğer siz de bildiginizi okuyacaksaniz ve nişanlıniz buna fırsat verecekse korkulacak bişe yok aksi takdirde bu görümcekle işiniz var. Nişanlıniza hafiften anlatin şikayet eder gibi değil. Böyle böyle dedi ben bişe demedim ama aşkım sen benim düşüncelerimi biliyorsun deyip isteklerinizi sıralayın ilerde bana bu konuda sıkıntı cikarmazsin değil mi diye sorun açık ve net olun

Acelen ne ev aldiriyorsun tut bir kira bak keyfine.eger bu kadar yakin oturursan ve onlar sayesinde ev alirsan omur boyu diyet ödemek zorunda kalirsin.ne evliliginde ozelin kalir nede esinle aile olabilirsiniz.Allah vermesin ilerde bosanirsan o evden hic hak iddia edemeyeceksin.aklini basina topla.don bu sacma cetrefilli isten.evi evliligin oturunca en az 5yil sonra düşün.mal mulkten once huzurlu yuva kur.Daha sonra ev araba olur

Hanımlar iş yoğunluğundan yazamıyorum ama hepsini tek tek okuyorum topluca alıntılamadan cevap vereyim.
-Nişanlım benim arkamda, ailesinin karşısında olabilecek kadar özgüven sahibi biri. Keza böyle olmasa bilemiyorum devam edemezdim, çünkü şimdiden yoruldum.
-Askerde olduğu için çoğu şeyi anlatmıyorum, çünkü orda rahatsızlandı, çok üzüldüm. Bilemiyorum belki de hata yapıyorum, kendimi üzmek pahasına susuyorum.
-Kredi konusunda, bana güvenip güvenmemesinden çok evde ENİŞTE sendromu var. Alınan undan tutun, eve kadar, kıyafetten tutun eşyaya kadar enişteye soruluyor.
Çok garip ama Kp de önünde el pençe.
He bana tırnağımın ucu kadar zararı olmadı, aksine sürekli destek, destek olması tapuyu onun üzerine yapacağım anlamına gelmez.
Kv az önce ağzından kaçırdı aradı, sanırım nişanlım yarın süpriz yapıp geliyor. O burdayken ona kendimi ifade edebilirim, birbirimizi anlayıp dinleyen bir çiftiz.
Evet hepinize ayrı ayrı katılıyorum.
Ölse ev gitti boşansa ev gitti borçlansa ev gitti.
Hiçbir şey olmasa bile kafam gitti acabaları düşünmekten.
Annem nişan öncesi problem çıkarmıştı, nişanlım büyük olgunlujla karşıladı, anne tarafımdan saygısız bir hareket oldu, ağzını açıp konuşmadı.
Bilemiyorum belki de ona zarar vermemek adına susuyorum, üzülmesin diye.
Dün akşam evin kaparosunu verdik beni eve bırakıyorlarken, annemle babam da yeni gelmişti. Ayak üstü kapıda konuşuldu, annem Gebere Jacksona maaş yazısı yazarım dedi fakat tiiye alınmadı.
Şimdi de kendi annem ' Bak görürsün onlar snein üstüne çektirmezler krediyi, o kim ki senin tapun onda olacak falan dedi.
Of ortalık karışacak gibi. Haklı mı annem, haklı.
Annen haklı enişte bey bir borç yapsa hacizler sizin eve gelir hep Allah korusun sizin eşyalar haciz yapılır-evin tapusuna ipotek koyarlar borçtan ötürü bunlarıda düşünmeniz gerek,yada evle ilgili en ufak sorun olsa imza olayları için hep onu aramak zorunda kalacaksınız.

Annen haklı enişte bey bir borç yapsa hacizler sizin eve gelir hep Allah korusun sizin eşyalar haciz yapılır-evin tapusuna ipotek koyarlar borçtan ötürü bunlarıda düşünmeniz gerek,yada evle ilgili en ufak sorun olsa imza olayları için hep onu aramak zorunda kalacaksınız.
Abla bi yandan diyorum kiraya çıkalım, 100 bin peşinat var, düğüne hibe edilir, kimse evin parası demez harcanır puf olur.
Bana kalsa çıakrım kiraya veririm 1000 tl paşalar gibi gezerim tozarım.
Tek pişmanlığım şu, babam dedki askerliğini yapsın öyle nişanlan. Dinlemedim bekleseydim onun yanımda olması büyük avantaj olacaktı.

Görüncen çok saçma konuşmuş hiç olgun değil onu anladım. Tapu konusuna gelirsek bence kabul etme güvenme bile kendini ezdirme yolsa hep ezilirsin. Bırak kötü olursan ol kendimi ezdirme

Abla bi yandan diyorum kiraya çıkalım, 100 bin peşinat var, düğüne hibe edilir, kimse evin parası demez harcanır puf olur.
Tek pişmanlığım şu, babam dedki askerliğini yapsın öyle nişanlan. Dinlemedim bekleseydim onun yanımda olması büyük avantaj olacaktı.
Ben olsam kiraya çıkardım evlendikten sonra alırdım evi dünyanın bin bir türlü hali var,nişanlılık döneminde alınan mallarda ortak olmuyor,100 bin peşinatı bankaya yatırsan mesela düğünde takılan altın para olursada onlarıda üstüne koysan 100 bin den fazla para olur ve krediyi daha az çekersiniz.

ama bak bu ev işi bence olmadı

bundan önceki konularda da yazdım

o ev sen ve x in ama onun dışında herkes müdahil

adam belki evin bir şeyini sevmeyecek içine sinmeyecek

neden o olmadan bu işe kalkıştın ki

gelsin alınır ev

enişteden vs den bağımsız 10 yılınızı bağlayacağınız evi adam görmeyecek bile

bunu size yapsa ne hissedersiniz

nişanlınız ile olması gereken tüm paylaşımlar ailesi ile evlenince birden bu durum değişmeyecek ki

mesafeyi artırıp nişanlı ile paylaşılması gereken basit konular bile sülale ile yapılıyor

görümce de konuşur enişte de

ketum olun hayat sadece ikinizin olsun

herkes herşeyi olup bittikten sonra öğrensin

Sustum.

(Varan 4)

Neden ?

(Varan6)

Ben de maddiyatı önemsemem de kimseye de parasını ödeyeceğim evin tapusunu vermem. Enayi yok karşılarında. Hem memurmuşsun ne güzel, kredi sıkıntın da yok. Ne yap ne et o ev ya senin ya da nişanlının üzerine olsun. Kaç yıllık memursun acaba? Çocuk oşunca bir süre ücretsiz izin alor hem çocuğuna bakar hem de dedğin gibi muhasebe vs işleri yapabilirsin zaten.

Ama benim anlamadığım ne demeye böyle saçma bir insan karşısında susuyorsun ki? Konuş Allah ne verdiyse, o ağzına geleni söylemiş zaten ki bence hiçbiri de iyi niyetle ya da şaka vs anlamında söylenmiş şeyler değil. O ne diyorsa çekinme yapıştır lafı. Bir der iki der sonra susmak zorunda kalır, ama öbür türlü ipleri eline aldı mı yandın. Kimi ne kadar çok sevdiğinin önemi yok, kimin sana ne kadar zarar verdiğinin/zarar vermek istediğinin önemi var, bunu unutma. Bence şimdiden senin geleceğinle ilgili kimsenin laf söz etmesine de izin verme... Nereden belli evlendikten sonra sürekli kv kp yanında olmak isteyeceğin? Hem görümceye ne ki??

Ne güzel demişler ya görümce görmeyeyim ömrümce diye. :)

sorunu kendin yapiyorsun sen konu cok sacma kusura bakma. 100 bin pesinatla sana her banka kredi verir. koy bankaya dügün takisinida ekle üzerine git bücene göre kendinizin üzerinize ev alin. elin adamin üzerine degil. asla evlenmezdim böyle aklini peynir ekmekle yedin herhalde

Nisanliniz askerdeyken tek başınıza erkek ailesi ile bu işlere girismeniz yanlış geldi bana. Askerden donseydi sonra beraber halletseydiniz bu işleri olmaz mıydı? Düğün için acele etmenize sebep mi var? Eski konularinizi hatırlamıyorum.
Bu arada başkasının üzerine ev almam. Kredi çekilerek alınacaksa niye alınıyor şart mı? Kirada otursaniz başlangıçta? Sonra ikiniz beraber kredinizi çekip alsanız. Benim için cok yanlıs hamleler.

Back
X