- 19 Aralık 2014
- 6.591
- En iyi cevaplar
- 1
- 48.352
- 748
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Gerilmesin bi zahmet. Arada kalıyorum falan yalan. İşine geliyor eşinizin.İlk gün söylüyoruz ama ya. Tatilin ilk günü resmen plan yapıyorum kağıda. Şu gün dönülecek diye. O gün yaklaşınca herkes yan çiziyor. Kararımızdan vazgeçmiyoruz ama eşim geriliyor çünkü arada kalıyor. Normal şartlarda ben olmasam daha uzun kalacağı aile bireyleri tarafından biliniyor.
Siz eşinizle ortak bir karar alsanız, bu konudaki düşünceleriniz onun tarafından önemsense görümcenin dediğine bu kadar takılmazsınız.Neden gidiyoruz demedim. Neden süresi bir türlü tatmin etmiyor dedim. 30 gün kalsak neden 40 değil, 40 gün kalsak neden 50 değil. Bu arada kendisi. Haziran da gitti eylülde dönecek. Eşi de oralı. Ama eşi çalıştığı için sadece 15 gün kalıp evlerinin olduğu ile geri dönüyor. Yani her yıl 3 ay eşini bırakıp kayınvalidesinim yanında kalıyor. İçin ilginç tarafı oralı olan ve gurbette çalışan herkes öyle. Ev hanımı olan eş ve çocuklar haziranda geliyor, taa Eylüle kadar oradalar. Erkekler de gurbette işlerinin başında. Köydeki genç nüfus genellikle bursa ve Kocaelindr fabrikalarda çalışıyor.Kadınlar ve çocularda 3 aylık yaz tatili boyunca yaylaya kayınvalidelerinşn yanına..
Eşim günü değiştirmez. Yani ailesi ne derse desin biz önceden hangi güne kararlaştırmışsak odur.Ama eşime de WhatsApp yazıyor ablası. Erken oldu, annem yalnız kaldı. Hatta bu yıl eve döndük. İki gün sonra mesaj atmış. Siz varken evde yemek oluyordu. Az önce anneme uğradım çaya ekmek batırıp yiyordu. Ben de yardımcı olamıyorum diye. Bu mesajdan sonra ilçeye giden arkadaşına para yolladık bir sürü şey aldırdık.Kolay yemelik, yapmalık.Yüne de eşim keşke daha uzun kalsaydık demedi. Buna da şükür çocukla. Ben bu kadar da beklemiyordum dediGerilmesin bi zahmet. Arada kalıyorum falan yalan. İşine geliyor eşinizin.
plana sadık kalsın, eşiniz çok kurnaz bence. En başta size he diyor , çünkü sonradan yan çizileceğini çok iyi biliyor.
Ben de söylüyorum. Benim memleketim de var. Sıra orada diye. Hatta konu komşuya da söylüyorum. Arabayı yüklüyoruz. Karşıdaki teyze amca çıkıyor aaaa nereye bu kadar erken. Şimdi bizim tarafa, buranın süresi bitti diyorum. Kimse sallamıyor resmenSiz eşinizle ortak bir karar alsanız, bu konudaki düşünceleriniz onun tarafından önemsense görümcenin dediğine bu kadar takılmazsınız.
Aslında hiç gitmek istemediğinizi bir yere 15 yıldır her sene uzun sayılacak bir süredir gidiyorsunuz. Sebebini de bugün öğrenmiş olduk.
Eşiniz ben eşimle de vakit geçirmek istiyorum, onunda memleketine gideceğiz, düşüncesinde değil aslında ailesi de bunu bilip o yüzden söylüyor bunları. Sorun yine kocada yani.
Sorun kayınvalide görümce sorunu değil, sorun eşinizin ailesine “hayır” demek istememesi. Eşinizle konuşun, ortak karar alın…Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
İnşallah rahst bırakırlar siziÖğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
Kendi anne babası yanındaydı konu sahibinin yaklaşık bir yıldır filanİyi de gelin de başka yerli ise onunda anası babası var demiyorlar mi ? Şistim valla. Hepsinin kızı gurbete evlensin daha da yanlarına uğramasin bu kafadaki insanların. Çok amin.
Herkesten onay almanız gerekmiyorBen de söylüyorum. Benim memleketim de var. Sıra orada diye. Hatta konu komşuya da söylüyorum. Arabayı yüklüyoruz. Karşıdaki teyze amca çıkıyor aaaa nereye bu kadar erken. Şimdi bizim tarafa, buranın süresi bitti diyorum. Kimse sallamıyor resmen
Ben onay almıyorum da etraf ev ahalisini gaza getiriyor. Eşimin çocukluk arkadaşı da öğretmen ama o bekar. Mart 2020 pandemi ile köye gitti, şu anda hala köyde. Eşimle aynı branş ve o branşlar hiç yüzyüze eğitim yapmadı. Onu gören eşimin annesi sürekli Ahmet burada, siz neden gittiniz, hani okullar vardı, o neden gitmedi diyip duruyor. Aynı şekilde yaz tatilinde de öyle. Bekar olduğu için sürekli orada, biz temmuz sonu ağustos başı dönünce çabuk kaçmış oluyoruzKendi anne babası yanındaydı konu sahibinin yaklaşık bir yıldır filan
Herkesten onay almanız gerekmiyor
İnsanlar da laf olsun diye konuşuyor işte
Sohbet açmak filan anlamında
Kişisel algılamayın
Teşekkürler.Kendi anne babası yanındaydı konu sahibinin yaklaşık bir yıldır filan
Herkesten onay almanız gerekmiyor
İnsanlar da laf olsun diye konuşuyor işte
Sohbet açmak filan anlamında
Kişisel algılamayın
E kaçmış olun ne olacak?Ben onay almıyorum da etraf ev ahalisini gaza getiriyor. Eşimin çocukluk arkadaşı da öğretmen ama o bekar. Mart 2020 pandemi ile köye gitti, şu anda hala köyde. Eşimle aynı branş ve o branşlar hiç yüzyüze eğitim yapmadı. Onu gören eşimin annesi sürekli Ahmet burada, siz neden gittiniz, hani okullar vardı, o neden gitmedi diyip duruyor. Aynı şekilde yaz tatilinde de öyle. Bekar olduğu için sürekli orada, biz temmuz sonu ağustos başı dönünce çabuk kaçmış oluyoruz
Benim eşimde annesinin söylediklerini banaE kaçmış olun ne olacak?
Bi de eşinizin annesi Türkçe bilmiyorsa eşinize bunları Türkçe söylemiyordur diye düşünüyorum
Eşiniz her şeyi size yetiştirmesin
Ben dillerini öğrendim vallaBenim eşimde annesinin söylediklerini bana
söylemez ama bi bakarım bambaşka bir şekilde konuşuyor. Bir iki konudan sonra anladım ki annesi birşey deyince kendi fikri gibi bana karşı inanılmaz değişiyor. Neyse konuyu kendime çevirdim.
Hangisi kötü söylemesi mi, söylemeyip gaza gelmesi mi? Çünkü erkekler için sadece kötünün iyisi seçeneğine sahibiz.
Benim eşim hayatında ağzına alkol koymamış. Ama bana dese ki köyde böyle bir ortam var git derim. Ne sakıncası olabilir? Alkol almak için daha güvenli bir yer olabilir mi? Köye eskort kızlar gelecek hali yok yaAçık açık söyleyeyim. Geçen yıllarda sırf eşimin arkadaşları yüzünden gittim. Arkadaşları bekar ve aşırı alkol alan tipler. Eğer ben gitmezsem sürekli yoldan çıkaracaklardı eşimi. Çok da detaylı yazmayayım da komşu ülkelerden birinden sınır anlaşmaları vs ile ayrılmış bir il ve köy. Halk Türk değil. Hatta eşimin dedeleri Müslüman da değilmiş. Köyde acayip bir alkol tüketimi var. Her ağaç altı dolu. Sabahlara kadar erkekler o yörenin müzik aleti ile eğlencede. Bu konu beni çok rahatsız ettiği için hiçbir zaman eşimi yalnız göndermedim. Bu yıl da çocuk dolayısıyla gittik zaten. Görsünler diye
Keşke o evi biraz yaptirsa idiniz. Yazık. Kadına o yaşta elinde yıkıyor herşeyiÖğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
O zaman dert etmeyeceksiniz. Kışın nasıl idare ediyorlarsa yazın da etsinler. Yapacak birşey yok.. He he diyip geçiştirin. Herkesin her dediğini bu kadar önemsemeyinEşim günü değiştirmez. Yani ailesi ne derse desin biz önceden hangi güne kararlaştırmışsak odur.Ama eşime de WhatsApp yazıyor ablası. Erken oldu, annem yalnız kaldı. Hatta bu yıl eve döndük. İki gün sonra mesaj atmış. Siz varken evde yemek oluyordu. Az önce anneme uğradım çaya ekmek batırıp yiyordu. Ben de yardımcı olamıyorum diye. Bu mesajdan sonra ilçeye giden arkadaşına para yolladık bir sürü şey aldırdık.Kolay yemelik, yapmalık.Yüne de eşim keşke daha uzun kalsaydık demedi. Buna da şükür çocukla. Ben bu kadar da beklemiyordum dedi
Görümceniz engelli falan mı neden yemek yapmıyor annesine??Eşim günü değiştirmez. Yani ailesi ne derse desin biz önceden hangi güne kararlaştırmışsak odur.Ama eşime de WhatsApp yazıyor ablası. Erken oldu, annem yalnız kaldı. Hatta bu yıl eve döndük. İki gün sonra mesaj atmış. Siz varken evde yemek oluyordu. Az önce anneme uğradım çaya ekmek batırıp yiyordu. Ben de yardımcı olamıyorum diye. Bu mesajdan sonra ilçeye giden arkadaşına para yolladık bir sürü şey aldırdık.Kolay yemelik, yapmalık.Yüne de eşim keşke daha uzun kalsaydık demedi. Buna da şükür çocukla. Ben bu kadar da beklemiyordum dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?