Görümcem bana küstü, eşim nasıl davranmalı?

Puspurple

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
1
-2
36
41
Herkese merhaba. Canımı sıkan ve nasıl davranacağımı bilmediğim bi durum var. Eşimin kardeşi (görümcem yani) gereksiz bir alınganlıkla beni tamamen yanlış anlayarak bana küstü, açıklamama rağmen geri adım atmadı. Eşim de beni haklı buldu, kardeşinin çocukça davrandığını, huyunun böyle olduğunu, kimseyle anlaşamadığını söyledi. Ama hiçbir tepki vermedi, tamam sorun onun sorunu değil ( mi acaba?) ama arkamda durmalıydı, hiçbir şey olmamış gibi davranmamalıydı diye düşünüyorum. Aileden kimse bu konuyu açmıyor, bilmiyorum belki de ondan dinleyip beni haksız buluyorlar. Halbuki dinleseler bunun için insan o kadar laf eder mi derlerdi yani. Bir yanım o da kardeşi canım napsın derken, bir yanım, ahh o yanım, ama bana sahip çıksın, geçsin karşısına eşim haklı desin istiyorum. Ama o kardeşiyle ben yokmuşum gibi gidip görüşecek, gülüp eğlenecekmiş. Bütün ailesiyle gezilere gidecek, ben evde oturup bekleyecekmişim. Sen de git demeyin, hatasını anlamadıkça gitmem. Sizce eşimin tepki göstermesini istemekte haksız mıyım? Aileden kimsenin bu konuyu açmamasına, haklısın gereksiz yere alınmış dememesine bozulmakta haksız mıyım?
 
Olayı merak ettim.
 
Kocanın tepkisi doğru. Yarın bi gün aranız düzelir görümcenle, kocan hanginize kötü olsun? Biri eşi diğeri kardeşi.
bende yengemle gerilmiştim. Ne abim ne annemler kimse karışmadı bende bozulmuştum senin gibi, niye kimse laf etmiyor tepki vermiyor diye ama bi zaman sonra kendiliğinden düzeldi aramız. Kimse kimseye gönül koymadı. Kimse kimseyi kayırmadı.
sende zamana bırak düzelir ama kocanın taraf tutmasını isteme
 
Kocanızın tepkisi gaayet doğru. İkiniz arasında olmuş olay için tutup da kardeşine cephe almasını bekleyecek kadar da delirmeyin artık. Ki malesef görümcenizin yersiz alındığını da sanmıyorum. Buraya bile yazmadığınıza göre gayet alınılacak bir laf etmişsiniz anlaşılan 😏
 
Eşinin arkanda olmasiyla alakasi nedir bu konunun? Eşiniz "eşim hakli" diyip zorla özür mü diletecek senden??? Hakli, haksiz durumlarinin karar merci eşin değil. Esin hakli buldu diye kimse kimseden zorla özür dilemek zorunda degil bence.

Ben de gorumcemle tartistim, bana göre ve eşime göre ben hakliyim ama gorumceyi özüre zorlayacak degiliz. Gorusmuyorum kendisiyle oluyor bitiyor.
Kalabalik aile toplantisi, nikah vs durumlarinda gayette esimi koluma takip gidiyorum ve suratina dahi bakmiyorum selamlasmiyoruz. O geliyorsa ben niye evde oturup bekleyeyim, kendisi kaçsin benden.

Eşim tabi ki kardesini biz tartistik diye silmedi ama zaten birebir gorumceyle gorusmez pek gitse bile en fazla 1 saat durur gelir. Bana kaybi yok
 
Vallahi benim eşim de tam seninki gibi davrandı zamanında. Ve bu tavır onları iyice arsızlaştırdı. 2 yıl sonra eşime dank etti. Ama iş işten geçti.
 
Yani o kardeşi sonuçta olay gelin görümce sizin aranızda geçmiş adam napsın.
 
yani iki yetişkin insan sorun yaşamışsınız aranızda çözün ya da çözmeyin naparsanız artık.sülalece örgütlensinler mi iki koca kadının arasındaki anlaşmazlık için :KK9: adam da kardeşini mi atsın şimdi.siz canan ama o can.hem olayı da bilmiyoruz ki.
 
İnsan benim karıma saygi duyacaksınız,sözünü bekliyor. Sözle dile getirmese bile eşlerimiz,hal ve tavırlarıyla ailesinin bize saygı duymasını basarabilirler aslinda cok basit ama işte 🙄
 
Kocan gayet doğal bi tepki vermiş orta da ağır bir durum yoksa kocan ne yapsın bacisini dövsün mü ?
Ayrıca haklı olduğunu söylemiş sana takma sende kocan bilsin haklı olduğunu geri kalanı takma zaten
 
Beklentiniz çok yüksek, haklı da olsanız eşinizin ailesi " sen haklısın" demez.
Gelinler her zaman haksızdır :)
 
Konuşmasa konuşmasın hiç önemli değil benim için önemli olan vicdanım rahat mı ona bakarım. Tabii ki kardeşi ile görüşecek ve tabii ki ailesi kızına sahip çıkar bu hep böyle olmuştur siz el kizisiniz bunu unutmayın
Şu el kızı olayıda ayrı bir ironi. O halde misal kv de bir el kızı... bu kıza kim sahip çıkacak peki ? Kendi ailesi mi ? O zaman ne diye evleniyor bu insanlar. Aaa yetti lenn evlenmeyin evlendirmeyin. Neyse sakinim :D Kendime geliyorum; eşi sahip çıkmalı ne olursa olsun haksız bile olsa
 
Eşiniz denge politikası izliyor (ah tarihçi olduğumdan olsa gerek bu tür olaylara tarihsel bir yaklaşımla yaklaşıyorum) iki kadının arasında bir anlaşmazlık varsa erkek girdiğinde soğuk savaş çıkar.Yani eşiniz mantıklı hareket ediyor umarım düzelir aranız.
 
Back
X