Gorumce ve eltilerin fesatligi

Cunku butun gorumce, elti ve kaynanalar kötü. Kadinlar kulubu uyesi gelinler bir numara :KK45:

Ben doğulu insanının samimiyetini cömertliğini mertliğini sıcaklığını hiç bir yerde görmedim istanbulda komşuna meraba de böön böön bakar suratına ölsen cenazen kokar evde bu mu medeniyetmiş yemişim sizin medeniyetinizi bir de doğuluları beğenmezler
Ooo iki yüzlülük :kusmuk:
Konu sahibi ırkçılık yapmıyor ama siz "doğulular" sıvama yapıp duruyorsunuz.
Burda batılılara sövüp kendi doğu kültürünüzü yüceltebiliyorsunuz?
Ee sizin yaptığınız gibi başka insanlarda doğuluların yaşam tarzını beğenmeyip eleştirebilir.
Bundan normal bir şey yok :KK66:

Ooo iki yüzlülük :kusmuk:
Konu sahibi ırkçılık yapmıyor ama siz "doğulular" sıvama yapıp duruyorsunuz.
Burda batılılara sövüp kendi doğu kültürünüzü yüceltebiliyorsunuz?
Ee sizin yaptığınız gibi başka insanlarda doğuluların yaşam tarzını beğenmeyip eleştirebilir.
Bundan normal bir şey yok :KK66:

Ben batılıyı kötülemiyorum sizin gocunmanız neden?
Batıda insanlar çok sıcak samimi güler yüzlü komşuluk ilişkileri mükemmel de ben mi batıyı olduğundan kötü gösteriyorum istanbul ankara vs gibi şehirlerde herkes geçim derdinde ilişkiler yoz söylediğim her şey birebir yaşadığım tecrübeyle sabit olaylar türkiyenin her bölgesinde bulundum her bölgenin insanını az çok bilirim sizin gibi batıdan doğuya önyargılı gelen öğretmenler doğudan giderken ağlıyor gitmek istemiyor çünkü burda samimiyet sıcaklık gördükleri için siz istanbulda koynunda öğretmenine anasının pişirdiği sıcak ekmekle patates getiren öğrenci gördünüz mü göremezsiniz doğuda kapısına gidipde tanrı misafiriyim deseniz kuru ekmeğide olsa sizinle paylaşır ev sahibi evinde ne varsa önüne serer sizi aç göndermez sizi o evden doğu insanı vs vs vs bunun gibi zibilyon örnek anlatabilirim size
Şimdi siz bana muhteşem metropollerin o şahşahalı sahtekar görüntüsünden başka nasıl örnekler vereceksiniz
Bu söylediklerimi nasıl ırkçılığa evirdiniz hayret ettim size
Konu sahibi görümcemle eltimle anlaşamıyorum sevmiyorum dese amenna ama görümce ve eltilerim doğuuuuuuluuuuuuu dese başka
İkiyüzlü lafını da size iade ediyorum sayım medeni insan belli oluyor medeniyetinizin boyutları diyorum ve çekiliyorum

Dogu bati diye ayirt etmek yersiz belki..buyuk sehirlerde yozlasma mevcut.. ilcelere git bazi sehirlerde daha sicaktir insanlar ama o da degisiyor gunden gune.. konu sahibi kultur farkini anlatmaya calismis ayrica kendisi genelleme yapsa dahi ne olacakki? O onun bakis acisidir yani neden tartismaya acik olsunki bu durum? Kaldiki o aile belki o sekildedir.. ama batimizdaki yurdum insaninda ayni ozellikler yok mu?

Sen yorumsuz kal ozman evlikte düşündüğünüz saçma senin tarafin seni benim tarafim beni akraba oluyosun sonuçta senin durumun benimkindende vahim sorgula bence

Neden yorumsuz kalayım

Senin görüşünü desteklemeyince neden tu kaka olayım

Kadına haber verilir diye bir kural yok

Eşinle Aran iyi imiş madem mesafeni ayarlarsan diğerleri de sıkıntı yaratmaz

Beklentini düşür huzurla yaşa

Özenli ne yazabilirdim meselâ boyle bir gercek var çünkü yasam sekillerimiz orf adet olarak farklı kişileriz uyum sağlayamıyor uz ki eşimle hiç bir sorun yok hemen ırkçılığa yormayin bende çok batiliyim sosyalim modernim onlar asosyal demedim
Madem yaşam farkın var evlenmeseydin sanki sende kraliçesin bide insanları beğenmiyorsun

Neden yorumsuz kalayım

Senin görüşünü desteklemeyince neden tu kaka olayım

Kadına haber verilir diye bir kural yok

Eşinle Aran iyi imiş madem mesafeni ayarlarsan diğerleri de sıkıntı yaratmaz

Beklentini düşür huzurla yaşa
İşerine gelmeyince de yorum yapmayın diyorlar madem eleştiriye açık değil konu açmasın

İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum
canım ben söyleyeyim hemen sana kendi akrabalar ından istemiştir onlar he bide sevilmeyince sevilmiyozun boşver allAhından bulsunlR

Ben batılıyı kötülemiyorum sizin gocunmanız neden?
Batıda insanlar çok sıcak samimi güler yüzlü komşuluk ilişkileri mükemmel de ben mi batıyı olduğundan kötü gösteriyorum istanbul ankara vs gibi şehirlerde herkes geçim derdinde ilişkiler yoz söylediğim her şey birebir yaşadığım tecrübeyle sabit olaylar türkiyenin her bölgesinde bulundum her bölgenin insanını az çok bilirim sizin gibi batıdan doğuya önyargılı gelen öğretmenler doğudan giderken ağlıyor gitmek istemiyor çünkü burda samimiyet sıcaklık gördükleri için siz istanbulda koynunda öğretmenine anasının pişirdiği sıcak ekmekle patates getiren öğrenci gördünüz mü göremezsiniz doğuda kapısına gidipde tanrı misafiriyim deseniz kuru ekmeğide olsa sizinle paylaşır ev sahibi evinde ne varsa önüne serer sizi aç göndermez sizi o evden doğu insanı vs vs vs bunun gibi zibilyon örnek anlatabilirim size
Şimdi siz bana muhteşem metropollerin o şahşahalı sahtekar görüntüsünden başka nasıl örnekler vereceksiniz
Bu söylediklerimi nasıl ırkçılığa evirdiniz hayret ettim size
Konu sahibi görümcemle eltimle anlaşamıyorum sevmiyorum dese amenna ama görümce ve eltilerim doğuuuuuuluuuuuuu dese başka
İkiyüzlü lafını da size iade ediyorum sayım medeni insan belli oluyor medeniyetinizin boyutları diyorum ve çekiliyorum
Bu mesajınızda da doğuya övgüden başka bir şey yok :D
Belli ki doğulusunuz ve bunu kompleks yapmışsınız. Sakin olun.
Kimsenin doğuluları aşağıladığı yok.
Konu sahibi Türk olduğu için dışlandığını düşünüyor.
Sadece etnik kökenlerini belirtti diye linç etmeye çalışıyorsunuz.
Ayrıca "sizin gibi önyargılı" demişsiniz ama önyargılı falan değilim.
Doğuda görev yapmış akrabalarım ve kendi tecrübelerim yoluyla yeterince bilgi sahibi oldum.
Doğudaki vatandaşla batıdaki vatandaşın gelenekleri arasında uçurum var.
Ve bunu belirtti diye bir insana saldırmamalısınız, işte medeniyet budur, anlayabilene...

Bu mesajınızda da doğuya övgüden başka bir şey yok :KK70:
Belli ki doğulusunuz ve bunu kompleks yapmışsınız. Sakin olun.
Kimsenin doğuluları aşağıladığı yok.
Konu sahibi Türk olduğu için dışlandığını düşünüyor.
Sadece etnik kökenlerini belirtti diye linç etmeye çalışıyorsunuz.
Ayrıca "sizin gibi önyargılı" demişsiniz ama önyargılı falan değilim.
Doğuda görev yapmış akrabalarım ve kendi tecrübelerim yoluyla yeterince bilgi sahibi oldum.
Doğudaki vatandaşla batıdaki vatandaşın gelenekleri arasında uçurum var.
Ve bunu belirtti diye bir insana saldırmamalısınız, işte medeniyet budur, anlayabilene...

Geleneklerin farklı olması bir gelinin görümce ve eltilerine düşman olması için yeterli bir sebep değildir
Evlenirken görümce elti doğulu değilmiydi o zaman biz farklıyız diyerek evlenmeyecekti
Eşide doğulu konu sahibinin dolaylı olarak eşini de küçümsüyor farkında mısınız acaba
Görüyorumki sizde batı hakkında tek bir övgü sıralayamamışsınız
Övülecek bir yerde yaşıyorum demek ki övebiliyorum
Siz verdiğim güzel örnekler karşısında komplekse girmiş ezilmişsiniz bu çok açık
Medeniyet hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz orta asya ve anadolu tarihini okursanız medeniyetlerin beşiğinin doğu olduğunu görebilirsiniz böylece desteksiz sallamazsınız konuşurken

Geleneklerin farklı olması bir gelinin görümce ve eltilerine düşman olması için yeterli bir sebep değildir
Evlenirken görümce elti doğulu değilmiydi o zaman biz farklıyız diyerek evlenmeyecekti
Eşide doğulu konu sahibinin dolaylı olarak eşini de küçümsüyor farkında mısınız acaba
Görüyorumki sizde batı hakkında tek bir övgü sıralayamamışsınız
Övülecek bir yerde yaşıyorum demek ki övebiliyorum
Siz verdiğim güzel örnekler karşısında komplekse girmiş ezilmişsiniz bu çok açık
Medeniyet hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz orta asya ve anadolu tarihini okursanız medeniyetlerin beşiğinin doğu olduğunu görebilirsiniz böylece desteksiz sallamazsınız konuşurken
Pes yani düzgünce konuşuyorum ama galiba cahilin seviyesine tepetaklak ineceğim şimdi :işsiz:
Yorumlarınızdan belli oluyor o kompleks.
Okuyan ve okuduğunu anlama yeteneği olan biri kolayca anlar.
Ancak ezik ve kompleksli bir insan doğduğu yerle övünme ihtiyacı duyar.

Desteksiz sallamak mı? Burada alakasız şeyleri "sallayan" sizsiniz.
Önce alakasızca medeniyete şimdi de tarihe bağladınız.
Tarih sohbeti isterseniz hay hay derdim. En sevdiğim araştırma alanıdır.
Ama fazla kompleks, sizde olduğu gibi saldırganlık yapar.
Konuşmanın seviyesi bozulur sonra :D

Şu yazdığınız yorumlardan sonra bir de seviyeden bahsetmeniz ne kadar trajikomik :)
Yazdıklarınızı okumadan cevapla tuşuna basınca böyle oluyor galiba
Siz kompleksli olduğunuz için insanları küçümseme eğilimindesiniz
Siz doğulular tabiri nasıl bir tabirdir yahu
Yedi göbek istanbullusunuz değil mi
Dedenizin soyu taaa saraylara dayanıyor galiba:):)
Tarihi öğreninde gelin bi zahmet sonra atışırsımız benle

Seni cok iyi anliyorum. Bende dogulu biriyle nisanliydim. Nisanlima benim yanimda birisi Batilidan kadin olmaz sana bizden birini alalim demisti. Simdi olsa yolarim,net !
Susarsaniz ezerler. Üstünüze düsen vazifeleri yapin kimsenin agzina laf vermeyin, mesafeli olun. En önemlisi takmayin.

Ailenin doğulu olmasıyla hiç bir alakası yok sorununun sorun senin batılıyım diye burnu büyük davranmanda
Ben de bunuanlamıyorum arkadaş doğu batı hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız siz batılılar sabah kahvaltınızda kruvasan mı yiyorsunuz röbdeşambırla mı geziyorsunuz evinizde sebastianlar mı işlerinizi yapıyor nedir yani bu ayrım bu yüzden doğulular batılılar ebemin köylüler laflarını duyunca tüylerim diken diken oluyor tamam farklılıklar elbet vardır ufak tefek ama siz onların içine girip farklılıklarınızla da kaynaşabilirsiniz siz onları sevmiyorsunuz kültür falan bahane
Aklıma geldi şimdi tv deki yeni gelin dizisinde kız yabancı urfaya gelip kaynaşıyor kocasının ailesiyle adetlerini öğrenmeye çalışıyor siz aynı ülkede yok o farklı bu farklı ben batılıyım diye diye kendinizi soyutlamışsınız
Köyden kuzenim almanla evlendi gelin her cenazede bulunur düğünlerinde neşe saçar dillerini bilmeden konuşmaya iletişim kurmaya çalışıyor yüzünden bir an gülümseme eksilmez ve herkesde gelini çok sever yabancıda olsa çünkü mütevazidir mütevazi insanlarda sevilir hatta tezek yapmaya bile kalkmış :)
İşte bana laf çarpıtıp duran üyeler de bu yazımı okusun hanım kızımızın ikinci cümlesi çünkü onlar doğuuuuuluuuuuuu
Karadenizli trakyalı olsalar çok iyi anlaşcaktın dimi canım
Sizler doğulu olarak çok dislandiniz galiba doğulu dedim diye küfürler saymadim kotulemedim neyin kafasini yasiyorsun acaba eşim kendini çok iyi yetistirmis bulunduğu topluma ayak uydurmus he şikayet ettigim kişilerde bulunduğu yeri beğenmeyen zır cahil insanlar ne saygısızlık mis be ne demisim ben de bu kadar gucunuze gitti çünkü fark var iste cirliyosun hemen

İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum

Düğünleri olur derken görümcelerinizin mi ?

Sanki ayrimcilik yapan,kraliyet soyundanmis gibi tavırlar sergileyen sizsiniz yazdıklarınizdan anladığım kadarıyla,bakış acinizi değiştirin her şey farklı olacak.

Ortada anlattığınız bariz birşey yok bana şunu bunu yaptılar diye arada laf çarpmalar herkeste oluyor tam tersi siz onları dışlıyorsunuz bence biz türküz onlar böyle diyerek onlar da bunu algılamışlar ve mesafeli davranıyorlar siz düğüne derneğe bilmem neye gitmezseniz size nasıl davransınlar. Bir sizin mi çocuğunuz var millet çocuğuyla her yere gidiyor akraba düğününe tüm elti görümceler gidip bir siz gitmiyorsanız eşinize de göndermiyorsanız tabii ki laf söylerler hem iyi geçinmiyorum uzağım diyorsunuz hem de onlar tavır yapıyor diye laf söylüyorsunuz abartılacak bir durum yok.

Sanki ayrimcilik yapan,kraliyet soyundanmis gibi tavırlar sergileyen sizsiniz yazdıklarınizdan anladığım kadarıyla,bakış acinizi değiştirin her şey farklı olacak.
Tamam hangi soylemimde var kendimi büyük gördüğüm aramızda zaten fark var onlarda da sürekli kendileriyle kiyaslamlari diyorum ayrımcılığı onlarin yaptigini sadece doğulu dedim diye topa tuttunuz vanlı urfalı deseydim kimsenin gıkı cikmazdi

Back
X