Görümcem bize düşman kesildi

Eger iki uc bulasigi laf edecekseniz kimse birbirini cagirmasin ve gitmesin lutfen.

Haftasonu bende misafir agirladim baya bi cesit yaptim 1-2 cesitte yengem filan yapti..yapmasaydida alternatif seyler bulurdum yani.. kimseden beklentim yok! Kendisi yapmak istedi yapti..ha ayni sekilde..onun misafiri gelse seve seve istedigini yaparim. Hatta sevdiklerini yapip cagiririm. bulasigimada yardim etti buarada..aynisini bende yaparim elim bos ise.. evvelsi gun yoruldum burda yapmam demem..

Iki tarafin tutumuda cok sacma..o cay icildiyse iki bardagi yukayip makinaya atmak bu kdr zor olmasa gerek!

Bunlar hep gereginden fazla gorusmekten. İki gunde bir sen bana gel ben sana yaparsaniz boyle papaz olunur. Esinizi tek gonderin gitsin kardesini mi gorecek napacaksa yapsin oyle evine gelsin
Kesinlikle.. haftada 3 gün gidiyoruz birde arka sokak hemen evleri. Ben mesafemi korumaya çalışsamda eşim için gidiyorum
Gelen misafir iş yaptırmak hoş değil gittiğim yerdede bana iş yaptırmasınlar insan şöyle misafirliğin tadı i çıkarmak istiyor kıyafet kirlenmesin yoğrulmayayım iistiyor
Ben sadece yiyeceklere yardım etmesinden bahsettim. Yoksa ben evime gelen kimseye hizmet ettirmem doğrusuda budur
Aynı sıkıntı bende de var takma kafana şükretmeliyiz ki kocalarımız bizi ezdirmiyo
Eşim çok ailecidir aslında. Ama sanırım bardak taştı eşimde bunu farketti tabii olan oldu.

Zaten ben davet etmemiştim eşim kendi kendine plan yapmış çağırmış hepsini bana en son söyledi. Yardıma gelmesini istedim çünkü ben herşeylerinde koşuyorum yanlarına. Karşılık beklemekle alakası yok bende canım sonuçta garson değilimki.
Karşılık beklemek demedim ki.yardım bekliyorduysanız söyleseydiniz.aranızda sıkıntı da yokmuş.direk sen bana yardıma gelir misin ihtiyacım var diyeydiniz diyorum.esiniz de düşünmeli idi.haklısınız o yüzden.ama takmayın kafaya.o konuşmadıkça siz de konuşmaya çalışmayın

Eger iki uc bulasigi laf edecekseniz kimse birbirini cagirmasin ve gitmesin lutfen.

Haftasonu bende misafir agirladim baya bi cesit yaptim 1-2 cesitte yengem filan yapti..yapmasaydida alternatif seyler bulurdum yani.. kimseden beklentim yok! Kendisi yapmak istedi yapti..ha ayni sekilde..onun misafiri gelse seve seve istedigini yaparim. Hatta sevdiklerini yapip cagiririm. bulasigimada yardim etti buarada..aynisini bende yaparim elim bos ise.. evvelsi gun yoruldum burda yapmam demem..

Iki tarafin tutumuda cok sacma..o cay icildiyse iki bardagi yukayip makinaya atmak bu kdr zor olmasa gerek!
Anlattığınız normal olanı zaten. Biz iç içe oldugumuz sürekli görüştüğümüz için onunda yardım etmesini istedim hepsi bu zaten sorun yardım edip etmemesi değil arkadaşlar konuyu çarptırdılar. Daha öncede yazdım. Ben her gittiğimde yiyip içtiysek herşeyimi yıkar çıkarım. Ramazanda bile hergün görümcem yemek sonrası gezmeye gitti mutfaklarını ben topladım. Ama görüyorumki suistimal ediyor hizmetçi gibi görüyorlar. O günde sırf yıka git dedikleri için yıkamadım. Zaten eşimde durmadı yorgundu hemencecik eve geçtik 2 tane bardakta ne varki.

Karşılık beklemek demedim ki.yardım bekliyorduysanız söyleseydiniz.aranızda sıkıntı da yokmuş.direk sen bana yardıma gelir misin ihtiyacım var diyeydiniz diyorum.esiniz de düşünmeli idi.haklısınız o yüzden.ama takmayın kafaya.o konuşmadıkça siz de konuşmaya çalışmayın
Çağıracaktım eşim akşamdan uğramıştı annesine. Kardeşimde rahatsızlanmış dedi. Ertesi gün geldi birşeyi yoktu. Zaten soğudum artık görüşmek bile istemiyorum çünkü bu tarz olaylar sürekli yaşanıyor sıkıldım

Anlattığınız normal olanı zaten. Biz iç içe oldugumuz sürekli görüştüğümüz için onunda yardım etmesini istedim hepsi bu zaten sorun yardım edip etmemesi değil arkadaşlar konuyu çarptırdılar. Daha öncede yazdım. Ben her gittiğimde yiyip içtiysek herşeyimi yıkar çıkarım. Ramazanda bile hergün görümcem yemek sonrası gezmeye gitti mutfaklarını ben topladım. Ama görüyorumki suistimal ediyor hizmetçi gibi görüyorlar. O günde sırf yıka git dedikleri için yıkamadım. Zaten eşimde durmadı yorgundu hemencecik eve geçtik 2 tane bardakta ne varki.
Madem tutum bu mesafe koyacaksin. Benim kendi kiz kardesim bile olsa isten kaytariyosa bize yikiyosa yeri gelince paparayi yer yani. Cagirma bir araya gelme fazla.. boyle seylerin lafi bile olmamali ama karsidaki ediyosa bende ona gore davranirim. Herkes kendi evinde demlesin icsin cayini.. iki bulasiktan huzursuzluk cikacaksa

Şuan hayretler içindeyim.. iki görümcem var büyüğü hakkında konu açmıştım ve sağolsunlar çoğu arkadaşlar yardımcı oldular ve bende onun bana davrandıgı gibi davranıyorum bu burada kalsın.

Konuya şöyle girmek istiyorum; eşim hafta sonu kuzenlerini, kardeşlerini çağırdı bize. Bende c.tesiden hazırlık yapmaya başladım baya döktürdüm. Açıkcası küçük görümcemin yardıma gelmesini bekledim(çünkü ben onların herşeyinde yardıma gidiyorum bu sebepten karşılık bekledim.) Gelmedi.
Neyse işte geldiler yedik içtik gece 4de gittiler ve eşimle biz baya yorulduk. 2 gün sonra kv ye çaya gittik büyük görümcem de oradaydı(kendisi evli) neyse çay koydular masaya geçtik 2 şer bardak çay içtik eşim hadi kalkalım dedi. Büyük görümcemde şakayla karışık; bulaşıkları yıka öyle git dedi. Bende üzerime alındım tabi ve eşimle şakayla karışık biz pazar günü çok yorulduk dedik. Kabanımı almaya giderken küçük görümcem dalga geçer gibi çağırmak kolay değil yapacaksın tabi dedi ben gelirken duydum bu cümlesini ve evet kolay değil herkes beceremez dedim. İyi akşamlar deyip çıktık eve geldik. Neyse baktım sosyal medyadan söz paylaşmış bizim peşimizden (artık görmek istediğim gibi göreceğim herkesi yoruldum falan filan tarzında birşey yazmış.) Eşime söylemedim ve dedimki farkındamısın kardeşin bir acayipti oda yok mok dedi. Birkaç gün sonra birdaha gittik sanki düşmanmışız gibi yüzümüze bakmıyor ne hoşgeldiniz ne birşey içimden diyorumki ben buna ne yaptım. Eşimde fark etti tabi tavırlarını ve hadi eve gidelim dedi eve geldik meğer o gün eve gelmeden eşim görümcemle odada konuşmuş ve benzinkokusuyla neden konuşmuyorsun demiş oda kırıldım ona demiş eşim neyine kırıldın deyince oda herkes beceremez dediği cümlesine kırıldım demiş. Eşimde; buna mı kırıldın o zaman benimle muhattap olma deniş sonra eve geldik zaten.Olay bu. Ben o gün bu konuşmayı yaptıklarını bu sabah öğrendim ve kendimi suçlu hissettim açıkçası ve sinirlerim boşaldı ağladım. Rüyamda görümcemi görmüştüm eşime anlattım oda ben zaten onunla konuşmuyorum sende konuşma dedi öyle deyince neden diye sıkıştırdım ve o gün o konuşmayı yaptıgını anlattı. Biraz dağınık anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Kendimi suçlu hissediyorum dedim eşim senin bir suçun yok o pireyi deve yapıyor dedi. Şaşırdım çünkü eşim çok aileci bir insandır. Velhasıl benim sözümde kırılacak birşey varmı? Ben durup dururken laf söylemedim kimseye. İnsanlar neden böyle hiç anlamıyorum. Şimdi suç bana kaldı kardeşiyle konuşmuyor diye kendimi yedim bitirdim
Canim sen hic girme araya sen kendini sucly gorup onlari barstrmya kalkarsan sen sclu olursn ve bu kiz yptiklrinin kat kat fazlasni yapar gic sucun yok aksine o laf vurms sna bulasil filan sakadan diyonda sakasi olmaz bunun az yapmissin kendini ezdirme haklisin sakin ol kapat konuyu gitsin yaparsa karsiligini ver sen kimsenn kolesi degilsin o kardesyse sende esisin once o haddini bilsin

Madem tutum bu mesafe koyacaksin. Benim kendi kiz kardesim bile olsa isten kaytariyosa bize yikiyosa yeri gelince paparayi yer yani. Cagirma bir araya gelme fazla.. boyle seylerin lafi bile olmamali ama karsidaki ediyosa bende ona gore davranirim. Herkes kendi evinde demlesin icsin cayini.. iki bulasiktan huzursuzluk cikacaksa
Görümcemde bu sorun herkese karşı var. Küçük amcasının eşide sofra kurulurken kalkarken kaçıp lavaboya saklanıyormuş iş yapmamak için:olamaz: denk geldiğimizde bana hep söylüyordu bak bak yine ortadan kaçtı diye. Madem yardım etmeye o kadar özen gösteriyorsun kendinde yapmıyorsun o şeyi. Mesafe koyuyorum benzinkokusu niye böyle davranıyor bize diyorlar ne yapacağımı şaşırdım. Hayırlısıyla ev alırsak gideceğim zaten eşimde öyle söylüyor

Canim sen hic girme araya sen kendini sucly gorup onlari barstrmya kalkarsan sen sclu olursn ve bu kiz yptiklrinin kat kat fazlasni yapar gic sucun yok aksine o laf vurms sna bulasil filan sakadan diyonda sakasi olmaz bunun az yapmissin kendini ezdirme haklisin sakin ol kapat konuyu gitsin yaparsa karsiligini ver sen kimsenn kolesi degilsin o kardesyse sende esisin once o haddini bilsin
Mesafeli davranıyorum valla iyilik yaptıkça başıma kaktılar. Gitgide soğuyorum. Eşime bazen soruyorum ben onlara ne yaptım? diye. Sen kafanı yorma kafana birşeyi takma diyor onlar öyle deyip geçiştiriyor

Görümcemde bu sorun herkese karşı var. Küçük amcasının eşide sofra kurulurken kalkarken kaçıp lavaboya saklanıyormuş iş yapmamak için:olamaz: denk geldiğimizde bana hep söylüyordu bak bak yine ortadan kaçtı diye. Madem yardım etmeye o kadar özen gösteriyorsun kendinde yapmıyorsun o şeyi. Mesafe koyuyorum benzinkokusu niye böyle davranıyor bize diyorlar ne yapacağımı şaşırdım. Hayırlısıyla ev alırsak gideceğim zaten eşimde öyle söylüyor
Ayni evde oturmuyosun dimi? Derse desin.. bu gibiler kendilerini cok akilli sanarkar.. aptal sey iki is yapsa eline yapisir sanki.. bunun gibi insani enayi yerine koyanlara ancak mesafe cozum oluyo.. baska turlu hep senin uzerine yikiliyo.. yapilacak olan kucuk birsey ana kafaya takinca buyuyo

Ayni evde oturmuyosun dimi? Derse desin.. bu gibiler kendilerini cok akilli sanarkar.. aptal sey iki is yapsa eline yapisir sanki.. bunun gibi insani enayi yerine koyanlara ancak mesafe cozum oluyo.. baska turlu hep senin uzerine yikiliyo.. yapilacak olan kucuk birsey ana kafaya takinca buyuyo
Çok şükür hayır. Ama baya olaylarımız oldu nişanlıyken benim haberim olmadan onlarla aynı evde oturacakmışız ben son anda uyandım ve ayrı ev tuttuk. Kesinlikle öyle. Bende takıntılıyım haliyle kafama takıyorum söyledikleri bazı şeyleri

Çok şükür hayır. Ama baya olaylarımız oldu nişanlıyken benim haberim olmadan onlarla aynı evde oturacakmışız ben son anda uyandım ve ayrı ev tuttuk. Kesinlikle öyle. Bende takıntılıyım haliyle kafama takıyorum söyledikleri bazı şeyleri
Ayni evde iyice hasta eder bunun bu tutumu.. yemek haxirlanir kacar gider gelip yer herkesten once sofraya bulasiga yardim etmez.. her ailede var bu modellerden

Öyle olsaydı sen bana yardıma gelmedinde vs vs çıkıp yüzüne söylerdim gerek duymuyorum öyle şeylere. Sırf ben tek başıma herşeyimi halletim belki de sorun odur görümceme göre...
neden lafını ediosunuz ozaman konunuzda vardı benmi uydurdum :)) evinize misafir geldiyse siz ağırlayacaksınız yani şöyle anlatayaım evinizde garsonda olursunuz çöpçüde olursunuz yani kimse okadar premses değil hizmeti misafir ağırlamayı sorun ettiğinizi anladysalar bundan dolayı triplilerdir size sonuçta kimse aptal değil :dondurma::dondurma:

Ayni evde iyice hasta eder bunun bu tutumu.. yemek haxirlanir kacar gider gelip yer herkesten once sofraya bulasiga yardim etmez.. her ailede var bu modellerden
Öyle yapıyor zaten. Kvlere yemeğe gittiğimizde sofrayı kuruyorum içeri kaçıyor bitiriyorum geri geliyor zamanlanmış sanki keza aynı şekilde sofra toplanırkende yapıyor kv me kıyamıyorum kilolu biraz sırf onun için topluyorum
Takma canim olan evlilignize olur salla emn ol o seni takmio rol kesio sende karslk ver gtsn
En iyi yöntem o bunu anladım

neden lafını ediosunuz ozaman konunuzda vardı benmi uydurdum :)) evinize misafir geldiyse siz ağırlayacaksınız yani şöyle anlatayaım evinizde garsonda olursunuz çöpçüde olursunuz yani kimse okadar premses değil hizmeti misafir ağırlamayı sorun ettiğinizi anladysalar bundan dolayı triplilerdir size sonuçta kimse aptal değil :dondurma::dondurma:
Tamam kadin kendisi agirlamis ama onlara misafirligine gidincede gorumcesinin laf vurmaya hkki yok neticede o evde gorumce var ypsin kiz diyorki ben yardima gdiyorm onlara msfr gelse bende karslik bekledim bu yardimlasmaktir hkli

Çağıracaktım eşim akşamdan uğramıştı annesine. Kardeşimde rahatsızlanmış dedi. Ertesi gün geldi birşeyi yoktu. Zaten soğudum artık görüşmek bile istemiyorum çünkü bu tarz olaylar sürekli yaşanıyor sıkıldım
Rahatsız olan misafirlige de gitmez.zaten istememiş demek ki.ilk değilse ona göre davranın

Misafir ağırlamayı severim geldiklerindede çeşit çeşit yaparım herşeyden. Zaten sorun yardım etmemesi değilki yaşanan olaydan dolayı bize aldıgı tavırdan bahsediyorum. O değilde kabak bana patladı ne ara benim misafir sevmediğim kısma geldiniz hayret dogrusu

Back
X