Görümceler,kayınvalideler lütfen özgür bırakın artık bizleri

Sizin konuların özeti:
Konularınız insanı deli eden yakınmalarla başlıyor, içerde yazdığınız yorumlarla eşi ve ailesini övmekle, yorum yazanları da gömmekle devam ediyor. İçinizdeki ezikliği kusuyorsunuz Ama sonunda da eşinizi haklı çıkarıp gidiyorsunuz. Size ne deseler bir ama.... diye başlayan savunma mekanizması var dilinizde. Üzgünüm ama eşiniz tam bir dede. Siz de tam bir ezik nine. İlerde o suya bilmem ne banan kaynananız gibi olacaksınız. Yıllar geçecek ama sadece eş ailesine çalışmaktan ve onları görmekten aynen onlar gibi olacaksınız. Senelerce tatile gitmemişsiniz. Mesela siz hiç otel nedir? Nasıl kalınır biliyor musunuz? Artık öğretmenler çoğu müzeye ücretsiz giriyor. Öğretmen kimliği yetiyor. Hiç o duyguyu tattınız mı? Antik kent nedir? Denizde nasıl yüzülür biliyor musunuz? Eminim yaşadığınız yerdeki bir müzeyi yA da güzel bir restoranı Bile görmemişsinizdir. Siz inekler nasıl mööler, kv ye nasıl yemek yapılır, eş ailesi ile 1 ay nasıl yaşanır bu konuda iyisiniz. Eee? Bile bile buna susan bir kadın buraya niye konu Açar? Karşı taraftan şikayetim yok deyip gayette şikayeti olduğu için. Neyse size ne desek boş. Ben evladınıza üzülüyorum. Okula başladığında millet gittiği yerleri anlatırken çocuğunuz tatili sadece altta mööleyem inekleri dinlemek olarak hatırlayacak. Denizi de Kv nin orda olan ama yüzülmeyen (!) yer olarak bilecek. Zavallım. O büyüyünce giderim falan hikaye. Siz evden çıkmayı da sadece okula ve Memlekete gitmek olarak hatırlarsınız şimdi.

Ev eski değil, evlerin içine su tesisatı çekilmesi yasak.Bir tek çeşme var köy meydanında. Bizimle ilgili bir durum değil. Aynı şekilde beton yapı, pvc cam gibi şeylerde yasak. Sadece ahşap yada ahşap kaplama yapabilirsiniz

Konuda belirttiğim gibi yayla. Yani 12 ay yaşanan bir yer değil. Hayvancılıkla uğraşanlar yazın hayvanlarını alıp yaylaya çıkarlar

Çünkü annesinin evinde değil. Kayınvalidesinin evinde. Aynı köydenler.Ama oranın geleneklerine göre kız, kayınvalidedinim evinde kalır, onun hayvanlarına bakar, kendi ailesinin evinde kalmaz. Kendi ailesinin işlerini yapması hoş karşılanmaz

Ben evlendikten 6 ay sonra gördüm eşimin ailesinin yaşadığı yeri. Biz kış ayında evlendik, 6 ay sonra gittik yani okullar tatil olduğunda. Zaten yaylaya yazın çıkıyorlar. Kırk yıl düşünsem öyle bir yerde insanların yaşadığı aklıma gelmezdi. Küçümsemek için söylemiyorum ama şartlar çok ağır. Eskiden çok daha ağırmış. Oranın insani alışmış.

Kışın kaldıkları yer beton ev. Mis gibi. Eşimin annesi sürekli o eve inme vakti gelince ve orada kaldığı sürece şikayet eder. Beni bu ev hasta etti. Eşimin babası yaptırmış orayı.O zaman çok tartışmışlar. Annesi ahşap istemiş. Hala babasını suçlar. Neden ahşap ev yaptırmadı diey. O evde normal su tesisatı vs herşey var. Fare, böcek girmez. Ama annesi nefret ediyor oradan.

Aynı ülkeyi geçtim aynı dünyada yaşıyoruz biraz fazla sallamadınız mı acaba? Nerde görülmüş annesinin evine gidip de tencere kaynatması yasak olan kızlar Allah aşkına az alçaktan atın.

Çevremde,köyümde bir tek kadın bile şu şartlarda kalmayı kabul etmez..Hatta annem otuz kırk yıl önce bile kabul etmezdi. İsterse eşim gitsin,küssün hatta ayrılsın o ortamda en fazla üç gün kalırım .Ama eşin kalsın ,ailesi ile vakit geçirsin..Börtü böcekten korktuğum,doğa ile iç içe olmayı fazla sevmediğimden köyde bulunan babamın evinde ki üç katlı villa tipi onda bile fazla kalamıyorum.Evlerde su iki saat gitse insan sinir oluyor,nasıl dayanılır taşıma su ile idare etmeye..Ben o kadar kalamam demek çok mu zor. Aileniz o eziyeti çekin diye mi okutup meslek sahibi yaptı sizi? Bizde maaşlı insanlarız ama her sene az çok yaparız tatilimizi. Gözünüz,gönlünüz açılsın,gençlik gelmez bir daha.

Siz sınırlarınız konusunda dik olun. Görümceniz annem gariban kaldı diyorsa “ benimde bizimde bi hayatımız var herkes anlayış göstermeli “ diyin. Valla kim ne derse desin nasıl alışılırsa öyle gidiyor. Ben balayımda salak gibi memlemete gittim virüs vardı bilmem ne. Sonra ilk bayramda köye gidcekmişiz başka ailem memlletim yokmuş gibi davrandılar. Gittik yetmedi yıllık izinde de gelin diyorlar bu arada kaynanam alt katımda özlediği falanda yok yani huy edinmişler. Umrumda değil sizinde olmasın ne istiyorsanız onu yapın.

Ayy keşke sizi bir gün misafir edebilsek. Eşimin ablası gün içinde annesine 5 dk uğrasa, hemen kayınvalidesi kapıya gelir. Senin işin bitti mi de gelmiş otırmuşsun diye. Hatta çocuğu yıkayacaktık, leğen kırılmış. Ablasından ödünç aldık. Geri verirken kayınvalidesi görmesin diye gece götürdü eşim. Konuşur çünkü günlerce. Yakacakları odun bile sayılıdır.Fazlasını yakmazlar. Akşamdan kalan yemek kahvaltıda yenir. Başka kahvaltılık çıkarılmaz.Ablası hamileyken yaylada kanama yaşamış. Kimseye diyememiş. Eşi de yok. Cep telefonu zaten yok, olsa AA çekmiyor orada. Zar zor başka şehirdeki eşine ulaşmış. Anlatmış. Eşi babasına ulaşmış. Doktora gitmesi gerek. Kontrolü var demiş. Kanaması var diyememiş. Ertesi gün eşimin iki ablası ilçeye doktora gitmişler. Geri geldiklerinde evde bir kavga. Kayınvalidesi siz yalan söylediniz, ablanla ilçede gezmek doktor kontrolü var dediniz. Üzerinden 18 sene geçmiş olayın
. Hala anlatır ablası.

Mesajlardan alıntı yapıp cvp yazıyorum ama ortaya yazmış gibi oluyor sanırım. Bu soruna çözüm bulamadım

Hangi çağda kalmış o insanlar acaba yaa..öyle yaşanır mı?

Yaşıyorlar işte. Buradaki bayanlar şöyle yaparım böyle yaparım yazıyor ama yapılmıyor işte. Daha doğrusu bazı şeyleri anlamıyor insanlar. Kendi eski hayatları, yaşadıkları, imkansızlıklar vs hepsi yeni düzeni kabul etmede engel teşkil ediyor. Eşimin yeğeni diş teli kullandı bir süre. Babaannesi memlekete gidince bunlar ne, çok çirkin olmuşsun, çıkart hemen demiş. Kız tam ergenlik yaşında. Allahtan huylarını biliyorda takmıyor

Ay bunlarla konunun alakası ne ya? Gitmesin tamam görümce, siz de gitmeyin. Eşiniz gitsin diyorlar. Ay yine zavallı gariban çilekeş eş ailesi aslında haklılar. Dur ben 30 gün kalayım’a bağladınız konuyu

Benim eş ailesi de karadenizli. Benim erkek arkadaşıma da, ailecek içtiğimiz alkole de laf söylediler. Sürekli gelip gidelim istediler. Yapmadım. Karşılık da verdim. Gelin dediler gitmedik. Beşinci senenin sonunda verdiğim kadarına razı oldular. Enayi gibi bende her dediklerini yapsam mutlu olurlar. Sorum görümce yada oranın adeti değil. Sizin kafanız. Sizde kabahat

E kizin ailesi yatalak hasta olsa anasi babasi olecek o zaman tovbe estagfurullah. Kadinin evinde yemek yok, kizi kaynanasinin derdinde.

Ya sadece agzinda konu sahibinin. O agiz da burada aciliyor.

Madem bu kadar insani degil kosullar, kocam agac altinda icki icmesin diye cocugumu da sefil edip gitmem yani. Velisi gibi adamın pesinde icmeyeyim diye kendi cocugumu niye heba edeyim?

Ciddi olarak soruyorum
Siz neyin derdindesiniz? Neden kendi kendinize drama yaratıyorsunuz?
Sizin oraya gitmeniz eşinizin umrunda bile değilmiş
Siz gitmeyince surat asan yokmuş
Neden gelmedi diyen yokmuş...
Diğer konunuzda Anlattaıgınıza gore onlara gore siz aslında yoksunuz gibi bisi:)

Cidden melankolıye falan mi asıksınız? Hüzün keder mi eksik hayatınızda?

Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz o yuzden soruyorum?

Siz nasıl öğretmensiniz anlamış değilim!

Son düzenleme:
Ya sadece agzinda konu sahibinin. O agiz da burada aciliyor.

Madem bu kadar insani degil kosullar, kocam agac altinda icki icmesin diye cocugumu da sefil edip gitmem yani. Velisi gibi adamın pesinde icmeyeyim diye kendi cocugumu niye heba edeyim?
Yazdıkları da o kadar komik ve saçma ki.
Demin gürcüler çok anaerkiller dedi, üç sayfa sonra birden anasının evine kayınvalide izni olmadan gidemeyecek kadar ataerkil oldular
İşine geldiği gibi atıyor. Bahaneler için bir öyle bir öyle yazıyor

Hani çok anaerkil bir toplumdu. Kadınlı erkekli eğlence yaparlardı. Hobisine arada da ataerkilcilik mi oynuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…