- 11 Ağustos 2008
- 12.194
- 1.382
- 773
- Konu Sahibi isimolmasa
-
aynen enişte pek rahat (yüzsüz adi herif) .
anladımda ben eşimden para isteyince ödemeler var oluyor hem bende acıyorum ona, acımamak lazım ama ... yaşattıklarına bak. dediğin gibi beni o anlasa o kadar bunalmam .. nasıl aşacağım ben bu engeli ya
işte sen kıyamıyorsun,en ufak isteğindede eşin ödemeler var diyor.
ama ablasına acıyor,ayakkabı alsın diye.karı koca çalışıyorlar,yemeklerde sizden.
eşin bu durumu artık normal karşıladığı için gözüne görünmüyor.baktın konuşmakla düzelmiyor
sende acımayacaksın ki aklı başına gelsin,harcayamasan bile kenara at.amaç eşinin aklı başına gelsin
çünkü onlar için sürekli senden kısıyor.senden kısamassa belki gözüne görünmeye başlar bazı şeyler.
artı ayırmalısınız dediniz ya, dedim eşime ki ben 2 yıldır hiç istedimi yapamadım, sinema dışarda yemek vs hep para harcamayalım diye erteledm isteklerimi, bu durum daha böyle gitmez, erkek kardeşin evlenecek öyle ayıracam dedi annen asla kabul etmiyorum dedim,
ne desin bana eşim, benim kardeşim borç içinde olacak ben para biriktirecem yokya dedi bana,
nasıl bi zihnyet anlamıyorum ki sevgi ayrı bişey ona bakmak ayrı, üstelik kaynım şuan askerde ve öncesinde okuyodu, bizim borcumuza hiç para yardımı olmadı. biz onun evinin ve düğün borcunun btmesini bekleyeceğiz. yuh yani...
Öyle mi o zaman sizde eşinizi ya da borçlarınızı düşünerek hiçbirşeyi ertelemeyin kendiniz için gündüzleri alın bebeğinizi alışverişe çıkın gezin tozun saçlarınzı boyatın elbise alın eşiniz sizi düşünmüyorsa siz niye eşinizi düşünüp kendinizi mahvedeceksiniz ki
bizde borç içindeyiz demiyor musunuz şöyle anasının ailesinin ağzına bakıp kendi eşini üzen erkelere sinir oluyorum sinir
Allah tez zamanda akıllarını başlarına getirsin.
aminn tez zamanda inş. çok soğuttu beni diyorum ona bizim borcumuz bize yeter ablana bak eniştene bak ne kadar yüzsüz diye,
ee ablam ne diyim ona diyor. bana surat asmayı biliyor bana nazı geçiyor tek. görümcem 800 tl borç vermiş ben evlenirken,, annesi eşime tutturduki ablan kirayı ödeyemiyor şu verdiği parayı verelim ona geri, eşimde de o ay ödemelerini yapabilr ancak para yok, of puf of puf dedim tamam ben bankadaki paramdan (altınlarımı bozup bankaya yatırmıştım) vereyim, yeterki mutlu ol sen, oh gittik çektk parayı eşim çok mutlu tabi, ablasına verirken, annesi dedikii, eniştenin yanında verme, o alır harcar parayı ablana ver.
yemek yiyoruz abla dedi al 800tl, eniştenn yanında vermedimki almasın elinden diye. dedi saol bende diycektm ona duyurma diye.
lan dedim içimden yuh benim gerizekalı kafama, ne yaptı görümcem aldı parayı kart aldı attı kenara, hani kirayı ödeyemiyo çok sıkıştı diye vermiştik.
ahhh ahhh kafayı sıyıttılar bana..
Kusura bakmayın ama birazda sizde suç var ne diye eşinizi bu kadar şımartıyorsunuz ki o sizi şımartıyormu ki siz onun bir dediğini iki etmiyorsunuz.
böyle yaparsanız tabiki size nazlanacak surat asacak nasılsa eşim dayanamıyor diye düşünecek.
eşinizin karşısında dik durun o surat asacak kendi istemediğiniz birşeyi yapmayın.
önemli olan sizsiniz ilk bunu unutmayın bence en kısa zamanda kendinize vakit ayırmaya ve eşiniz için değil daha çok kendi zevkleriniz için yaşamaya başlayın
rahat etmen için öncelikle keselerin ayrılması gerekiyor...
bu durumda iş kocanda bitiyor..
herkes kendi evinde kendini geçindirmeli...
böylece belki birikim yapıp başka bi eve çıkablirsiniz...
eşinize çok taviz vermişsiniz ve kendinizi değiştirmedikçe ezilmeye devam edeceksiniz malesef..
örneğin eşininiz her gün aşağıya mı inmek istiyorum gelmiyorum diyeceksiniz ve gitmeyceksiniz bunun için suçluluk çekmeyin..eşiniz size gitmediniz diye surat astıysa kendi bilir..gitsin anasının dizinin dibinde otursun o zaman..
evlenmeseydi o zaman canım madem her dakika anasının yanında otursaydı onu öpüp koklasaydı..
siz evlenmeseydiniz bu evin işini kim yapıyordu Allah aşkına eskiden siz yokken kim yapıyorsa şimdide o yapsın...
eşiniz kesinlikle bu kadar tavizi hak etmiyor..siz çalışmıyorsunuz eşiniz çalışıyor ve bu borcuda ödemek zorunda sizin ihti,yaçlarınızıda karşılamak zorunda...
ayrıca mesela meyve veriyormuşsunuz ya eşinize,ona doğrarken görümcenizede veriyormuşsunuz vermeyin arakadasım..1 tabak yapın onların yiyecekleri meyveyi bi tabağa koyun sizinkinide bi tabağa..
buyur abla sizede meyve getirdim kesin yiyin diyeceksin sende eşine kesiceksin yiyeceksin olucak bitecek..
yapmayın ya ezdirmeyin bu kadar kendinizi.. valla benimde görümcem var asla bunları yapamaz bana...yemek masasında asla hizmet etmem kimsede ettiremez herkes kendi kocasının hizmetini yapsın..
ya varya bu erkeklerin evlilikten anladıkları bu sanırım..
eşimle ballı börekli evde ilişkim olsun sonrada hep annemlerle yaşayalım
olduuuuu başka bi arzularıda varmı acaba
gorumcen resmen isin kolayini bulmus oh neguzel annem yemekleri yapar yerim gelin esimin yemegini icmesini versin bende calisayim isime gelenide evime gotureyim cok rahat bi kisiymis
kendini geri cek canim mecburiyetin yokki hele gorumcenin esine hizmet etmeye hic yok esin gormuyomu ona hizmet ettigini tepki vermiyomu kalk esinle ilgilen diye
merhaba arkadaşlar, ben 2 yıllık evliyim, lanet olsun ki aynı apartmanda oturuyoruz, nasıl böyle bi hata yaparım onamı yanayım herşeyi dert eder oldum onamı yanaym?? öncelikle aynı partmandasınz her zamn gel beraber yiyelim oluyor, genelde ben yedim diyorum ama bi yere kadar surat asıyolar gitmeyince. kayınvalidem görümcemin kızına bakıyor görümcem işten çıkıyor 5 te orda, hazır yemek yiyip geçiyor örgü örmeye kocası geliyo 10 larda onada yemek yedir çay yap meyve soy ondan sonra evlerine giderler, ben kendi annemin evinde gelin olsa asla böyle bişey yapmam diye düşünüyorum. cocumu bakıyor yeter der işten çıkınca alır yavrumu giderim evime. böyle yüzsüzler ben görmedim. kayınpederim eve eli kolu dolu gelir Allah razı olsun ondan. ve görümcem giderken herşeyden doldurup gider. (bulgur,pirinç, meyve, sebze et ürünü vs..) kendisi çalışıyo ev almak için para biriktiriyolar, hiç bize bi katkıları yok, benim eşimin çalıştığıda o eve giriyor hesaplarımız bir yani. borcumuz çok ama onlar bize hep yük oluyor, aşırı nefret ediyorum artık görmek istemiyorum bizim zor günlerimizde bizi sömürüyorlar, kayınvalidem çok bahçe yapar beni arada çağırır, hiç sevmiyorum bahçe işini, yapma diyoruz ama laf anlamıyor, 4 yerde bahçesi var, patates fasulye ve daha birçok şey yetiştiriyor, ben onla gitmeynce köyden geldiği zaman surat bi karış konuşmuyor hep işler bana kaldı halim yok yapamıyorum bilmem ne, e yapma diyorum bir sürü külfetiz diyor, çünkü yaptığından kızına veriyor, 2 çuval patatesi damat yüklendi gidiyo ben gidip köyde bahçe yapmadığım için kötü oluyorum, kızına gel demiyo o çalışıyor çocuğu bakılıyor ben gidip köyde bahçe yapacağım görümcem hazır yiycek varmı böyle bişey arkadaşlar akıl verin delirmek üzereyim. eşime anlatıyorum üzülüyor sonuçta ailesi, herşeyn farkında ama diyemiyor ablam ne yapayım diyor. nasıl davransam nasıl mutlu olsam bilemiyorum, herşeyden soğudum resmen. en başında ayrı yerde ev tutacaktk çok akılsızlk ettm şmdi başımı yiyorum akıl vern ltfn..
resmen ağlamak istiyorum şuan, bunları okudukça farkediyorumki hakikaten ne kadar aptallık benim yaptığım aynen, getir meyveyi soysun yesin kendi.
benim kayınvalidem çok işe meraklı, yapmayınca tembel diye bahsediyo, hani şunu kaldırmadı, şuna yardım etmedi,2bulaşığı yıkamadı hep mlletn arkasından anlatr benden de öyle bahsetmesin diye yapıyorum ama çok saçma şmdi daha iyi anlıyorum. yemek yiycez herkez otursun biz kaynvalidemle ancak tabak doldur. birinin çayı bitmek üzere dimi kolluyo, hemen babana çay dök diyor, dedim Allah aşkına ya bak önüne biten söylesin, nedir hazırda bekliyosun, hayır benden kendi gibi davranmamı bekliyor, o çayın azaldığını farketmesen sanki çok büyük ayıp gibi. Allahım ya. lafta anlamıyor yine aynı, kaynanalar çok konuşur diye kestiriyor.
tamam ama diğer türlü o evde huzursuz olunca ben dayanamıyorum evliliğin ne anlamı var ona destek olmalıyım diyorum ama aynen dediğin gibi o beni düşünmüyor, o 800tl gibi ne kadar daha verdim sıkıştı diye 1.500+ 1.000 vs yazık şimdi acıyorum keşke vermeseydim diyorum tabi..
evlilik yıkılacak diye hep istediğini yapmaya çalışıyorum ama ben onun bi isteğini yapmayınca kötü oluyorum.
hata bende değil bence oda benim bana destek olmalı, hata onda. ama bu duruma kendimi ben düşürdüm evet bu konuda ben hatalıym.
enişte eve geliyor ya oturuyor, yarım saat sonra felanda benm eşm geliyor, e ben ısıtıyorum yemekleri, geliyo 2si mutfağa ne yapayım bir tabakta ona vermeyeymmi?
ya hala kendmle çelişiyorum, hem yapmaktan mutlu değilim, hemde onada bi tabak vermeyeymmi..(çok daha ağlar sızlarm..)
enişte eve geliyor ya oturuyor, yarım saat sonra felanda benm eşm geliyor, e ben ısıtıyorum yemekleri, geliyo 2si mutfağa ne yapayım bir tabakta ona vermeyeymmi?
ya hala kendmle çelişiyorum, hem yapmaktan mutlu değilim, hemde onada bi tabak vermeyeymmi..(çok daha ağlar sızlarm..)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?