Görümce olmak zor zanaatmiş :)

bence davet edilme ve evlerine gidilme durumunda yenge aranmali.
insan kardesine yada abisine neden sarilmamali o kismi anlamadim ama tabiki bekarlik zamanlarinda ki gibi evine gidip güreşe güreşede sarilmam yani, her şeyin bir zamani ve adabi olmali bence.

Tam tersi olsa haklılar ama ben bu durumda sorun görmedim siz gidecek olsanız evlerine hadi arar bunu gelin ile görüşürsünüz ama davet için bana saçma geldi tripli yapıda bir insansa istisna gösterebilirsiniz tabi

Görümcem yok ama ben gorumce yim abimin eşiyle konuşuruz genelde biz çok uzak yaşıyoruz çocukları abimi yengemi sormak istediğimde yengemi ararım uzun uzun konuşuruz
Sizin duruma gelecek olursak kardeşinizle konuşmanız çok doğal davetiniz de çok güzel ama erkekler biraz daha gevşek olur ya gidince neler olur işler kalır mı bunları düşünmezler gelininizle konuşmak daha mantıklı işlerini halledip haline yoluna sokup davetinize icabet edebilirler
Kadinlar çok iyi organizatörlerdirherseyi idare edebilirler

Hem gelin hem görümce olarak yorum yapayım. Abartmakla birlikte ufak durumda haklılar. Tabiki kardeşinize sarılıcaksınız yakın olucaksınız. Kardeşinizi davet etip gelininize her zaman sormak durumunda değilsiniz ama bu ufak şeyler gelinler için hoş karşılanır. Normalde de arar muhabbet edermişsiniz o yüzden takılıcağını sanmıyorum.
Benim görümcem beni 1 kere aramamıştır. Annesi de öyle. Eşime emir verirler geliceksin götürüceksin diye. İşteyim hanımefendi arar eşimi şuraya gidelim der iş çıkışı. Haftasonu kahvaltıya annesine geldiğinde eşime söyler gitmesiğimizde de eşimi azarlar. Ben yokum sanki ortamda :) mesela ben bu duruma aşırı takılırım aynı evi paylaştığım adam kadar benimde bu durumlardan haberim olmalı diye düşünüyorum. Sırf böyle yaptığı için ne gidesim gelir ne de çağırasım. Evime misafir geldiğinde de abisini arayıp bende çağıracaksın derdi anneside dahil. Sevmem mesela görümcemi. Evli çocuğu var böyle şeyleri bilir.
Ben abimler buraya geldiklerinde abime söyler yengemede yenge müsaitseniz diyede ekstra ararım. Aramadığımda olur ama iyi niyetli olduğum için takılmaz. Abim bana sarılır eder yengemin hoşuna gider ne güzel diye. Arkadaşlarınız biraz abartmış.

Senelerdir kaynanamın ve görümcemin bu gel git işlerini neden oğullarına değil de bana sorduklarını anladım ahshahs

Gereksiz buluyorum.

Kafalara gel.
Ben evlendikten sonra eşimin kız kardeşi beni arayacakmış neden ister arar ister aramaz.
Ben eşimin sahibimiyim benden izin isteyecek.
İsterse eşimi çağırır isterse benle birlikte çağırır .
Kardeşi değil mi
Ben sadece bana karşı nazik mi samimi mi ona bakarım .
Kardeşiyle iletişmi beni alakadar etmez.

O 2 arkadasınız tribin kitabını yazmış kocasının iliğini triple sömüren herşeye alınan kafada kuran tiplerden belli. Eş ailesi eşide arayabilir senide.. yaa ne demek sadece senle muhatap olcak. Aslında bunlar demek istemiş ki, eşimi arayınca ben eşimle kavga etmek yerine daveti bana yapsınlar keyfim istemezse o an bahane uydurur hiç eşime belli etmeden konuyu kapatırım uzak dur o iki kadından aklını çeliyo belli

Hiç sevmem sık sık aranmayı
Bence sık sık aramayın gelini
Ama kardesinizi sık sık arayabilirsiniz ne sakıncası olabilir ki
Kardeşiniz halen sizin kardesiniz, mesafe filan koymayın ne münasebet kiskanilmak

Görumcem yok görümce hakkında genel yargılardan başka bildiğim yok fakat davet olayını geline yapmalisiniz evet, lütfen hatta

Ne alaka ya ? :) valla doğru olanı siz yapıyorsunuz mesafe candır. Herşeyi geçtim kardeşine sarılma öpme ne ya? Arkadaşlarınız umarım kötü bür espri yapmaya çalısmıstır.

Gelin olarak cevabım
Bence gelini arayıp çağırın kızın gönlü hoş olur.Cok sık aramayın ama ara sıra makbul.Erkek kardeş olmaktan çıkmaz ama tabi geline nispet yapar gibi davranış olmazsa kimseyi ilgilendirmez sonuçta kardesiniz

Kardeşin dengeyi kurduktan sonra hiç bişey olmaz merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…