Görümceler,kayınvalideler lütfen özgür bırakın artık bizleri

Gerilmesin bi zahmet. Arada kalıyorum falan yalan. İşine geliyor eşinizin.

plana sadık kalsın, eşiniz çok kurnaz bence. En başta size he diyor , çünkü sonradan yan çizileceğini çok iyi biliyor.

Siz eşinizle ortak bir karar alsanız, bu konudaki düşünceleriniz onun tarafından önemsense görümcenin dediğine bu kadar takılmazsınız.

Aslında hiç gitmek istemediğinizi bir yere 15 yıldır her sene uzun sayılacak bir süredir gidiyorsunuz. Sebebini de bugün öğrenmiş olduk.

Eşiniz ben eşimle de vakit geçirmek istiyorum, onunda memleketine gideceğiz, düşüncesinde değil aslında ailesi de bunu bilip o yüzden söylüyor bunları. Sorun yine kocada yani.

Gerilmesin bi zahmet. Arada kalıyorum falan yalan. İşine geliyor eşinizin.

plana sadık kalsın, eşiniz çok kurnaz bence. En başta size he diyor , çünkü sonradan yan çizileceğini çok iyi biliyor.
Eşim günü değiştirmez. Yani ailesi ne derse desin biz önceden hangi güne kararlaştırmışsak odur.Ama eşime de WhatsApp yazıyor ablası. Erken oldu, annem yalnız kaldı. Hatta bu yıl eve döndük. İki gün sonra mesaj atmış. Siz varken evde yemek oluyordu. Az önce anneme uğradım çaya ekmek batırıp yiyordu. Ben de yardımcı olamıyorum diye. Bu mesajdan sonra ilçeye giden arkadaşına para yolladık bir sürü şey aldırdık.Kolay yemelik, yapmalık.Yüne de eşim keşke daha uzun kalsaydık demedi. Buna da şükür çocukla. Ben bu kadar da beklemiyordum dedi

Ben de söylüyorum. Benim memleketim de var. Sıra orada diye. Hatta konu komşuya da söylüyorum. Arabayı yüklüyoruz. Karşıdaki teyze amca çıkıyor aaaa nereye bu kadar erken. Şimdi bizim tarafa, buranın süresi bitti diyorum. Kimse sallamıyor resmen

Sorun kayınvalide görümce sorunu değil, sorun eşinizin ailesine “hayır” demek istememesi. Eşinizle konuşun, ortak karar alın…

Eşimin memleketinden bir sürü kişi ekli sosyal medyamda. Sürekli köylerini Paylaşıyorlar. Allah her sene nasip etsin. Seneye daha uzun nasip etsin falan yazıyorlar. Gidemeyenlere vah vah tüh tühler. Bazen çok yazasım geliyor. Herkese değil size güzel orası. Biz sizin gibi hissetmiyoruz.Bizim için bulunmaz nimet değil.

İnşallah rahst bırakırlar sizi

İyi de gelin de başka yerli ise onunda anası babası var demiyorlar mi ? Şistim valla. Hepsinin kızı gurbete evlensin daha da yanlarına uğramasin bu kafadaki insanların. Çok amin.
Kendi anne babası yanındaydı konu sahibinin yaklaşık bir yıldır filan

Herkesten onay almanız gerekmiyor
İnsanlar da laf olsun diye konuşuyor işte
Sohbet açmak filan anlamında
Kişisel algılamayın

Kişisel algılamayın
Ben onay almıyorum da etraf ev ahalisini gaza getiriyor. Eşimin çocukluk arkadaşı da öğretmen ama o bekar. Mart 2020 pandemi ile köye gitti, şu anda hala köyde. Eşimle aynı branş ve o branşlar hiç yüzyüze eğitim yapmadı. Onu gören eşimin annesi sürekli Ahmet burada, siz neden gittiniz, hani okullar vardı, o neden gitmedi diyip duruyor. Aynı şekilde yaz tatilinde de öyle. Bekar olduğu için sürekli orada, biz temmuz sonu ağustos başı dönünce çabuk kaçmış oluyoruz

Kişisel algılamayın
Teşekkürler.
Ben görümcenin annem siz yokken ekmeğe su banıyor demesini sevmedim. Hayat koşullari bu kadin kendine yemek yapmıyorsa konu sahibi ne yapsın? Sonuçta çalışıyor. 3 ay orada ister kalır ister kalmaz acitasyon yapmaya ne gerek var. O kadar hayvana bakıyorsa yemekte yapabilir.

E kaçmış olun ne olacak?
Bi de eşinizin annesi Türkçe bilmiyorsa eşinize bunları Türkçe söylemiyordur diye düşünüyorum
Eşiniz her şeyi size yetiştirmesin

E kaçmış olun ne olacak?
Bi de eşinizin annesi Türkçe bilmiyorsa eşinize bunları Türkçe söylemiyordur diye düşünüyorum
Eşiniz her şeyi size yetiştirmesin
Benim eşimde annesinin söylediklerini bana
söylemez ama bi bakarım bambaşka bir şekilde konuşuyor. Bir iki konudan sonra anladım ki annesi birşey deyince kendi fikri gibi bana karşı inanılmaz değişiyor. Neyse konuyu kendime çevirdim.
Hangisi kötü söylemesi mi, söylemeyip gaza gelmesi mi? Çünkü erkekler için sadece kötünün iyisi seçeneğine sahibiz.

Ben dillerini öğrendim valla
Ki 2 yıllık evliyiz
Kimsenin aktarmasına gerek kalmıyor

Eşimi de fikri değişmeyenlerden seçmiştim
Onu da öyle çözdüm

Benim eşim hayatında ağzına alkol koymamış. Ama bana dese ki köyde böyle bir ortam var git derim. Ne sakıncası olabilir? Alkol almak için daha güvenli bir yer olabilir mi? Köye eskort kızlar gelecek hali yok ya

Keşke o evi biraz yaptirsa idiniz. Yazık. Kadına o yaşta elinde yıkıyor herşeyi

O zaman dert etmeyeceksiniz. Kışın nasıl idare ediyorlarsa yazın da etsinler. Yapacak birşey yok.. He he diyip geçiştirin. Herkesin her dediğini bu kadar önemsemeyin

Görümceniz engelli falan mı neden yemek yapmıyor annesine??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…