Görümcem,Eşim Ve Ailesi....arada kalmak !

bunu da anlamam zaten, adamın ufacık bi hatasında anası senden bilir ne garip ! sanki kendi öz oğlunun beyni yok karakteri yok ! iyiyi doğruyu ayırt edemeyecek kadar saf mı görüyorlar yoksa toz mu konduramıyorlar.. oğulları gitmez, kesin karısı dolduruyodur, oğlu haksızlığa tahammül edemez cevap verir, kesin karısı akıl veriyodur.. oğlu çoook değişmiştir sen hayatına girdikten sonra ! e o zaman sen yetiştirirken tam yetiştirememişsin, böyle 2 günde değişecek kadar kişiliği oturmamiş bi adam olmuş.. benim de yaşadiğim en büyük sorunlardan biri bu. benim nişanlım da agresiftir , haksızlığa tahammülü yoktur, kim olursa olsun lafın altında kalmaz, ben adamı tanıdığımda da böyleydi.. annesi her fırsatta oğlum çoooook değişti, bana çoooook düşkündü asla kırmazdı son 4 senedir çok saygısız bi çocuk oldu der. 4 senedir de ben varım oğluşunun hayatında.. yani ne demek istiyorsun ? demek geliyor içimden yaa sabır çekip susuyorum.. Burcu hayatına girdiğinden beri oğlum çok değişti, daha sinirli oldu, bizden çok uzaklaşti ailesini 2. planda görmeye başladi diyip durdu arkamdan.. ve bütün bunlar kendisinden soğuttu beni.. yahu oğlunla sorunun varsa neden gelininden bilirsin ? oğlunun aklı beyni yok mu hiç takma arkadaşım.. bırak isteyen istediğini düşünsün. sen eşine bak.. arada da kalma. ben hiççççççç takmıyorum valla herkes neyin ne olduğunu biliyor. ben annesi hakkında tek kelime etmem nişanlıma, arada kızarım annene bağirma annene küsme derim, sürekli küsüyolar sürekli kavga ediyolar, isteyen suçlu olarak beni bilebilir, içim rahat valla, allahıma şükür büyüğümü de bilirim ana baba hakkını da asla da dolduruşa getirmem nişanlımı nişanlım da dolduruşa gelmeyecek kadar karakterli haksızlığı görecek kadar olgun bi adam.. kayınvalidem bana ve anneme laf söylemeye kalktığında annesine kızacak annesi bile olsa haksızsa tepki koyacak kadar adaletli bi adam.. ben şahsen kayınvalidemle gurur duyuyorum böyle adaletli olgun doğruyu yanlışı idrak edecek kapasitede bir evlat yetiştirdiği için.. ama o nedense oğlunun kendi beyniyle değil de benimkiyle hareket ettiğini düşünüyor. yahu nişanlım işten çıkıyor kadın bana kızıyor ne biçim kadınsın nasıl izin verdin diye, oğlunu tanımıyor kadın oğlunun kafasına birşey koyduysa kendi doğrusundan eminse kararından dönmeyeceğini bilmiyor. ben işten çıkmasını istemişim böyle düşünüyor. ayy ne dolmuşum ben de =))

Siz neyi neden düşünüyorsunuz...
Sinek vızıltısı hiç bitmez...
Hayat bu saçma sapan şeyleri takıp düşünmeyecek kadar kısa ve güzel...
Boşverin... elinizden geleni yaptıktan sonra gerisi teferruat...
Eşinizde güzel konuşmuş...
Avantajın eşin yanında... bu senin için çok büyük bir artı...
Boşver ana-oğul, abla-kardeş arasına hiçççççç girme karışma..
Yarın onlar iyi olur, sen dış kapıdaki mandal olursun...
Bak keyfine..
Selametle...

Her zaman açılan konuların tam tersine.Ya eşin seni zorla götürse,ailesine yanaşsa seni ikinci plana atsa.Evet kayınvaliden iyi bir insan olabilir ama anladığım kadarıyla eşin görümcenin bu davranışlarına annesinin tepkisiz kalmasına dayanamıyor olsa gerek.Diğer açılan konuların aksine eşin senin yerini almış sanki."eşim ailesine gitmek istemiyor" gibi.Canım sen eğer ki içinde bulunduğun durumdan memnunsan eşin gelmese de sen git.Zaten onlarda zamanla anlayacaklardır bu gelin geliyor da bizim oğlan neden gelmiyor diye düşüneceklerdir.Eşin yapılanların farkında ve yıpranmak istemiyor.Allah sizin aranıza muhabbet versin,saygı versin gerisi sorun değil bence.

evet aynen öyle..oğulları bi kere benim lafıma gidecek bi insan değil ben şunu yap bunu yapma diye diretememkii şunla konuş ablana böyle davran demeye hakkım yok zaten kocaa adam benmi yönlendireceğim.ha bunları yapsam eyvallah ben doldurmuş oluyorum...ama yapmadıgım halde hala bana laf söyleniyorya bu beni sıkıntıya sokuyor...çoğu zaman ben giderim annesine eşim ben seni alırım gelcen zaman der.ama eve adım attıgım andan itibaren gelinlerden açılır konu.şunun gelini böyle iyi bunun gelini böyle melek bizde şans yokmuş bilmem ne.görümcem yetiyor zaten,oda evli annesinden çıkmaz beş dakıka ama ben annemde kaldıgımı söylesem 'bugünde itiraf günü heralde' der sanki o benim kocam...onların derdi ben aileme misafir gibi olayım onların evinde kızları gibi olayım.onada eywallah annemlerle araları çok kısa mesafe çok olmuştur onlara gidipte annemlere gitmediğim.yinede yaranamam.
annesini görümcem dolduruyor oda bana laf çarpıyor..bi önceki kavgalarında yine eşimle görmcem atışmıştı...eşim defol git bana laf sokmaya çalışma falan dedi.görmcemde ben giderm yarın birgün merak etme dedi.kaynanam o giderse bana karın bakacak o zaman dedi...
bakmak sorun değil elbet bakarımda bu dışlama niye.hem kötü davran hem bişeyler bekle...eşimde karıma güvenerekmi ameliyat oldun dedi...bir gün bakar iki gün bakar gücünün yettiği kadar bakar dahasına bakamaz kusura bakmayın dedi...
herkes yine bana düşman gibi baktı yine çıktık gittik...
eşim oraya gidince hep huzursuzluk oluyor moralini bozuyorlar yoksa başka sebepten gitmemezlik etmiyor...

evet aynen öyle..oğulları bi kere benim lafıma gidecek bi insan değil ben şunu yap bunu yapma diye diretememkii şunla konuş ablana böyle davran demeye hakkım yok zaten kocaa adam benmi yönlendireceğim.ha bunları yapsam eyvallah ben doldurmuş oluyorum...ama yapmadıgım halde hala bana laf söyleniyorya bu beni sıkıntıya sokuyor...çoğu zaman ben giderim annesine eşim ben seni alırım gelcen zaman der.ama eve adım attıgım andan itibaren gelinlerden açılır konu.şunun gelini böyle iyi bunun gelini böyle melek bizde şans yokmuş bilmem ne.görümcem yetiyor zaten,oda evli annesinden çıkmaz beş dakıka ama ben annemde kaldıgımı söylesem 'bugünde itiraf günü heralde' der sanki o benim kocam...onların derdi ben aileme misafir gibi olayım onların evinde kızları gibi olayım.onada eywallah annemlerle araları çok kısa mesafe çok olmuştur onlara gidipte annemlere gitmediğim.yinede yaranamam.
annesini görümcem dolduruyor oda bana laf çarpıyor..bi önceki kavgalarında yine eşimle görmcem atışmıştı...eşim defol git bana laf sokmaya çalışma falan dedi.görmcemde ben giderm yarın birgün merak etme dedi.kaynanam o giderse bana karın bakacak o zaman dedi...
bakmak sorun değil elbet bakarımda bu dışlama niye.hem kötü davran hem bişeyler bekle...eşimde karıma güvenerekmi ameliyat oldun dedi...bir gün bakar iki gün bakar gücünün yettiği kadar bakar dahasına bakamaz kusura bakmayın dedi...
herkes yine bana düşman gibi baktı yine çıktık gittik...
eşim oraya gidince hep huzursuzluk oluyor moralini bozuyorlar yoksa başka sebepten gitmemezlik etmiyor...

seni üzen insanlara yaranmaya çalışma,eşini memnun etmeye çalış sen , eşin sana kol kanat geriyo dua et..sana ablamla annem haklı onların gönlünü hoş et diye baskı yapsa daha mı iyi?hiç arada falan kalacak durumda da değilsin,eşinle ailesi tartışıyosa sürekli tartışma ortamına girmeyin bence, beni kıskanıyolar de geçç :ssz:

bıktırdılar benı iyide olsam kötüde olsam ben kötüyüm...zaten birgün bizi ayırırlarsa bunlar ayırır eminim...keendi anneme bile beni çekiştiriyolarmış..gamze gelmiyo kaynanasına bakmıyor bilmem ne diyormuş görümcem...

kızlar sinir krizi geçirmek üzereyim resmen...geçenlerde annemle görümcem hastanede karşılaşmış görümce demişki suna(annemn konuşmadıgı bi kadın,aynı binada görümcemin görümcesi oturuyor onunlada arkadaş) benle tanışmak istiyomuş tanımıyorumkim fln demiş.annemde kirazın(görümcesi) arkadaşı o falan demiş..görümcemde gitmiş hemen kiraza yetştrmiş senin hakkında böle böle dio suna senın en iyi dostunmuş...kirazda annemi arıyor sen neden beni katıyosun araya neden böyle söylüyosun...annemn hakkındada kaç kere laf çıkardı bu görümcem...mail atıyım neden böyle böyle yapıyosun hani dedikoduyu sevmezdin falan desemmi.yoksa konuyu kapatmalımıyım kızlar..kız resmen kafayı yemiş ugraşacak birini arıyor ya !

Merhaba Kızlar...
Daha önceki konumdan bilirsiniz.görümcemle problemlerim var...
daha doğrusu onun benle problemi var,en başından beri laf sokmalar moral bozmalar...
bazılarından eşimin haberi vardı...iftira değil suç değil sadece içimi rahatlatmak birilerine anlatma gereği duydugum için anlatıyordum.oda bana hak veriyordu laflarına karşılık vermemi kendimi savunmamı isterdi hep..
kaynanam ameliyatlı görümcem işinden 3 hafta izin aldı annesinin yanında kalmak için...hastanede kaldıgı zamanlar hep gittim(bende çalışıyorum) bir dediklerini iki etmedim görümcemin laf sokmalarına ragmen hep sustum.her seferinde bu gecede ben kalıyım sen dinlen dedm görümceme.ne kaynanam ne görümcem kabul etti,çalışıyosun yorulma boşuna falan dediler ısrar ettiler kalmamam için...kaynanam hastaneden çıktı...yine haftada en az 4 gün gittim...geçen c.tesi yine kaynanamlara gittim...oturdum hemen laf çarpıldı O KADAR HASTANEDE KALDIM BİRGÜN KALIYIM DEMEDİN! ben şok oldum..bu sefer tutamadım çenemi.kaç defa kalıyım dedim ısrar ettim kalma dediniz şimdi niye böyle söylüyosunuz dedim...ses yok...kaynanamdan yine bir laf 'EL İYİ GELİNİNİ BANA VERMEZ BEN KÖTÜ GELİNİMİ ELE VERMEM'....nasıl kırıldım üzüldüm anlatamam..hiç bişey yapmadıgım demediğim onları kırmadıgım halde bana bunları söylüyorlar....eşimle 6 senedir birlikteyiz hiç bir zaman ailesinden ne bişey istedim ne kalp kırdım...ben bunları hakedecek ne yaptım...
yine aynı gün eşimde oraya geldi iş çıkışı...görümcem eşime laf sokma girişimlerine başladı...biz seni kaybetmişiz dedi eşime...ne zaman kaybetmişsin beni neden böyle laflar söylüyosun dedi eşim...herkes biliyor ne zaman kaybettiğimizi sen canını sıkma kardeş dedi görümcem...hatta biz seni kaybetmedik bz seni verdik bağışladık dedi....
eşim çok sinirlendi normalde zaten çok sinirli bir insan ablası bunu biliyor eşim sus dedikçe üstüne gidiyor...hayırsız evlatsın sen gitmişsin bizden el olmuşsun falan diyor...eşimde sen hayırlı evlatmısın iki gün burda kaldın diye hayırlımı oldun dedi,görümcemde beni sen yargılayamazsın bu evde beni yargılayacak en son insan sensin falan dedi...eşim çok kızdı sinirle hadi gidiyoruz dedi bana kalktık kapının orda yine söyleniyordu görümcem eşim sus diye üstüne yürüdü..gerçekten sinir krizi geçirdi resmen...
BENİM SİZE SORUM; HEP ARADA KALIYORUM,EŞİM ANNESİ GİLE GİTMEK İSTEMİYOR ABLASI ORDA KAVGA EDİYORUZ DİYE HEP LAF SOKMALARINDAN ODA SIKILDI...AMA AİLESİ BENİM EŞİMİ ETKİLEDİĞİMİ BENİM YÜZÜMDEN ORAYA GELMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYOR...NE YAPABİLİRİM NASIL AÇIKLAYABİLİRİM ONLARA BU DURUMU?

Bence çok şanslısın ve fazla şansını zorlama derim.
Eşin ne güzel doğruyu-yanlışı kendi ailesinde ayırt edebiliyor.
Zarar görmemek için ailesinle görüşmek (dönemsel olarak) istemiyor olabilir.
Bu mantıklı bir davranış, sonuçta hem sen hem de eşin üzülüyorsunuz böyle durumlarda.

Kimseye birşey açıklamak zorunda değilsin! Ne münasebet!
Hem açıklasan ne olacak? Anlayacaklar mı sanıyorsun? Sen çeneni yorduğun, laf yediğinle kalacaksın o kadar.
Bence sen eşinle arandaki bu güzel anlaşmayı hiç riske atma.
Eşin gitmek istemiyorsa gitmeyin, sen yine iyi niyetinden ödün verme tabii ki, fakat kendini de üzecek hareketlerde bulunma derim.
Eşini de tebrik ederim, umarım ömrünüz boyunca sana bu şekilde sahip çıkar :34:

AMA baksana anneme bile sataşıyor.anenmde çok sinirlenmiş.gidip sataşıcam kıza yada içime atıcam.gdip neden annemle ugrşıyosun desem.konu büyüyecek biliyorum...belki hastalıgı tutacak sebep olucam.susuncada içim içimi yiyor katlanamıyorum

dün kaynanamdaydım kızı ben varınca kalktı gitti evine...o olmadan kaynanam o kadar iyiki bana karşı.ama o varken o kadar iyi deil bana laf sokuyolar eminim kızından kaynaklanıyor.o dolduruyor.kızı takmıyorum artık umrumda değil ama etrafımdaki herkesi etkiliyor onunla konuşmalımıyım?

ayy gerçekten tuhafsınız yaa bırak salla gitsin ne takıyorsun.. ben şahsen hiç gitmek istemiyorum kayınvaldemlere eşim zorla götürüyo senin durumunda olsaydım ohoooo lüküs hayat onlar çatladıkça hoşuma giderdi valla bak zaten eşin gitmiyormuş boşveeer tadını çıkar takma:7:

eşim gitmek istemiyor ama beni bırakıyor oraya mesela dün.12 de gttk oraya eşimin işi vardı bi geldi saat 4.7de oradan kalktık...kendi çekmk istemiyorama benm çekmeme müsade ediyor...asıl sorum bugünkü..görümceme acayip sinirliyim gidip çatmalımıyım bide dedikoduyu sevmem diyordu annemle alıp veremediği neyse...

o zaman eşine söyle bende bu kadar süre orda tek başıma kalmak istemiyorum de
ya beraber gidelim yada bende yanlız gitmek istemiyorum bu kadar

eşin istemiyorsa gitmez, yapacak bişey yok...
e zaten bütün erkek evlatların verdiği tepkiler gelinlerden bilinir, değiştirecegin bişey yok, ömür boyu senden bilecekler, ayrıca çok şirretmiş o görümcen, lafları falan çok keskinmiş. :47:

eşin istemiyorsa gitmez, yapacak bişey yok...
e zaten bütün erkek evlatların verdiği tepkiler gelinlerden bilinir, değiştirecegin bişey yok, ömür boyu senden bilecekler, ayrıca çok şirretmiş o görümcen, lafları falan çok keskinmiş. :47:

evet acayip korunç bi insan...ailesinin diğer üyeleri gibi benm ve eşiminde ona itaat etmemizi istiyor ama artık umrumda bile değil hatta aramıza mesafe bile koyacağım artık konuşmak bile istemiyorum onunla...

kızlar dün eşim aradı geç çıkacagını söyledi.istersen annemlere ve annesine git ama 2 yerede ugra dedi.tamam dedm.önce kaynanama ugradım.gttiğimde evde kimse yoktu kaynanamla oturduk biraz sonra kayınpederim geldi ardındanda görümcem ve eşi....yenı fırın almışlar görümcem dediki hafta sonu gelde börek yapalım gelemeyebilirim sınavım var dedim.ben anlamam dedi..sanki gitmek zorundayım..neyse onu geçtim.bu sefer annesine dediki cumadan senı gelininlere götürelim birazda ben evime gidiyim gelinin 2 günde gezmeyiversin dedi....bende çıkıştım nerden biliyosun her hafta gezdiğimi bilip bilmeden konuşuyosun hep dedim...
6.hissim kuvvetlidir dedi.kusura bakmada benmde öyledir dedim. beni bununlamı korkutuyosun ne var iki gün bakmada gül gibide bakarım dedim.sustu kaldı.10 dk da mutfaga çağırdı gel yemek yiyelim diye.. (:

arkadaşım sen dua et eşin yapılanların farkında.sen birde bendeki görümceyi görsen allah kimsenin başına vermesin.benim eşim hiç bir saygısızlığım terbiyesizliğim olmadığı halde ve haksızlığa uğradığım halde yine onların tarafında oluyor .14 yıllık evliyim hala kadının kıskançlığı lafları bitmedi.valla allaha havale ediyorum onunda kızı var.bugün bana yarın onlara inşallah.ama sen eşinden yana şanslısın en azından birde olaya bu taraftan bak.

arkadaşım sen dua et eşin yapılanların farkında.sen birde bendeki görümceyi görsen allah kimsenin başına vermesin.benim eşim hiç bir saygısızlığım terbiyesizliğim olmadığı halde ve haksızlığa uğradığım halde yine onların tarafında oluyor .14 yıllık evliyim hala kadının kıskançlığı lafları bitmedi.valla allaha havale ediyorum onunda kızı var.bugün bana yarın onlara inşallah.ama sen eşinden yana şanslısın en azından birde olaya bu taraftan bak.

neden eşler böyle davranırki,sonuçta bi ömrü anne babayla değil eşle geçirecekler...açıklama istediğinizde tepki ne oluyor?

neden eşler böyle davranırki,sonuçta bi ömrü anne babayla değil eşle geçirecekler...açıklama istediğinizde tepki ne oluyor?

biz eşimle konuşmayı beceremiyoruz.çünkü a desem hemen tartışma çıkıyor ve üste çıkmak için bağırarak konuşuyor.çocuklar üzülmesin komşular sesimizi duymasın diye hep susmak zorunda kalıyorum.ama bende 15 yaşında değilimki artık kaldıramıyorum ama şu anda yapacak birşeyim yok.şu anda bile moralim çok bozuk.biz evlenirken ailesi ortada yoktu ne zaman evlendik cengaver gibi başıma bela oldular.azmı üstüme kışkırttılar.eşimde sanki çocuk aklı ermiyor nereye çekseler oraya gidiyor .onlar ne derse emir oluyor.sanki çok zeki insanlarmış gibi.akıllı olsalar bana insan gibi davranırlar ama nerde .........

biz eşimle konuşmayı beceremiyoruz.çünkü a desem hemen tartışma çıkıyor ve üste çıkmak için bağırarak konuşuyor.çocuklar üzülmesin komşular sesimizi duymasın diye hep susmak zorunda kalıyorum.ama bende 15 yaşında değilimki artık kaldıramıyorum ama şu anda yapacak birşeyim yok.şu anda bile moralim çok bozuk.biz evlenirken ailesi ortada yoktu ne zaman evlendik cengaver gibi başıma bela oldular.azmı üstüme kışkırttılar.eşimde sanki çocuk aklı ermiyor nereye çekseler oraya gidiyor .onlar ne derse emir oluyor.sanki çok zeki insanlarmış gibi.akıllı olsalar bana insan gibi davranırlar ama nerde .........

aman aynen öyle.evlendikten sonra erkeklere bi haller oluyo anacı ablacı olup çıkıyorlar.bizde sankı eşleri değil düşmanlarıyız yerı geliyor bize düşman gibi davranıyorlar yinede hoşgörü bekliyorlar.bu memlekette kadın olmak zor işmiş.

Back
X