Ya walla onu düşündüğünü belli edip söyle... Yani onu cok saymadiklarini dusundugunu soyle... Biraz agirlik koyymasi gerektigini... Onun icin uzuldugunu her gittiginizde surekli ayni konularin ciktigini hicbiseyin iliskinizden degerli olmadigini bos yere tatilinizi sinir icinde gecirdiginizi soyle... Yani bunun gibi seyler... O zaman birsey diyecegini zannetmiyorum...
Aynı fikirdeyim. Eve iki maaş giriyor diye sizi yolma pesindeler.hmm yatırım adı altında borca sok eşini para olmayınca veremez anca size kadar olur
Aynen dediğin gibi oluyor canım.acilen kafamdan atmam lazım bunları.yoksa sadece ben yipraniyorum.Ben olsam misafire yüklenmem bu kadar asla.
İş eşinizde bitiyor. O gittiğinde kontrollü davranmayı öğrense ailesi de sınır çizildiğini fark eder. Tabi sınır çizildi diye de tepki gösterir onlar şimdi. Bence sen bu takıntından kurtul gerisini boş ver değiştiremezsin eşini kendi isterse olur bu üstelik sen kötü olursun onun gözünde.
Aile birliginize zarar vermiyorlarsa yilda iki uc defa gorusmek yeterli diye dusunuyorum canimTakmamaya çalışıyorum ama işte çok başarılı değilim bu konuda.yapılan muameleyi unutamiyorum. Birşey sormak istiyorum.siz olsanız nasıl bir tavır takinirsiniz Görümcelerinize karşı?yılda 2 defa falan gorusuyoruz.hep biz gidiyoruz zaten .nerdeyse 3 yıllık evliyim hiçbiri gelmedi evimize.
E gelmemeleri daha iyi işte süper.siz de hiç çağırmayın davet etmeyin.yılda 2kez de katlanılır yani.hesap konusunda siz de geri çekilin tuvalete falan gidin belki siz öne çıkıyorsunuz diye ödemiyorlardır.Takmamaya çalışıyorum ama işte çok başarılı değilim bu konuda.yapılan muameleyi unutamiyorum. Birşey sormak istiyorum.siz olsanız nasıl bir tavır takinirsiniz Görümcelerinize karşı?yılda 2 defa falan gorusuyoruz.hep biz gidiyoruz zaten .nerdeyse 3 yıllık evliyim hiçbiri gelmedi evimize.
canım hiç boşuna kıvranma kocan salak onun için daha çok hesap ödersiniz.İyi gunler arkadaşlar,ben bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum.Uzatmadan direk konuya geciyorum; esimle ikimiz memuruz ve ailelerden farklı sehirlerdeyiz. Eşim ailesinde tek okuyan.3 ablası ve 1 abisi var.durumları iyi hepsinin evi arabası var ancak sürekli para yok diye yakinirlar.en küçük ablası sürekli kendini acindirma halinde.
Geçen yaz 1 hafta için yanlarına gittik güya bizi gezdirmek için pikniğe gittik hiçbiri elini cebine atmadi tüm masrafları biz karsiladik ve eşim çok sınır oldu.öyle piskinlerki.asla parasinda değilim ama misafire böyle mi davranılır?gezmeye gidiyoruz mesela yol parasından tutun da yemek parasına kadar hep biz oduyoruz. Ödeme yapılacağı zaman hepsi geri çekiliyor. Esimle de konuştuk o da farkında ve sınır oluyor.ancak eşim evin enkucugu ve hepsi de annemiz yaşinda ve eşim çok çabuk unutuyor yapılanı.her hafta arar sorar hiç tepki koymaz ,mesafe koymaz.şimdi birşey desem ben kötü oluyorum.yapılanları unutmuyorum ve içimden hiç gorusmek gelmiyor.sizce nasıl bir tavır sergilemem iyi olur.esimle de arami bozmadan.sürekli telefonlasirlar kendi aralarında ve ben artık sınır oluyorum eşime.
Şimdi durum su ben arayıp sormuyorum saf eşim sürekli arıyor.siz olsanız nasıl davranirsiniz?biraz uzun oldu kusura bakmayın.
dün de böle bi konu vardı.. yeni nesil erkekler ana baba abla abilerine para yedirmekten çok hazzediolar belli ki.. ya da pek pısırık oldular seslerini çıkaramıolar..
Yorumunuz çok rahatsız etti beni, yıllarca ona emek vermiş, sıkıntılı zamanında yanında olmuş ailesine bir erkeğin yardımcı olmaya çalışması bence gayet normal. Siz böyle düşünürken belki de karşı taraf "biz emek verdik, biz büyüttük buralara getirdik elin kızı yiyor oğlumuzun parası" şeklindedir. Hoş bence her iki bakış açısı da çok yanlış...
Bir insanın kadın yada erkek fark etmez, senede 1 kere gördüğü kardeşiyle vakit geçirirken biraz para harcaması bence bu kadar göze batmamalı. Bence asıl düşüncesizlik hem 1 haftalığına yatılı gidip, hemde bu süre içinde elini cebine sokmayacağını düşünen misafirde.
Yatılı misafir olarak gittiğimiz akrabamız yada aile dostlarımız vardır. 1-2 gün kalıp döneriz, illa ki bir akşam yemeğini dışarıda ısmarlamaya, kahvaltı için ekstra birşeyler almaya gayret gösteririm. Yatılı misafir demek, gittiğim yerde yiyip içeyim yatayım ohh tek kuruş harcamadan döneyim demek değildir.
Bu arada erkek kardeşim yok, görümce değilim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?