- 24 Eylül 2013
- 9.944
- 32.583
- 748
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Aynı ülkeyi geçtim aynı dünyada yaşıyoruz biraz fazla sallamadınız mı acaba? Nerde görülmüş annesinin evine gidip de tencere kaynatması yasak olan kızlar Allah aşkına az alçaktan atın.Çünkü annesinin evinde değil. Kayınvalidesinin evinde. Aynı köydenler.Ama oranın geleneklerine göre kız, kayınvalidedinim evinde kalır, onun hayvanlarına bakar, kendi ailesinin evinde kalmaz. Kendi ailesinin işlerini yapması hoş karşılanmaz
Siz sınırlarınız konusunda dik olun. Görümceniz annem gariban kaldı diyorsa “ benimde bizimde bi hayatımız var herkes anlayış göstermeli “ diyin. Valla kim ne derse desin nasıl alışılırsa öyle gidiyor. Ben balayımda salak gibi memlemete gittim virüs vardı bilmem ne. Sonra ilk bayramda köye gidcekmişiz başka ailem memlletim yokmuş gibi davrandılar. Gittik yetmedi yıllık izinde de gelin diyorlar bu arada kaynanam alt katımda özlediği falanda yok yani huy edinmişler. Umrumda değil sizinde olmasın ne istiyorsanız onu yapın.Öğretmeniz. 2 ay tatilimiz var. Senelerdir 1 ayını eşimin memleketinde geçiriyoruz.15 tatili de orada geçiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şikayetim yok. Çünkü eşimin anne babası yaşlı. İl dışına çıkma durumları yok. Biz gidersek görüyorlar. Hayvancılık da yapıyorlar, ayrıca annesinde sosyal fobi var. Köy dışına çıkmamış yıllardır vs. Yani o bir ay beni rahatsiz etmiyor. Aksine eşimin annesini gördüğü sayılı günler diye düşünüyorum. Yalnız o bir ayı yayla evinde geçiriyoruz. Ahşap bir ev. Altı ahır. Evlerde su yok. Köy ortak çeşmesi var. Oradan taşıyoruz. Banyo sıkıntı, çamaşır, bulaşık sıkıntı. Bu yıl 15 aylık bebekle gittik. Yürümeye başladığı zamanlardı. Her yer ahşap. Sedirler, kapı eşikleri hep sıkıntı oldu. Eşikler zaten 15-20 cm.Sürekli düşüp bir yerlerini vurdu. Çamaşır elde yıkanıyor. Bebek sürekli üzerini kirletti. Altta ahır. İnekler bağırıyor. Uyku sıkıntı oldu. Ama öyle böyle 20 gün kaldık. Dişimizi sıktık. Eşimin ablası mesaj atmış bugün bu sene siz olmayınca annem gariban kaldı. Nasıl biz olmayınca?20 gün kaldık ya. Açık bir şekilde de söylüyorum. Hatta orada sıkıldığımı da söylüyorum. Zaten hiç benlik bir yer değil yayla işi. Senelerdir söylüyorum. Yğne de anlamıyorlar. 30 gün kalınca okulların açılmasına daha çok var neden gidiyorsunuz. Benim de memleketim var. Orasını da özlüyorum. Genellikle herkes oradan biriyle evli. Konu komşu bazen geliyor misafirliğe. Yabancı gelin, ne yapacaksın işte, idare edeceksin lafları dönüyor. Oradan evli olanlar 2-3 ay kalıyorlar çünkü. Her sorana da açık bir şekilde söylüyorum. Buraları sevdin mi? Hayır sevmedim. Bana göre değil diyorum.
Hangi çağda kalmış o insanlar acaba yaa..öyle yaşanır mı?Ayy keşke sizi bir gün misafir edebilsek. Eşimin ablası gün içinde annesine 5 dk uğrasa, hemen kayınvalidesi kapıya gelir. Senin işin bitti mi de gelmiş otırmuşsun diye. Hatta çocuğu yıkayacaktık, leğen kırılmış. Ablasından ödünç aldık. Geri verirken kayınvalidesi görmesin diye gece götürdü eşim. Konuşur çünkü günlerce. Yakacakları odun bile sayılıdır.Fazlasını yakmazlar. Akşamdan kalan yemek kahvaltıda yenir. Başka kahvaltılık çıkarılmaz.Ablası hamileyken yaylada kanama yaşamış. Kimseye diyememiş. Eşi de yok. Cep telefonu zaten yok, olsa AA çekmiyor orada. Zar zor başka şehirdeki eşine ulaşmış. Anlatmış. Eşi babasına ulaşmış. Doktora gitmesi gerek. Kontrolü var demiş. Kanaması var diyememiş. Ertesi gün eşimin iki ablası ilçeye doktora gitmişler. Geri geldiklerinde evde bir kavga. Kayınvalidesi siz yalan söylediniz, ablanla ilçede gezmek doktor kontrolü var dediniz. Üzerinden 18 sene geçmiş olayın
. Hala anlatır ablası.
Ay bunlarla konunun alakası ne ya? Gitmesin tamam görümce, siz de gitmeyin. Eşiniz gitsin diyorlar. Ay yine zavallı gariban çilekeş eş ailesi aslında haklılar. Dur ben 30 gün kalayım’a bağladınız konuyuAyy keşke sizi bir gün misafir edebilsek. Eşimin ablası gün içinde annesine 5 dk uğrasa, hemen kayınvalidesi kapıya gelir. Senin işin bitti mi de gelmiş otırmuşsun diye. Hatta çocuğu yıkayacaktık, leğen kırılmış. Ablasından ödünç aldık. Geri verirken kayınvalidesi görmesin diye gece götürdü eşim. Konuşur çünkü günlerce. Yakacakları odun bile sayılıdır.Fazlasını yakmazlar. Akşamdan kalan yemek kahvaltıda yenir. Başka kahvaltılık çıkarılmaz.Ablası hamileyken yaylada kanama yaşamış. Kimseye diyememiş. Eşi de yok. Cep telefonu zaten yok, olsa AA çekmiyor orada. Zar zor başka şehirdeki eşine ulaşmış. Anlatmış. Eşi babasına ulaşmış. Doktora gitmesi gerek. Kontrolü var demiş. Kanaması var diyememiş. Ertesi gün eşimin iki ablası ilçeye doktora gitmişler. Geri geldiklerinde evde bir kavga. Kayınvalidesi siz yalan söylediniz, ablanla ilçede gezmek doktor kontrolü var dediniz. Üzerinden 18 sene geçmiş olayın
. Hala anlatır ablası.
Benim eş ailesi de karadenizli. Benim erkek arkadaşıma da, ailecek içtiğimiz alkole de laf söylediler. Sürekli gelip gidelim istediler. Yapmadım. Karşılık da verdim. Gelin dediler gitmedik. Beşinci senenin sonunda verdiğim kadarına razı oldular. Enayi gibi bende her dediklerini yapsam mutlu olurlar. Sorum görümce yada oranın adeti değil. Sizin kafanız. Sizde kabahatYaşıyorlar işte. Buradaki bayanlar şöyle yaparım böyle yaparım yazıyor ama yapılmıyor işte. Daha doğrusu bazı şeyleri anlamıyor insanlar. Kendi eski hayatları, yaşadıkları, imkansızlıklar vs hepsi yeni düzeni kabul etmede engel teşkil ediyor. Eşimin yeğeni diş teli kullandı bir süre. Babaannesi memlekete gidince bunlar ne, çok çirkin olmuşsun, çıkart hemen demiş. Kız tam ergenlik yaşında. Allahtan huylarını biliyorda takmıyor
E kizin ailesi yatalak hasta olsa anasi babasi olecek o zaman tovbe estagfurullah. Kadinin evinde yemek yok, kizi kaynanasinin derdinde.Çünkü annesinin evinde değil. Kayınvalidesinin evinde. Aynı köydenler.Ama oranın geleneklerine göre kız, kayınvalidedinim evinde kalır, onun hayvanlarına bakar, kendi ailesinin evinde kalmaz. Kendi ailesinin işlerini yapması hoş karşılanmaz
Ya sadece agzinda konu sahibinin. O agiz da burada aciliyor.Benim eş ailesi de karadenizli. Benim erkek arkadaşıma da, ailecek içtiğimiz alkole de laf söylediler. Sürekli gelip gidelim istediler. Yapmadım. Karşılık da verdim. Gelin dediler gitmedik. Beşinci senenin sonunda verdiğim kadarına razı oldular. Enayi gibi bende her dediklerini yapsam mutlu olurlar. Sorum görümce yada oranın adeti değil. Sizin kafanız. Sizde kabahat
Yazdıkları da o kadar komik ve saçma ki.Ya sadece agzinda konu sahibinin. O agiz da burada aciliyor.
Madem bu kadar insani degil kosullar, kocam agac altinda icki icmesin diye cocugumu da sefil edip gitmem yani. Velisi gibi adamın pesinde icmeyeyim diye kendi cocugumu niye heba edeyim?
Hani çok anaerkil bir toplumdu. Kadınlı erkekli eğlence yaparlardı. Hobisine arada da ataerkilcilik mi oynuyorlarAyy keşke sizi bir gün misafir edebilsek. Eşimin ablası gün içinde annesine 5 dk uğrasa, hemen kayınvalidesi kapıya gelir. Senin işin bitti mi de gelmiş otırmuşsun diye. Hatta çocuğu yıkayacaktık, leğen kırılmış. Ablasından ödünç aldık. Geri verirken kayınvalidesi görmesin diye gece götürdü eşim. Konuşur çünkü günlerce. Yakacakları odun bile sayılıdır.Fazlasını yakmazlar. Akşamdan kalan yemek kahvaltıda yenir. Başka kahvaltılık çıkarılmaz.Ablası hamileyken yaylada kanama yaşamış. Kimseye diyememiş. Eşi de yok. Cep telefonu zaten yok, olsa AA çekmiyor orada. Zar zor başka şehirdeki eşine ulaşmış. Anlatmış. Eşi babasına ulaşmış. Doktora gitmesi gerek. Kontrolü var demiş. Kanaması var diyememiş. Ertesi gün eşimin iki ablası ilçeye doktora gitmişler. Geri geldiklerinde evde bir kavga. Kayınvalidesi siz yalan söylediniz, ablanla ilçede gezmek doktor kontrolü var dediniz. Üzerinden 18 sene geçmiş olayın
. Hala anlatır ablası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?