Görümce oğlunun davranışları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sucuğu çocuğun aldığını görmüş gibisiniz? Cips için mi hırsız diyorsunuz yoksa?

Misafir gelmiş sonra sucuk gitmiş ee uçmadığına göre...
Ayrıca bence çocuk da olsa ki 13 yaş nerdeyse lise yaşı x yenge cipsten yiyorum diyebilir. Bunu öğretmeyen ana babada sorun bence

Ben size hak verdim.
Birincisi koca cocuk odalarimda neden geziyor?
Madem sıkıliyor misafirlige annesiyle gelmeyebilir. O erginlige ulasmis.

Ikincisi mesele sucuk degil. Boyle bir suphe uyanmasi. Takipte kalin.
Izinsiz kimsenin bir copu alinmaz. Cok basit bir gorgu kurali.

Başkasının evi değil ki dayısı ve yengesi. Ne arıyorsun tatlım söyle ben vereyim diyebilir konu sahibi. Benim yeğenlerim buzdolabı ve atıştırmalık dolabını açabilirler bunda ne var ki? Sadece yeme sınırları var mideleri bozulmasın, iştahları kesilmesin diye. Kendi evleri gibi yani.
Yeğen yabancı değil doğru ama yine de izin almalı. Oğlum 4.5 yaşında amcasının evinde atıştırmalıklar Nerde bilir. Bir ara açıp almaya çalışıyordu, eltim yabancı değiliz alabilir dedi ama bu alışkanlık haline dönüşebilir. Normal bir davranış haline getirebilir. İzin almadan hiç bir şey almamasını söyledim. Bir daha yapmadı.

Geçen gün de kendi annemler de süt gördü kakaolu ben alabilirsin dediğim halde gidip babama sordu. O al demeden almadı.
Bunu anne, baba öğretmeli.

Buraya konu acmaniz bile ne kadar ayip, 13 yasinda henuz cok kucuk feda olsun diyeceginize, cipsi hangi cocuk gorse alir yer bunun bile lafini etmeniz...
Arayin gorumcenizi bi daha size gelmesinler. Boyle dusuncelere sahip oldugunuzu bilse zaten adim atmaz en azindan net olursunuz.
Önemli olan bir kangal sucuk ya da cips değil. Ufak asirmalar görmezden gelinirse büyükleri için cesaretlendirilmis olur. Çocuğun geleceği burada söz konusu olan.

Yani bomba yapmasi, sucuk çalmasindan daha vahim birsey degilmi?

Bu ne böyle hep daha hep daha yorumlar ekliyorsun?

Trollmusun?
1 ay önceki sucuk yeniyor mu diye sorulmuş ya ben de misal ayın 15inde alırım buzluğa atarım zaten 3~4 aylık süresi oluyor onların. Son kullanma tarihi geçmeden buzluktan çıkartırım. Onu demek istedim
Hayır troll değilim. Ne yapması gerektiğini bilmeyen bir bireyim sadece ;)

Eşiniz ne diyor? Eğer burda bir sorun olduğunun farkında değilse işiniz zor. Önce onu durumun ciddiyetine ikna etmeniz gerekiyor. Görümceyle de aranız çok iyi değilse bence esinizin aileyle konuşması lazım. Anlayışsız insanlarsa sizi yanlış anlayabilirler.

Bence sucuk temizlik sırasında altlara falan yerleşmiş olabilir iyice bakın dolaba. Resim çekme konusunu annesiyle konuşup tüm çocuklara sorun. Sizin çocuğunuz da çekmiş olabilir. Abur cubur konusu bence bir düzene konmalı zaten zararlı. İyi niyetle herşey çözülür.
Başkasının evi konusuna katılmıyorum. Yeğenlerim benim evimde kendi evi gibi rahat etmiyorsa bu benim ayıbımdır. Eşimin yeğeni de kalır artık 19 oldu kendi evi gibi hareket edebilir. Benim için böyle farklı görüşlere saygım sonsuz.
vallah benim 3 yasindaki oglum bile foto cejiyor

Eşin annesiyle konuşsun bugün yiyecek alan yarın para vs alır. Lütfen kimse abarttığımı söylemesin ama bunlar evinize sürekli girip çıkıyorsa bu çocuk yarın bir gün daha da büyüyecek irileşecek para için altın için annesini, babaannesini vs öldürenler var. Bu ciddi bir sorun. Hırsızlık beraberinde başka suçlara sürükler. Çocuk 5 yaşında olsa farklı konuşurdum ama 13 yaş diyoruz.. Benim yeğenlerim de gelirler ve dolapta bir şey görseler ya benden isterler ima ederler anlayım diye. Çikolata olsa da yesek , canım cips istiyor gibi.. izinsiz alıp yemezler ki onlar bizim elimizde evimizde büyüdü. O çocuk sınırlarını bilmiyor yatak odasına girip fotoğraf çekmek ne? Yani bir de silmiyor

Eşin annesiyle konuşsun bugün yiyecek alan yarın para vs alır. Lütfen kimse abarttığımı söylemesin ama bunlar evinize sürekli girip çıkıyorsa bu çocuk yarın bir gün daha da büyüyecek irileşecek para için altın için annesini, babaannesini vs öldürenler var. Bu ciddi bir sorun. Hırsızlık beraberinde başka suçlara sürükler. Çocuk 5 yaşında olsa farklı konuşurdum ama 13 yaş diyoruz.. Benim yeğenlerim de gelirler ve dolapta bir şey görseler ya benden isterler ima ederler anlayım diye. Çikolata olsa da yesek , canım cips istiyor gibi.. izinsiz alıp yemezler ki onlar bizim elimizde evimizde büyüdü. O çocuk sınırlarını bilmiyor yatak odasına girip fotoğraf çekmek ne? Yani bir de silmiyor
Evet silmemiş. Hatta anlattım bunu böyle yapmış diye aile ortamında. aile uyardı ama sonra ne oldu bilmiyorum. Görümcemle aram iyidir en sonunda daha net konuşacağım sanırım

1 ay önceki sucuk yeniyor mu diye sorulmuş ya ben de misal ayın 15inde alırım buzluğa atarım zaten 3~4 aylık süresi oluyor onların. Son kullanma tarihi geçmeden buzluktan çıkartırım. Onu demek istedim
Hayır troll değilim. Ne yapması gerektiğini bilmeyen bir bireyim sadece :KK66:

Iyi tamam ama herhangi birseyi buzluktan çikardiktan sonra, 2 gün içinde tüketmek zorundasin. Yani en azindan mesela bu sucugu kizartmak zorundasin. Öyle cig cig daha 4 gün buzdolapta duramaz. Yani persembe günü çikarttigin sey, en geç cumartesi sabah yapilmasi lazim. Eh simdi pazartesiyiz, yani o sucuk olsa zaten zehirlenirsin.

Ki dert bu degil. Yorumlarda sürekli çoçugu kötülüyorsun. Yok sizin uyurken fotonuzu çekmis, yok bomba yapma pesinde,.. Derdin ne?

Ben konuya inanmiyorum. Daha fazla yorumda yapmak istemiyorum. Iyi forumlar.

Giden sucuğa değil, çocuğun bu durumuna üzülürdüm sanırım.
Eğer şüphelerinizden eminseniz eşinizle konuşun, kardeşine usulünce söylesin.

Iyi tamam ama herhangi birseyi buzluktan çikardiktan sonra, 2 gün içinde tüketmek zorundasin. Yani en azindan mesela bu sucugu kizartmak zorundasin. Öyle cig cig daha 4 gün buzdolapta duramaz. Yani persembe günü çikarttigin sey, en geç cumartesi sabah yapilmasi lazim. Eh simdi pazartesiyiz, yani o sucuk olsa zaten zehirlenirsin.

Ki dert bu degil. Yorumlarda sürekli çoçugu kötülüyorsun. Yok sizin uyurken fotonuzu çekmis, yok bomba yapma pesinde,.. Derdin ne?

Ben konuya inanmiyorum. Daha fazla yorumda yapmak istemiyorum. Iyi forumlar.
Teşekkürler yorumlarınız için. Bir konu içinde bunların hepsini yazsam uzun olacak ve okunmayacak diye combo yaptım

4 yasindaki kiziniz fotoyu cekmis olabilir mi? O saatte uyanik oluyor mu?bir de eski telefon ya saati geri kalmis da olabilir.

Merhaba sabahtandır aklımı kurcalayan bir konu var. Görümcemin 13 yaşında ikiz çocukları var kız ~erkek. Bunlar bize geldiklerinde erkek olan çocuk sürekli odalarda dolaşmakta(yatak odası hariç) can sıkıntısından karıştıracak yer arıyor. Buzdolabındakilerden ya da ortada olan cips tarzı şeylerden birkaç sefer kaybolanlar oldu.
Olabilir canı çekmiştir çocuk deyip geçiştirdim ama bu sabah sucuklu yumurta yapayım dedim. 1 kangal sucuk vardı çok az kullanmıştım. Bir baktım yok. İyice baktım hatta perşembe günü dolap temizliği yapmıştım. Bu çocuklar da cumartesi geldi. Canım sıkıldı. Ne yapabilirim.
Giden gitsin ama 13 yaşındaki bir çocuğun bu davranışlar sergilemesi ve enim hep susup geçiştirmem mi gerekiyor?

Ne yapmam gerekiyor?

Sıkıntı ne cipslerde ne sucukta, anlatmak istediğinizi anladım çocukta hastalık olabilir ve bu çok önemli. Önlemi alınmazsa hep birşeyler çalıcak. Bunu görümcenize nasıl izah edeceksiniz asıl sorun bu.

4 yasindaki kiziniz fotoyu cekmis olabilir mi? O saatte uyanik oluyor mu?bir de eski telefon ya saati geri kalmis da olabilir.
Bu olay mart ayında oldu yani 3,5 yaşındaydı kızım ve kızım o saatte uyanmaz. Bir de erkek yatıp sabahın köründe kalkıyor görümcemin oğlu. Sabah kursa gidecekleri için

Bu olay mart ayında oldu yani 3,5 yaşındaydı kızım ve kızım o saatte uyanmaz
yasla alakasi yok da benim 26 aylik oglum video da cekiyor 🤔 Ama saat supheli tabi .Allah yardimcinz olsun ins gecici biseydir de duzelir cocuk.Once bi esinizle paylasin durumu bakin ne diyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X