• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce sorunsalı

pardon da kiskanmissiniz açık ve net sırf bu yüzden herşeyi batıyor görümce kişisinin .
he bide esin minnet etmiyorsa sana ne oldu?
artı belki kızı destek istiyordur da yardım ediyorlardır belki sonucta kendi kızı.
daha siz istemeden bunları düşünmüşsunuz zaten istemeyinde eğer sıkıntınız olursa birgun aç kalcak dereceye gelirseniz eşiniz ister yardım yani ama onun dışında yardım edilecek bişey göremedim herkez çocuğunun ihtiyacını kendisi karşilamak ZORUNDAA

Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
Size düşmez. Bu konuda sizi ilgilendiren bir durum yok. İsterlerse yaparlar. Utanır insan istemeye.

Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmi :kızgın: e ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.

Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
Asla istemem. Benim cocugum geleceginden de ben mesulum.

Gorumceniz gelince gezmis tozmus bundan niye rahatsiz oldunuz onu anlamadim. Ne bekliyordunuz evde oturup sıkılmasini mi? O yetiskin bir kadin riski göze alip geldiyse gezdiyse sizin rahatsiz olma hakkiniz yok.

Para konusunda kim kime isterse verir hic işim olmaz.
Gorumcenin rahatligi sizi rahatsiz etmesin

Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmi :kızgın: e ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.

Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Açıkcası ben sizden hiç iyi enerji alamadım kıskançsınız bunu bir kabul edin. Çok çirkin bir düşünce eşini yok sayıp ailesinden para dilenmek... Eşiniz minnet etmiyorken eşinizin ailesinden nasıl para istemeyi düşünürsünüz? Kimse kimseye destek çıkmak zorunda değil çocuğunuza iyi bir gelecek sağlamak istiyorsanız önce iyi bir örnek olun çalışın kazanın armut piş ağzıma düş yok öyle dünya...

Mesele görünce meselesi degil. Mesele kayınpederin paralarını görümcem kadar nasıl alabilirim meselesi. Kendi ayakları üzerinde duramayan, ondan bundan "torunu degil mi? Aile degil miyiz?" Diyerek para koparan insanları anlamıyorum. Anlamayacağım da.

İnsanların yakasından düşmek lazım. Büyüdünüz artık.

Görümcene yapılanlarla sana yapılanları kıyaslama madem eşin minnet etmiyor kendi aileni kendi çocuğunu siz geçindirin
Bu düşünce ile görümcenin çocuğu ile kendi çocuğunu da kıyaslarsan ilerde çocuğunun gelişimine çok büyük zararı olur

Merhaba arkadaşlar,

ruyamda görümceleri toplayıp hapse atmaya calısıyorlardı. bazı yengelerde ihbar ediyordu bıymuş demek

Görümcene yapılanlarla sana yapılanları kıyaslama madem eşin minnet etmiyor kendi aileni kendi çocuğunu siz geçindirin
Bu düşünce ile görümcenin çocuğu ile kendi çocuğunu da kıyaslarsan ilerde çocuğunun gelişimine çok büyük zararı olur

Hayır bebekler henüz doğmamışlar bile.
Doğmayan bebege don biçeni çok gördük de henüz dünyaya bile gelmemişlerken yememiş oldukları parayı
diline dolayanı ilk kez görüyorum.
Onlar yiyecek nasıl olsa benim çocuğumda az yesin nedir?
Korkunç bir düşünce bu, çok tehlikeli.

Böyle yazınca da konu sahibinin üzerine gidiyor oluyoruz
yazsak iticiyiz
yazmasak gönül razı değil.

Hayır bebekler henüz doğmamışlar bile.
Doğmayan bebege don biçeni çok gördük de henüz dünyaya bile gelmemişlerken yememiş oldukları parayı
diline dolayanı ilk kez görüyorum.
Onlar yiyecek nasıl olsa benim çocuğumda az yesin nedir?
Korkunç bir düşünce bu, çok tehlikeli.

Böyle yazınca da konu sahibinin üzerine gidiyor oluyoruz
yazsak iticiyiz
yazmasak gönül razı değil.

Aynen öyle ve okul masrafı vs dediğine göre küçük değil çocuğu aklı eriyor şimdiden bile farkında olabilir durumun. Bu kıyas olayı çok kötü etkiliyor özgüvensiz hırslı kıskanç yetişkinler oluyorlar ilerde

Cok yanlis bir dusunce , o sizin cocugunuz , bana gore cok ayip birsey hesaba para yatirin demek , ayrica gorumceniz onlarin kizi , ona ve onun cocuklarina yaptigi sizi hic ilgilendirmez , derseniz ki esim de onladin oglu yime sizi ilgilendirmez

Canim gorunce konusunda haklisin ama yinede kafanda bu kadar buyutme. Samimiyetsiz insalar gercekten cekilmrz oluyor nefes almalari bile insan a batıyor snei anlayabiliyorum ama gel gelelim kp in kizina yardimina. O onun evladi o kisim seni ilgilendirmez simdi diyeceksin ki e benim kocamda onun oglu. Ama erkek adam basinin caresine baksin mantigi var biliyorsun bizim insanimizda. Sende kendi evladından ve geleceginden mesulsun. Bence bu konuyu hic acma o kendi yardim etmek isterse eder. Hem esinin tenezzul etmedigi yerde senin istemen olmaz.

Ben olsam asla istemem, calismadigim halde..onları dogurduysam her türlü ihtiyaçlarını karşılamak zorundayım, kimseye muhtaç olmadan.sonucta kimseye guvenerek dogurmuyoruz. Istemeyin bence calisiyosunuz da ee bu beklenti niye ?

İyi de çocuk sizin evladınız kayınpederinizin değil, bundan dolayı da geleceğinden o değil siz sorumlusunuz.

Dede olarak geleceğini düşünmek ve maddi yardımda bulunmak gibi bir zorunluluğu yok.

İçinden gelip kendi yaparsa amenna ama sizin istemeniz abes kaçar.

Back
X