• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Görümce" olmak istemiyorum

Bir tek ben mi farklı bir açıdan bakabildim, anlayamıyorum.

Bu kadar kolayca ayrıl, görümcelik yap demek ne denli doğru.

Kaldı ki görümcelik kavramını kötülüyorsunuz , kendinize o kadar olumsuz empoze ediyorsunuz ki farkında olmadan bilinçaltınız görümce=kötü diye algılıyor en baştan.

Belki söylemlerinizde tamamen haklısınız. Ama olaylara tek taraflı bakmamak lazım.

Çiftler arasında bir sorun yok ki ayrılsınlar bu bir. Belki sevgiye aç bir insan veya kendisi bu aileyi o kadar benimsemiş ki (ailenin tutumu oldukça iyi) kendisini ailenin bir parçası olarak görmek istiyor fakat bunu anlatış biçimi yanlış.

Kendisini doğru ifade edemiyor olabilir. Bu da yaşıyla, aldığı aile ve çevre eğitimi ile ilgili olabilir.
Nasıl bir tutum sergileyeceğini bilmiyor olabilir.

Umarım düzelir aranızdaki bu olumsuz iletişim.

Yorumları okurken hem güldüm hem üzüldüm ya :) ben de henüz aileden olduğunu düşünmüyorum,öyle hissetmiyorum ama abimin üzüldüğünü görünce bi şey demek istemiyorum.aynı şekilde kardeşim veya annem de incitmemek için laf dokundurmaz aksine ikisi Mutlu olsun diye suyuna gidiyoruz hep.
Geçenlerde işe başladı,annem neden "hayırlı olsun"a aramadı diye trip attı hayır biz bi şekilde hoş karşılarız da olan abime oluyo,üzülen,sinirlenen hep o :KK43: benim endişem o yönde zaten.dediğiniz gibi abime bu konuda ayrıl vs asla diyemeyiz,ima dahi edemeyiz.ama ısınamadıgımızın o da farkında
. Acaba diyorum ben mi çok düşüncesizim,biz mi kırıcı davranıyoruz?
Evlenirlerse bu hep böyle giderse,abim üzülürse diye çok endişeleniyorum :KK43:

peki aynı şekilde kızın ailesi abinizle ilgileniyor muymuş?
hani aileler birleşiyorsa 2 tarafa da görev düşüyor.
erkek ailesinin kız ailesinden ayrıca bir görevi yoktur bana göre.

Kaldı ki görümcelik kavramını kötülüyorsunuz , kendinize o kadar olumsuz empoze ediyorsunuz ki farkında olmadan bilinçaltınız görümce=kötü diye algılıyor en baştan.

Belki söylemlerinizde tamamen haklısınız. Ama olaylara tek taraflı bakmamak lazım.

Çiftler arasında bir sorun yok ki ayrılsınlar bu bir. Belki sevgiye aç bir insan veya kendisi bu aileyi o kadar benimsemiş ki (ailenin tutumu oldukça iyi) kendisini ailenin bir parçası olarak görmek istiyor fakat bunu anlatış biçimi yanlış.

Kendisini doğru ifade edemiyor olabilir. Bu da yaşıyla, aldığı aile ve çevre eğitimi ile ilgili olabilir.

Evet görümceler kavramı da ben de kötü ye eşit çünkü çevremde hep kötü huysuz görünce gördüm ::/ bu algıyı da kendi üzerime yapıştırdım sanırım çünkü abimin işilkisinde hiçbir şekilde söz Hakkı'm olmadığını düşünüyorum ve olumsuz hoşlanmadığım bi durumu ifade ettiğimde kötü bir şey yapıyorum gibi hissediyorum bu da benim algımda görümceliğe denk düşüyor .Belki dediğiniz gibidir çünkü ailesini tanımıyorum henüz , anlattığı kadarıyla ufak,çekirdek,iyi bir ailesş olduğunu biliyorum belki dediğiniz gibidir ve umarım daha iyi olur :)

Aslında sıkıntı kızda değil abinde bence işte erkeklerin sıkıntısı bu kıza anlatacak bak onlar benim ailem söyle yapmayacan böyle olmayacak gelip size anlatması saçma şimdiden aranıza soğukluğu sokmuş yanlış yapmış kız bu konuları söyleyince abinin size yansitmamasi lazımdı

peki aynı şekilde kızın ailesi abinizle ilgileniyor muymuş?
hani aileler birleşiyorsa 2 tarafa da görev düşüyor.
erkek ailesinin kız ailesinden ayrıca bir görevi yoktur bana göre.
Ailesiyle çok sıkı fıkı bi ilişkisi yok , bi iki kere yemeğe gitmişliği , sevgilisinin erkek kardeşiyle buluşup konuşurlar ama ben pek iyi tanımıyorum aileyi bi de uzakta olunca çok vakit geçiremiyorum ama abimin ailesinden benimle ilgilensinler , beni arayıp sorsunlar diye bi beklentisi yök

Aileyi sevse,benimsese onlara karşı bu kadar kindar olur muydu?bu kadar kıskanır mıydı?bir ön koltuk meselesini bu kadar takmazdı ve sevgilisi,onun o"benimsediği" ailesi üzülmesin,gerginlik çıkmasın diye ufacık bir seyden trip atmazdi.önemli bişey değil alt tarafı on koltuk.
Bir de aileyi benimsemişse böyle saçmalıklar yerine onların içine girmeye çalışıp,kendilerine değer verdiğini hissettirebilirdi.

Kısacası kız,şımarık,kıskanç,ukala bir şey.

Aslında sıkıntı kızda değil abinde bence işte erkeklerin sıkıntısı bu kıza anlatacak bak onlar benim ailem söyle yapmayacan böyle olmayacak gelip size anlatması saçma şimdiden aranıza soğukluğu sokmuş yanlış yapmış kız bu konuları söyleyince abinin size yansitmamasi lazımdı
Ya abimde gelip böyle böyle oldu diye anlatma durumu yok,onu tam ifade edememişim.mesela çıktık dışarı ön koltukta ondan başkası olunca zaten bi suratı düşüyo fark ediyoruz artık,sonra hep canı sıkkın takılıyo e akşam abimin de canı sıkkın olunca bi şekilde konu açılıyı.bi de abimin anlatmayıp sevgilisinin annemi arayıp o gün söyle yaptınız ben çok üzüldüm demişliği var.böyle olunca yanındaki tedirgin oluyoruz hep aman kalbini kırmayalım dşye bu da samimiyeti engelliyi işte :/

Abin de, annen de, sen de hepiniz cok cekeceksiniz belli.

On koltugu annenden alip kaptigina gore, abini simdiden süt kuzusuna cevirmis :KK70:

Hem ayrica aile yemeginde işi yok ki. Resmiyette birsey de yok.

Ya abimde gelip böyle böyle oldu diye anlatma durumu yok,onu tam ifade edememişim.mesela çıktık dışarı ön koltukta ondan başkası olunca zaten bi suratı düşüyo fark ediyoruz artık,sonra hep canı sıkkın takılıyo e akşam abimin de canı sıkkın olunca bi şekilde konu açılıyı.bi de abimin anlatmayıp sevgilisinin annemi arayıp o gün söyle yaptınız ben çok üzüldüm demişliği var.böyle olunca yanındaki tedirgin oluyoruz hep aman kalbini kırmayalım dşye bu da samimiyeti engelliyi işte :/
Ya o zaman sıkıntı kızda ben abıne soyleyıp abınde hemen sıze yetıstırıyor sandım çok ayıp dedim abine ama anneni bile arıyorsa gercekten kızda sıkıntı var ben eski nişanlımla nişanlı bile olsak asla surat yapmadım ki nişanlım ailesinin yanında benle yanyana oturmak bir yana konusamazdı bile asla dert etmedim onlar nasl istiyorsa oyle davrandım ama olmadı işte sizde olmadı bir konusun ya da anneniz konussun kızım boyle yapma bak herkesi üzüyosun diye

abin neden herşeyi gelip size söylüyo

Tam bunu yazacaktım, kızda bir suç yok ki her kız ister ön koltukta sevgilisinin yanında oturmak. Çekiniyor bile olabilir. Sonuçta o yabancı yani misafir gibi düşünün ve abinin evlenmeyi düşündüğü kız. Bu kadarcık nazı geçer abine. Ama abin size laf taşırsa -ki sizden de ona taşıyordur emin ol- birbirinize karşı önyargılı olursunuz. O zaman siz istemeseniz de baya gelinli görümceli kaynanalı eltili vs. kaos sizi bekliyor olabilir.

bencede ön koltuk abinin sevgilisine ait olmalı. ama şöyle bi durum varsa arabada sen ve abin varken kızı almaya gittiyseniz o zaman boş bulduğu yere oturacak elbet ama genelde kızın yanı sevgilisinin yanıdır

Sevgilisi aşırı alıngan ve çok tripli bir insan bu bariz. Belki zamanla azalır. Çünkü ben de ilk başlarda öyleymişim, sevgilim geçmişte yaptıklarımı şimdi anlatınca çok gülüyoruz, bu ve bunun gibi şeylere trip atıyormuşum. Karakter olarak alıngan biri sanırım, ama çocukca düşüncelerden uzak durması lazım. Büyüklere saygı önemli, daha sevgiliyken annesiyle ön koltuk yarışına girmesi saçma. Ama kardeşle ön koltuk olayında, kardeşinizin düşünmesi gerekirdi iki sevgili yakın olsunlar diye. Aile yemeği konusunda trip atması çooook saçma, 'o yemeğe ben de katılmak isterdim' diyebilirdi, kavga çıkarmaya gerek yok ki.

Ya o zaman sıkıntı kızda ben abıne soyleyıp abınde hemen sıze yetıstırıyor sandım çok ayıp dedim abine ama anneni bile arıyorsa gercekten kızda sıkıntı var ben eski nişanlımla nişanlı bile olsak asla surat yapmadım ki nişanlım ailesinin yanında benle yanyana oturmak bir yana konusamazdı bile asla dert etmedim onlar nasl istiyorsa oyle davrandım ama olmadı işte sizde olmadı bir konusun ya da anneniz konussun kızım boyle yapma bak herkesi üzüyosun diye
Yok aksine abim üzülmeyelim diye pek anlatmaz .
Annem ileride evlenirler söylediğim şeyler içine dert olur diye pek karışmak istemiyor,ki keza biz de öyle ikisi de üzülmesin diye huyuna gidiyoruz ams alındığı o kadar çok şey var ki ! Hani insan yanında Nasıl davranacağını sasıyor.konuşmadan hallolmaz bu mesele o da var.

Belki içinde kötülük yoktur. Hemen önyargı yapmayın.
Bizim geline ben ilk başlarda gıcık oluyordum ama sonra etrafimizda ne kötü kalpli gelinler gorunce salla gitsin diyorum tuhaf hareketlerini şu anda.

bencede ön koltuk abinin sevgilisine ait olmalı. ama şöyle bi durum varsa arabada sen ve abin varken kızı almaya gittiyseniz o zaman boş bulduğu yere oturacak elbet ama genelde kızın yanı sevgilisinin yanıdır
Böyle bi durumda onu aldığımızda ben arka koltuğa geviyorum ya da direkt arka koltukta gidiyorum ki benim için hiçbir önemi yok . Ama o bunu önemsiyorsa ayak uydurum sıkıntı değil beni rahatsız edem sadece bi koltuğun ona ifade ettiği anlam

Yok aksine abim üzülmeyelim diye pek anlatmaz .
Annem ileride evlenirler söylediğim şeyler içine dert olur diye pek karışmak istemiyor,ki keza biz de öyle ikisi de üzülmesin diye huyuna gidiyoruz ams alındığı o kadar çok şey var ki ! Hani insan yanında Nasıl davranacağını sasıyor.konuşmadan hallolmaz bu mesele o da var.
Yani ama böyle de hep huzursuzluk olacak birsey yaparken iki kere düşünmen gerekecek aman kırılır mı diye ahhh ahhh niiye benim görümcem kaynanam sizin gibi anlayışlı değildi ki :(

merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :( bu alınganlıklar normal mi sizce ?
Sen görümcelik yapmazsan çekeceğin var esas bu ne böyle daha şimdiden başlamış oha yani

Back
X