Görümcem bana küstü, eşim nasıl davranmalı?

Görüşünüze katılıyorum. Sadece can canan a takıldım.
Kardeşin can olduğu doğru ama sonuçta kardeşin hayatı ayrı. O kendı evine yuvasına bakıyor... Benim hayatım eşimle geçiyor.
Kimi eşi önde tutar, kimi kardeşi. Bence değerleri eştir. Boşanınca , yeni eş gelir demeyin hiç. Boşanmadığım sürece eşim ölene kadar yanımda. Kardeşim nerede ? Kendi hayatında , kendi eşinin yanında.

illa bir taraf tutmak zorunda degil bence
size haklisin demis zaten erkekler oyle bizim gibi ortaya dusup ince ince ayrintili dusunerek yasamiyorlar hayati
gidip kavga edip karim hakli taaam mi demesini beklemeyin ben cok bekledim bolca yiprandim yeni yeni dank etti banada

Gidip tamamen karşısına alsın bağırsın çağırsın demiyorum ama. Gidip görüşecek gezmelere gidecekmiş gibi bir şey yazmıştınız. Ailecek pikniğe gidiliyorsa atıyorum ya sizle gitmeli ya gitmemeli diye düşünüyorum...

Ben görümcemle sıkıntı yaşadığımda eşim beni tutmuştu,eşim enişteyle sıkıntı yaşadığında da ablası enişteye destek oldu. Velhasıl iki kardeş epey bozuklar şuan. Kayınvalide en çok üzülen oldu hatta. Bilemiyorum belki de eşiniz haklı bu işlerin iki ucu p.klu değnek

Çok çok çok bariz haklıysanız. Yani iftiraya uğradıysanız ve buna rağmen kardeşiyle gülüşüp oynaşmaya devam ediyorsa bu doğru değil. Sen eşime istediğin kadar iftira et benden yana sıkıntı yok demektir bu ve bence doğru değil
Ama iki kişi arasındaki herhangi bir gerginlikle herkes kendine göre haklıysa bir iftira atılmadıysa tavrı gayet doğru. Siz küstünüz diye o da küsecek değil.
Konu çok önemli.

İnsanların senin için ne düşündüğü neden bu kadar önemli? Aile meclisinde pohpohlanınca eline ne geçecek?
Tamam işte seni haklı bulmuşlar daha ne?

Haksizsin esin senin kardesinle sorun yaşasa donup kardesinemi kızarsın yoksa esinemi alttan al dersin herkes kendi sorunuyla ilgilenmeli sen öcünü alamamissin ustune bide esinin fircalamasini istiyorsun baska bisey degil bu sorunu yaşayan sensin esin degil

Eşinin karım haklı demesi olmaz ama arayı bulmak için kimsenin bir çabası yoksa hele de eşinizin çok garip geldi bana

Adam ne yapsaydı. Aranıza mı girseydi? Sorun sizin sorununuz, her ne kadar onun kardeşi olsa da sorun size ait. Girip konuşması komik olur.

Benim gorumceler üzerime saldırdı yakalasalar dovecekler o şekilde yani, ki ben haklıydım. Ne oldu eşim gitti aynı sofraya oturdu, onlarla aynı ortama girdi. Doğruyu gösterene kadar ruh sağlığım gitti. Demezler yani bekleme

Sana hakaret varsa konu çok önemliyse tepkisini belli etmeli senin yanında olmalı . Eften püften bir sebebe ailesini karşısına alırsa çok karaktersiz görünür. Yani konunuza kavganıza göre değişir yorumum.

Sorun nedir anlatmamışsınız.
Size iftira mı atıldı, namusunuza laf mı edildi bilmiyoruz.
Sıradan bir tartışma ise neden eşiniz araya girsin ki. Ben olsam eşimin bu tür şeylerde araya girmesini istemem.

Siz olayı anlatın ki biz de ona göre cevap verelim.

size göre önemsiz bir yanlış anlama olabilir ama görümcenizin bam teline bastınız belki de ? herkesin hassasiyeti farklı. ayrıca bence ortada hırsızlık, iftira, şiddet gibi şeyler olmadıkça erkekler bu gibi işlere girmemeli. 2 yetişkin insan kendi arasında çözebilir. ha en fazla kardeşine görüşmeniz iyi olur diyerek sizi karşı karşıya getirip sakince konuşmanıza destek olabilir.

ayrıca siz de görümcem hatasını anlamadan görüşmem demişsiniz. adam ne yapsın hiç gitmesin mi görümceniz anlamadıkça ?

Olayı herkes sormasına rağmen hiç ipucu bile vermemişsiniz.
Bazen insanlar tahmin edilemeyecek şeylere kırılabilir çünkü sizin için çok önemsiz bir konu onun için önemli olabilir.
Diğer taraftan siz haklı iseniz dik durun eşinizle gidip eğlenin. Hayata karşı herkesin tavrı ayrıdır tabiiki ama sorun yaşadığım insanları önemsemiyor gibi yapıp kendi olmam gereken yerlerde olurum. Hele ki eşimle iletişimini söz konusu ise niye laf vereceksiniz ki. 3 gün sonra yine barışacaksınız. Hiç değilse hayata normal devam edin. Hayatta kimseden bir şey beklemeyin,kimse 20-30 yıllık kızını gelin için azarlamaz hiç değilse bunu sizin yanınızda sesli olarak yapmaz.

Annesine oturmaya tabi ki gidebilir ama şehir dışı gezilerine veya sürekli olarak sinema, kahvaltı gibi organizasyonlara katılamaz.
bazen ben kendim derim annenleri kahvaltıya götürsene diye ama bu sürekli olacak bir şey değil.

görümceniz de küstüyse kendi bilir çokta önemsemeyin

Eşiniz neden bir taraf tutsun ki? Size gore siz haklisiniz ama gorumcenize de sorsak o hakli. Esim bana sahip cikmaliydi demissiniz. Ne yapsin? Gidip kardesine hesap mi sorsun ya da kussun mu kardesine? Tam olarak istediginiz ne? Esiniz tabiki gidip ailesiyle, kardesiyle gorusecek. Siz kustunuz diye o ne yapsin yani. Sonucta gorusmemek sizin kendi karariniz ve sadece sizi baglar. Lutfen biraz empati kurun. Tam tersi durumda siz kardesinize sirt cevirir miydiniz? Siz omur boyu kus kalsaniz adam kardesiyle bir omur bir hic ugruna gorusmeyecek mi? Ben kustum sen de kus meseleleri ilk okulda kaldi.

olay sizinle görümceniz arasında. Eşinizi karıştımayın. İki kardeş arasına girmeyin onların ilişkisi size göre şekillenemez.

anlıyorum seni senin için zor olsada mecbur canım onlar kardeşler ne onun için seninle ne senin için onunla kötü olmamalı olması gerekende bu zaten sen görümceni ara konuş içini dök ondan sonrada görüşmelere gezilere eşinle snde git baktın konuşmana ragmen aynı yüz vermeden devam et

Haklı olabilirsiniz olayı bilmiyorum ama eşinizle gidip görümce yokmuş gibi davranabilirsiniz başarabilirseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…