• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Görümce" olmak istemiyorum

Belki içinde kötülük yoktur. Hemen önyargı yapmayın.
Bizim geline ben ilk başlarda gıcık oluyordum ama sonra etrafimizda ne kötü kalpli gelinler gorunce salla gitsin diyorum tuhaf hareketlerini şu anda.
Hemen yapılmış bi önyargı değil zaten birkaç olay birikti böyle ben kendi içimde gittikçe sinirlenmeye başladım,ikisine de yansıtmadım ama.sonra acaba bende mi hata dşye düşünmeye başladım buraya yazdım :)
Bi de gıcık olmak değil benimki değerlerine saygı duyuyorum ama yanında kendimi iyi hissetmiyorum

kızın davranışlarında bence de sorun var o koltuk mevzuu falan.. yalnız bır yerde yanlış dusuuunuyorsunuz: resmıyet nısanla sözle düğünle vs olmaz kurulan bağlarla olur ve sız onu benımsersınız. o zaman aıleden sayarsınız. ne ınsanlar var evlı ama aıle bağları yok.. bence bu nktada abınızın fıkrı onemlı daha cok. kızla olan ılıskısını surdurup sürdürmeme cıddı dusunnme onun kararıdır sızın ılıskıyı bıtırme gıbı bır hakkınız yok. sadece fıkrınızı soylersınız bılsın. gerısı ona kalmış. sız saygı sınırını asmayın. sevmek zorunda degılsınz. o bır saygısızlık edıyorsa bu ona aıt sorumlulk olarak.. eger zaten cok sorunlu bırıyse yanı olmyacak gıbıyse abınız gorrur onu ve o ılıskı oyle yada böyle bıter..

bı de işin su boyutu var: eger bıtırmek ıcın ugrasrsanız bıtecegı varsada bıtmez. daha guclenır aradaki bag.cunku ımkansız olan her zamn cekıcı gelır ... dedıgım gıbı sız hanımefendılıgınızı saygınızı koruyun. o kotu bırıyse zaten çıkar foyası zamanla..

merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :KK43: bu alınganlıklar normal mi sizce ?
Siz belayı bulmuşsunuz Allah kurtarsın

Hani insan bozulur belki benide çağırsaydılar keşke die düşünür içinden beeeelkii ama onu sevgilisine söleyip trip atma mercii değil henüz. Evli olsalar abini çağırıp onu çağırmasanız size ayıp derim ama bu nedir canım yok koltuk benim yok benide çağırın şimdiden abini ele alıp sizin olmadık açıklarınızı güya söleyip kendi yakınlaşıp sizi uzaklaştırcak aklınca. Yer yapıyo anlıcağın. Senin yapcak bişeyin yok canım malesef abine onu kötülesen aranız açılır

Ben abinizin sevgilisinin tanışma olayıyla birlikte ciddi bir adım atıldığını düşündüğünü sanıyorum.Tanışmayla birlikte artık sizlerle daha sıkı ilişki kurmak istiyor.Herkese göre ilişkideki ciddiyet durumu değişir.Ama bir erkek ailesiyle kız arkadaşını tanıştırıyorsa bazı kararları almış denektir.Kız da böyle düşünüyor ve tüm davranışları abinize artık birşeyler için adım atalım mesajı gibi geldi bana.

Insani boyle boyle zorla gorumce yapiyorlar. Kendini ne saniyor ya. Bana gore nisanli olsan bile aileden olmuyorsun sevgilisin sen daha ya. Abiniz askindan olmuyorsa bir daha dusunsun bence.

merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :KK43: bu alınganlıklar normal mi sizce ?
Canım gelin kaynana görümce öyle bir empoze ediliyor ki herkes gardını alıp herkes bir birine yaklaşıyor, herkes her hareketten kendine alt yazı bulmaya çalışıyor, yani öküzün altında buzağı arıyor. Ne yalan söyleyeyim koltuk muhabbeti ben de yapmıştım nişanlıyken, hatta kardeşi indi yolda eşim gelsene Öne dedmişti geçmiycem benim yerim burası falan diye şöför muhabbeti yapıp sinir etmiştim bunu çocukluk işte. Bunun için sevgiliden ayrılınmaz arkadaşlar sizde abartmayın. Hatta bi kere de onların Tarafından birinin Nikâhına gitmiştik fotoğraf çekilirken beni çağırmamışlardı ona da çok bozulmuştum. Siz ona ilk Başlarda sıcak Yaklaşın o da size ısınır alışır alışmazsa abartırsa o zaman siz de mesafenizi koyarsınız. Benim şimdi maşallah hem kayınvalidenle hem görümcemle aram çok iyi sırf benim iyiliğim neden olmadı buna iki Taraflı herşey...

Canim bak aynı benim eski hallerimi anlattin.Size karşı on planda olma istegiydi,sözünü geçirebilme cabasiydi,kendini ezdirmeme halleri filan hepsi korkudan kaynaklaniyo inan bana en azından benim için öyleydi.Eğer ezilmekten kaynana gorumce problemlerinden korkuyosa şimdiden gardını almaya çalışıyo.Bununla savaşarak karşılık vererek asla basedemezsiniz mutsuz olan abin siz ve gelin olur.Ancak onu rahatlatirsaniz korktuğu gibi insanlar olmadığınızı evlendikten sonra inanirsa ikna olur.Bide yaşın tecrübesizliğinden çok etkisi var.Şimdi eski hallerime baktıkça çok guluyoruz.Kafamda nasıl kaynana profili cizmissem ona inanmisim her hareketlerini öyle yorumlamisim.Ama öyle olmadıklarına beni ikna ettiler ve bende bütün silahlarimi indirdim.Tamamen korkulardan inan bana.Onlara karşı okadar güçlü duruyodu ki burnumdan kil aldirmiyodum ki evlendikten sonra nekadar tedirgin urkek olduğumu anladilar:KK70:.

bı de işin su boyutu var: eger bıtırmek ıcın ugrasrsanız bıtecegı varsada bıtmez. daha guclenır aradaki bag.cunku ımkansız olan her zamn cekıcı gelır ... dedıgım gıbı sız hanımefendılıgınızı saygınızı koruyun. o kotu bırıyse zaten çıkar foyası zamanla..
Yok bitirmek vs filan hiiiç öyle şeyler yapmıyorum allah da yaptırmasın çok korkarım birisinin arasına girmekten hele abimin hayatında hiç yapmak istemem . Bakalım Zaman'la daha iyi anlaşırız umarım

Canim bak aynı benim eski hallerimi anlattin.Size karşı on planda olma istegiydi,sözünü geçirebilme cabasiydi,kendini ezdirmeme halleri filan hepsi korkudan kaynaklaniyo inan bana en azından benim için öyleydi.Eğer ezilmekten kaynana gorumce problemlerinden korkuyosa şimdiden gardını almaya çalışıyo.Bununla savaşarak karşılık vererek asla basedemezsiniz mutsuz olan abin siz ve gelin olur.Ancak onu rahatlatirsaniz korktuğu gibi insanlar olmadığınızı evlendikten sonra inanirsa ikna olur.Bide yaşın tecrübesizliğinden çok etkisi var.Şimdi eski hallerime baktıkça çok guluyoruz.Kafamda nasıl kaynana profili cizmissem ona inanmisim her hareketlerini öyle yorumlamisim.Ama öyle olmadıklarına beni ikna ettiler ve bende bütün silahlarimi indirdim.Tamamen korkulardan inan bana.Onlara karşı okadar güçlü duruyodu ki burnumdan kil aldirmiyodum ki evlendikten sonra nekadar tedirgin urkek olduğumu anladilar:KK70:.
Düşünğyorum da ne annem ne ben ne kardeşim öyle sert mizaçlı insanlar değiliz bi korku salalım :) ama dediğiniz gibi olabilir bi de onun gözünden bakmak lazım . Yine de ne gerek va üstünlük kurma çsbslarına sonuçta aile olmakta niyet kimse kimsenin önünde değil yanında olmalı bence

Canım gelin kaynana görümce öyle bir empoze ediliyor ki herkes gardını alıp herkes bir birine yaklaşıyor, herkes her hareketten kendine alt yazı bulmaya çalışıyor, yani öküzün altında buzağı arıyor. Ne yalan söyleyeyim koltuk muhabbeti ben de yapmıştım nişanlıyken, hatta kardeşi indi yolda eşim gelsene Öne dedmişti geçmiycem benim yerim burası falan diye şöför muhabbeti yapıp sinir etmiştim bunu çocukluk işte. Bunun için sevgiliden ayrılınmaz arkadaşlar sizde abartmayın. Hatta bi kere de onların Tarafından birinin Nikâhına gitmiştik fotoğraf çekilirken beni çağırmamışlardı ona da çok bozulmuştum. Siz ona ilk Başlarda sıcak Yaklaşın o da size ısınır alışır alışmazsa abartırsa o zaman siz de mesafenizi koyarsınız. Benim şimdi maşallah hem kayınvalidenle hem görümcemle aram çok iyi sırf benim iyiliğim neden olmadı buna iki Taraflı herşey...
Ay hadi darısı başımiza :) çok sevindim sizin adınıza . Çünkü korkuyorum ileride böyle devam eder abimin eşiyle aramızda bi soğukluk olur diye;bazen ciddi endişe edip ağlıyorum bile :(

Geçen burada bir kız konu açmıştı. Sevgilimin kardeşi ön koltuğa oturdu. Orası benim diye. Sizin gelin adayı mı yoksa:KK45: olur mu olur :KK45:

Ortada birşey yokken bu kadar yüz göz olmayın. Sınır koyun.

Geçen burada bir kız konu açmıştı. Sevgilimin kardeşi ön koltuğa oturdu. Orası benim diye. Sizin gelin adayı mı yoksa:KK45: olur mu olur :KK45:

Ortada birşey yokken bu kadar yüz göz olmayın. Sınır koyun.
Aaa hadi ya denk gelmedim ben :)) bilmiyorum belki buradan birbirimizi anlarız belki :)

ıkı taraftada yanlış var....sızın onu yemege cagırmamanız normal tabıkı....daha aıleden degıl nışanlı bıle degıl
ama sevgılısı varken kızkardesınızın arabanın on koltuguna oturmasıda dogru degıl.hanı yenge adayına sen yerını bil der gıbı
ama annenız varken daha esı olmadıgı ıcın annenız oturabılır dıye dusunuyorum...

Şimdiden başlamış ben varım demeye bu doğru mudur bilemem ama tarzı çok yanlış.Abini uyar bence böyle sevgilisinin her dediğine okey derse sıra ona da gelir ve asıl o zaman çok üzülür.Bugün sizi beğenmeyen(eleştiren) kişi birgün gelir abini de beğenmez(eleştirir).

Back
X