Görümceler ve eşin ailesi

N'oldu kızlar
Herkes pek dertli
Bende kızlarımıza diyorum ki sevgililerinizi iyi tanıyın, sorumluluk sahibi olsun. Emin değilseniz banka gibi bordro dökümü isteyin, kredi verilmeyen adama kız da verilmesin bence :KK53:
Kaç konu okudum hepsi karısının maaşına göz dikmiş, kendisi evde yatarken hemde
Valla haklisin
Adamlarin maddi manevi hic birseyleri yok kalkip bir de evleniyorlar yuzsuz yuzsuz
Bir tek biseyleri var cok afedersin anlamissindir
Onla da evlilik o kadar yuruyor iste

Valla haklisin
Adamlarin maddi manevi hic birseyleri yok kalkip bir de evleniyorlar yuzsuz yuzsuz
Bir tek biseyleri var cok afedersin anlamissindir
Onla da evlilik o kadar yuruyor iste
Az önce bi konu okudum
Kadın askere yollamaya kıyamamış, bedellisini ödemiş. Şimdi doğum yapınca izne ayrılmış
Evde yatmaktan fazla aylaklığa alışan adam 2 gün çalıştı diye sinirlenip lohusa kadına yansıtıyormuş
Bunlara kıymaycaksın ne 15 ayı gitsin ömür boyu askerlik yapsın hatta, evde yatınca şımarmış

Az önce bi konu okudum
Kadın askere yollamaya kıyamamış, bedellisini ödemiş. Şimdi doğum yapınca izne ayrılmış
Evde yatmaktan fazla aylaklığa alışan adam 2 gün çalıştı diye sinirlenip lohusa kadına yansıtıyormuş
Bunlara kıymaycaksın ne 15 ayı gitsin ömür boyu askerlik yapsın hatta, evde yatınca şımarmış
Evet ben de okudum onu
Adamlarin totisleri cok buyutulunce sonuc bu

benim genç kızlarımıza önerim, (sevgili Ursulacığımdan alıntı yaparak - Ursula K. Le Guin)

sizin için ümidim kardeşlerim, ülkemizde mahkûmlar olarak, kadın olmaktan utanarak, sosyal sistemin psikopatlığı içinde ezilerek değil yerliler olarak yaşamamızdır. orasını yuvanız olarak bellemeniz, kendi kendinizin efendisi olmanızdır, kendinize ait bir odanız olmasıdır. orada, sanat mı, bilim mi, işletme mi, yerleri süpürmek mi, hangi konuda iyiyseniz onu yapmanız ve kadın olduğunuz için ikinci sınıf iş çıkarttığınızı söyleyenlere cehenneme kadar yolları olduğunu söylemenizdir; işiniz için erkeklerle eşit ücret almanızdır. ne hükmetme nede hükmedilme ihtiyacı duymanızdır. hiç bir zaman kurban gitmemeniz, ama aynı zamanda hiçbir zaman başkaları üzerinde güce sahip olmamanızdır. başarısızlıkla karşılaştığınızda, yenildiğinizde, acı çektiğinizde karanlığın bizim ülkemiz olduğunu hatırlamanızdır, savaşların ve zaferlerin olmadığı ama geleceği içinde taşıyan karanlığın. köklerimiz yerin derinliklerinde, dünya bizim ülkemiz. kutsanma umudumuz yukarılarda değil, yeryüzünde ve aşağılarda yatıyor. casusu uydular ve füzelerle dolu gökyüzünde değil. gözleri kamaştıran ışıkta değil, ruhumuzu besleyen, bize insan ruhu veren karanlıkta.

Aynı evde yaşayıp evleri ayırmakla evlenip boşanmak aynı şeyler değil mi? İkisi de psikolojik yıkım bence. Kimse aynı evde yaşamaya evliliği denemek için başlamaz. Hayatını o insanla geçirmek istediği için aynı evde yaşamaya başlar. Evi bölme ihtimali varsa neden düzenimi alt üst edeyim ki?

Bence bir iki kez tatile gitmek bazen birlikte almak aileyi iyi gözlemlemek kafi. İlişkiyi uzattıkça ayrılması zorlaşır. Bir insanla aynı evde ömür boyu yaşayıp yaşayamayacağını zaten birkaç tatilde çözersin. Algılar açıksa doğru insanı seçersin zaten. Yok değilse aynı evde yaşamak da büyük yıkım olur sonunda.

İşte herkesin yaptığı en büyük hata. Tabii ki o ailede doğup büyüdüğü o terbiyeyi aldığı için kocan=görümce=kv=kp....Sadece aşkın gözü kör...
Değildir. Herbiri ayrı ayrı bireydir. Ama adam kişiliğini oluşturamadıysa annesinin babasının veya diğer aile bireylerinin etkisi altında kalıp onlar gibi hareket eder. Zaten o senin bahsettiğin koca=görümce=kv=kp.... sağlıksız bir aile tipidir.

kuzum konuya bir elatıver hadi.....hiç okuyup yorulmayayım:KK70:
Öhöm öhömmm

Diyo ki ; Siz siz olun kültür farkı varsa evlenmeyin
Hadi ben yaptım bi hata ve günümü gördüm
Abidik gubidik şakalar yapıyorlar
Hiç uyuşmuyoruz, arkadaş olmak isterdim ama tarzlarımız kel alaka
Ondan sonracıma bi kocam iyi diyor
Bende yeter işte, kimisinin kocası da nanay çıkıyo. Diğerlerine de merhaba de geç dedim
Örnek yok yalnız. Sulu şaklar var tek bildiğim

Öhöm öhömmm

Diyo ki ; Siz siz olun kültür farkı varsa evlenmeyin
Hadi ben yaptım bi hata ve günümü gördüm
Abidik gubidik şakalar yapıyorlar
Hiç uyuşmuyoruz, arkadaş olmak isterdim ama tarzlarımız kel alaka
Ondan sonracıma bi kocam iyi diyor
Bende yeter işte, kimisinin kocası da nanay çıkıyo. Diğerlerine de merhaba de geç dedim
Örnek yok yalnız. Sulu şaklar var tek bildiğim
hımmmmm peki başka sorun yokmuymuş:KK14:

Ben kendi ailemden bile farkliyim. Huylarim anneme hic benzemiyor mesela.
Hatta bazen kendi aileme dahi katlanamiyorum.
Ayni ailenin insanlari birbirinden cok farkli olabiliyor.
Benim kayinvalidem de pek benim kafa yapimda degil ama hicbir seye karismiyor o yuzden cok sorun olmaz umarim.

Değildir. Herbiri ayrı ayrı bireydir. Ama adam kişiliğini oluşturamadıysa annesinin babasının veya diğer aile bireylerinin etkisi altında kalıp onlar gibi hareket eder. Zaten o senin bahsettiğin koca=görümce=kv=kp.... sağlıksız bir aile tipidir.
Şunu demek istiyorum ama ısrarla anlamıyorsunuz. Kayınvalide ve görümce cahil kaba eğitimsiz görgüsüzse (ki bu forumda yazanlara göre hepsi öyle), senin kocan da isterse en iyi okullarda olsun bu ailede bu anneyle yetiştiği için o da bu durumdan faydasını alır fazlasıyla. Ama sizler için kocalar muhteşem ya o yüzden kocanızın öküzlükleri gözünüze batmaz ama görümcenin veya kayınvaldenin en ufak bir kabalığı gözünüze batar. Aile=çocuk bu kadar basit.

Back
X