Bunu niye dedi, para alışverişi mi var aranızda? Yani size ev kira vs yardımı mı yapıyor veya emekli maaşı var da onu mu veriyor? Görümce numaranızı silmişse düşmeyin peşine. Ne güzel işte aramak zorunda kalmazsınız, bir şey olursa ulaşamadım silmiş numaramı der geçersiniz kenara. Eşinize şikayet etmeden laf arasında söylersiniz. Madem size işleri düşüyor, çoluk çocuk bakımında sizi kullanıyorlar, sildiyse arayamaz da.
Burada burnu b.ktan başı beladan kurtulmayan gelinlerde tek bir hastalık var, semptomları da; saygımdan sustum, büyüğümdür kalp kırmayayım dedim, eşimin hatrına sustum, Allah rızası için yaptım, benim karakterim buna elvermez, ailem gibi gördüm, annem ablam yerine koydum… Niye anlamıyorsunuz, bir adamla evlilik bağı kurunca otomatikman anası ananız kardeşi kardeşiniz olmuyor. Adamları seviyorsunuz anlaşıyorsunuz evleniyorsunuz tamam da ailesiyle de aynı olunacak diye bir kanun kural yok. Herkesin kişiliği karakteri kalbinin iyiliği kötülüğü aynı değil ama sizler fedakar gelin modunda herkese aynı davranıyorsunuz. Kayınvalide niye kış boyu sizde kalıyor mesela? Kanun bile bunu boşanmada kusur sayıyorken siz niye kabul ediyorsunuz? Biz evlenmeseydik nerede kalacaktı bu kadın diye niye sorgulamıyorsunuz? Demek ki adamın eşi değil de o aileye eklenen iş gücü olarak görülüyorsunuz.
Yazık değil mi size özel hayatınız yok, sosyalleşme yok, kendi başıma veya arkadaşlarımla gidip çay kahve içeyim, canım ne isterse onu yapayım veya yapmayayım yok. Ne var, vardiyalı çalışan gibi kaynana ve görümce çocuklarına bakayım var. Lösemi tesavisi gören çocuk varken kaynana evinde torunlarına bakacağına size yıkılıyor, kendi yetmiyor çocukları da sürüklüyor peşinden.