• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce sorunsalı

Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun .

Çocuğunuzu yapmadan önce kendilerinden icazet aldınız mı?
Hiç sanmıyorum..
Kusura bakmayın, bu yüzsüzlükten başka bir şey değil.

Gelmişken siz evde yokken gezmiş, evde oturup sıkıntıdan çatlasa mıydı ?

Ayrıca esiniz ses etmiyorsa bir zahmet siz de sesinizi çıkarıp para istemeyin. İstediğine para yardımı yapar. İster durumları olsun ister olmasn bu Sizi ilgilendirmez ... Çocuğunuzun geleceğini düşünecek olanlar sizsiniz onlar değil...

KP'den para isteyecekseniz, kendi anne babanızdan para isteyin o zaman. Onu neden istemiyorsunuz, ikisinin çocuğunuza yakınlık dereceleri aynı. Sadece KP'den zorla para istemek bir de bunu bu şekilde kendi kızına yaptıklarını içlenerek anlatmak... Kusura bakmayın ama tavırlarınızı ve düşüncenizi rahatsız edici buldum.

Bence sizin bakış açınız çok farklı, ben pek beğenmedim açıkçası. Kimseden o şekilde para istemeyin bence. Sizin çocuğunuza bakmanız sizin sorumluluğunuzda, KP'nin böyle bir zorunluluğu yok. İstemek de bana çok ayıp gelirdi.

Ayrıca görümcenizde bir hata göremedim ben. Abisinin evine gelebilir, canı isterse de dışarda gezebilir. Bu niye sizin gözünüze battı anlamadım. Onun çocuğu şimdiden kıymetli falan diyorsunuz da tabiki de kıymetli olucak. Başka türlüsü doğru olmazdı zaten. KP de kızına, torununa her türlü desteği olabilir. Size de bu konuda laf düşmez. İçinden gelirse kendi isteğiyle sizin çocuğunuza da yardımcı olması doğru olur ama sizin bunu bu şekilde talep etmeniz hiç yakışık almaz. Bence sadece kendinizi düşürürsünüz. Eşinizin ailesine bir önyargınız var gibi geldi bana, bunu yenerseniz daha mutlu olabilirsiniz.
Tabi onyargimda olabilir gecmiste yasananlarda buna etkilidir.Kimsenin zorunlugugu yok tabi.kimsenin kimseyi sevmeye sevmemeye yapmaya yapmamaya hur herkes.
Kotu bi dusunceymis haklisiniz kendimi dusurmek de olur bir yerde.
En son yasanilani yazdigimdan kimse bir sorun olarak gormedi tabi gelmesini vs.
Cidden cocugumuzun ileride harcayabilecegi parada tuzu bulunsundu maksadim.
Yoksa anne babasi olarak cok sukur bakiyoruz yetiyoruz.

Aileler tarafindan bize bisey yapilmasin beklentisine girseydik cok daha kotu zamanlarimiz vardi..Torun icin kotu bir fikirmis demek.
Sorun;ben ayni zamanda okuyorum sinavlarimin oldugunu bildikleri halde zamanlamayi boyle secmeleri ozledim demeyle gelip samimiyetsizlik yapmakti.

evet çok kötü bir fikir hem de,
bikaç ay 3-5 bişey gönderirler gerisi gelmez, bir ömür biz baktık biz okuttuk diye çocuğun başına kakılır.
hiç gerek yok.

Gelmişken siz evde yokken gezmiş, evde oturup sıkıntıdan çatlasa mıydı ?

Ayrıca esiniz ses etmiyorsa bir zahmet siz de sesinizi çıkarıp para istemeyin. İstediğine para yardımı yapar. İster durumları olsun ister olmasn bu Sizi ilgilendirmez ... Çocuğunuzun geleceğini düşünecek olanlar sizsiniz onlar değil...
Catlamazdi da mide bulaniyordu kol ayak sisiyordu tuvalete zor gidiyordu kramplari vardi ee neoldu onlara:KK66:
Allah kimseye dusurtmesin.Dusunuyor yapiyoruz nasip olursada yapmaya devam ederiz.

oha yani. dilencilik resmen. size ne yahu istediğine harcar. ona güvenip mi yaptınız? çok istiyosanız kendi anne babanızdan iteyin para kızımın geleceği diye. anne baba ben bi çocuk yaptım ama geleceği allaha emanet iki sakal atın da yolumuzu bulalım fian diyin...

Aile bağları kuvvetli olsun diye.Heh doğrusu şu ki evlat ayrımı bariz var.
Torunu için sonuçta o düşünemiyor tabiki kimseye guvenerek yapmadik bu zamana kadarda gormedik gormeyizde soylemedikce.

Kaç yıllık ailenin bağlarını siz kuvvetlendiremezsiniz. İlla yapcam diyorsanızda ben yaptım, ben ettim, yok yoruldum diye söylenmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Kimse size aileye köprü ol demiyor sonuçta. Aile bağlarına önem verıyorsanız kendi ailenize bakın.

Hak vermeye çalışıyorum başaramıyorum. Görümceniz samimiyetsiz olabilir. Bu çok sıkça rastlanan bir durum. Diğer maddi konular sizi ilgilendirmez. Kp arayıp para istemek nedir? Torununa içinden geleni yapar, gelmeyeni yapmaz.

Catlamazdi da mide bulaniyordu kol ayak sisiyordu tuvalete zor gidiyordu kramplari vardi ee neoldu onlara:KK66:
Allah kimseye dusurtmesin.Dusunuyor yapiyoruz nasip olursada yapmaya devam ederiz.
Belki o gün kendini iyi hissetti olamaz mı ? Sizde hamilelik geçirdiniz , bir gününüz bir gününe uydu mu? Şahsen benim uymadı... Yapmayın lütfen... Bir de diyorsunuz ki çocuğa hesap açtık, kp'e diyeyim de para yatırsn oraya... Ben bunu aklımdan geçirmeye bile utanırım...

KP'den para isteyecekseniz, kendi anne babanızdan para isteyin o zaman. Onu neden istemiyorsunuz, ikisinin çocuğunuza yakınlık dereceleri aynı. Sadece KP'den zorla para istemek bir de bunu bu şekilde kendi kızına yaptıklarını içlenerek anlatmak... Kusura bakmayın ama tavırlarınızı ve düşüncenizi rahatsız edici buldum.
Babam öldü.Annemde agir hasta.
Haşaaa zorla para istemek sizlanmak degil dusunmemeyi dusundurtmekti fikir.Kotu bir fikirmis evet.

Neden bu kadar fesatsınız. Kardeşimin eşi benim hakkımda bunları düşünse, benim kardeşim çok kötü tepki verirdi. Genel problem olabilir, gelmişken arkadaşlarımla vakit geçireyim demiş olabilir, o gün kendini iyi hissetmiş olabilir. Bence kıskançlık var biraz. Anlamadım nasıl böyle düşünebiliyorsunuz. Adamlar kızlarını daha çok seviyorlarmış, kızları sonuçta. Eşiniz isterse konuşur, siz kendi ailenizle konuşun. Benim annem, babam ve benim hakkımda bizim gelinimiz bu şekilde düşünse çok fena cevap alırdı. Çok ilginçsiniz. Kardeşinin evi gelmiş birkaç gün kalmış ne var bunda. Yuh diyorum. Yok hastaydı, yok samimiyetsiz. Ay size ne ya, derdine düşmeyin, hastaysa hasta değilse değil.
Böyle düşünmeniz çok yanlış.

Deseniz ki huzurumu bozuyor, kocamı dolduruyor, bizden maddi beklentisi var, kocam Çocuğumun rızkını ona harcıyor, düzenimi bozuyor vs. Gb nedenleriniz olsa sonuna kadar hak verirdim ama kadının yaptığı bir şey yok. Ağlanıp sızlanıyorsa ailesine yapıyor, kardeşine nazlanıyor.

Babam öldü.Annemde agir hasta.
Haşaaa zorla para istemek sizlanmak degil dusunmemeyi dusundurtmekti fikir.Kotu bir fikirmis evet.

Başınız sağolsun. Bence de kötü bir fikirdi, uygulamaya dökmeyin bence. Görümce-KP ilişkisini de çok kafaya takmayın, onlar baba kız sadece kendinizi yıprattığınızla kalırsınız. Kendi hayatınıza odaklanın.

Belki o gün kendini iyi hissetti olamaz mı ? Sizde hamilelik geçirdiniz , bir gününüz bir gününe uydu mu? Şahsen benim uymadı... Yapmayın lütfen... Bir de diyorsunuz ki çocuğa hesap açtık, kp'e diyeyim de para yatırsn oraya... Ben bunu aklımdan geçirmeye bile utanırım...
Niye utanilacak bir durum olsun ki aile degilmiydik biz.Herseyi konusamazmiyiz?
2 gun kendini iyi hissedip ertesi gun agirlasti sizin bu dusuncenize gore.Dusme tehlikesi vardi 2 hafta agladi sorunluydu gebelik..sonrasinda yolculuk yapti faytona bindi vapura bindi yuruyusler yapti.Gelme sebebini baska gosterip yaptiklariyla konusmalariyla uyusmuyor sikinti o.

.

Peki eşinin babası gelip elinize bir hesap numarası tutustursa
Hacca gitcem yada maldivlere eee bu kadar zaman baktık büyüttük
çorbada sizinde tuzunuz olsun dese
her ay oraya para yatırmanızı dikte etse biz aileyiz tabi ki yatıracağız der miydiniz?

2 gun kendini iyi hissedip ertesi gun agirlasti sizin bu dusuncenize gore.Dusme tehlikesi vardi 2 hafta agladi sorunluydu gebelik..sonrasinda yolculuk yapti faytona bindi vapura bindi yuruyusler yapti.Gelme sebebini baska gosterip yaptiklariyla konusmalariyla uyusmuyor sikinti o.
Kendi evladı ile bile bağları kuvvetli değil, aile bunun neresinde ? Eşiniz bile sınırlarını çizmişken size kalmadı para istemek kusura bakmayın çirkin bişey bu. Ben utanırım ,Kimseye güvenip çocuk yapmadım... Madem hoşnut değilsiniz söyleyin bir daha gezme bahanesi ile gelmesin..

Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmi :kızgın: e ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.

Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
Sizde Bir aileye girince kök söktüren sürekli huzursuz,kaprisli,herşeyi mesele yapan nadir gelinlerdensiniz galiba.
Biraz sakin olun görümcesini ne çok yerdiniz öyle kadın hamile diye bunalım mi takılacak tabi ki yeğenini de görecek abisinin evine de gelecek kalacaktı geldiği yerin keyfini çıkaracak o ev sadece sizin eviniz değil eşinizin de evi.
Ve eşiniz ağaç kavuğundan çıkmadı.

Gelmiş, gezmiş. Bunları yaparken çocuğunuzun yüzüne bakmadı mı? Yoksa 7.24 çocuğunuzla mı ilgilenmeliydi, bu yüzden geldi diye.
Bir insan bir yere gider örneğin amacı iş görüşmesidir Asıl amaç budur. Bunun dışında da o şehri gezer, yemeklerini tadar.Görümceniz gelmiş bir sürü amacı olabilir; stres atmak, kafa dağıtmak, kardeşini görmek, arkadaşlarını görmek, gezmek, yeğenini görmek. Ama bunların arasında en masumu çocuk olunca o ağır basmıştır ve Asıl Amaç odur. Ama bu demek olmuyor ki diğer şeyleri yapması samimiyetsizlik demek.

Back
X