- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Dalga gecıyor bence. Yahu koskoca ögretmen nasıl böyle düşünür. Kendımı kescem yaLyanna Mormont aklımızla dalga geçiyor ya hala oğlan tarafının annesi ataerkil sistemin parçası olduğunu anlamıyor algılayamıyor muu mahsus mu yapıyor
Tivoli hanım öğretmensiniz bundan eminiz değil mi?Evlenince kız, erkek tarafının nüfusuba geçiyor ve söz hakkı artık o evin annesinde oluyor. Yankayınvalidede.Anaerkil yani hala.
E o zaman 10 gunu de esiniz yalniz gecirsin orda siz olsanizda bulasik camasir bir sekilde halledilecekİlk gün söylüyoruz ama ya. Tatilin ilk günü resmen plan yapıyorum kağıda. Şu gün dönülecek diye. O gün yaklaşınca herkes yan çiziyor. Kararımızdan vazgeçmiyoruz ama eşim geriliyor çünkü arada kalıyor. Normal şartlarda ben olmasam daha uzun kalacağı aile bireyleri tarafından biliniyor.
Algilamiyor bence.Lyanna Mormont aklımızla dalga geçiyor ya hala oğlan tarafının annesi ataerkil sistemin parçası olduğunu anlamıyor algılayamıyor muu mahsus mu yapıyor
Is esinizde bitiyor aslindabende hazır konu açılmışken yazayım .
bebimde başka bir hikayem var . 7.5 senedir evliyim . 3 çocuğum var 4.cüye hamileyim .
evlendiğimizden berli eşim hep ailesine para gönderir hesapları bir . 3 erkek kardeşler en büyükleri 4 senedir çalışmıyor doğru dürüst .
eşim çalışıyor birde küçük kardeşi .
bu 2 sinin çalıştığı 3 eve gider .
-benim evim
- küçük kaynım bekar evi var
- kayınvalide kayınpeder evi etlim ve çocukları ile aynı evde kalıyorlar .
evlendigimden berli bu 3.cü defa gelişim yurt dışında yaşıyorum .
3 defa gelmeme rağmen çok sıkılıyorum . Sırf torunlarını görsünler diye geliyorum .
Bana karşı bir kötülüklerini görmedim arkamdan konuşuyorlarsada günahları boyunlarına .
saygıda kusur etmedim hiç .
eşim Erzurumlu ben Hataylıyım .
şimdi geldiğim zaman hep burda kalmamı istiyorlar . Hiç istemiyorlar hataya gitmemi . Evlendiğimden berli 2 defa gittim hataya . Neymiş ben annemi babamı zaten Fransa’da görüyormuşum . Ya size soruyorum herşey anne baba demek mi ? Benim doğup büyüdüğüm yer orası . Özlüyorum.
geldigimizden berli hep para bizim cebimizden çıkmış . Bir tane altın yüzük aldım beğenmediler bune dediler .
eşim tutmuş ankestre fırın almış .
ben Hatay’dan gelirken annem salça yaprak zeytin baya birşey koydu evime götürmem için yemin ederim hepsini burda bıraksam yok demezler .
Etlimde hamile dedim belki hafta içi çocuklarımızda alıp Erzurum’a gezmeye gideriz dedim . Götürsem gelecekler .
bana ne dese iyi gitmişken bebeklerinde alışverişini e-bebekten yap gel . Para bizden çıkacak . Kime ne .
ya konuşacak çok şey varda susuyorum. Kızlar ne yapmalım zaten gidersem bir daha uzun süre gelmem en son 3 .5 yıl önce geldim . Bu sefer gidersem 5-6 yıl gelmem .
bugün cüzdanımda son 100 TL kalmıştı eşim onuda aldı babasına verdi dügün varmış takı taktı. Zerre kadar gönlümde yoktu o parayı vermek . Kızlar sabrediyorum ama nereye kadar .
eşimin sadece annesi babası olsa başımın üstünde derim para veririm ama herşey için parayı biz veriyoruz hiç kimse sormuyor para var mı diye . ???
çok sıkılıyorum kızlar yanlış bir söz söylemekten kalp kırmaktan çok korkuyorum. Bir haftamız kaldı ondan sonra dönüyoruz zaten dişimi sıkacam inşAllah patlamam .
birde kayınpederim Hatay’da 15 gün kaldım diye çok kalmışsın diyor . ? Kendilere gelince 1.5 ay bana gelince 15 gün Allahtan revamı kızlar ya ? Çok doluyum inanın .
Eşim hiç birşey demiyor zaten öyle anlaştık onunla .Is esinizde bitiyor aslinda
Bu arada esiniz ne diyor bu konulara
Ayriyeten hatay coooooookkkkkk guzel orda dogmusum yari memleketim sayilir sonrasinda kalamamisiz ama cok severim
Keşke azcık araştırıp yorum yapsa insanlar. Bakın ne yazıyor. Gürcü halkı anaerkildir. Ancak giden kızlarının sevgisini damatlarına verirler. Yani kız evlenince o evden tamamen çıkar. Buradan anlatması çok çok zor. Ama sizin bildiğiniz Türk kalıpları gibi değil.
Ee bu da başka anaerkil toplum icin yazilan.Keşke azcık araştırıp yorum yapsa insanlar. Bakın ne yazıyor. Gürcü halkı anaerkildir. Ancak giden kızlarının sevgisini damatlarına verirler. Yani kız evlenince o evden tamamen çıkar. Buradan anlatması çok çok zor. Ama sizin bildiğiniz Türk kalıpları gibi değil.
Oo tivolinin anaerkili(!) ben gibi erkek annelerine yarar, ay ne güzel anaerkilmiş o ya. Böyle anaerkil canıma minnet. Oh alırım kızı yollamam anasına mis, tivolinin kızı var o düşünsün ve hatta en çok da kocası düşünsün kapıdaki eşeğini de(!) satacakmış baksanaEe bu da başka anaerkil toplum icin yazilan.
Hangisine inanalim simdi? Gercek anaerkil kim?
Anaerkil midir toplumlar gercekten
Güç ve kudret mi gecer kayinvalidelikten
Yoksa bu toplumlar ataerkiller midir aslen
Heyhat kimdir ana, kimdir ata, kimdir erkil
Başka toplum, baska yazi, haydi bir de bunu bil
Tivoli tivoli tivoli ahh
Anaerkillik tartismasi mi yapacagiz, vahh
Bence sen anayi erkili birak bir kenara
Seneye ne yapacaksin, cikacak misin yaylaya?
Anaerkil toplum diyorsun kızı anadan ayrı
Gorumcen anasına gelemiyor, anasi kuzusundan gayrı
Kocam bensiz gider diyorsun ama peşindesin
Birak icsin bir duble, azicik o da keyiflensin
Agac altinda icmek genclerle ayri zevktir
Inek sagmayi birak azicik para biriktir
Seneye tatilde al kızını biraz gez oren yeri
Kaynana da yalan koca da, anıların kalır beri
Bak biz de goruyoruz, ayaklarim geri gidiyor diyorsun
Hadi onumuzdeki yıl git dolas Erfelek, Inceburun
Anaerkil yayla duzenininden sana ne artik yeter
Sensiz de yaşar o boğalar, inekler
Son verirken bu naciz anlatimima
Bakar misin gonderdigim su fotografa
Anaerkil ise gelini gasp eden Gürcüler
Soyler misin bu halka nasil anaerkil derler?
Eki Görüntüle 2904937
Ay bu yine ataerkil. Kızlar soba yakmayı yemek yapmayı erkenden öğreniyormuş anaerkil olsa erkekler yapardı ameleliği. Gürcü erkekler de az uyanık değilmiş hani, anaerkiliz biz deyip yine kadınlara kitlemişler.Keşke azcık araştırıp yorum yapsa insanlar. Bakın ne yazıyor. Gürcü halkı anaerkildir. Ancak giden kızlarının sevgisini damatlarına verirler. Yani kız evlenince o evden tamamen çıkar. Buradan anlatması çok çok zor. Ama sizin bildiğiniz Türk kalıpları gibi değil.
Ben de gurcuyum. Benim koyumde asla bu baskilar olmaz.Ama dediklerinize katiliyorum.Mesela bizim koyumuz daha merkezi o yuzden asimile olmuslar ve gercekten hepsi kizina da gelinine de onem verir.Karisina el kaldiran tanimam.Dedikodu olmaz.Evlilik cok onemlidir.Eslere saygi duyulur.Ama yuksek insanlardan uzak yerlere yerlesen gurculer daha geleneksel kalmislar.O yuzden yukseklik arttikca anlayis sifira duser.Keşke azcık araştırıp yorum yapsa insanlar. Bakın ne yazıyor. Gürcü halkı anaerkildir. Ancak giden kızlarının sevgisini damatlarına verirler. Yani kız evlenince o evden tamamen çıkar. Buradan anlatması çok çok zor. Ama sizin bildiğiniz Türk kalıpları gibi değil.
Tivoli tek gidip, köyde ağaç altlarında sürekli içmesin diye 15 yıldır eşinin peşinden gidiyormuş.Ya o değil de en yakın arkadaşımın eşi Gürcü. Kız yeni doğum yaptı. Kaynana kızın evine geldi kocasıyla, çöreklendi doğumdan iki hafta önce. Tutturmuş şimdi de kızı ve bebeği alıp 22 saatlik yola, yaşadığı yere Artvin’in ilçesine götürecek. Lohusa haliyle, sezaryen doğumla, bu pandemi ortamında. Sırf kendi akrabaları da bebeği görsün diye. Ruh hastası kadın. Böylesi Tivoli’ye denk gelmeliydi valla kadını buradaki gibi konuşup kanser eder atardı bir kenara.
İşte bu yüzden o bir TivoliTivoli tek gidip, köyde ağaç altlarında sürekli içmesin diye 15 yıldır eşinin peşinden gidiyormuş.
Gitmese evde oturmaktan öteye birşey yapamayak zaten.
Kendi ailesiyle beraber yaşıyor. Gürcüler şöyle gürcüler böyle diyor ama eşi de ailesi de kabul etmiş bu durumu enteresan bir şekilde.
Kendini bağımlı kişiliğinin faturasını da eşine ve ailesine çıkarıyor. Laf söyleyince onları da koruyor gerçi. Ne dediği belli değil.
Gel bana sen,ben yaparım sana.O ladar cok Gürcü dediniz ki canim khinkali cekti. Bunun hesabını kim verecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?