Görümceler,kayınvalideler lütfen özgür bırakın artık bizleri

Aile ne olursa olsun.İstediği kadar ataerkıl olsun. Bu kadın 40 yaşında, 4yıllık lisans bitirmiş. Eşi alkol alacak diye yaylada kalmak ne demek. Wc yok su yok. Zaten 2ay tatil var. 40 yaşında kadını kimse zorlayamaz. Ki kocası zorlamıyor. Salsın ipini eşi gitsin. Ben tüm maaşında konu sahibinde olduguna inanmiyorum. Baskın biri olsa gitmezdi

Kayinvalideerkil demek ki kayınvalide de ana sonucta.
Su an resmen aydinlanma geldi

Hayir bir de adamin anasi aylarca yaylada ama konu sahibi 1 ay gidip yemek yapiyor, kalan zamanlarda kadin acliktan ölmüyorsa demek ki basinin caresine bakiyor. Ayni yayladaki öz kizinin arayip carlamasi kadar sacma sey yok.

Demekki carlayacak yüzü bulmuş. Bu yüzden mesafe diyorum.

eşinize söyleyin ben gitmiyorum gitmeyin hem kafa dinlersinzi ayrı ayrı biraz

Çünkü kocası olmadan tatile çıkamayan, muhtemelen markete bile gidemeyen biri kendisi. Evlendiğinden beri tatile gitmemiş. 16 mı 18 mi ne dediler evlilik süresine. Siz düşünün. Ve o kadar kişi kendin git dedi. Tatili özledim diye ağladı ağladı sonra da canım kocam almadan neyleyem tatili dedi kapattı konuyu. Adamın umrunda mı? Hayır. Bu forumda öyle kadınlar var, kocası ağzına mıçsa aşk şarabı der içerim modunda olan. İşte onlardan biri konu sahibi. Ne kadınlar var elindeki beş kuruşla kendine cenneti yaşatan. Bide konu sahibine bakın. Onca yıl çalışıp dinlenmek için deniz sesi değil inek sesi dinliyor sjsjsjs. Niye? Nerelisin? Kocam köylü.

Ne güzel demi? Derdi yazıyor. Sonra derdini kendi kendine çözüyor, dert kaynaklarını aklayıp kendini eziyor. Rahatlayıp bir sonraki çileye kadar yok oluyor. Konular kendi kendine halloluyor

Ne güzel demi? Derdi yazıyor. Sonra derdini kendi kendine çözüyor, dert kaynaklarını aklayıp kendini eziyor. Rahatlayıp bir sonraki çileye kadar yok oluyor. Konular kendi kendine halloluyor
Tabii canım şimdi sonuç canım kaynanam çilekeş görümcem, ben annemle yaşıyorum demek ki canım kocam, siz ne bilirsiniz kadınlar der. Ve Kapanış

Tabii canım şimdi sonuç canım kaynanam çilekeş görümcem, ben annemle yaşıyorum demek ki canım kocam, siz ne bilirsiniz kadınlar der. Ve Kapanış
Sorun hem konu sahibinde hem eşinde. Eşi tatil yerine su elektrik olmayan yeri tercih ediyor. Konu sahibi göz yumuyor. 16 yıldır düzeltemedi ise zaten düzelmez. Üzüldüm durumuna. Ama kendi seçimlerini yaşıyor.

hayır sevmedim bana göre değil demeniz haricinde size hak verdim. insanların durduk yere canlarını sıkıp memleketlerini kuçuk görmeye hakkınız yok. onun haricinde full haklısınız.

yetişkin insanlar bunun hesabını anne babalarına vermemeli, bence 10 gun yeterlidir mesela ailelerle geçirmek için. hoş artvin den bahsediyorsunuz sanırım, ben olsam artvin de çok uzun kalabilirdim o başka mesele. nasıl guzel bir il orası ya.

Niyetiniz iyi de konu cok baska aslinda.

Kk da şunu anladım. Eşim istemezsem sorun etmez , gidiyorum bende sorun etmiyorum diyen kadınların konuları şikayetlerle dolu. Gerçekten bir eş nelere kadirmiş. Eşiniz sizi rahat bıraksın bence. Ne demek tatillerde köye falan gitmek yahu? Kendinizi kandırmayın bunu hangi kadın ister. Eminim eşinize de ayy annen ne kadar poik , ablan bi dene diyorsunuzdur. Sizde ben o potansiyeli gördüm.
Güğüm taşıyan gelinlerdensiniz belli ki.

bende hazır konu açılmışken yazayım .
bebimde başka bir hikayem var . 7.5 senedir evliyim . 3 çocuğum var 4.cüye hamileyim .
evlendiğimizden berli eşim hep ailesine para gönderir hesapları bir . 3 erkek kardeşler en büyükleri 4 senedir çalışmıyor doğru dürüst .
eşim çalışıyor birde küçük kardeşi .
bu 2 sinin çalıştığı 3 eve gider .
-benim evim
- küçük kaynım bekar evi var
- kayınvalide kayınpeder evi etlim ve çocukları ile aynı evde kalıyorlar .
evlendigimden berli bu 3.cü defa gelişim yurt dışında yaşıyorum .
3 defa gelmeme rağmen çok sıkılıyorum . Sırf torunlarını görsünler diye geliyorum .
Bana karşı bir kötülüklerini görmedim arkamdan konuşuyorlarsada günahları boyunlarına .
saygıda kusur etmedim hiç .
eşim Erzurumlu ben Hataylıyım .
şimdi geldiğim zaman hep burda kalmamı istiyorlar . Hiç istemiyorlar hataya gitmemi . Evlendiğimden berli 2 defa gittim hataya . Neymiş ben annemi babamı zaten Fransa’da görüyormuşum . Ya size soruyorum herşey anne baba demek mi ? Benim doğup büyüdüğüm yer orası . Özlüyorum.
geldigimizden berli hep para bizim cebimizden çıkmış . Bir tane altın yüzük aldım beğenmediler bune dediler .
eşim tutmuş ankestre fırın almış .
ben Hatay’dan gelirken annem salça yaprak zeytin baya birşey koydu evime götürmem için yemin ederim hepsini burda bıraksam yok demezler .
Etlimde hamile dedim belki hafta içi çocuklarımızda alıp Erzurum’a gezmeye gideriz dedim . Götürsem gelecekler .
bana ne dese iyi gitmişken bebeklerinde alışverişini e-bebekten yap gel . Para bizden çıkacak . Kime ne .
ya konuşacak çok şey varda susuyorum. Kızlar ne yapmalım zaten gidersem bir daha uzun süre gelmem en son 3 .5 yıl önce geldim . Bu sefer gidersem 5-6 yıl gelmem .
bugün cüzdanımda son 100 TL kalmıştı eşim onuda aldı babasına verdi dügün varmış takı taktı. Zerre kadar gönlümde yoktu o parayı vermek . Kızlar sabrediyorum ama nereye kadar .
eşimin sadece annesi babası olsa başımın üstünde derim para veririm ama herşey için parayı biz veriyoruz hiç kimse sormuyor para var mı diye . ???
çok sıkılıyorum kızlar yanlış bir söz söylemekten kalp kırmaktan çok korkuyorum. Bir haftamız kaldı ondan sonra dönüyoruz zaten dişimi sıkacam inşAllah patlamam .
birde kayınpederim Hatay’da 15 gün kaldım diye çok kalmışsın diyor . ? Kendilere gelince 1.5 ay bana gelince 15 gün Allahtan revamı kızlar ya ? Çok doluyum inanın .

İşiniz zor gerçekten ama arada yayladan inip hiç değilse çamaşırınızı yıkayıp gelme şansınız falan yok mu? Ya da bir depo alıp küçük bir mutfak yapsanız. Çok iyi niyetlisiniz anladığım kadarıyla, inşallah her şey gönlünüze göre yoluna girer. Kimseye kulak asmayın, küçük bebekle 20 gün o koşullarda çok iyi idare etmişsiniz

Evlenince kız, erkek tarafının nüfusuba geçiyor ve söz hakkı artık o evin annesinde oluyor. Yani kayınvalidede.Anaerkil yani hala.

Bence bir konu açın siz. Böyle pek gören olmaz konuyu. Hem başkasının konusunun altına yazılmış.

Evlenince kız, erkek tarafının nüfusuba geçiyor ve söz hakkı artık o evin annesinde oluyor. Yani kayınvalidede.Anaerkil yani hala.
Lyanna Mormont aklımızla dalga geçiyor ya hala oğlan tarafının annesi ataerkil sistemin parçası olduğunu anlamıyor algılayamıyor muu mahsus mu yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…