Yanlış anladınız sanırım benim derdim 1 hafta yiyip içip insanlara yük olup rahat etmek değil. Ki zaten giderken elimiz boş asla gitmiyoruz. Beni rahatsız eden tavırlar. Sonuçta biz 10 saatlik yoldan sayıp gidiyoruz onların da bunu düşünmesi gerekmez mi?yılda 2 defa kardeşleri geliyor üstelik evli.
konu sahibi bizim elimiz cebimizden çıkmasın demiyor.. belli ki eşinin sömürülen taraf olduğunu yaşayarak görmüş ve bundan dert yanıyor..Yorumunuz çok rahatsız etti beni, yıllarca ona emek vermiş, sıkıntılı zamanında yanında olmuş ailesine bir erkeğin yardımcı olmaya çalışması bence gayet normal. Siz böyle düşünürken belki de karşı taraf "biz emek verdik, biz büyüttük buralara getirdik elin kızı yiyor oğlumuzun parası" şeklindedir. Hoş bence her iki bakış açısı da çok yanlış...
Bir insanın kadın yada erkek fark etmez, senede 1 kere gördüğü kardeşiyle vakit geçirirken biraz para harcaması bence bu kadar göze batmamalı. Bence asıl düşüncesizlik hem 1 haftalığına yatılı gidip, hemde bu süre içinde elini cebine sokmayacağını düşünen misafirde.
Yatılı misafir olarak gittiğimiz akrabamız yada aile dostlarımız vardır. 1-2 gün kalıp döneriz, illa ki bir akşam yemeğini dışarıda ısmarlamaya, kahvaltı için ekstra birşeyler almaya gayret gösteririm. Yatılı misafir demek, gittiğim yerde yiyip içeyim yatayım ohh tek kuruş harcamadan döneyim demek değildir.
Bu arada erkek kardeşim yok, görümce değilim. :)
konu sahibi bizim elimiz cebimizden çıkmasın demiyor.. belli ki eşinin sömürülen taraf olduğunu yaşayarak görmüş ve bundan dert yanıyor..
dünkü konu da aynıydı. karı koca çalışıyorsa, şehir dışında ise böyle kardeşler, akrabalar mevcut. nasılsa siz çok kazanıosnz biraz da biz yiyelim..
kimse misafir gittiği yerden sürekli bizi ağırlasınlar mantığı gütmüyor zaten.. ama belli ki her gittiklerinde sürekli masrafı bunlar yapıyor ki ağırına gitmiş..
erkekler de analarına bacılarına laf söyletmediği için kuzu gibi harcıolar olan evin kesesine oluo..
Bunu neden erkekler olarak sınırlandırıyorsunuz ki, bende bir bayan olarak harcarım aileme. Ve evet eşimde laf söyleyemez. Sırası gelir hafta sonu dışarıda kahvaltı, sırası gelir güzel bir ayakkabı görür alırım anneme, kardeşime çeyiz alıyorum şuan bol bol mesela. Ben sömürülmüyorum, aksine ailemin benim için yaptıklarına karşılık, benimle gurur duysunlar, elimin ekmek tuttuğunu görsünler diye yapıyorum. Mutlu olsunlar diye yapıyorum.
Konu sahibine de söyledim, belki de bakış açılarımız farklıdır. Ben böyle şeyleri salaklık yada sömürülmek olarak görmüyorum. Karşı taraftan sürekli bir para isteği olsa belki diyebilirim ama, konu sahibinin anlattığı durumda ben bir sömürülme görmedim.
sen olayı çok kişisel almışsın.. hepimiz ailelerimize sıkıntılı/sıkıntısız günlerinde mali destek oluyoruz elbette.. ama konu sahibi ve eşi de para yedirmekten değil yardım etmekten değil misafir olarak her gittiklerinde bütün hesapları ödemekten artık rahatsız olduklarını dile getirmişler.. dün konu açan kişinin de durumu aynı idi.. bizi yemeğe davet ediolar ortada yemek olmuo, pikniğe götürüolar içkisine kadar bize aldırıolar diodu.. ailelere destek olmak başka yıkılan aileler başka.Bunu neden erkekler olarak sınırlandırıyorsunuz ki, bende bir bayan olarak harcarım aileme. Ve evet eşimde laf söyleyemez. Sırası gelir hafta sonu dışarıda kahvaltı, sırası gelir güzel bir ayakkabı görür alırım anneme, kardeşime çeyiz alıyorum şuan bol bol mesela. Ben sömürülmüyorum, aksine ailemin benim için yaptıklarına karşılık, benimle gurur duysunlar, elimin ekmek tuttuğunu görsünler diye yapıyorum. Mutlu olsunlar diye yapıyorum.
Konu sahibine de söyledim, belki de bakış açılarımız farklıdır. Ben böyle şeyleri salaklık yada sömürülmek olarak görmüyorum. Karşı taraftan sürekli bir para isteği olsa belki diyebilirim ama, konu sahibinin anlattığı durumda ben bir sömürülme görmedim.
sen olayı çok kişisel almışsın.. hepimiz ailelerimize sıkıntılı/sıkıntısız günlerinde mali destek oluyoruz elbette.. ama konu sahibi ve eşi de para yedirmekten değil yardım etmekten değil misafir olarak her gittiklerinde bütün hesapları ödemekten artık rahatsız olduklarını dile getirmişler.. dün konu açan kişinin de durumu aynı idi.. bizi yemeğe davet ediolar ortada yemek olmuo, pikniğe götürüolar içkisine kadar bize aldırıolar diodu.. ailelere destek olmak başka yıkılan aileler başka.
hala demek istediğim muhabbete katılmıosan daha da uzatmamıza gerek yok derim.. demek ki bakış açılarımız farklı..
eşiniz telefonla konuşsun bunda birşey göremedim ...İyi gunler arkadaşlar,ben bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum.Uzatmadan direk konuya geciyorum; esimle ikimiz memuruz ve ailelerden farklı sehirlerdeyiz. Eşim ailesinde tek okuyan.3 ablası ve 1 abisi var.durumları iyi hepsinin evi arabası var ancak sürekli para yok diye yakinirlar.en küçük ablası sürekli kendini acindirma halinde.
Geçen yaz 1 hafta için yanlarına gittik güya bizi gezdirmek için pikniğe gittik hiçbiri elini cebine atmadi tüm masrafları biz karsiladik ve eşim çok sınır oldu.öyle piskinlerki.asla parasinda değilim ama misafire böyle mi davranılır?gezmeye gidiyoruz mesela yol parasından tutun da yemek parasına kadar hep biz oduyoruz. Ödeme yapılacağı zaman hepsi geri çekiliyor. Esimle de konuştuk o da farkında ve sınır oluyor.ancak eşim evin enkucugu ve hepsi de annemiz yaşinda ve eşim çok çabuk unutuyor yapılanı.her hafta arar sorar hiç tepki koymaz ,mesafe koymaz.şimdi birşey desem ben kötü oluyorum.yapılanları unutmuyorum ve içimden hiç gorusmek gelmiyor.sizce nasıl bir tavır sergilemem iyi olur.esimle de arami bozmadan.sürekli telefonlasirlar kendi aralarında ve ben artık sınır oluyorum eşime.
Şimdi durum su ben arayıp sormuyorum saf eşim sürekli arıyor.siz olsanız nasıl davranirsiniz?biraz uzun oldu kusura bakmayın.
iyi de masraf yaptırdılar diye görüşmemek cok abartılı.. hani bidahakine ödemelerin tamamını yapmaz, o konuda sınır koyarsın ama 'görüşmek istemiyorum' cok fazla, kaldı ki kardeşler..İyi gunler arkadaşlar,ben bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum.Uzatmadan direk konuya geciyorum; esimle ikimiz memuruz ve ailelerden farklı sehirlerdeyiz. Eşim ailesinde tek okuyan.3 ablası ve 1 abisi var.durumları iyi hepsinin evi arabası var ancak sürekli para yok diye yakinirlar.en küçük ablası sürekli kendini acindirma halinde.
Geçen yaz 1 hafta için yanlarına gittik güya bizi gezdirmek için pikniğe gittik hiçbiri elini cebine atmadi tüm masrafları biz karsiladik ve eşim çok sınır oldu.öyle piskinlerki.asla parasinda değilim ama misafire böyle mi davranılır?gezmeye gidiyoruz mesela yol parasından tutun da yemek parasına kadar hep biz oduyoruz. Ödeme yapılacağı zaman hepsi geri çekiliyor. Esimle de konuştuk o da farkında ve sınır oluyor.ancak eşim evin enkucugu ve hepsi de annemiz yaşinda ve eşim çok çabuk unutuyor yapılanı.her hafta arar sorar hiç tepki koymaz ,mesafe koymaz.şimdi birşey desem ben kötü oluyorum.yapılanları unutmuyorum ve içimden hiç gorusmek gelmiyor.sizce nasıl bir tavır sergilemem iyi olur.esimle de arami bozmadan.sürekli telefonlasirlar kendi aralarında ve ben artık sınır oluyorum eşime.
Şimdi durum su ben arayıp sormuyorum saf eşim sürekli arıyor.siz olsanız nasıl davranirsiniz?biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Canım yeni ev aldık kredi oduyoruz arabayı da değiştirdik .ama bir faydası yok çünkü gözlerin de çift maasliyiz ya muamele aynı yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?