• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Babama sabah anlattım kızdı, neden susuyosun kızım ezdirme kendini dedi.
+1
Mala mülke takılmayın demişsiniz ama ev niçin enişte gibi dıdının dıdısının üzerine ki gıcık oldum..
Ezdirmeyin kendinizi haddini bildirin şuna. Her şeye bir lafı olmasın, hayatınızla alakalı karar vermeye çalışmasın
Kaç yaşında bu kadın?

varanlarım demişsin ama hiç bir şey yapamayacaksın emin ol bundan baştan ipleri vermişsin ellerine susarak keşke biraz babanı dinleseydin giderim kirada otururum az daha birikim yapar alırım evi üzerime çok yanlış iş yapıyorsunuz

Ayakkabısı eski olan çocuğa bir yakını ayakkabı almış,çocuk çok sevinmiş,beraberce yola çıkmışlar.Yol boyunca ayakkabıyı alan oradan gitme yol çamur,oradan gitme yol sulu,zıplama ,dikkat et ayakkabıyı yırtarsın ,taşa vurma ayakkabı yırtılır vs çocuk isyan etmiş,çıkarmış ayakkabıyı.Eski de olsa istediğim gibi hareket ediyordum ayakkabımla diye .Aynen enişte ve görümce de Onlara borçlu kalacaksınız diye herşeyinize karışmak isteyip sizi bıktıracaklar.Ne demiş eskilerimiz azıcık aşım kaygısız başım.Paranızı atın bankaya ,biraz daha birikim yapar öyle alırsınız.Yeni evliliğinizi borçla cebelleşerek,kavgalarla tatsız hale getirmeyin.

Ortak soru neden eniştenin üstüne tapu ?
Bu eniştemiz Allahı var iyi biri bana çok yardımcı oldu.
Bu aile de o ne derse onun dediği oluyor gibi bişey.
Ben çekerim krediye diye 3287348437 kez söyledim her defasında konu geçiştirildi.
Malum ben de fazla ısrarlı gözükürsem, onlarda ne manaağğ dicekler.
Nişanlıma kalırsa kendini bile benim üstüme yaptırır o derece güvenir, ve bu konuları takmaz.
Aslına bakarsanız dün o laflar tokat gibi yüzüme vurulmasaydı bende farkında değildim bu durumun.
Şimdi de nasıl söylerim bilemiyorum..

Onlara ne oluyor senin evin? Sen parayı ödeyeceksin ve tapu eniştenin üzerine olacak ve o görümcenin olacak. Dünyada neler neler oluyor bir bilsen. !
10 yıl ödeyeceksin sonra tapuyu üstünüze mi alacağınızı sanıyorsunuz? Emin misin? Şimdiden krediyi kendisi çekemeyen tapuyu üstüne geçirmeye kalkınca nasıl geçirecek?
Kesin bir dille reddet. Kiraya gir ve evliliğinden 1 sene sonra da gidin kocanla kredinizi çekip evinizi alın. Kimsenin haberi olması da gerekmez. Yetişkin iki insan her tür kararı birlikte alır 3. Kişilere başka bir şey düşer.
Bak canım kesin bir dille uyarıyorum seni. Ben neler neler gördüm. Umarım büyük sözü dinlersin. Ne yap et o evi alma. Senin adına olacak evi al. Git bir kulübede yaşa ama senin olsun, huzurun olsun rahatın yerinde olsun.
Benim çok sevdiğim birinin eşi de böyle her şeyi başkasının üstüne yaptı ama borçları kendisi ödedi. Ne oldu? Adam öldü aniden ve eşine çocuklarına bir parça kalmadı, ne o çok güvendiği kardeşleri bakıyor ne de bir Allah'ın kulu gelip soruyor. Borç harç içinde 4 çocukla ortada kaldı kadın. Ki kocası kardeşlerine nasıl güvenirdi, nasıl iyilerdi bilsen inanmazsın!
Ama insanoğlu çiğ süt emmiş. Sana tekrar tekrar diyorum sakın yapma.

sonunu okumadım
ama ödeme bitince sizi kapı dışarı ettiklerinde hiçbir hak talep edemezsiniz

onlar evimizde kaldı kira ödediler derler çekirdek çitletirler sen de havanı alırsın

daha şimdiden senin yerine karar veren insanlara gereken cevabını vermen gerekir ileride biz böyle dedik sende kabul ettin itiraz etmedin olur

24 yaşındasın kimse senin arkanı toplamak zorunda değil büyük birbirey olarak düşünceni açıklaman gerekiyordu

ve o görümceye güvenme evden havanızı alırsınız

Sağlam peşinat var eşler birbirini seviyor ve birbirlerine güveniyor meslekler de sağlam anladığım kadarıyla kimseden yardım almanıza gerek yok.
Tapu bu ya ev bu tabiki yalnızca sen ve eşinin üzerine olacak enişte kimmiş başlatmasınlar her şey enişteden geçer masalından.
Bu düzeni siz bozun ve deyin ki "ev için kredi çekme işini nişanlım gelince konuşup ikimiz karar vereceğiz, o evde biz oturacağız bu yüzden ikimizden biri adına çekilecek kredi."

Günaydın KK ailesi, herkese hayrlı güzel günler diliyorum.
Beni aranızda tanıyanlar, konularımı, reel hayatta yaşadıklarımı bilenler var, kısaca özet geçeyim.
Nişanlıyım, nişanlım askerde, düğünüme 6 ay var, ev bakıyoruz.
Bundan önceki konumda KV ve KP yakınlarından ev bakıyor demiştim, baktılar, ve bulduk.
Yürüme 10 dk mesafe var, ev çok güzel, inanın 3 aydır gezmediğim gitmediğim yer kalmadı artık tükendim ve dün kaporayı bıraktık.
Buraya kadar bir problem yok ağzım kulaklarımda Kv ye geldik.
Biz ev bakmaya giderken Görümcek şunu söyledi: Ay ben hiç gelmiyim nasıl olsa olmuyor, boşuna uğraşmıyım dedi. (Varan 1)
Çekil kör şeytan dedim, sabır çektim çıktım.

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Iyyy bizim 87, ıyyy ezikkkk dedi. (Varan 2 )
Sustum.

Tapunun fotokopisi bendeydi, çok şükür Allahıma bir adım atabildik dedim.
-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti. (Varan 3)

Yeni evli olacağız, keza hayatımın 15 senesini yollarda geçirmiş biri olarak, gezmeyi yeni yerleri keşfetmeyi seviyorum, seviyoruz.
-Evlendikten sonra 10 sene borç ödeyeceksiniz, gezmek tozmak yok, X haftaiçi çalışır, hafta sonu taksiye çıkar, dedi,
Bunun kararını verecek yaşta ve olgunlukta iki bireyiz, birinin yönlendirmesine ihtiyacımız yok
(Varan 4)

Ben yıllarca yurtlarda büyüdüm, çocukluğuma dair anneme ait bir iz yok hatırlamıyorum, o herhangi birisi gibi benim için.
Neden ?
Çünkü yaşanmışlık yok, hatıra, mutlu, mutsuz bir anım yok.
Ben çocuğumun benden uzak büyümesinden, benim gibi sevgisiz yetişmesinden, ona dair bir şey hatırlayamamaktan çok korkuyorum.
Bu yüzden ilk adımını, ilk ses çıkarışını, ilk düşüşünü, ilk kalkışını , ilk parka gidişini kısacası ilklerini ben görmek istiyorum.
Bu yüzden de 3 4 sene çalışmadan çocuğuma adamak istiyorum kendimi.
-Çocuğu yaparsın 6 aylıkken bırakırsın anneme o bakar sende işe girersin dedi. (Ki biliyor benim böyle bir düşüncem olduğunu) (Varan 5)

Her akşam annemlere gelir yemeğinizi yer gidersiniz, dedi.
Ya sanane ben yemek yapamıyor muyum, bunun kararını vermek sana mı kaldı ?
(Varan6)

Evet hanımlar bu söylediklerine karşı tek kelime konuşmadan sustum.
Bir gecede bu neyin bombalaması anlamadım, insanlar bu kadar çabuk değişir mi ?
Sizce art niyetli mi söyledi, yoksa espri yapayım mı dedi anlamadım. Normal de aramız çok iyiydi, çok da severim.
Ev için kaparo braktık dediğimizde bile sevinmedi tebrik etmedi.
Acaba günahını mı alıyorum diyorum, ama dün akşam gerçekten çok kırıldım.

Ben çalışmazsam krediyi ödeyemeyiz biliyorum, 10 sene çocuk yapmamaya bile razıyım yeter ki ben büyüteyim.
10 sene çocuk yapmamak risk mi hamilelik için ? (Şu an 24 yaşındayım )

Benim gibi düşünen daha sonra, işe başlamak isteyen çocuğunu KVye bırakan oldu mu, ?

Konu maddiyat değil, para mal mülk umrumda değil, bana maddiyatla ilgili lütfen yorum yapmayın bu sefer konu tartışmaya dönüyor.

Ben çalışmam 3 sene evde iş yaparım, şirketlerin muhasebesini hesaplarım, boncuk işlerim, sepet örerüm bişey yaparım.

Nişanlıma bu durumu anlatmalıyı mıyım, malum askerde?
Ben mi kuruntu yapıyorum, duygusal düşünüyorum ?
Bunlar ileri de yapacaklarının, ön çanları mı ?
Açık açık konuşsam mı, (görümcek tartışma meyilli konusur) tartışırsak her şey kötü olur mu ?
Benim ailemin durumu çok şükür iyi, her kkonuda yardımcı olurlar, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etsem akışına mı bıraksam ?
Babama sabah anlattım kızdı, neden susuyosun kızım ezdirme kendini dedi.
Normal de ezik bi tip de değilim, hatta onlar benim dişime göre bile değiller ama salaklaştım ağzımı açıp konusamadım.
Ne yapmalıyım bu durumda ?
cevap vermeniz gerekiyor bu ne ya.ezdirmeyin kendinizi.

1. kesinlikle evi ya eşinin yada kendinin üzerine yap sakın o hataya düşme çekmesin kredi enişte eviniz olmamasından emin ol daha iyidir hiç huzurun olmaz. 2. memurluğunu sakın riske atma. Yarının ne getireceği hiç bilinmez. ayrıca borç aynı seviyede kalmaz 10 sene çocuk yapmama gibi bişey olmaz ama 3-4 sene sabrederseniz borcunuz zamana göre hafifleyeceksiniz çünkü gelir bir şekilde artar. Sora durumunuzda toparlanır ve çocuğunuda doğurursun 2 snee ücretsiz izin alırsın zaten 6 ayda yrm gün çalışılıyor çocuğunu gayette kendin büyütebilrsin ama sakın sadece kendi düşüncelerinle hareket etme etrafında güvendiğin bir büyükle istişare et yoksa seni yerler

Valla atağa geçmiş senin görümce. Neden sen kredi çekip üstüne almıyısun ki? Borcu beraber ödeyeceksiniz. 10 yılda ne olacağı bellimi? Allah korusun boşandınız diyelim borcunu ödediğin ev hakkında hiçbir hak idda edemezsin. Bence birazda bundan sana değilde enişteye kredi çektiriyolar. Kabul etme. Ayrıca susma neden susuyosun aranız bozulacaksada bozulsun.

Sağlam peşinat var eşler birbirini seviyor ve birbirlerine güveniyor meslekler de sağlam anladığım kadarıyla kimseden yardım almanıza gerek yok.
Tapu bu ya ev bu tabiki yalnızca sen ve eşinin üzerine olacak enişte kimmiş başlatmasınlar her şey enişteden geçer masalından.
Bu düzeni siz bozun ve deyin ki "ev için kredi çekme işini nişanlım gelince konuşup ikimiz karar vereceğiz, o evde biz oturacağız bu yüzden ikimizden biri adına çekilecek kredi."

nişanlıyı beklerse oldu bittiye getirirler
geçen ay bir konu vardı ev beğenip bir hafta düşünelim haftay konuşalım denmişti kp gidip kredi çekip üstüne yapmıştı
kadın sinir oluyordu eşim çekmesde ben çekebiliyorum krediyi oldu bittiye getirdiler diye sinir olmuştu

bence nişanlsını beklemesin oldu bittiye getirsin ama başka ev alsın
onlardan uzak olsun küçük olsun

Burada genelde herkes ileride boşanma durumu olursa ev ne olacak diye konuşuyor. Evet evliliğin başlangıcında boşanma ihtimali üzerine plan yapmak tatsız ama yapmalısın. Kocalarını gayet severek aşk ile, biri 1 yıl diğeri 2 yıllık ilişkinin sonunda evlenen iki arkadaşımdan birinin evliliği 3 diğerinin 5 ay sürdü. Onlar da evlenirken böyle bosanacaklarini bilmiyorlardı tabi ki. Allah iyi insanlarla karsilastirsin ama sen en baştan biraz da mantıklı olanla başla.

Ölsem 1ü yıl borç ödiceğim evi başkasının üstüne yaptırmam. Sen el kızıysan o da el oğlu? ? Allahım valla sinir oldum. . Neden kabul ettin ki bunu. . Evi kendileri alsa neyse krediyle alınacak. . Sakın sakın sakın. Hele bu görümceyle iki kavga etseniz yada borcu 2 gün geciktirseniz başınıza kalkar. Bi daha açarsa bu konuları sana kalmadı canım biz düşünüp hallediriz de. Sen o cücük kadar aklını yorma de(bu kısmı içinden söyle)..

Ortak soru neden eniştenin üstüne tapu ?
Bu eniştemiz Allahı var iyi biri bana çok yardımcı oldu.
Bu aile de o ne derse onun dediği oluyor gibi bişey.
Ben çekerim krediye diye 3287348437 kez söyledim her defasında konu geçiştirildi.
Malum ben de fazla ısrarlı gözükürsem, onlarda ne manaağğ dicekler.
Nişanlıma kalırsa kendini bile benim üstüme yaptırır o derece güvenir, ve bu konuları takmaz.
Aslına bakarsanız dün o laflar tokat gibi yüzüme vurulmasaydı bende farkında değildim bu durumun.
Şimdi de nasıl söylerim bilemiyorum..
Öyle dümdük söyle.. bana kredi çıktı enişte çok saol de..

nişanlıyı beklerse oldu bittiye getirirler
geçen ay bir konu vardı ev beğenip bir hafta düşünelim haftay konuşalım denmişti kp gidip kredi çekip üstüne yapmıştı
kadın sinir oluyordu eşim çekmesde ben çekebiliyorum krediyi oldu bittiye getirdiler diye sinir olmuştu

bence nişanlsını beklemesin oldu bittiye getirsin ama başka ev alsın
onlardan uzak olsun küçük olsun
İşgüzar kayınpeder kendi ödesin o zaman biz başka ev için kredi çekeceğiz diyememişler mi?Allahım aklımı kaçırıcam böyle şuursuzlukları duydukça...

Evet o zaman aynen öyle yapsın. Konu sahibi kendin kredini çek ben çektim size gerek yok de.Bir şey de Allah aşkına kaynadım sinirden burda

Back
X