Görümce oğlunun davranışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hee yatılı kalıyor. Böyle erken saatte cips birşeyler yiyorsa annesine söyleyin uyaracaksa o uyarsın. Bence sorun yok diye de belirtin. Sağlıksız olduğu için söylüyorum deyin. Sucuğu bilemedim. Yani çantasına koysa kokar annesi görür. Çocuk işte.
Ben de hep sizin gibi yaklaştım bu tarz yani çocuktur aklı, gözü kalmasın ama artık belli bir sınır var ve yaş faktörü

Bence ilk önceo olup olmadığından emim olun onlar eve geldiginde disariya sucuklu birseyler ppisirin cips cikolata koyun sonra alıp almadigina emin olun cunku 1 kere yapan 2.yide yapar kesin sonra aldığına emin olduğunuzda annesine onu kırmayacak şekilde canim ben masaya aburcubur koymuştum oğlun odalarda dolaşırken gormus herhalde daha oncede bunlar yasandi seni kirmak istemem benimde cocugum var boyle birsey yasasam bana soylenmesini isterim o yuzden sana söylüyorum gibi seyler soyleyin

Evet haftasonu kursları oluyor kalıyorlar. Zaten giden gitsin umrumda değil. Amacım çocuğun garip davranışlarını düzeltmek için neler yapabiliriz onu soruyorum
Şöyle, eşya kaybolması durumu açıklanabilir bir şey.
Sizin evi kendi evi gibi görüyordur, ailesi gelmeden öyle tembih ediyordur.
Ne isterseniz alın, yiyin, sormayın diye.
O şekilde açıklanabilir, keza görümcemin çocukları benim evimde aynı şekilde rahattır.
Arar bulur, kendileri yer içer haberim olmaz.

Ama ergen bir çocuğun sizi gizlice izlemesi hiç normal bir durum değil.
Ya mahremiyet algısı oluşturulmamış ya da sizi ve eşinizi merak ediyor, bazı hormonlarına yenik düşüyor.
Bu konuda kesinlikle eşinizi uyarmalısınız, o erkek erkeğe bir konuşma yapmalı.
Aynı zamanda diğer mevzuları da konuşabilir ama siz girmeyin devreye.
Belki çocuğun size hayranlığı vardır, malum ergen yani.

Hanımlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hatta bir seferinde benim eski telimi kızıma vermiştim video izlesin diye. Ortalıkta kalmış. 1~2 gün sonra galeriye bir baktım sabah 6 da eşimle benim uyurkenki fotoğrafım. Bu tarz durumlar da oldu
İşte bunu söyleyin görümcenize gösterin resimleri asıl bunlar sorun.

Buraya konu acmaniz bile ne kadar ayip, 13 yasinda henuz cok kucuk feda olsun diyeceginize, cipsi hangi cocuk gorse alir yer bunun bile lafini etmeniz...
Arayin gorumcenizi bi daha size gelmesinler. Boyle dusuncelere sahip oldugunuzu bilse zaten adim atmaz en azindan net olursunuz.
Sorun alması değil izinsiz alip götürmesi. bu doğru bir davranış değil ve dürüst bir insan yetişmesi için bu davranışın düzeltilmesi gerekir. Konu sahibinin derdi yemesi değil. Neden hemen olumsuz yorum yapiyorsunuz. Evet çocuk canı çekmiş olabilir aslında yapılacak birşey de yok kırmamak gerekir tabi ama suç değilse bile doğru bir davranış da değildir bunu kabul etmek lazim

Bence esiniz durumu görümceye anlatıp uyarsın. Canı sıkılıyor diye baskalarin eşyasını karıştırma hakkına sahip degil. Ama yiyip içmesini birşey demezdim. Yani benim mutfağıma misafirde girip istediğini yiyebilir. Ama diğer dolaplar karıştırılmaz. Ilerde başkasının evinde birşey kaybolsa yine cocuktan bilirler ypamadiysa bile

Bence konu sahibi cipsin falan lafını etmemiş hemen hazırsınız ne kadar ayıp falan diye normalmi sizce kocaman çocuğun dolap karıştırması bu öğretilmesi gereken bı davranis. Tabiki çocuktur gözü kalabilir ama evime geldiklerinde herşeyi yapiyirum maddi yardım ediyoruz demiş daha ne yapsın ??? Gez çocuğum bütün odaları ne istiyorsan beğen al mi desin kadın ???
58. Kez ve son kez yaziyorum konu sahibi dolabi acarkeb sucugu alirken GORMEMIS. BU DURUMDA YAPTIGI SEY "IFTIRA" oluyor. Kimsenin hosuna gtsin diye yorum yapmiyorum objektif bakiyorum olaya.

Buraya konu acmaniz bile ne kadar ayip, 13 yasinda henuz cok kucuk feda olsun diyeceginize, cipsi hangi cocuk gorse alir yer bunun bile lafini etmeniz...
Arayin gorumcenizi bi daha size gelmesinler. Boyle dusuncelere sahip oldugunuzu bilse zaten adim atmaz en azindan net olursunuz.
Hırsızlık ne zamandan beri iyi bir davranış oldu?
Fakirlik hırsızlık sebebi değildir

Hanımlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hatta bir seferinde benim eski telimi kızıma vermiştim video izlesin diye. Ortalıkta kalmış. 1~2 gün sonra galeriye bir baktım sabah 6 da eşimle benim uyurkenki fotoğrafım. Bu tarz durumlar da oldu
Bu hic normal değil. Şimdi belki tepki çekeceğim ama sizin de bir çocuğunuz var. Onun güvenliğine dikkat ediyor musunuz. Ortada meraklı hormonları ile yönetilen söz dinlemez bir ergen var.

Bu konumun ana düşüncesi yaptığı şeylerin yanlış olduğunu nasıl anlatabilirim.buydu. Olumsuz yorum geleceğini biliyordum

Hırsızlık ne zamandan beri iyi bir davranış oldu?
Fakirlik hırsızlık sebebi değildir
Ama bu hırsızlık değil yapmayın Allah aşkına.
Bazı aileler öyledir, keza görümcemle benim de ilişkimiz öyle.
Onun çocukları benden habersiz alır, benim onun evinde bir şeye ihtiyacım olsa alırım, sonra haber veririm ‘abla böyle böyle benim çocuk istedi kullandım’ diye.
Ben açıklamamı yetişkin olduğum için, haberdar etmek adına yaparım, izin almak için değil.

konu sahibi haklı. çocuğun alıp yemesi demiyorum, kocaman ergen artık çocuk değil. 13 yaşında genç erkek adayı. yemek için böyle gizli saklı habersiz hareket etmesi hoş değil.
ben kendi evimde bile başka canı çeken olabilir diye bir şey aldığımda ben yiyorum canı isteyen varsa paylaşalım derim. bu insana saygıdır ve küçük yaşlarda öğretilir. bu delikanlının bunu bilmemesi kötü.
dolabı açsın alsın ama gizli saklı hareket edilmesi hoş değil.
ayrıca iftira durumu da yok. sadece ondan şüpheleniyor ki bunun için de haklı sebepleri var.
keza 13 yaşında dayısının evinde bunu yapan yarın öbür gün okulda veya iş hayatında neler neler yapar. bahsettiğimiz 6-7 yaşında biri değil. 13 yaşında artık baya herşeyin fakrında bir birey.

eve getirse annesi bu nerden geldi diye sorar, çiğ çiğ de oturup yememiştir herhalde
onun aldığına eminmisiniz,
yani siz veya eşin bişeye kullanmış olabilirsiniz unutmuş olabilirsiniz
bilemedim
sucuk sonuçta çok önemli bişey değil ama 13 yaşında bir çocuğun böyle bir eğilimi var ise ortalıkta para, takı gibi şeyler bırakmak sakıncalı olabilir
Ben bu yaşta sucuğu hala çiğ daha çok severim :D

k bakmayin gorumcetye anlatincada kesin olaylar cigrindan cikqcak gibi olacak cunku anlayislu bir kadin ise oturur ogluyla kinusur zaten iyi bir annne ise bu davranislari fark edr duzeltr. ne bileyim bilemedim bizimde cocugumuz var biz cocukken anamizin dizinden ayrilamazdik cqnimiz cekse bile icimize atardk..

eve getirse annesi bu nerden geldi diye sorar, çiğ çiğ de oturup yememiştir herhalde
onun aldığına eminmisiniz,
yani siz veya eşin bişeye kullanmış olabilirsiniz unutmuş olabilirsiniz
bilemedim
sucuk sonuçta çok önemli bişey değil ama 13 yaşında bir çocuğun böyle bir eğilimi var ise ortalıkta para, takı gibi şeyler bırakmak sakıncalı olabilir
Ben bu yaşta sucuğu hala çiğ daha çok severim :D

iyi de bir kangal sucuğu öylece alıp neresine koyabilir? nasıl saklayıp çıkarabilir mantığım almadı benim mesela cipsleri ya da buzdolabındaki diğer şeyleri nereye zula edecek de koyacak siz oradayken yani. Hadi aldı diyelim annesi illa ki farkeder farketmemesi mümkün değil yani uyarır hem böyle çalma huyu varsa başka yerlerde de yapar yapmıştır ailesinin haberinin olmaması imkansız bir daha şüphelenirseniz yanında söyleyin vardı nereye kayboldu gibisinden ve hareketlerini gözlemleyin ne arada yapıyor bunları?

#ahsen90 hanımcım ben iftira atmıyorum. Ha öyleyse de kendimden utanırım bu konuyu buraya açtım diye
Daha önceki davranışları da konuyu açarken yazacaktım Kk üyesi olduğum ve uzun konuları sevmediğim için bu sabahkini yazdım

İyi de çocuğun yaptığı izinle değil, çalmış resmen. Nasıl hoşgörülü oluyorsunuz? Bugün sucuk çalan yarın kasa hırsızlığı bile yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X