görümceden dertli:))

işte sen kıyamıyorsun,en ufak isteğindede eşin ödemeler var diyor.
ama ablasına acıyor,ayakkabı alsın diye.karı koca çalışıyorlar,yemeklerde sizden.
eşin bu durumu artık normal karşıladığı için gözüne görünmüyor.baktın konuşmakla düzelmiyor
sende acımayacaksın ki aklı başına gelsin,harcayamasan bile kenara at.amaç eşinin aklı başına gelsin
çünkü onlar için sürekli senden kısıyor.senden kısamassa belki gözüne görünmeye başlar bazı şeyler.

ablasına göz yumuyor onun evi yok kira ödüyor, lan bizim evimiz varda ne olmuş, şuraya yazdıklarıma bak hastalık hastası olmuşum..
ablası kayınvalideden uzak çalışıyor, para biriktiriyor benden iyi ama benden çok acınıyor.
görümcem her sefernde senin evin var, al otur diycem en sonunda gerizekalıya.

Öyle mi o zaman sizde eşinizi ya da borçlarınızı düşünerek hiçbirşeyi ertelemeyin kendiniz için gündüzleri alın bebeğinizi alışverişe çıkın gezin tozun saçlarınzı boyatın elbise alın eşiniz sizi düşünmüyorsa siz niye eşinizi düşünüp kendinizi mahvedeceksiniz ki
bizde borç içindeyiz demiyor musunuz şöyle anasının ailesinin ağzına bakıp kendi eşini üzen erkelere sinir oluyorum sinir
Allah tez zamanda akıllarını başlarına getirsin.

aminn tez zamanda inş. çok soğuttu beni diyorum ona bizim borcumuz bize yeter ablana bak eniştene bak ne kadar yüzsüz diye,
ee ablam ne diyim ona diyor. bana surat asmayı biliyor bana nazı geçiyor tek. görümcem 800 tl borç vermiş ben evlenirken,, annesi eşime tutturduki ablan kirayı ödeyemiyor şu verdiği parayı verelim ona geri, eşimde de o ay ödemelerini yapabilr ancak para yok, of puf of puf dedim tamam ben bankadaki paramdan (altınlarımı bozup bankaya yatırmıştım) vereyim, yeterki mutlu ol sen, oh gittik çektk parayı eşim çok mutlu tabi, ablasına verirken, annesi dedikii, eniştenin yanında verme, o alır harcar parayı ablana ver.

yemek yiyoruz abla dedi al 800tl, eniştenn yanında vermedimki almasın elinden diye. dedi saol bende diycektm ona duyurma diye.
lan dedim içimden yuh benim gerizekalı kafama, ne yaptı görümcem aldı parayı kart aldı attı kenara, hani kirayı ödeyemiyo çok sıkıştı diye vermiştik.
ahhh ahhh kafayı sıyıttılar bana..

Kusura bakmayın ama birazda sizde suç var ne diye eşinizi bu kadar şımartıyorsunuz ki o sizi şımartıyormu ki siz onun bir dediğini iki etmiyorsunuz.
böyle yaparsanız tabiki size nazlanacak surat asacak nasılsa eşim dayanamıyor diye düşünecek.
eşinizin karşısında dik durun o surat asacak kendi istemediğiniz birşeyi yapmayın.
önemli olan sizsiniz ilk bunu unutmayın bence en kısa zamanda kendinize vakit ayırmaya ve eşiniz için değil daha çok kendi zevkleriniz için yaşamaya başlayın

tamam ama diğer türlü o evde huzursuz olunca ben dayanamıyorum evliliğin ne anlamı var ona destek olmalıyım diyorum ama aynen dediğin gibi o beni düşünmüyor, o 800tl gibi ne kadar daha verdim sıkıştı diye 1.500+ 1.000 vs yazık şimdi acıyorum keşke vermeseydim diyorum tabi..
evlilik yıkılacak diye hep istediğini yapmaya çalışıyorum ama ben onun bi isteğini yapmayınca kötü oluyorum.
hata bende değil bence oda benim bana destek olmalı, hata onda. ama bu duruma kendimi ben düşürdüm evet bu konuda ben hatalıym.

Son düzenleme:
rahat etmen için öncelikle keselerin ayrılması gerekiyor...
bu durumda iş kocanda bitiyor..
herkes kendi evinde kendini geçindirmeli...
böylece belki birikim yapıp başka bi eve çıkablirsiniz...

eşinize çok taviz vermişsiniz ve kendinizi değiştirmedikçe ezilmeye devam edeceksiniz malesef..

örneğin eşininiz her gün aşağıya mı inmek istiyorum gelmiyorum diyeceksiniz ve gitmeyceksiniz bunun için suçluluk çekmeyin..eşiniz size gitmediniz diye surat astıysa kendi bilir..gitsin anasının dizinin dibinde otursun o zaman..

evlenmeseydi o zaman canım madem her dakika anasının yanında otursaydı onu öpüp koklasaydı..

siz evlenmeseydiniz bu evin işini kim yapıyordu Allah aşkına eskiden siz yokken kim yapıyorsa şimdide o yapsın...

eşiniz kesinlikle bu kadar tavizi hak etmiyor..siz çalışmıyorsunuz eşiniz çalışıyor ve bu borcuda ödemek zorunda sizin ihti,yaçlarınızıda karşılamak zorunda...

ayrıca mesela meyve veriyormuşsunuz ya eşinize,ona doğrarken görümcenizede veriyormuşsunuz vermeyin arakadasım..1 tabak yapın onların yiyecekleri meyveyi bi tabağa koyun sizinkinide bi tabağa..

buyur abla sizede meyve getirdim kesin yiyin diyeceksin sende eşine kesiceksin yiyeceksin olucak bitecek..

yapmayın ya ezdirmeyin bu kadar kendinizi.. valla benimde görümcem var asla bunları yapamaz bana...yemek masasında asla hizmet etmem kimsede ettiremez herkes kendi kocasının hizmetini yapsın..

rahat etmen için öncelikle keselerin ayrılması gerekiyor...
bu durumda iş kocanda bitiyor..
herkes kendi evinde kendini geçindirmeli...
böylece belki birikim yapıp başka bi eve çıkablirsiniz...

para ayırma işlemi diğer erkek kardeşi evlenecek ev ve düğün borcu bitecek ondan sonra olacakmış.
ölme eşşeğim ölme yani..
eşime asla istemiyorum dedim, ben kardeşim borç içindeyken para mı biriktireceğim dedi.
ayrıca taşınmak babasına saygısızlık olurmuş.
böyle eşi gelde ne yap(
benim dışımda herkesin gönlünü yapıyor sanırım..

ya varya bu erkeklerin evlilikten anladıkları bu sanırım..

eşimle ballı börekli evde ilişkim olsun sonrada hep annemlerle yaşayalım

olduuuuu başka bi arzularıda varmı acaba

resmen ağlamak istiyorum şuan, bunları okudukça farkediyorumki hakikaten ne kadar aptallık benim yaptığım aynen, getir meyveyi soysun yesin kendi.
benim kayınvalidem çok işe meraklı, yapmayınca tembel diye bahsediyo, hani şunu kaldırmadı, şuna yardım etmedi,2bulaşığı yıkamadı hep mlletn arkasından anlatr benden de öyle bahsetmesin diye yapıyorum ama çok saçma şmdi daha iyi anlıyorum. yemek yiycez herkez otursun biz kaynvalidemle ancak tabak doldur. birinin çayı bitmek üzere dimi kolluyo, hemen babana çay dök diyor, dedim Allah aşkına ya bak önüne biten söylesin, nedir hazırda bekliyosun, hayır benden kendi gibi davranmamı bekliyor, o çayın azaldığını farketmesen sanki çok büyük ayıp gibi. Allahım ya. lafta anlamıyor yine aynı, kaynanalar çok konuşur diye kestiriyor.

ya varya bu erkeklerin evlilikten anladıkları bu sanırım..

eşimle ballı börekli evde ilişkim olsun sonrada hep annemlerle yaşayalım

olduuuuu başka bi arzularıda varmı acaba

aynen öyle ya. evlenmeden önce bu kadar içli dışlı olduğunu sanmıyorum, evlenince bi anne baba merakı sarıyor onları,

gorumcen resmen isin kolayini bulmus oh neguzel annem yemekleri yapar yerim gelin esimin yemegini icmesini versin bende calisayim isime gelenide evime gotureyim cok rahat bi kisiymis
kendini geri cek canim mecburiyetin yokki hele gorumcenin esine hizmet etmeye hic yok esin gormuyomu ona hizmet ettigini tepki vermiyomu kalk esinle ilgilen diye

enişte eve geliyor ya oturuyor, yarım saat sonra felanda benm eşm geliyor, e ben ısıtıyorum yemekleri, geliyo 2si mutfağa ne yapayım bir tabakta ona vermeyeymmi?

ya hala kendmle çelişiyorum, hem yapmaktan mutlu değilim, hemde onada bi tabak vermeyeymmi..(çok daha ağlar sızlarm..)

canım yyyaaaaa bende de var aynı görümceden kayınvalidem bakıyor çocuğuna oda seninkisi gibi yer içer kocasınıda yediririz sonra ben yorgunum der kaçar. peki kendi evinde nasıl ? benimki kendi evinde bile biz oldukmu birşey yapmazdı bir tek akıllı onlarya biz saf gelinler. en kısa zamanda eşinle konuşmalısın altan alarak. içinde biriktirme ben çok biriktirdim ve sonunda ipler koptu eşimle aramız bile bozuldu bunlar yüzünden ama şükürler olsunki anladı oda anyayı konyayı. şimdi konuşmuyorum ve nefret ediyorum. allah çok büyük canım sabır edicecez. sen kocana bak mutlu olmaya bak gerisi hikaye. ben anlatsam kitap çıkar.

lütfen canım ağla diye yazmadım bunları ama sadece gerçekleri biraz görmen için yazdım...

bak bi işe nasıl başlarsan öyle devam eder keşke ilk baştan baksaydın bi kim ne yapıyor nasıl oluyor diye..

bir daha kimsenin meyvesini sorma..öncelikle bununla başla işe...

bak kayınpederinin çayını doldurmanda bi sakınca yok bende dolduruyorum ama görümcemin kini doldurmam veya kocasınınkini doldurmam..sende doldurma ortada boş bardagınımı gördün görmemezden gel... kayınvaliden doldur diye kaş gözmü yapıyor onuda görmemezden gel :)

ay valla bende çok sinirlendim bulmuşlar seni resmen..öpüpte başlarına koysunlarrr..etrafta yokmu hiç arkadasın onlarla muhabbet kur arkadaş edin mesela olamazmı

arkadaşım sen neden kendini böyle yiyip bitiriyorsun

anladığım kadarıyla sen ev hanımısın, bence sen de bir işe gir ve çalış,çalışan bayan olmak aile apartmanlarında yaşayanlar için bir nevi kaçış o ortamdan
ev müstakil olabilir, aynı apartmanda da yaşayabilirsiniz ama sonuçta herkesin hayatı kendine sen kendi yuvan olsun diye evlendin
bu durumlarda bence senin değil eşinin ailesiyle konuşması lazım, kimseye hizmetçilik etmek zorunda değilsin, görümcenin kocasının yemeğini sen neden hazırlayasın ki??
bölüşün borçları herkes payına düşeni ödesin, evinizde yiyin için

not: bende 1 yıllık evliyim, bizimde aile apartmanı, ben çalışıyorum, bnm eşim dengeyi çok iyi sağlıyor
en başından söyledi yememiz içmemiz ödemelerimiz ayrı olacak diye ve asla taviz vermedi
aile apartmanında yaşamak çok zor, yaşayan bilir gerçekten
inşallah Allah bize ilerde kendimize ait ayrı bir ev nasip eder, AMİN !

Son düzenleme:

eşiniz size br surat yapar 2 surat yapar 3 yapar ama ondan sonra vazgeçer surat asmaktan diye düşünüyorum. şimdi istediği olmadığında küsüyor surat asıyor neden çünkü siz dayanamayıp onun istediğini yerine getiriyorsunuz. bi de istediğini yapmamayı deneyin ama sizde istemiyorsanız yapmayı öyle deneyin yani.
burda görümcenizden çok eşinizde kabahat o sizin arkanızda dursa aranızdaki dengeleri kursa her iki tarafta rahat eder. görümceniz ve eşi kolay yolu bulmuşlar hepsi bu siz veremeyecek olsanız gırtlağınıza sarılacak halleri yok ya haddimi aştıysam affola

güzelim sen eşin daha gelmeden ne arıyon aşağıda peki Allah aşkına..otursana evinde

anladimda onun esi daha once geliyomus sende bikac gun tam esin gelmeden bikac dakika once biseyleri bahane et evine git gorumcen vermeye mecbur kalsin bikere olsa iki kere olsa tamam ama hergun hergun aynisini yasiyosun anlasin gorumcende ozaman kendininde biseyler yapmasi gerektigini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…