• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Görümce" olmak istemiyorum

Yüzük ya da evlilik gibi saçma biseyi beklemeye ne gerek var dandirik yemege cagirmak icin.. Bu yüzden trip atmak da cok sacma ama. Ciddiye aldiginizi göstermediginiz icin kendini zorla ciddiye aldirtmaya çalışıyor işte. Bir iki tane düşünceli hareket yaparak onyargisini kırabilirsiniz abinizi doldurmak yerine. Yapıcı olmakta fayda var.
Abimizi soldurmuyoruz ya biz doluyoruz :) zaten bu yemek muhabbetine kadar üç dört kere ailecek yemek yemişliğimiz var hem evimizde hem dışarıda.

Yorumların hepsini okumadım ama bilmiyorum başka hatırlayan var mı :) geçenlerde de bi üye sevgilimin kız kardeşi ön koltuğa oturdu diye konu açmıştı. Acaba aynı kişi mi :KK53:

Şu ön koltukta oturma durumu nedir arkadaşlar valla ben anlamıyorum biri anlatsın anlıyım.
Ben sürekli kayınbabam otursun o yoksa kayınvalidem otursun diye sürekli arka koltuga geçiyorum benmi garibim bilmiyorum. Görümcelerimlede hiç o durumu yaşamadık isteyen öne geçiyo isteyen arkaya kral koltugu gibi bişeyde değilki sürekli bdv konularında bir ön koltuk kavgası yaşanıyo.
Gelin adayıda çok fena gibi görünüyo henüz bir resmiyet olmamış evet aileden birisi değil henüz.

merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :KK43: bu alınganlıklar normal mi sizce ?
evlenmeden annenizin ön koltuğunu mu kapıyor? hadi siz kardeşsiniz bir nebze tamam
annen büyük kusura bakma da o daha sevgili eşi olunca geçsin ön koltuğa bi zahmet
sorunlu bir kız gibi...işiniz var

Yorumları okurken hem güldüm hem üzüldüm ya :) ben de henüz aileden olduğunu düşünmüyorum,öyle hissetmiyorum ama abimin üzüldüğünü görünce bi şey demek istemiyorum.aynı şekilde kardeşim veya annem de incitmemek için laf dokundurmaz aksine ikisi Mutlu olsun diye suyuna gidiyoruz hep.
Geçenlerde işe başladı,annem neden "hayırlı olsun"a aramadı diye trip attı hayır biz bi şekilde hoş karşılarız da olan abime oluyo,üzülen,sinirlenen hep o :KK43: benim endişem o yönde zaten.dediğiniz gibi abime bu konuda ayrıl vs asla diyemeyiz,ima dahi edemeyiz.ama ısınamadıgımızın o da farkında
. Acaba diyorum ben mi çok düşüncesizim,biz mi kırıcı davranıyoruz?
Evlenirlerse bu hep böyle giderse,abim üzülürse diye çok endişeleniyorum :KK43:

Siz kesinlikle haklısınız. Acaba abiniz de ailem seni çok seviyor, aileden görüyor, sürekli senden bahsediyorlar falan gibi konuşuyor olabilir mi? Ayrıca abinizin de hem kendini üzüp hem de onun söylediklerini size taşıyıp ona karşı kinlenmenizi sağlaması da doğru değil. Allah yardımcınız olsun

Günümüzde "görümcelik, kaynanalık yapmak" deyimlerinin yanısıra "gelinlik yapmak" diye bir durum da müsait bence. Var böyle tipler. Yapacağınız bir şey yok. Ciddiye almayın, kendi kendine söylensin. He evlenirlerse de manyağın birine denk gelmişsiniz diye üzülürüm açıkçası. Bunda kimbilir daha ne takıntılar vardır. Hakkınızda hayırlısı.

yanlış anlamayın ama siz abiniz daha evlenmeden görümce olmuşsunuz zaten :) 34 yaşında evli çocuk sahibi bir bayanım kardeşim 30 yaşında bekar, kız arkadaşı bizimle biryere giderse biz hep ona öne geç beraber oturun deriz.Yanımızdaykende uzaktaykende ona özel olduğunu hissettiririz..Yanlış yada bize göre itici bir kelime bile kullansa çok üstünde durmam ben.Sonuçta kardeşimin değer verdiği bize her yönü iyi gelmesede onun üzerine titrediği bitanecik sevgilisi..orda oturmuş,şoyle demiş,böyle bakmış diye herşeyi dideler sorun haline getirirseniz hem kendinizi hem karşı tarafı mutsuz edersiniz...Sonuçta iki farklı aile biraraya geliyor elbet anlaşmazlıklar olabilir ama bunları sorun haline getirecek biri varsa o kişi siz değilsiniz...Abinizle kızın arasında olan biten herşeyide mercek altına almanız ilginç..Bırakın nerde istiyorsa orda otursun demekki o şekilde daha rahat hissediyor kendini.Böyle şeyleri o sorun ediyorsada kendini rahat hissetmesi için ona bir fırsat verin daha ılımlı yaklaşın .En cadı gelin bile sahip çıkıldığını sevildiğini değer gördüğünü hissetmek ister.

ben bu konuda GELİN görmedim.abinin kız arkadaşı en fazla sevgilisi.bu durumda her toplantıda,yemekte olmasına gerek yok.annene davranışını,söylediklerini esefle karşılıyoru.değer görmek isteyen değer verir:KK14:

Valla yemek olayı baya saçma ama ön koltuk olayında hak veriyorum.Ben varken erkek arkadaşımın 15 yaşındaki kardeşi öne otursa ve erkek arkadaşımda sen arkaya geç gözde ablan öne geçsin demese kız düşünemediği için değil mal erkek arkadaşım bunun düzeltmesini yapmadığı için,muhtelemen çıktığımız son gezme olurdu o.. Yani kızınki alışkanlıktır ona kızmam düşünememiştir bişeydirde erkek arkadaşım gerzekmi kardeşine geç arkayada gözde ablan öne otursun demiyo. Tövbeler olsun.

Açıkçası benim de böyle takintilarim var eğer takintiysa.. İnsan değer verildiğini sevildiğini bilmek istiyor, yanı koltuk ve yemek değil maksat..maksat değer.siz cagirsaniz belki gelmek bile istemeyecek..zaten siz ona gelin gözüyle bakıyorsunuz..benim de bu tarz durumlarim oldu nisanliydim eşim beni akraba düğününe goturmek istedi kaynana ailecek gideceğiz dedi, ama kendi gidemedi allah işte. Ön koltuk meselemi kimse bilmiyordu öğrendiler inadına öne birini oturtmalar filan..
Bunlar küçük ayrıntı gibi ama sizden sadece biraz ince düşünce bekliyor bence kendisi öyle olduğu için.

görünce olmak kötü değil ama birinin nazını ,dırdırını , çekmek kötü sonuçta bir aileye gidiyorsun onlarında kuralları var sen oraya uyacaksın herkes sana değil.ama işte abim için susacaksın seviyor . yapacak bir şey yok.hayırlısı olsun hakkınızda.

merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :KK43: bu alınganlıklar normal mi sizce ?

aham şaham bi olumsuzluk yok, sadece kanın ısınmamış gibi geldi bana
ben nişanlıyken kayınvalidem asla öne oturmam sen oturacaksın dedi yemin etti, sanırım taze gelinim jest yapmak istedi
3 yıl oldu hala önde ben otururum
içinden keşke izin vermeseydim diyorsa da geç kaldı artık :D

bu kadından gerçekten zor zamanlar geçirirsiniz. yol yakınken abinizle konuşun, ne ayak bu kadın deyin :D

Saygı da bi sıkıntımız yok bizden yana ; ama bazen anneme yaptıklarını saygısızca buluyorum o Zaman deliriyorum ama kendime . Saygı konusu açılınca aklıma geldi anneme "siz beni ben dediğim için arıyorsunuz sizi samimi bulmuyorum yapmacıksınız" demişliği var ya ; Canım annem de buna üzül ağla yine de tek bi kötü söz söylemedi kırılmasın diye olur mu kızım diye geçiştirdi .
Tavsiyelerinize kulak asacağım sağolun :)

Kusura bakmayın ama bu kadarda değil. Kimse annesine bunu layık görmez.
Vallahi benim anneme yapılsa zaten annem bana bırakmaz da bende paralar atarım kenara.
Bu mesele ön koltuk arka koltuk yemek arama falan değil.
Resmen sizi yumuşak baş görmüş dur ezeyim diyor.
Abin bilmiyor mu annene bunu dediğini?
Bildiği halde susuyorsa geçmiş olsun o çoktan safını belirlemiş

Back
X