Bu aksam cocugun yiyecegi biseyler alip goturduk kapidan verdik yarin esi yokken gidip konusmayi dusunuyoruz belki ben gitmem esim sadece konusur bilmiyorum. Burayi soylemek pek icimden gelmiyor ona acikcasi kendi kimligimide belli ederim oyle olursa.
Tamam haklisiniz ben gitmicem konusmaya aralarinda halletsinler umarim bir sonuc alinir bu konusmadan.Mumkunse siz olaylarin disinda kalin. Onlar iki kardes konussun.
Bencede siz kesinlikle gitmeyin. Et tırnaktan ayrılmaz,kötü bile olsalar iki gün sonra düzelirler kardeşler çünkü.Ama siz zan altında kalabilirsiniz.Tamam haklisiniz ben gitmicem konusmaya aralarinda halletsinler umarim bir sonuc alinir bu konusmadan.
Amin sagolun ben degil ama esim konusacak yarin esi yokken.
Esi yokken konusmasinin sebebi herseyi acik acik yuzune vurup anlamsini saglamak esi ordayken konussa kavga cikar.Esi yokken konusunca ne olacak ben pek bir sey cozeceklerini dusunmuyorum. Cozulecek olsa esi maasini carcur etmis bu aksam siz yardim goturdugunuzde utanirdi, bundan rahatsizlik duyardi ama yok adam yuzsuz kusura bakmayin boyle yazdigim icin ama baska bir kelime bulamadim. Esinizin cocuklara bir seyler almasi icin verdigi parayi bile gorumcenizden alip o parayi hic eden bir adamdan bahsediyoruz. Boyle bir adam evde yokken konusmak ona iyilik yapmak olur. Adamda biraz gurur olsa ne esini ne cocugunu bu durumlara dusurmez. Komsulari evlerinde yiyecek olmadigini nereden biliyormus demek ki bunlar alismis herkesten bir seyler istiyorlar. Bazi insanlarin normali budur bunlar da onlardan. Bir sure once benden biri yardim istedi cok uzuldum haline demek ki cok zor durumda dedim. Yabanci birinden bir sey istemek icin insanin cok zor durumda olmasi lazim bana gore. Sonradan ogrendim ki ihtiyac sahibi falan degilmis bu da bana kapak oldu :)
Evet o canimizi sikiyor yoksa kendisine istedigi eziyeti yapsin kendi karari yetiskin insan.Bencede siz kesinlikle gitmeyin. Et tırnaktan ayrılmaz,kötü bile olsalar iki gün sonra düzelirler kardeşler çünkü.Ama siz zan altında kalabilirsiniz.
Boşan değil de biz senin destekçiniz,düşün ve en sağlıklı kararı ver denebilir.
Çocuğa gelince evet nereye kadar,sizin de düzeniniz var.Üstelik o herif ha iyi aç açıkta kalmayız bakıyorlar diye iyice rahat davranabilir bile belki. Ama çocuğun tüm bunlardan bihaber oluşu canınızı sıkıyor anlayabiliyorum. Ben olsam az çok demeden her fırsatta o miniği yoklardım yapacak başka bir şey yok gibi şu an için.
Evet malesef fena biri esim konusmadan babasi konussun mu diyorsunuz? Babasina kin guduyor biraz bekarligimda bana cektirdi hakkimi helal etmiyorum ona diyor onu hic dinlemez bence.Gorumceniz cok fena. Cocugu kullanarak yine yolunu buluyor. Cocuk uzerinden daha cok ustunuze gelirler. Gorumcenizle konusmanizin anlami yok. Acta kalsa acikta kalsa kocasindan vazgecmeyecek. Esiniz, anne babasina olan biten herseyi anlatsin. Anne baba birlesip kizlariyla konussun. Siz gorumcenizle bu konu hakkinda konusmayin, kocasini el ustunde tutar size bilenir
Bu arada kapidan ugrayip cocuga biseyler aldik diyip gorumceme verip donduk eve sadece tesekkurler demesine firsat verdik eniste beyi gormedik bile.Esi yokken konusunca ne olacak ben pek bir sey cozeceklerini dusunmuyorum. Cozulecek olsa esi maasini carcur etmis bu aksam siz yardim goturdugunuzde utanirdi, bundan rahatsizlik duyardi ama yok adam yuzsuz kusura bakmayin boyle yazdigim icin ama baska bir kelime bulamadim. Esinizin cocuklara bir seyler almasi icin verdigi parayi bile gorumcenizden alip o parayi hic eden bir adamdan bahsediyoruz. Boyle bir adam evde yokken konusmak ona iyilik yapmak olur. Adamda biraz gurur olsa ne esini ne cocugunu bu durumlara dusurmez. Komsulari evlerinde yiyecek olmadigini nereden biliyormus demek ki bunlar alismis herkesten bir seyler istiyorlar. Bazi insanlarin normali budur bunlar da onlardan. Bir sure once benden biri yardim istedi cok uzuldum haline demek ki cok zor durumda dedim. Yabanci birinden bir sey istemek icin insanin cok zor durumda olmasi lazim bana gore. Sonradan ogrendim ki ihtiyac sahibi falan degilmis bu da bana kapak oldu :)
O anne babanın eline bırakmayın o meleği. Sizin yapabileceğiniz bununla sınırlı maalesef ki. Ayrıca diğer yorum sahibi arkadaşlara katılıyorum,bence de görümcenize çok dikkat edin.Evet o canimizi sikiyor yoksa kendisine istedigi eziyeti yapsin kendi karari yetiskin insan.
Esi yokken konusmasinin sebebi herseyi acik acik yuzune vurup anlamsini saglamak esi ordayken konussa kavga cikar.
Calismak icin is ariyormus su an ama calissa bile bu adam o paralarida yer eminim ki. Babasinin da iki maasi var acikta birakmaz biliyorum. Zamaninda evlenmek istemis babasi vermemis talipleri kesilmis bu adami bulmus vermezseniz kacarim demis yeter ki evlenmek olsun diye evlenmis olabilecegini bile dusunuyorum ben. O zaman ustunkoru konusmus esim birde sinirliymis verdigi paranin oyuna gittigini ogrendigi icin simdi detaylica konusucam diyor bakalim olmadi cocuklari icin babasiyla konusuruz o bir yol bulsun.Bakin ben boyle bir adamla evli kalmam, eminim bu sizin icin de gecerlidir. Utanirim ben bu adamdan. Boyle bir adamla evli kalabilmek icin onunla ayni frekansta olmak lazim. Gorumcenizle bu adamin ortak noktalari olmasa bu adamin yaptiklarindan utanir ondan bundan yardim isteyemez. Gorumcenizle bu adam cok farkli degil o yuzden sizin gorumceniz cok tehlikeli diyorum. Esiniz ben arkandayim dedigi halde bosanmayacagini soylemisti. Bu sebeple konusmak cozum olmaz diyorum. Tek cozum yardimi kesmek. Bosansa omur boyu yine esiniz bakar bu kadina. Ben calisayim falan demez bu kadin.
Evet babasi konussun . Esinize duygu sömürüsü yapiyor. Bekarliginda cektirse ne olur, adam ev vermis, bosan arkandayim demis. Evladina sahip cikiyor, basindan atmamis. Gorumceniz kociskosundan ayrilmamak icin bahane buluyor. Babasi yarin evimi bosaltin dese eminim ki gorumcenizin eşi coluk cocugu babasinin evine yollayip, basar gider. Rahata alismislar ev babadan, para kardesten... rahatlarini bozmak lazim. O kucucuk masum cocuga yazik, sorumsuz bir ailenin elinde beslenemiyor, mahrum kaliyor.Evet malesef fena biri esim konusmadan babasi konussun mu diyorsunuz? Babasina kin guduyor biraz bekarligimda bana cektirdi hakkimi helal etmiyorum ona diyor onu hic dinlemez bence.
Allah size kolaylık versin. Hem maddi hem manevi sizi sömürüyorlar. Sizin de huzurunuz kaçıyor bu insanlar yüzünden. Hasta olurlar, işleri olur batar yardımcı beklerler, yardımcı olursunuz tamam ama bu farklı bir şey. Resmen kullanıyorlar sizi.Hic bir fikrim yok su an aldigi paralari ne yapti. Eski maaslarini harcadigi yerler hep gereksiz pahali seylerdi. Ayakkabasi vardi gidip marka ayakkabi giysi alisverisi yapiyordu playstation almisti scotter gibi birsey almisti ise giderken iyi olurmus diye son ikisini cok ucuza satmis sonrasinda.
Zaten ilk yardimda kavga etmistim ama o zaman bana soylememisti esim para verirken. Simdi geldi yegeni icin birlikte birseyler aldik cok abartmadan o sebeple kabul ettim. Esim babasiyla da konustu bugun ikisi birlikte gidicekler konuscaklar hayirlisi olur insAllah akillica davranir. Yoksa da babasi artik bakarsa bakar halini gorup. Arada cocuga yine birseyler alirim ama onlara bir gram acimam yok.Allah size kolaylık versin. Hem maddi hem manevi sizi sömürüyorlar. Sizin de huzurunuz kaçıyor bu insanlar yüzünden. Hasta olurlar, işleri olur batar yardımcı beklerler, yardımcı olursunuz tamam ama bu farklı bir şey. Resmen kullanıyorlar sizi.
Çocuk açsa kendileri ne yiyor, bunun mutfak masrafından faturasına, apartlan aidatlarına kadar bir sürü masrafı var. Görümcenin kocası da ne kadar utanmaz bir tip. Ucuza sattığını da sanmıyorum, kesin eve ucuza sattım diyerek parayı yemiştir. Sizi de çok takdir ettim, iyi sabrediyorsunuz hala yardımı kabul ediyorsunuz, başkası olsa çok büyük kavgalar ederdi.
Zaten cektirdigi ne gelen tapliplerini geri cevirmesi o yuzden erken yasta anne olamamis. Belki onun bile bir sebebi vardir bilmiyorum kotu biri kesinlikle degil sadece sert biri kayinpederim. Gerci simdi anne olduda noldu iste. Babasiyla konustu esim bugun ikisi gidip konuscaklar.Evet babasi konussun . Esinize duygu sömürüsü yapiyor. Bekarliginda cektirse ne olur, adam ev vermis, bosan arkandayim demis. Evladina sahip cikiyor, basindan atmamis. Gorumceniz kociskosundan ayrilmamak icin bahane buluyor. Babasi yarin evimi bosaltin dese eminim ki gorumcenizin eşi coluk cocugu babasinin evine yollayip, basar gider. Rahata alismislar ev babadan, para kardesten... rahatlarini bozmak lazim. O kucucuk masum cocuga yazik, sorumsuz bir ailenin elinde beslenemiyor, mahrum kaliyor.
Üzülüyorsunuz anlıyorum, ama siz böyle desteklemeye devam ettikçe düzelmeyecekler. Görümce şikayetçi bile değil bu durumdan baksana. Yüzlerine bakılmaması lazım. Bizim ailede de var böyle bir aile, asla düzelmiyorlar acınıp destek kesilmeyince ve oğulları var şu an 27 yaşında kazık kadar herif, babasının izinden gidiyor çünkü öyle öğrendi büyürkenHayirli aksamlar. Eski konularimda bahsetmistim gorumcem ve esinin para konusundaki sorumsuzluklarindan. Biz konusmama ve karismama karari almistik ama yinede haberleri gelmeye devam ediyor. O ikisi umrumda olmasa da kucuk bir kizlari var ve evde yiyecek birsey yokmus esim rica etti gidelim biraz alisveris yapalim goturelim diye tamam dedim ama bir yandan da surekli boyle mi olacak kalici nasil bir cozum gerekiyor bilmiyorum. Gorumcem bosanmak istemiyor adamin evle alakasi yok iki maas erken cekmis nasil oluyor bilmiyorum. Ev zaten kayinpederin evi Allahtan kira odeme dertleri yok. Ben dedim tekrar bir konusma yap kardesinle bosanirsa arkasinda oldugunuzu bilsin adamdan korkuyorsa korkmasin diye hala bosanmam derse o cocuk ellerinde ziyan olcak diye korkuyorum ne yapilabilir bu durumda?
Kayinpeder esim olmadan konusmaya gitmis biz aradiktan sonra. Bu boyle surmez ya bosan ya da aklini basina alsin kocan diye. Gorumcemde esini aramis kayinpederim ordayken eside demis toplan o evden cikicaz annemlerin orda ev bulcaz diye kavga etmisler bosanma lafini esi ortaya atmis gorumcem soka ugramis tamam bosanalim demis. Kayinpeder bizde kal bir sure demis ama gorumcem kabul etmemis ev benim o gelmez demis ama sanmiyorum yine gelir. Su anlik olaylar boyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?