• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Görümce" olmak istemiyorum

bu koltuk mevzusunun kadınların çok uzattığını düşünüyorum
heralde alt psikoloji de artık bu adamın yanında ben varım sen arka planda kaldın demeye mi geliyor bilmiyorum
ha eğer kadın evlenmişse ön koltukta otururken kaynanası gelip hadi in aşağı deyip oraya geçerse ben de olay çıkartırım da normal zaman da gerek yok

bu ön koltuk mevzusunda bir tek geçen bir konu sahibine hak verdim eşini zırt pırt arayan kadın bir iş arkadaşı konu sahibi arabadan inmişken fırsat bu fırsat diye ön koltuğa geçmiş
o durumda o kızı yolardım ama aile başka bir şey

Ya kardeşim daha 14 yaşında :) aklına dahi gelmemiştir öne oturursa alınacağını veya sevgilisi için hoş bi durum olmayacağı . Hadi kardeşimi geçtim kendimi geçtim de anneme yaptığı beni Cidde'n sinirlendirdi ya::/

Kardeşiniz çocuk yaşta değil. Bunu düşünebilmesi lazım. Bu görgü kuralıdır. Çiftler masada ya karşılıklı veya yan yana oturtulur. Otomobilde de sürücünün yanına onun partneri oturur. Ama arabada yaşlı, hasta veya bir sebepten dolayı önde oturması gereken biri olursa, o ayrı.

Annenizin önde oturmasının bir sebebi var mı? 14 yaşındaki kardeşinizin bir sebebi yok. Sadece görgü kurallarına uymamış. Abinizin kibarca "X'ciğim sen arkaya geç, rahat rahat otur" demesi sonra gelin adayınız yokken bu görgü kuralını kardeşinize anlatması gerekirdi.

Gelin adayınız da biraz huysuzmuş. Yemek konusunda siz haklısınız. Ne zamandır görüşmemişsiniz. Onunla da o kadar samimi değilsiniz. Abinize anlatacağınız özel bir şey olabilir. Onun yanında henüz anlatamayabilirsiniz. Onun da bunu düşünmesi gerekirdi.

Abiniz de bu kadar ayrıntı vermek yerine yemek konusunda sevgilisine "şu an o kadar samimi değilsiniz, yanında her şeyi rahat rahat dan dun konuşamazlar. Bir dertleri varsa rahat rahat anlatamazlar. Zamanla hepsi olacak tabii" vs demeliydi. Koltuk konusunda da sizlere onunla arabaya binmeden 2 dk önce o yanınızda değilken "Öne Ayşe (mesela) otursun. O seviyor önde oturmayı" dese, ve bunu yürürken sizin yüzünüze bile bakmadan önemsiz bir şey söylüyor gibi yapsa hiçbir problem olmazdı.

Bunu da kardeşinize söyleyin. Kimle evlenirse evlensin size bu kadar laf taşımasın. Yoksa eşi ve ailesi arasında denge kuramayıp mutsuz olan ve mutsuz eden bir adam olacak. Siz kardeş olduğunuz için her şeyi size anlatması iyi bir şey sanıyorsunuz ama öyle değil. Sizin eşinizin de öyle yapmamasını isterdiniz.

Evet gelin adayınız genel olarak huysuz. Ama abiniz de hem onun huysuzluklarını, hem de sizin hatalarınızı yönetebilsin ki herkes mutlu olsun.

Hepimizin mutlu olmanızı dilerim.

Hadsizlik. Ha bide 2 yillik bi sevgili 40 yillik es degil bi yerini bilsin. Sizinle kendini kiyaslamak ne demek? Hadi seni kardesini gectim de annene koltuk meselesini hangi cesaretle yapabilmis? Kusura bakmayin ama o saygisizlik yaptikca siz de ailece cesaretlendiriyosunuz dahasini yapabilmesi icin. Ne demek on koltugu ayirmak. Annen de ortamdaysa annen oturmali kesinlikle. Sen baska sehirden geliyosun ailece yemege cikmak istiyosun o tabi ki aileden falan degil isi yok ki orda. Nezaketen cagirsan da siz ailece ozlem giderin bidahakine beraber gideriz demesi lazim. Bu kadar musade etmeyin. Abin de her sikayetini size tasimasin yani cevap verebilecek kisiligi var onun da. Kardesim o niyetle dusunmez aklina bile gelmemstir deyip konuyu kapatabilmeli

"Paranoyak olmam takip edilmediğim anlamına gelmez" diye bir söz var.

Kızın da huysuz olması ve başka konularda hatalar yapmış olması, 14 yaşındaki kız kardeş öne oturduğunda ona ayıp edilmediği anlamına gelmez.

Meclise yasa teklifinde bulunucam ön koltuklar arabadan kaldırılsın sadece şoför koltuğu olsun diye :KK53:

Bu koltuk mevzusu kim bilir daha kaç gelin-gorumce-kaynana savaşına neden olacak.

yorumlara çok şaşırdım, cunku cogunlugun aksine kızı haklı buldum.
yanında nasıl davranacagımı bılemıyorum gibi bir şey soylemişsiniz, ona yengeniz ablanız gibi davranır benimserseniz her sey daha guzel olur. yani aile ilişkilerinin kurulma şekli, imza atılana kadar yabancı gibi davranalım nikahtan sonra bağrımıza basarız şeklinde midir? annenizin onu da kızı gibi değerlendirmesi, sizden ayırmaması gerekir. bu iyi niyetli başlangıçtan sonra zamanla birbirlerini tanır ısınır severler. aman cocuk mutsuz olmasın ilerde hatırlar dert eder diye laf söylemiyor anneniz ama kıza sıcaklık da göstermiyor ki kız kendini sizden hissetsin.
işe başlamak önemli bir olay anneniz bence aramalıydı. şimdi siz mezun olunca, işe girince tebrik edileceksiniz değil mi? aynısını ona da yapmalı. yakınlık göstermeli ki kız da sevildiğini sayıldığını bilsin.
koltuk meselesinde ise anne arabadaysa tabii arkaya oturtulmaz sanırım ama onun dısında evet kız otursun. hiyerarşik bir olay değil aslında. o abinizin müstakbel eşi ve buna değer verildiğini, kendisine değer verildiğini görmek istiyor.
yorumlar sizi gaza getirmesin derim. siz bir gidin o on gelecektir...

Bi ben mi farkli düşünüyorum bencede kiz kendi oturmali kiz hakli yani bana göre bizde öyledir en azından o_O

Bazen elektrik olmayınca olmuyor canım ya sevmiyorsanız da saygı duyun o da size duysun,bir de şimdi bir şeyleri görünce her şey gözünüze batmaya başlar,kızın davranışlarında yanlış aramamaya çalışın abinin sevgilisi belki de eşi olacak onun acısından bakmaya calış ,abin herkes mutlu olsun istiyordur.
Saygı da bi sıkıntımız yok bizden yana ; ama bazen anneme yaptıklarını saygısızca buluyorum o Zaman deliriyorum ama kendime . Saygı konusu açılınca aklıma geldi anneme "siz beni ben dediğim için arıyorsunuz sizi samimi bulmuyorum yapmacıksınız" demişliği var ya ; Canım annem de buna üzül ağla yine de tek bi kötü söz söylemedi kırılmasın diye olur mu kızım diye geçiştirdi .
Tavsiyelerinize kulak asacağım sağolun :)

Meclise yasa teklifinde bulunucam ön koltuklar arabadan kaldırılsın sadece şoför koltuğu olsun diye :KK53:

Bu koltuk mevzusu kim bilir daha kaç gelin-gorumce-kaynana savaşına neden olacak.
:KK70::KK70:
bence de olmalı herkes mecbur arka koltukta ve yan yana oturacak :KK53::KK53:
yalnız bu defa da kaynanamın mabadı beni ezdi o yayıla yayıla oturdu ben köşeye sıkıştım kavgaları gelebilir:KK70:

yanında nasıl davranacagımı bılemıyorum gibi bir şey soylemişsiniz, ona yengeniz ablanız gibi davranır benimserseniz her sey daha guzel olur. yani aile ilişkilerinin kurulma şekli, imza atılana kadar yabancı gibi davranalım nikahtan sonra bağrımıza basarız şeklinde midir? annenizin onu da kızı gibi değerlendirmesi, sizden ayırmaması gerekir. bu iyi niyetli başlangıçtan sonra zamanla birbirlerini tanır ısınır severler. aman cocuk mutsuz olmasın ilerde hatırlar dert eder diye laf söylemiyor anneniz ama kıza sıcaklık da göstermiyor ki kız kendini sizden hissetsin.
işe başlamak önemli bir olay anneniz bence aramalıydı. şimdi siz mezun olunca, işe girince tebrik edileceksiniz değil mi? aynısını ona da yapmalı. yakınlık göstermeli ki kız da sevildiğini sayıldığını bilsin.
koltuk meselesinde ise anne arabadaysa tabii arkaya oturtulmaz sanırım ama onun dısında evet kız otursun. hiyerarşik bir olay değil aslında. o abinizin müstakbel eşi ve buna değer verildiğini, kendisine değer verildiğini görmek istiyor.
Bencede kız hakli arkadaşım bende yorumları okurken cok şaşırdım

Saygı da bi sıkıntımız yok bizden yana ; ama bazen anneme yaptıklarını saygısızca buluyorum o Zaman deliriyorum ama kendime . Saygı konusu açılınca aklıma geldi anneme "siz beni ben dediğim için arıyorsunuz sizi samimi bulmuyorum yapmacıksınız" demişliği var ya ; Canım annem de buna üzül ağla yine de tek bi kötü söz söylemedi kırılmasın diye olur mu kızım diye geçiştirdi .
Tavsiyelerinize kulak asacağım sağolun :)
annen de ben de seni pek bir samimi buluyorum daha sevgilisiniz az biraz mesafeli olalım deseymiş keşke

Kardeşiniz çocuk yaşta değil. Bunu düşünebilmesi lazım. Bu görgü kuralıdır. Çiftler masada ya karşılıklı veya yan yana oturtulur. Otomobilde de sürücünün yanına onun partneri oturur. Ama arabada yaşlı, hasta veya bir sebepten dolayı önde oturması gereken biri olursa, o ayrı.

Annenizin önde oturmasının bir sebebi var mı? 14 yaşındaki kardeşinizin bir sebebi yok. Sadece görgü kurallarına uymamış. Abinizin kibarca "X'ciğim sen arkaya geç, rahat rahat otur" demesi sonra gelin adayınız yokken bu görgü kuralını kardeşinize anlatması gerekirdi.

Gelin adayınız da biraz huysuzmuş. Yemek konusunda siz haklısınız. Ne zamandır görüşmemişsiniz. Onunla da o kadar samimi değilsiniz. Abinize anlatacağınız özel bir şey olabilir. Onun yanında henüz anlatamayabilirsiniz. Onun da bunu düşünmesi gerekirdi.

Abiniz de bu kadar ayrıntı vermek yerine yemek konusunda sevgilisine "şu an o kadar samimi değilsiniz, yanında her şeyi rahat rahat dan dun konuşamazlar. Bir dertleri varsa rahat rahat anlatamazlar. Zamanla hepsi olacak tabii" vs demeliydi. Koltuk konusunda da sizlere onunla arabaya binmeden 2 dk önce o yanınızda değilken "Öne Ayşe (mesela) otursun. O seviyor önde oturmayı" dese, ve bunu yürürken sizin yüzünüze bile bakmadan önemsiz bir şey söylüyor gibi yapsa hiçbir problem olmazdı.

Bunu da kardeşinize söyleyin. Kimle evlenirse evlensin size bu kadar laf taşımasın. Yoksa eşi ve ailesi arasında denge kuramayıp mutsuz olan ve mutsuz eden bir adam olacak. Siz kardeş olduğunuz için her şeyi size anlatması iyi bir şey sanıyorsunuz ama öyle değil. Sizin eşinizin de öyle yapmamasını isterdiniz.

Evet gelin adayınız genel olarak huysuz. Ama abiniz de hem onun huysuzluklarını, hem de sizin hatalarınızı yönetebilsin ki herkes mutlu olsun.

Hepimizin mutlu olmanızı dilerim.
Öncelikle teşekkür ederim umarım hepimiz Mutlu oluruz :)

Daha önce de yazmıştım bizim ailede araba koltuğu konusunda bi Alışkanlık/görgü kuralı yoktu ailecek dikkat etmezdik zaten , bu olaya farklı bakıyormuşuz ;öğrendik . İksinin de önde oturması evden abimle çıkıp sevgilisini olduğu yerden almaya gidiyorlar işte o sırada kalkıp ona koltuğu vermelerini beklemiş.

Evet belki de abimin denge kurmada daha fazla dikkat etmesi gerekecek

Ya güldürdünüz :)) baya genel bi mevzuymuş bu koltuk meselesi,ben bilmiyormuşum

Ben biraz da sevgilisinin gözünden bakabilmek için bu konuyu açtım çünkü çok farklı düşünüyoruz , teşekkür ederim yorumunuz için

Ya güldürdünüz :)) baya genel bi mevzuymuş bu koltuk meselesi,ben bilmiyormuşum
gelinlerle kaynana ve görümcelerle arasında bir iktidar mevzusu bence canım o yüzden kavgası bu kadar popüler
sizin gelin daha şimdiden ön yargıyla gelmiş ben kendimi ezdirmem ön koltuğumu kaptırmam havalarında
kolay gelsin size canım her konuda dır dır ve huzursuzluk çıkaracak bir tip
en büyük görev abinde ne onu size ezdirecek ne sizi ona

A yazmayı da unuttum hani nikahtan önce farklı sonra farklı davranmak gibi değil;tanışalı zaten 6 ay gibi bir sure oluyor ve daha birbirimizi tanıma aşamasındayız hani onun soğukluğu olabilir bilemiyorum

gelinlerle kaynana ve görümcelerle arasında bir iktidar mevzusu bence canım o yüzden kavgası bu kadar popüler
sizin gelin daha şimdiden ön yargıyla gelmiş ben kendimi ezdirmem ön koltuğumu kaptırmam havalarında
kolay gelsin size canım her konuda dır dır ve huzursuzluk çıkaracak bir tip
en büyük görev abinde ne onu size ezdirecek ne sizi ona
En çok yorulup üzülen de sanırım abim olacak ya umarım anlaşacak bi orta yolu sevgilisiyle biz kendimiz aramızda buluruz :)

Back
X