- Konu Sahibi isimolmasa
-
lütfen canım ağla diye yazmadım bunları ama sadece gerçekleri biraz görmen için yazdım...
bak bi işe nasıl başlarsan öyle devam eder keşke ilk baştan baksaydın bi kim ne yapıyor nasıl oluyor diye..
bir daha kimsenin meyvesini sorma..öncelikle bununla başla işe...
bak kayınpederinin çayını doldurmanda bi sakınca yok bende dolduruyorum ama görümcemin kini doldurmam veya kocasınınkini doldurmam..sende doldurma ortada boş bardagınımı gördün görmemezden gel... kayınvaliden doldur diye kaş gözmü yapıyor onuda görmemezden gel :)
ay valla bende çok sinirlendim bulmuşlar seni resmen..öpüpte başlarına koysunlarrr..etrafta yokmu hiç arkadasın onlarla muhabbet kur arkadaş edin mesela olamazmı
canım yyyaaaaa bende de var aynı görümceden kayınvalidem bakıyor çocuğuna oda seninkisi gibi yer içer kocasınıda yediririz sonra ben yorgunum der kaçar. peki kendi evinde nasıl ? benimki kendi evinde bile biz oldukmu birşey yapmazdı bir tek akıllı onlarya biz saf gelinler. en kısa zamanda eşinle konuşmalısın altan alarak. içinde biriktirme ben çok biriktirdim ve sonunda ipler koptu eşimle aramız bile bozuldu bunlar yüzünden ama şükürler olsunki anladı oda anyayı konyayı. şimdi konuşmuyorum ve nefret ediyorum. allah çok büyük canım sabır edicecez. sen kocana bak mutlu olmaya bak gerisi hikaye. ben anlatsam kitap çıkar.
arkadaşım sen neden kendini böyle yiyip bitiriyorsun
anladığım kadarıyla sen ev hanımısın, bence sen de bir işe gir ve çalış,çalışan bayan olmak aile apartmanlarında yaşayanlar için bir nevi kaçış o ortamdan
ev müstakil olabilir, aynı apartmanda da yaşayabilirsiniz ama sonuçta herkesin hayatı kendine sen kendi yuvan olsun diye evlendin
bu durumlarda bence senin değil eşinin ailesiyle konuşması lazım, kimseye hizmetçilik etmek zorunda değilsin, görümcenin kocasının yemeğini sen neden hazırlayasın ki??
bölüşün borçları herkes payına düşeni ödesin, evinizde yiyin için
not: bende 1 yıllık evliyim, bizimde aile apartmanı, ben çalışıyorum, bnm eşim dengeyi çok iyi sağlıyor
en başından söyledi yememiz içmemiz ödemelerimiz ayrı olacak diye ve asla taviz vermedi
aile apartmanında yaşamak çok zor, yaşayan bilir gerçekten
inşallah Allah bize ilerde kendimize ait ayrı bir ev nasip eder, AMİN !
beni anladığın için çok saol, kayınpederin çayını doldurmaktan gocunmam kayınvalidemn hazırda beklemesini belrtmek için yazdım onu, yani amcanınki de bitse aynı telaşı yapar, onlar demeden sen gör, pervane ol yani..buna deli oluyorum. çok işçi bi kadın.
arkadaş konusuna gelince evimin yakınındakiler hep yaşlı.. zaten küçük yerde oturuyoruz.
eşiniz size br surat yapar 2 surat yapar 3 yapar ama ondan sonra vazgeçer surat asmaktan diye düşünüyorum. şimdi istediği olmadığında küsüyor surat asıyor neden çünkü siz dayanamayıp onun istediğini yerine getiriyorsunuz. bi de istediğini yapmamayı deneyin ama sizde istemiyorsanız yapmayı öyle deneyin yani.
burda görümcenizden çok eşinizde kabahat o sizin arkanızda dursa aranızdaki dengeleri kursa her iki tarafta rahat eder. görümceniz ve eşi kolay yolu bulmuşlar hepsi bu siz veremeyecek olsanız gırtlağınıza sarılacak halleri yok ya haddimi aştıysam affola
eşim çalıştırmıyorki kaç kez dedim bak evde kafayı yiyorum çalışayımda belki bunlardan uzak olurum dedim ama yok, istemiyor, bebeğim 14 aylık mızmız biraz, kimse bakamaz diyor, halbuki bakarlar, kayınvalidemde kızınkini bakıyor ya yanaşmıyor
ben kayinvalideyle birlikte oturuyorum 75 yasinda oda aynisini arkadaslari geldiginde yapiyo deliriyorum resmen dunyanin ugrasini yapiyorum yemekler hazirliyorum caylari onlari bunlari sirf meyve getirmedim diye dunyanin lafini yedim zaten yemekten yarim saat sonra kalktilar nezaman getiriceksem
bende umursamaya vurdum simdi cokda takmamak lazim gormiyceksin kimsenin bardagini sen doldurmak zorunda degilsin kaynananin ve kayinbabaninkini doldur tamam hazir kita onlarin bardaklarinin pesindemi kosucaksin
ben çocuğun oldugunu bilmiyordum, dediğim gibi iş eşinde bitiyor, yani onun seni ezdirmeye gönlü razı nasıl oluyor onu da anlamadım, üstüne üstlük küçük bebeğin var
anladimda onun esi daha once geliyomus sende bikac gun tam esin gelmeden bikac dakika once biseyleri bahane et evine git gorumcen vermeye mecbur kalsin bikere olsa iki kere olsa tamam ama hergun hergun aynisini yasiyosun anlasin gorumcende ozaman kendininde biseyler yapmasi gerektigini
az bile dedin aynen kesn konuşacam eşimle..gerçekten şurdaki konşmalar cesaret verdi bana. değişeceğm inanıyorum..
az bile dedin aynen kesn konuşacam eşimle..gerçekten şurdaki konşmalar cesaret verdi bana. değişeceğm inanıyorum..
arkadasım senin ve eşinin yaşını öğrenebilirmiyim acaba ?
birde biraz önce sormuştum cevap vermedin..neden eşin gelmeden aşağıya iniyorsunki ?
eşinizle konuşurken dikkat edin yalnız çok ağır konuşmayın tatlı dille anlatmaya çalışın. eğer hep suçlayarak bağırarak ters ters konuşursanız sizin tarafınızda olmaz bunu unutmayın. tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır. konuşmadan önce ilk önce kendinize çeki düzen verin . çeki düzen derken yanlış anlamayın eşinizi düşünüp ertelediğiniz ne varsa yapmaya başlayın özgüveniniz ve moraliniz iyice bi yerine gelsin eşiniz brir iki defada olsa istediği birşeyi yapmadığınızı görsün mutlaka size soracaktır neden yapmıyorsun diye ben yapmadım diye sen nasıl üzülüyorsun değil mi işte sen üzülme diye ben her zaman istemediğim şeyi yaptığım için böyle üzülüyorum ama sen beni anlamıyorsun diyerek söze giriş yapabilirsin artık gerisi size kalmış
inşallah en kısa zamanda eşiniz aklını başına alır sizde kesenizi ayırır evinizde mutlu huzurlu yaşarsınız.
arkadasım senin ve eşinin yaşını öğrenebilirmiyim acaba ?
birde biraz önce sormuştum cevap vermedin..neden eşin gelmeden aşağıya iniyorsunki ?
ben çıkıyorum diyorum, kayınvalidem diyo dur eşin gelsinde çıkarsn mesela, daha bişey diyemiyorum, bazen işim var ben gideym o gelir diyorum ama her zaman bahane bulamıyorum.. yani ben kaynana olsam gelin gideym derse, gitsin banane ne diycem dur bilmem ne, karışmak tan ne zevk alıyorlar bi anlasam.
Eşinin yaşını bilmiyorum ama, davranışları o kadar çocukca ki...
niye kv evinize çıkarken açıklama yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi off offff siz çok kaptırmışsınız elinizi kolunuzu bacağınızı. kapıyı açıp çıkıp gidin neden gittiğinizi söylemek zorunda değilsiniz çünkü gezmeye değil evinize gidiyorsunuz. benim kv ilk başlarda yularları eline almak için neden gidiyorsun evine yapcan ne etcen otur vs bir sürü şey derdi. en son anne orası benim evim illa birşey mi olması gerekiyor evime gitmem için bir daha bana bu tarz soru sormayın dedim ogün bugündür demez gerçi ipler koptuğundan beri hiç inmedim yemeğe oturmaya o ayrı =) eşimde sağolsun ilk başlarda ailesine çok taviz verdi ama gerçekleri gördükçe tavizleri kesti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?