Görümce oğlunun davranışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibine kızmak çok saçma çünkü hırsızlık dediğimiz şey bu yaşlarda başlıyor önemli bir durum o yüzden ki konu sahibi üstüne basa basa belirtmiş mevzu yemek sucuk şu bu değil diye . Ama şu an için yapacağınız birsey yok malesef gozlemlemekten başka büyük ihtimal canı cekmiştir çocuğun inşallah alışkanlık haline getirmez . Allah onlara da bol kazançlar versin inşallah tabi ihtiyacı olan herkese

Bundan 2 yıl önce sabah kalkmış ankastre ocağın hamur şeklindeki yapışkanlarını sökmüş bisikletin oturma yeri çıkıyordu orayı yapıştırmış. Neden diye sorduğumda yenge bana bıraksalar evde bomba bile hazırlarım tarzda bir şey söyledi. Sakın bak oğlum ebi havaya uçurursun ne diyorsun sen. Hatta bu konuyu aile ortamında defalarca dile getirdim. Çocuk çok meraklı. Evlerinde de deney yapıyorum diye ebi birbirine katıyormuş

Bundan 2 yıl önce sabah kalkmış ankastre ocağın hamur şeklindeki yapışkanlarını sökmüş bisikletin oturma yeri çıkıyordu orayı yapıştırmış. Neden diye sorduğumda yenge bana bıraksalar evde bomba bile hazırlarım tarzda bir şey söyledi. Sakın bak oğlum ebi havaya uçurursun ne diyorsun sen. Hatta bu konuyu aile ortamında defalarca dile getirdim. Çocuk çok meraklı. Evlerinde de deney yapıyorum diye ebi birbirine katıyormuş
Bir de bu var 😡 işin içinden çıkamıyorum

Ama bu hırsızlık değil yapmayın Allah aşkına.
Bazı aileler öyledir, keza görümcemle benim de ilişkimiz öyle.
Onun çocukları benden habersiz alır, benim onun evinde bir şeye ihtiyacım olsa alırım, sonra haber veririm ‘abla böyle böyle benim çocuk istedi kullandım’ diye.
Ben açıklamamı yetişkin olduğum için, haberdar etmek adına yaparım, izin almak için değil.
Ben de öyleyim. Sizin dediğiniz gibi görümce çocukları tembihliyor aman bak yengeniz üzecek bir şey yapmayın diye ama ben çocuklara gel kek yapalım psta yapalım diyorum. Çünkü seviyorum onları

Bence sucuk temizlik sırasında altlara falan yerleşmiş olabilir iyice bakın dolaba. Resim çekme konusunu annesiyle konuşup tüm çocuklara sorun. Sizin çocuğunuz da çekmiş olabilir. Abur cubur konusu bence bir düzene konmalı zaten zararlı. İyi niyetle herşey çözülür.
Başkasının evi konusuna katılmıyorum. Yeğenlerim benim evimde kendi evi gibi rahat etmiyorsa bu benim ayıbımdır. Eşimin yeğeni de kalır artık 19 oldu kendi evi gibi hareket edebilir. Benim için böyle farklı görüşlere saygım sonsuz.

Konu sahibi bence yeğeninizle güzelce konuşun. Bu evde istediğin her şeyi yiyip içebilirsin ama bana da söylersen biten şeylerin yerine yenisini alıp koyabilirim. Sonra lazım olunca bulamıyorum diye kırmadan söylersen anlar bence :)

Bence sucuk temizlik sırasında altlara falan yerleşmiş olabilir iyice bakın dolaba. Resim çekme konusunu annesiyle konuşup tüm çocuklara sorun. Sizin çocuğunuz da çekmiş olabilir. Abur cubur konusu bence bir düzene konmalı zaten zararlı. İyi niyetle herşey çözülür.
Başkasının evi konusuna katılmıyorum. Yeğenlerim benim evimde kendi evi gibi rahat etmiyorsa bu benim ayıbımdır. Eşimin yeğeni de kalır artık 19 oldu kendi evi gibi hareket edebilir. Benim için böyle farklı görüşlere saygım sonsuz.
Tabiki haklısınız ben onları başkası gözüyle kesinlikle bakmıyorum benim kızım uykuda oluyor o saatte ve ağlamadan uyanmaz

Hayır kullanmadığım eminim. Sucuk da 1 aydır dolaptaydı. Eşim de sabah kahvaltıda o tarz şeyler yemez. Sabahtandır vicdan yapıyorum. Yanlış mıyım diye :KK43:
Evet takı konusunda haklısınız

Konu disi fakat 1 aylik sucuk halen yeniliyormu? :KK57:

Durumdan rahatsiz isen, esin ile paylas. Korkularini dile getir. Oda uygun dil ile kardesi ile konusur diye umuyorum.

Anneside durumu biliyordur simdi. O sucugu cig cig yememistir çoçuk. Annesi kesinlike görmüstür fakat ya utaniyor ve size söylemiyor, yada göz yumuyor oglunun yaptiklarina.

iyi de bir kangal sucuğu öylece alıp neresine koyabilir? nasıl saklayıp çıkarabilir mantığım almadı benim mesela cipsleri ya da buzdolabındaki diğer şeyleri nereye zula edecek de koyacak siz oradayken yani. Hadi aldı diyelim annesi illa ki farkeder farketmemesi mümkün değil yani uyarır hem böyle çalma huyu varsa başka yerlerde de yapar yapmıştır ailesinin haberinin olmaması imkansız bir daha şüphelenirseniz yanında söyleyin vardı nereye kayboldu gibisinden ve hareketlerini gözlemleyin ne arada yapıyor bunları?
Sırt çantası var. Ertesi gün okula gideceği için. Biz oturma odası dayız misal hepberaber. O evin içi de dolanıyor can sıkıntısından

Buraya konu acmaniz bile ne kadar ayip, 13 yasinda henuz cok kucuk feda olsun diyeceginize, cipsi hangi cocuk gorse alir yer bunun bile lafini etmeniz...
Arayin gorumcenizi bi daha size gelmesinler. Boyle dusuncelere sahip oldugunuzu bilse zaten adim atmaz en azindan net olursunuz.
Hayır yanlış düşünüyorsunuz benim 5 yaşındaki kızım başkalarının evinde izinsiz yemez ortada olan suyu içerken bile izin ister kaldı ki çocuk 13 yaşında
Ayrıca konu sahibi esirgemiyor kim olsa evinden bu şekilde birşeylerin kaybolup gitmesini hoş karşılamaz
Eğer çocuk isteyip konu sahibi vermese ayıp diyebilirsiniz
Ki ister verir ister vermez onun tercihi ama bu şekilde izinsiz evde birşeylerin kaybolması hoş degil bugün ciple başlar yarın başka şeyler

Böyle iki olay biliyorum.
Uzun uzun yazmayayım.
Anneleri çocuklarının bu tarz davranışlarını ört bas ede ede çocukları uzun elli yaptılar.
Misafirliğe gidilen bı evde oda oda gezilemeyecegini dolapların karıştırılmayacagini çocuklarına öğretmezlerde ilerde seyredin neler neler olacak.

Konu disi fakat 1 aylik sucuk halen yeniliyormu? :KK57:

Durumdan rahatsiz isen, esin ile paylas. Korkularini dile getir. Oda uygun dil ile kardesi ile konusur diye umuyorum.

Anneside durumu biliyordur simdi. O sucugu cig cig yememistir çoçuk. Annesi kesinlike görmüstür fakat ya utaniyor ve size söylemiyor, yada göz yumuyor oglunun yaptiklarina.
Ben bu tarz şeyleri buzluğa koyuyorum sonra çıkartıyorum.artık bunu bir şekilde söyleyeceğim görümceme. Anlayışla karşılar ama çocuğa karşı yaptırımı ne olur onu kestiremiyorum işte

Böyle iki olay biliyorum.
Uzun uzun yazmayayım.
Anneleri çocuklarının bu tarz davranışlarını ört bas ede ede çocukları uzun elli yaptılar.
Misafirliğe gidilen bı evde oda oda gezilemeyecegini dolapların karıştırılmayacagini çocuklarına öğretmezlerde ilerde seyredin neler neler olacak.
İşte ben bundan korkuyorum ve vebal almak istemiyorum. Zamanında bunun önüne geçmedik diye

Ama bu hırsızlık değil yapmayın Allah aşkına.
Bazı aileler öyledir, keza görümcemle benim de ilişkimiz öyle.
Onun çocukları benden habersiz alır, benim onun evinde bir şeye ihtiyacım olsa alırım, sonra haber veririm ‘abla böyle böyle benim çocuk istedi kullandım’ diye.
Ben açıklamamı yetişkin olduğum için, haberdar etmek adına yaparım, izin almak için değil.
Ama sizin aranızda öyle bir ilişki var işte.
Mesela benim yok çocuğu evden 1 kangal sucuğu kendi evine götürse annesi de bu nerden geldi demese bu bence hırsızlıktır. Kendi anne babamın evinden bile söylemeden bişey almam. Bana böyle öğretildi..

Yeğenimle eve geçerken ona şeker aldık. Kahvaltıdan sonra yiyeceksin dedim, bir baktım elinde şeker. Ceza olarak aldım çöpe attım. Keşke 155 i arasaydım. :olamaz:

Ben bu tarz şeyleri buzluğa koyuyorum sonra çıkartıyorum.artık bunu bir şekilde söyleyeceğim görümceme. Anlayışla karşılar ama çocuğa karşı yaptırımı ne olur onu kestiremiyorum işte

Yani çoçuk buzluktanmi aldi? Neticede buzluktan çikardiktan sonra 1-2 gün içinde yemelisin. Bügün yeme niyetindeysen, persembe günü çikardigin sucugu zaten yiyemezdin.

Yani o halde persembe çikartmissin buzluktan. Soguk soguk nasil çoçuk götürdü anlamadim.

Ancak tabiki davranis yanlis. Annesi bu konuda uyarilmali dedigim gibi.

Yani bomba yapmasi, sucuk çalmasindan daha vahim birsey degilmi?

Bu ne böyle hep daha hep daha yorumlar ekliyorsun?

Trollmusun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X