Görümce ile aynı ev sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar kötü niyetlisiniz ki kalbinizin kirinden ne yapacağınızı şaşırmışşiniz
buraya konu açtıysanız gelecek olan her türlü yoruma açık olmanız gerekiyor . Sizinle aynı fikirde olmadık diye niye kötü niyetli oluyoruz acaba ? Ayrıca başta kabul etmeyecektiniz . İşinize gelmiş ki kabul etmişsiniz .

1 yıldır evliyim ve görümcemde bizim kaldığımız şehirde öğretmenlik yapıyor o yüzden bizimle yaşıyor.Bu sene de kalacak yani Hazirana kadar bizde belki bir sene daha uzatacak.zaten geçen seneden beridir bizde.Tabi en başından bunu kabul etmiştim çünkü hiç bir problemmimiz yoktu yetişkin kendini bilen medeni bir insandı.Ama son zamanlarda bana karşı yalancılık ithaminda bulunması o tarz konularda yana bir iki kavgamız oldu eşime aradan aylar geçince anlatmıştım.Aldığı maaşın yarısını abisine veriyor engelli raporuyla araba almasına yardımcı oldu yani Allah için bize çok yardımcı oluyor ama beni abisinden kıskanıyor yanımda abisinin dizine uzanmalar opmeler bana fotoğraf çektirmeler falan.Beni küçük görmelerine dayanamıyorum.Ama abisinin gözünde melek olduğu için pay diyede eşime böyle böyle diyip anlatmıyorum kendisi denk gelsin istiyorum.Evimden gitsin artık istiyorum.gercekten evimin düzenine herseyime karışmasından bıktım.Ne yapsam ne olsa gidebilir gerçekten düşünüyorum dayanamıyorum artık
iki medeni insan gibi oturup konuşmayı deneyin olmuyorsa eşinize ılımlı bir şekilde anlatın fakat size zarırından çok yararı var sanki

evinde kimseyi istememek en doğal hakkın ama o zaman baştan neden kabul ediyorsun?
ayrıca abiisne sarılıp fotoğraf çektirmesi seni kıskanı göstermez ki bunun lafını yapman senin onu kıskandığını gösterir asıl.
üzgünüm ama tavrınızı baştan koymadığınız için siz suçlusunuz burda.

Abisinin dizine yatıyormuş. Yatar, ne olmuş. Size ne? İşte bu kıskançlıktır. Örtüye karışıyor falan komik bahaneler. Baştan para tatlı gelmiş anlaşılan, o yüzden kabul edilmiş. Şimdi göndermeye çalışıyorsunuz. Baştan kabul etmeseydiniz.

Parasını biriktirmesi yönünde telkinler verin gelecekte evlenirse çok lazım olacağını kendine yatırım yapması öğüdünü verin hata araba ev aşmak gibi büyük fikirle eşinin aklına belki böyle böyle eşinizde kardeşinden biraz uzaklaşıp ayrı eve çıkmasını sağlarsınız.

Yok kendisi söyledi arabayı almıyorum diye onu yapacak biri olduğunu düşünmüyorum yaparsa da abisiyle olan problemi.Ben evlendiğim gece bile yalnız kalmadım yani toplamda 1.5 yıldır hiç esimle yalnız kalmadım aslinda sorun bu
Hiç tatile de mi gitmediniz? Onlar da amma arsızmış. Bari evlendiğiniz gün yalnız bıraksalarmış. Bu saatten sonra ne desek boş. Eşiniz madem böyle memnu, neden sizinle evlendi ki?

Görümce 1+1 daire kiralasa hadi 1500 diyelim en fazla
Eşya alsa makine koltuk tv onu da taksite bağlasa 2000 olsun oda
Ayda 3500 abisine vereceğine kira+krediye verse geri kalanla gül gibi yaşar
Hem de kendine ait alanı eşyası olur misafir bile çağırır arkadaşlarını ağırlar
Akılsızlık yapıyor umarım birgün aydınlanır

Hesabını kapatmissin ama dışarıdan yazıları okuyacaksın hepimiz biliyoruz yillar sonra dönüp dolaşıp buradaki cogunluk! görüşü uygulasaydım deme. Çünkü genelde öyle diyorlar

Kabus gibi.
Keşke görümce size hiç gelmeseymiş de kendi parasıyla güzelce geçinseymiş.

Ben şunu sormak istiyorum, görümceyi bir tarafa bırakırsak yaşamınızda ciddi bir olay oldu mu ya da eşinizin ilgisi yetersiz mi?

Zira bu kadar süre iyi geçinirken aranın bozuluvermesi bir olay olduğunu gösteriyor. Arkasından dedikodu yaptıysanız kulağına gitmiş olabilir mi?

Şunu biliyorum ki eşinizle sert konuşmanız onu yumşatmaz tam tersine onu size düşman haline getirir. Benim kardeşimi mi kıskanıyorsun kardeşin dize yatmasıya eşinki bir mi ne ima ediyorsun der, bağırır. Aman diyeyim. 😱

Maaşının yarısını tabi ki verecek diyenlere katılmıyorum kendi yaşasa çok daha az paraya daha iyi geçinirdi.

En temizi eşinizle başbaşa özel vakit yaratmaya çalışın, eşinizin ilgisinden memnun olursanız bu kıskançlık azalır. Ne zaman ki “aman yatarsa yatsın banane” diyecek haline gelirsiniz o zaman bu mesele çözülür. Üzerine gittikçe artar.

Özellikle size gıcıklık olsun diye yaptığını söylüyorsunuz hadi öyle varsayalım, siz umursamadıkça azalır zaten.

Hemen kötü niyet aramayalım, sakın eşinizi ben veya kardeşin gibi saçma yarışmalara sokmayın onun kazananı yok.

Ilk basta bunlari dusunerek kabul etmeyecektiniz. Ne kadar iyi olursa olsun ev ustune ev kurulmaz. Bi ozeliniz yok herseyinizde gorumceniz var. Kendine kucuk bi daire tutabilir size yakin. Yine gorusup edersiniz ama en azindan ayni evin icinde olmazsiniz. Insan yeri geliyor oz esine ayni evde tahammul edemiyor. Kaldiki gorumceye..
Öz eş ne kız, üvey eşde mi var :KK53:

Bence her ne olursa olsun arabadaki ötv indirimi vs kısmını geri verin çünkü sonra sıkıntı olacaktır görümcenizin hakkına girmeyin maddi anlamda .ayrıca baştan kabul etmemeniz gerekirdi bana kalırsa 2 sene uzun bir süreç çünkü.zaten şu süreçten sonra sıkıntı yaşamanızı da göz önüne alırsak aynı evde kalmanız mümkün değil

Evinizin düzenine karışmasını bilemem ama öz abisinin dizine uzanıyor diye niye kıskanıyorsunuz ki siz de bi değişiksiniz, abi kardeş onlar isterse yanında uyusun ne olacak

Konu sahibi gitmiş ama bende şunu söylemek istiyorum. Gerçekten de dediği gibi inadına abisini öpüyorsa vs sinir bozucu değilmi bu durum sizce de ? Eğer ezelden beri böyle iseler kıskanması tabikide hoş değil ama dediği gibi inadına olan bir durum ise bence çok irite edici ve samimiyetsiz bir durum. Evine kabul etmek istemeyen baştan etmezdi. Sorun bence görümce değil eşinden yeterince ilgi görmüyor olabilir konu sahibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X