Görümcem bakıcı olmalı mı

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
Arkadaşlar 1 yaşında çocuğum var şu anki bakıcımız çok iyi ama biz 2 ay sonra tayin isteyip eşimin memleketine gideğiz büyük ihtimalle de çıkar.
Bakıcı olarak görümcemi düşünüyoruz fakat aklıma takılan şeyler var bana yardımcı olun lütfen.
Görümcem yüzü pek gülmeyen,negatif düşünen küsme huyu da olan 35 yaşında biri. Bir ara akrabanın çocuğuna da baktı akrabanın anlattığına gore hiç memnun değildi, çocuğa iyi bakiyormus ama çok alıngan davranıp,havadan nem kapıp trip atmış 1 yıl en ufak şeylerde bile.
Şu anki bakıcımıza ne desem yapar ikiletmez ama görümcem öyle değil gibi. Mesela bugün kızım hafifçe düştü yürümeye başladı malum. Böyle düşünce kalk Birtanem canım birşey olmadı deyince kalkıyor aglamiyor. Aynı ortamdayız kızım düştüğünde görücemin kızı alacaktı bırak canım alma dedim, fırladı birden görümcem aldı kızımı kucağına babasına götürdü. Sert düşse ben koşarım zaten tuhafıma gitti davranışı.
Bir yandan da kimseyi tanımıyoruz bakıcı olarak yok kimse tanıdık.
Siz olsanız ne yapardınız görümcemin bakıcı olması konusunda??

sankı yabancıdan bahsedıyorsunuz..görumcenız yanı çocuğunuzun halası.....canı kanı...ne kadar kotu bakabılır kı...tanımadığınız bır bakıcıyı eve almaktansa görumcenız kat kat ıyıdır. dusunmenız bıle hata bence..yegenı cunku severek bakacaktır

Bence şu anki gibi iyi bir bakıcı bulun. Hatta şu anki hayatınızdan memnunsanız hiçbir şeyi, yaşadığınız şehri vs. değiştirmeyin.

Olmaz

Alıngan insana hele ki bu kişi görümce ise çocuk baktırılmaz

Bir kere kendi bildiğini okur burada bile hemen kendi kanından iyi bakar deniyor

işte ben onu düşünüyorum sen annesinin ama düşünmüyorsun havası olur

Benim oğlumun halası çok sever vs geçen okuma yazma öğretelim dedi ne gereği var vs dedim bir iki daha dedi

Sistem değişti dedim yine çocuğa sana böyle bir oyun yapayım dedi sonra terslemek zoırunda kaldım

Çocuğa bakınca çok ters bir şey de söylenmez ki acil durumda destek olur ama bakıcı arayın yine de halası da sevmeye gelsin

Ben de genc kizlik donemlerimde yegenlerime baktim. O donem tirnaklarimi yediğim icin o da su an tirnak yiyiyor
Ablam da diğer yegenime baktı. Mis gibi buyuttu valla. Ama ablam yemek konusunda takıntılı olduğu icin yegenim de simdi benim kizimin pesinde "yemek ye yemek ye" diye koşturuyor.
Bizim baska cürmümüz yok
Bakmak istiyorsa baksin bence ne olacak.

Bence de akraba olmamalı
Bi sorun olur, söyleyemezsin. Ki alıngan da bir insanmış..

Elbette iyi bakar, halası sonuçta ama bakış stilinde küçücük bişeyi beğenmesen değiştiremezsin. Ama bakıcıda değiştirmek daha kolay olur. En olmadı bakıcıyı değiştirirsin yani..

Canım inan konunu okumadan sadece başlığını okuyarak cevap veriyorum: Olmamalı :))

Ben ablamin bakmasini isterdim. Asla bakici istemezdim. Daha gecen gun bakici baktigi cocugun kafasini kesmis sokakta elinde salliyordu.
Allah korusun. Neler neler duyuyoruz. Insan kendi canından olana daha iyi bakar, kiyamaz..

En iyi seçenek bence şu:

Bir bakıcı bulun.
Görümcenize de diyin ki "Abla bakıcı alışana ve biz de güvenene kadar bir ay bakıcı ile kalabilir misin?"

Böylece hem görümcenizi başınıza sarmassınız hemde bakıcıya güveniniz artar

Bir de kamera takıp bunu bakıcıya söylediniz mi tamamdır :)

Eşimle konuştum konuyu anlattım,bakıcı olmasını istemiyorum dedim tamam dedi.inşaallah yin e iyi birini buluruz

Ben ablamin bakmasini isterdim. Asla bakici istemezdim. Daha gecen gun bakici baktigi cocugun kafasini kesmis sokakta elinde salliyordu.
Allah korusun. Neler neler duyuyoruz. Insan kendi canından olana daha iyi bakar, kiyamaz..
Nası ya gerçek mi bu?

Valla azcık bağın varsa görümcenle o da kopar bu bakıcılık olayından sora söliiim.ben ne yapardım tam kestiremedim aslında.bağların kopmasını göze alıp önce bi görümceyi dener,buarada iyi bir bakıcı araştırır,bulduktan sorada görümceyi postalardım uygun bi dille.sen çok yoruluyosun falan filan gibi...kolay gelsin canım iyi seçimler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…