- 5 Mart 2015
- 658
- 444
- 53
- 36
İnsanları doğulu diye yaftalamadan önce dönüp de insan bir kendine bakmalı ben neyim diyeAh canim cok büyük bişey yakaladin bravo sana

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnsanları doğulu diye yaftalamadan önce dönüp de insan bir kendine bakmalı ben neyim diyeAh canim cok büyük bişey yakaladin bravo sana
Siz bu ailenin kalabalık olduğunu bilerek evlendiniz.Bu eltiler görümceler evlendikten sonra ortaya çıkmadı.İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum
benim yazdiklarimla senin örneğin bağdaşıyor mu peki kendimi ayırt etmedim kimseyi küçük gormedim ne ektimde ne bulayim yani onlar beni iclerine aldıkları zaman sürekli kendileriyle kiyaslamlari makul mu hemen yurudunuz ustumeSiz bu ailenin kalabalık olduğunu bilerek evlendiniz.Bu eltiler görümceler evlendikten sonra ortaya çıkmadı.
Siz kendinizi bu çevreden soyutlarsanız,onlarında size tavır almaları çok normal.
Onların gözündeki yeriniz ;
“ben sizden farklıyım,siz hepiniz aynısınız,ben sizlerden değişik biriyim”.Bu algıyı oluşturanda sizsiniz, kendiliğinden olamaz.
Bizim de aileye tıpkı sizin gibi bi gelin gelmişti.
Hep bizden uzak dururdu bi ortam olunca katılmaz ,katılsa dahi ben sizlerden farklıyım edasından da hiç vazgeçmezdi.Biz adım attıkça,aramıza almaya çalıştıkça o bizi hep iterdi.
Kaynaşalım, bende size ayak uydurayım gibi bi çabasından ziyade, nasıl daha uzak dururum tavrında ısrar edip durdu.
Sonuç: Kimse onla muhattap olmaz.
Ondan Allahın selamını dahi esirgeyenler var.
Vakti zamanında insanlara karşı tutum ve davranışlarıyla bu sonu kendi elleriyle hazırladı.
Yani demem o ki ,ektiğini biçersin![]()
4 yillik evliyim 1 kere bile beni arayip gelin demediler.baslarda cok takardim ama simdi hicc umursamiyorum bende bana ne yapiyorlarsa aynisini onlara gosteriyorum.sizde takmayin hakettikleri degeri verin sadeceBenim gidip gitmememi nereli olduklarinla bagdastirmiyorum bayramlarda bile biz gitmeyiz eşim konuşmuyor kardeslerinle özel gunlerde bende gidiyorum ama bana haber vermezler gelin diye eşime söylerler oda unutur gitcegimiz zaman soyler ee beni aramak zormu benim haberim olmali degilmi erkekler ler biz gbi degil sonra beklerler gelsin diye
4 yillik evliyim 1 kere bile beni arayip gelin demediler.baslarda cok takardim ama simdi hicc umursamiyorum bende bana ne yapiyorlarsa aynisini onlara gosteriyorum.sizde takmayin hakettikleri degeri verin sadece
Siz KENDİ ailenize ya da akrabalara giderken milleti eğlendirmeye mi gidiyorsunuz yani?ortama ayak uydurun derken dedikodu yapın denmiyor ki!bu da örf adet değil zaten ,mesele siz onları beğenmiyorsunuz olabilir de,aama dedikodu peşinde olan bu insanların sizi dışladığını dert ediyorsunuz,hani seviye olarak bir değilsiniz onu anladık ama neden bu sizde rahatsızlık yaratmış onu anlayamadık....Sağol arkadaşım anlatamadim biturlu derdimi tam anladigin gibi olay tam tersini algıladı herkez
Ben gezmeyi seven insan değilim milleti eğlendirmek içinde kapı kapı kapı gezemem onlar hergun biyerde dedikodu pesindeler buysa orf adet hay hay biebirleine baglilar çünkü kimseleri yok evlenip buraya gelmiş ler e benim ailem eşim dostum burda çevrem burda durumum konumum onlardan iyi bu durum onlari rahatsız ediyor yani
Bende oyle yapiyorum ama bi o4 yillik evliyim 1 kere bile beni arayip gelin demediler.baslarda cok takardim ama simdi hicc umursamiyorum bende bana ne yapiyorlarsa aynisini onlara gosteriyorum.sizde takmayin hakettikleri degeri verin sadece
Konuyu oku rahatsız ligimi anlarsinSiz KENDİ ailenize ya da akrabalara giderken milleti eğlendirmeye mi gidiyorsunuz yani?ortama ayak uydurun derken dedikodu yapın denmiyor ki!bu da örf adet değil zaten ,mesele siz onları beğenmiyorsunuz olabilir de,aama dedikodu peşinde olan bu insanların sizi dışladığını dert ediyorsunuz,hani seviye olarak bir değilsiniz onu anladık ama neden bu sizde rahatsızlık yaratmış onu anlayamadık....
Eşinizin hatrına katlanacaksınız ya da görüşmeyeceksiniz.Konuyu oku rahatsız ligimi anlarsin
Benim gidip gitmememi nereli olduklarinla bagdastirmiyorum bayramlarda bile biz gitmeyiz eşim konuşmuyor kardeslerinle özel gunlerde bende gidiyorum ama bana haber vermezler gelin diye eşime söylerler oda unutur gitcegimiz zaman soyler ee beni aramak zormu benim haberim olmali degilmi erkekler ler biz gbi degil sonra beklerler gelsin diye
Ne alaka simdi senin babanın tarafı hep annene babanla mi haber yollar mantık mantıkneden sizi arasınlar ki
bu insanlar sizin arkadaşınız değil eşinizin ailesi
aradaki bağ eşiniz
eşimiz olmasa görümce kv elti vs vs ile hiç tanışmayacağız bile
bu nedenle o ailede olan bir etkinlikte onların eşini araması senin ailenin de seni araması olağan
yani senin teyzenin oğlu evlenirken eşini arayıp da onu mu davet ediyorlar
Ne alaka simdi senin babanın tarafı hep annene babanla mi haber yollar mantık mantık
Sen yorumsuz kal ozman evlikte düşündüğünüz saçma senin tarafin seni benim tarafim beni akraba oluyosun sonuçta senin durumun benimkindende vahim sorgula benceBabam ve annemden bana ne
40 yaşında evli barklı kadınım
Eşim kendi ailesi ile ben kendi ailem ile muhatap olurum
Eşimin kuzenleri evlenirken kimse beni aramadı ve buna bozulmak da aklımın ucundan geçmedi keza benim kuzen evlenirken de kimse eşimi aramadı
Bu arada merak ettiysen yazayım annem ve babamın gençliğinde cep telefonu hatta ev telefonu bile yoktu ama şimdi de herşeyi herkese kendi ailesi haber verir
Düğün var buyurun diye babamın akrabası babamı, annemin akrabası annemi arar
Benim eşimin ailesi de doğulu ama Arap kökenli gerçekten biz Batılılara yuva kuramaz çocuğuna bakamaz diye yaklaşıyorlar halası eşime açık açık bu çocuk bakmasını yemek yapmasını bilmez demiş benim kek pastalarımdan bana yapmasını öğret diyor şimdiAilenin doğulu olmasıyla hiç bir alakası yok sorununun sorun senin batılıyım diye burnu büyük davranmanda
Ben de bunuanlamıyorum arkadaş doğu batı hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız siz batılılar sabah kahvaltınızda kruvasan mı yiyorsunuz röbdeşambırla mı geziyorsunuz evinizde sebastianlar mı işlerinizi yapıyor nedir yani bu ayrım bu yüzden doğulular batılılar ebemin köylüler laflarını duyunca tüylerim diken diken oluyor tamam farklılıklar elbet vardır ufak tefek ama siz onların içine girip farklılıklarınızla da kaynaşabilirsiniz siz onları sevmiyorsunuz kültür falan bahane
Aklıma geldi şimdi tv deki yeni gelin dizisinde kız yabancı urfaya gelip kaynaşıyor kocasının ailesiyle adetlerini öğrenmeye çalışıyor siz aynı ülkede yok o farklı bu farklı ben batılıyım diye diye kendinizi soyutlamışsınız
Köyden kuzenim almanla evlendi gelin her cenazede bulunur düğünlerinde neşe saçar dillerini bilmeden konuşmaya iletişim kurmaya çalışıyor yüzünden bir an gülümseme eksilmez ve herkesde gelini çok sever yabancıda olsa çünkü mütevazidir mütevazi insanlarda sevilir hatta tezek yapmaya bile kalkmış :)
İşte bana laf çarpıtıp duran üyeler de bu yazımı okusun hanım kızımızın ikinci cümlesi çünkü onlar doğuuuuuluuuuuuu
Karadenizli trakyalı olsalar çok iyi anlaşcaktın dimi canım
Benim eşimin ailesi de doğulu ama Arap kökenli gerçekten biz Batılılara yuva kuramaz çocuğuna bakamaz diye yaklaşıyorlar halası eşime açık açık bu çocuk bakmasını yemek yapmasını bilmez demiş benim kek pastalarımdan bana yapmasını öğret diyor şimdi
Ailenin doğulu olmasıyla hiç bir alakası yok sorununun sorun senin batılıyım diye burnu büyük davranmanda
Ben de bunuanlamıyorum arkadaş doğu batı hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız siz batılılar sabah kahvaltınızda kruvasan mı yiyorsunuz röbdeşambırla mı geziyorsunuz evinizde sebastianlar mı işlerinizi yapıyor nedir yani bu ayrım bu yüzden doğulular batılılar ebemin köylüler laflarını duyunca tüylerim diken diken oluyor tamam farklılıklar elbet vardır ufak tefek ama siz onların içine girip farklılıklarınızla da kaynaşabilirsiniz siz onları sevmiyorsunuz kültür falan bahane
Aklıma geldi şimdi tv deki yeni gelin dizisinde kız yabancı urfaya gelip kaynaşıyor kocasının ailesiyle adetlerini öğrenmeye çalışıyor siz aynı ülkede yok o farklı bu farklı ben batılıyım diye diye kendinizi soyutlamışsınız
Köyden kuzenim almanla evlendi gelin her cenazede bulunur düğünlerinde neşe saçar dillerini bilmeden konuşmaya iletişim kurmaya çalışıyor yüzünden bir an gülümseme eksilmez ve herkesde gelini çok sever yabancıda olsa çünkü mütevazidir mütevazi insanlarda sevilir hatta tezek yapmaya bile kalkmış :)
İşte bana laf çarpıtıp duran üyeler de bu yazımı okusun hanım kızımızın ikinci cümlesi çünkü onlar doğuuuuuluuuuuuu
Karadenizli trakyalı olsalar çok iyi anlaşcaktın dimi canım