Görümcelerim 1,2,3!!!

Bendede 4 gorumce var hepsi birbirinden pinti hic para harcamazlar bugune kadar hic bi çöp bile gormedim dugunumde takilan takilari bile eşim almış vermis onlara bana takmalari için.cok zorda olmazlarsa esimede para harcatmazlar alma bise derler piknikler bomboş gecer sıkıcı ben zorlarim eşimi uyma onlara sakin onlar gibi olma diye harcatirim cömertligi severim.onlar ne düşünürse düşünsün. Peh cokta tin

1 hafta boyunca sürekli dışarıda yiyip içmiyorsunuzdur herhalde değil mi? Mutlak evde de hazırlanan birşeyler vardır.

Şimdi ben kendi açımdan düşündüm, çalışıyorum-kazanıyorum ve 1 haftalığına kardeşimin yanına gidiyorum. Harcarım valla, kocamda gık diyemez. Maddi gücümüzün dışına çıkmadığım sürece, ağzını açamaz. O da aynı şekilde yapabilir. Bence sizin sorununuz ödenen parayla değil, görümcelerle.

Ya da bu tamamen bakış açısının farklılığı ile ilgili, ben eşimin kendi ailesi ile olan gerek maddi gerek manevi ilişkilerini yönetmem, buna hak görmem. O da bana müdahale etmez, örneğin kız kardeşim evlenecek sürekli ona çeyizlik birşeyler alıyorum. Bizi iflasa süreklemediği sürece her iki tarafta ailesi için birşeyler yapabilir. Bu benim bakış açım, sizin farklı.

konu sahibi bizim elimiz cebimizden çıkmasın demiyor.. belli ki eşinin sömürülen taraf olduğunu yaşayarak görmüş ve bundan dert yanıyor..
dünkü konu da aynıydı. karı koca çalışıyorsa, şehir dışında ise böyle kardeşler, akrabalar mevcut. nasılsa siz çok kazanıosnz biraz da biz yiyelim..
kimse misafir gittiği yerden sürekli bizi ağırlasınlar mantığı gütmüyor zaten.. ama belli ki her gittiklerinde sürekli masrafı bunlar yapıyor ki ağırına gitmiş..
erkekler de analarına bacılarına laf söyletmediği için kuzu gibi harcıolar olan evin kesesine oluo..

Bunu neden erkekler olarak sınırlandırıyorsunuz ki, bende bir bayan olarak harcarım aileme. Ve evet eşimde laf söyleyemez. Sırası gelir hafta sonu dışarıda kahvaltı, sırası gelir güzel bir ayakkabı görür alırım anneme, kardeşime çeyiz alıyorum şuan bol bol mesela. Ben sömürülmüyorum, aksine ailemin benim için yaptıklarına karşılık, benimle gurur duysunlar, elimin ekmek tuttuğunu görsünler diye yapıyorum. Mutlu olsunlar diye yapıyorum.
Konu sahibine de söyledim, belki de bakış açılarımız farklıdır. Ben böyle şeyleri salaklık yada sömürülmek olarak görmüyorum. Karşı taraftan sürekli bir para isteği olsa belki diyebilirim ama, konu sahibinin anlattığı durumda ben bir sömürülme görmedim.

Ayda yılda 1 görüyosunuz aynı şehirde olanlar napsın az idare edin

sen olayı çok kişisel almışsın.. hepimiz ailelerimize sıkıntılı/sıkıntısız günlerinde mali destek oluyoruz elbette.. ama konu sahibi ve eşi de para yedirmekten değil yardım etmekten değil misafir olarak her gittiklerinde bütün hesapları ödemekten artık rahatsız olduklarını dile getirmişler.. dün konu açan kişinin de durumu aynı idi.. bizi yemeğe davet ediolar ortada yemek olmuo, pikniğe götürüolar içkisine kadar bize aldırıolar diodu.. ailelere destek olmak başka yıkılan aileler başka.
hala demek istediğim muhabbete katılmıosan daha da uzatmamıza gerek yok derim.. demek ki bakış açılarımız farklı..

Evet oldukça farklı, bu arada ben aileme ihtiyacı olduğu için almıyorum belirtmek isterim. Aksine hiç mi hiç ihtiyaçları yok, ben beğeniyorum, ben istiyorum almak.

Sürekli dediğiniz de yılda 1 sanırım,konu sahibinin anlattıklarından bunu çıkardım.Neyse ,saygılar.

eşiniz telefonla konuşsun bunda birşey göremedim ...
fakat birlikte etkinkik olayını bir daha yapmam (piknik,tatil.vss)
bu konuda eşinizi ikna edinn

Sadece gittiğinizde yemek ısmarlama yol parası verme gibi şeylerse bu kadar kafanıza takmayın sonuçta ablaları yani ne yapacak görüşecekler tabii ki ne yapsın bunun için mesafemi koysun arkadaş değil ki bu görüşmek istemiyorum artık desin biraz anlayışlı olun zaten bir izinlerinizde gidiyorsunuzdur yani telefonlaşıyorlar diye bozuluyorsunuz şimdi sizin ablalarınız yapsa abla siz verin bununda parasını diyemezsin milletin içinde bozulsan da aile yani mesafe koyamazsın.

Yanlış anlamayın ama bana göre misafirlik en fazla 3 gündür. 3ü geçince misafir de biraz elini cebine atacak, atmalı. Her gidilen yerde hesabı onlar ödesin, eve extra masraflar yapsın, fazladan ev temizliği yemek yapsın. Kusura bakmayın ama onların da bir geçimi var. Bu beklentiye girmek çok yanlış. Üstelik görümceniz çalışmıyorsa belki eşi razı değildir ödenen paraya. Huzurlarını bile bozabilirsiniz. Siz nasıl kızıyorsunuz eşinize belki enişte de görümcenize kızıyor, bilemezsiniz. Bir de eşimi saysınlar mantığı ne tam olarak? El pençe divan dursunlar mı? Eşiniz ailenin küçük çocuğu ve hep öyle kalacak. Siz buna karışamazsınız. Ben de küçüğüm ve hep öyle kaldım, kalacağım. Geldiğiniz ailenin düzenine, size bir zararı yoksa, müdahale edemezsiniz.

valla misafire öyle bişey yapılmaz ben arkadaşlara katılmıyorum..
sonuna kadarda haklısınız kardeş bu düşman değilki insan böyle sömürür mü kardeşini ya çift çalışıyorsunuz diye misafirliğe gittiğiniz evi çekmek zorunda değilsiniz.

ayrıca misafir de kardeşi hani... el değil bunuda göz önüne alın bence...

benim kardeşim evime gelecek ben dışarı çıkarken ona para ödetcem.. hemde defalarca bence normal değil. durumları var dediğiniz için bu şekilde yorumum.

Allah kesenize bereket versin de kardeşlerine bir şeyler harcasın tabii.
Eşin hem küçükleri olduğundan hem de ailesine saygı sevgisinden bir şey diyemiyor bence. Şanslısınız aslında yine de.
Diğer kardeşlerin de cebinde akrep var herhalde elleri gitmiyor. Ama siz bir şey derseniz kabahatli duruma düşersiniz...

iyi de masraf yaptırdılar diye görüşmemek cok abartılı.. hani bidahakine ödemelerin tamamını yapmaz, o konuda sınır koyarsın ama 'görüşmek istemiyorum' cok fazla, kaldı ki kardeşler..
başka probleminiz de yok anladıgım kadarıyla.. boş yere eşinle aranı bozma ve dırdırcı pozisyonuna duşme..

Yani dışarıya yemeğe gidiyorsunuz ve herkesin hesabını siz mi ödüyorsunuz her defasında?

size zaten hiç gelmemişler sizde yılda 2 defa gidiyoruz diyosun ne yin derdi bu Allah aşkına sadakadan say ablan sayılırlar hatta annem yaşında demişsin ne olmuş sanki yılda iki kere onlarda kardeşlerine emek vermişlerdir eminim buna,okumuş kardeşlerinden bir hediye olarak görürler, paranız bereketlenir bişey olmaz
Ayrıca sakın eşine söyleme bahsetme bile senden soğur unutmaya çalış.

Valla benimde abim biryere gittigimizde asla bana ödetmez ve ayni zamanda eşide ödetmez,eşimde varsa herkes ortaya koyar ama eşim yoksa asla ödetmezler .

Canım yeni ev aldık kredi oduyoruz arabayı da değiştirdik .ama bir faydası yok çünkü gözlerin de çift maasliyiz ya muamele aynı yine.

Eee paranız kalmiyor sa para gonderemexsiniz zaten. Napiyosunuz para istediklerin de veriyor musunuz? Vermiyor musunuz? Ben anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…