• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcem eşimle fotolarını sosyal paylaşım sitesine koymuş ne yapmaya calışıyor?

Kusura bakmayin ama bu face de yasanan olaylar bana inanilmaz komik geliyor :1:
Yok begendi begenmedi, ben ekledim hemen o da ekledi foto filan, Allah baska dert vermesin.
Ustelik kardesi kardesten kiskanmak da neyin nesi?
Esinizin anasini kardesini sorun yapacaksaniz bastan kimsesiz biriyle evlenin yahuu :50:

görümcenizin şahsi hesabı istediğinin resmini koymakta istediğinin resminisilmekte özgür. bir kan bağınız yok zorunuza gitmesin bence.aynı şekilde sizin içinde geçerli sizde istedğnzn fotosunu koyun silin kimse karışamaz.eşinizi kıskanmanız ne kadar doğru bilmiyorum evli değilim ben olsam ne yapardım onuda bilmiyorum ama bunu sorun etmezdim diye düşünüyorum.empati kurmak gerek. kardeşi onun ve sizden çok daha yakın ona.sonuç itibariyle sen el kızısın oda el oğlu.
benim erkek kardeşim evli olsaydı gelinimiz benim hangi fotoyu paylaşçama karışamazdı.

konuyu acan üyenin daha önce görümcesiyle derdi neydi bilmem..ama benim abim evlendi.abimle hep yan yana oturan ben abime dokunamaz oldum.annem ellemeyemez oldu..annem gel sarılıyım dedi yengem aaaa yaptı :) annem direk ne sarılamam mı 30 senedir sarıldım gene sarılırım dedi.ben sarıldım koynumdan abimi çekip kendisi sarıldı..abim evlendi evleneli sarılamam abime.

gecen aylarda artık okadar zor geldi ki babama ağlaya ağlaya söyledim.babamda abime yakınmış.gecen hafta sarılıdık birbirimize..

ve evet bende kötü görümceyim yengemin fotograflarını begenmem.abimleyse begenrim veya tek abimin fotoalrını begenirim..herkes bi ana herkes bi kardes herkes bi gelin, görümce olcak.yersiz kıskanclıklardan vazgecin konuyu acan için demiyorum bunu..ben abimle koyun koyuna uyur, oturuken şimdi dokunamamak cok koydu ve sırf bu streslerden dolayı cok kötü cilt hastalığı geçirdim..

aileyiz bizddeee bizide sevin..yada annemin dedigi gibi kimse kmseyi sevmez saygı gösterir

Aynı durum bizde de var ve ben çok üzülüyorum
Yediğim içtiğim ayrı gitmeyen abimi inanın senede bir kere zor görüyorum
Öyle ki küçükken abimden ayrı bir akrabamızla gezmeye gittim diye benimle iki gün konuşmamıştı o kadar bağlıydık birbirimize
Herşeyi yutuyorum ama bir kaç kere oturup ağladım ve eşim bile bir erkek olarak çok üzülmüştü
Memlekete giderim yemek hazırlarız abim de gelecek diye inanın bir yıl boyunca görmedim en son 10 dk yanımızda durdu durmadı nişanlısı arar hemen yanına gider
Gitmezse olay yaratıyor
Gidecek tabi hayatını o kadınla paylaşacak ama bizi bu kadar kenara itmesi insanı çok üzüyor aslında suç abimde bu kadar ipleri eline verirse sonuç bu olur

Benim de abim nişanlı neyse sevgiliyken çekip fotoğraf koymuşlar
Ben de bazı resimleri beğendim ama sadece abimin tek olduğu resimleri beğendim diye abimle kavga etmiş beni istemiyorlar diye
Hiçbir art niyetle yapmadım o benim canım abim tek resmi hoşuma gitti beğendim bu kadar yani başka bir niyet yok
Bir de abim beni arayıp beni rezil ettin diye beni azarlaması da cabası oldu
Nişanlandılar bu sebep yüzünden kız benle konuşmuyor :D
Valla sizin gibilerden korkmalı bu konu cidden çok komik olmuş onların abi kardeş ilişkisi sizi ilgilendirmez

Töbe töbe burdaki geline koptum , şimdiden böyle Allah yardımcınız olsun.

Bu yüzden küsülür mü :D Üstelik doğru dürüst tanımadığı ve akraba olacağı sürekli yüzyüze bakacağı birine

İnsanların derdi yok dert arıyorlar bence (:

Töbe töbe burdaki geline koptum , şimdiden böyle Allah yardımcınız olsun.

Bu yüzden küsülür mü :D Üstelik doğru dürüst tanımadığı ve akraba olacağı sürekli yüzyüze bakacağı birine

İnsanların derdi yok dert arıyorlar bence (:

Ablam kaç kere nişanlıyken yemeğe çağırdı bir kere bile evimize ayak basmadı
ortada hiçbir neden yokken anlam veremiyorum

Ablam kaç kere nişanlıyken yemeğe çağırdı bir kere bile evimize ayak basmadı
ortada hiçbir neden yokken anlam veremiyorum

Zaten iyiler yaranamaz bence boşverin onu kendi haline bırakın.

Böylelerine cadı görümceler denk gelse kuzu gibi olurlar...

Kibir kötü şey ve abini gerçekten sevse herşeyi herkesi de sever güler yüzle karşılar

Kaprisli kıskanç biri ömrü hayatı boyunca tam anlamıyla mutlu olamaz

Çevremde gördüm böyle tipler, kendileri edip kendileri bulur.

Bende 7 aylık evliyim kaynanam der ki kendi kızımdan görmediğim saygıyı ben gelinimden gördüm

Bu yüzden görümcem bana tavır alır bazen ama ben görmezden geliyorum , kötülükten birşey çıkmaz

Belki o da zamanla sever beni ve annesine de daha saygılı olur bu vesile ile (:

Gelinler melektir arkadasım, her konuda haklıdır artık onun kocası o, sen onca yılı cöpe atıcaksın.. :) Yengen nasıl biriymis öyle ya, kıskanclık had safhada! Aslında ben bunu kıskanclıktan ziyade sımarıklık, olgunluk devresine gelememislik olarak görüyorum!
En cokta abine kızdım, esiyle tatli bir dille konusup onlar benim annem ve kardesim diye gerekli acıklamayı yapabilirdi. Yetisme tarzı aslında, bende senin gibi kardesimi severim, öperim, sarılırım simdi her sabah kalkar yanına yatarım yası 16 bu arada, ya o benim kardesim canım, cigerim ya, benim ona ne art niyetim olabilir ki? Bunda kıskanacak ne var?
Hem gelin, hemde görümce olacagım, kardesimi severim ve sevdigimi hareketlerimle de belli ederim. Kardesimin karısı ilerde bana '' aaa neden kocama sarıldın, kolunu tuttun, elini omzuna attın '' düsüncesiyle surat yapar, altında bir art niyet ararsa ( beni sevmedi, kıskandırmaya calısıyor gibi) pes! derim yani, cok cok üzülürüm.. :50:

senin dedigin tabirlere pek yuyuo yengem zaten ama artık sunu unutmayalım ki bahsi geçen gelinlerde ve ailelerinde şu vardır..erkeğin ailesi düğüne kadar ondan sonra hiç bişi olmaz..
ve evet bizde abime kızıyoruz..ama abimle konustugumuzda da cok kavga ettiklerini abimin basının etini yedigini, sabahlara kadar uyutmadıgını öğrendikten sonra artık yapabilcegimiz bişi yok..geline laf soksan duymaz duyarsa abimi yiyip bitircek iyisimi susalım abim rahat etsin diyoruz. gelini de allaha havale ediyoruz :4:

yaa imreniyorum böyle gelinlere be...tek dertleri kocaları ve görümceleri...kardeşim kaç yaşındasın hiç mi borcun,derdin,sıkıntın,hastalığın yok...tek derdin bu mu..kurup kurup durmuşsun kafanda..

ay acaba ben resim koyduktan sonra niye koydu? nasıl düşünceler nasıl kuruntular bunlar

kardeşimin resmini de kırparım gelinin resmini de koymam kardeşimi de beğenirim..yiter bee

gelin oldunuz diye ablamız kızkardeşimiz olmadınız ya

ne kadar da haklısın geçim sıkıntısı sınav sıkıntısı kira sıkıntısından görümcemin en ufak bi davranışı irdeleyecek kadar rahat bi hayatım yok

Aynı durum bizde de var ve ben çok üzülüyorum
nişanlısı arar hemen yanına gider
Gitmezse olay yaratıyor
Gidecek tabi hayatını o kadınla paylaşacak ama bizi bu kadar kenara itmesi insanı çok üzüyor aslında suç abimde bu kadar ipleri eline verirse sonuç bu olur

vaselin daha önce yazdıkalrını da okudum oyüzden harmanlayıp yazıcam..geilnler anladık kaprisli yaratıklar..hoş bende gelinim kaynanamı boğasım geldigi zmaanlarda oldu.ben hastanelik oldum agrıdan kıvrandıgımda beni arayıp azarladı.sen neden öyle yaptın böyle yaptın senin yüzünden oldu vs diye..ben naptıysam kendime yaptım acısını agrısını ben cekiyorum dimi..sanane sen gel bana baksana gelip bakmadı bakmamak için türlü bahneler yaptı.cok ağladım annemi aradım geldi aldı hastaneye götürdü beni.eşime de dedim ben bunu UNUTURUM seninle yasıcaksam unutmama lazım ama sinirim üzüntüm gecene kadar 1-2 gün anneni görmek istemiyorum.gercekten 1-2 günde görmedim ama hastraneden cıkınca geldi kaç gün o baktı bana..

gelinler kaynanalar birbirne kızar ama evli kalıcaksan unutucaksın. erkeklere suc buluyoruz ama ben onların cok sessiz kaldıgına inanmıyorum.abim sabaha kadar kavga ediyomuş.yengem her akşam ailesine gitmek isityomuş abim yorgun evde yatıp ayakalrını uzatmak istiyo ama olmazzz yenge hanım ailesine gidicek koca işte gebermiş kimin umrunda..herkes herkese anlayışlı olsa empati yapsa kimse face gibi salak nedenlerden kavga etmez.hadi o da olur alıngan anına gelir, anlık birbirine patlar insan ama unutur unutulması saygı gösterilmesi gerekir..

söylencek cok sey var da bi arkadas en güzelini demiş senin hiç mi borcun harcın derdin sıkıntın yok...

Son düzenleme:

senin dedigin tabirlere pek yuyuo yengem zaten ama artık sunu unutmayalım ki bahsi geçen gelinlerde ve ailelerinde şu vardır..erkeğin ailesi düğüne kadar ondan sonra hiç bişi olmaz..
ve evet bizde abime kızıyoruz..ama abimle konustugumuzda da cok kavga ettiklerini abimin basının etini yedigini, sabahlara kadar uyutmadıgını öğrendikten sonra artık yapabilcegimiz bişi yok..geline laf soksan duymaz duyarsa abimi yiyip bitircek iyisimi susalım abim rahat etsin diyoruz. gelini de allaha havale ediyoruz :4:

bizim sülalede de var böyle baş belası bir gelin..adamcağız huzursuzluk çıkmasın diye annesine bırak gitmeyi aramıyor bile...

o gelin de hergün anneisnin dizinin dibinde...

neyse bişey demiyorum cehennemde kontenjan geniş......

Allah bazı gelinlere dert vermemiş onlarda dert arıyo..

Yok face de beni etiketlemedi, yok kocamı dürttü beni dürtmedi, demek beni dışlıyo vs.

Bu tür saçma anlamlar yükleyen kusura bakmayında kim olursa olsun kişisel komplekslere sahiptir

Kendine öz güveni yoktur

Tipik O'nun ailesi diye bahsedenlerdir, ön yargı ile gelin kaynana görümce tartışması çıkarmaya yer ararlar.

Evlilik bu değil. Evlilik ; sadece eşinle değil onun ailesi ve kendi ailenle kocaman bi aile olabilmektir.

kk'da gördüğüm en traji komik konulardan biri. toplum olarak ne kadar takıntılıyız, paronayaklık derecesinde sanki :((((((

Arkadaşlar durum bildiğiniz gibi ben görümcemle çok samimi biriydim evlenmeden önce evlendikten sonra soğuk davranmalar gecenin köründe abisine sebi seviyorumlu mesajlar atmalar anladım bir kere oturup konuştum dedim ki bak canım abim evlendi senin gene abim bize acayip acayip bakmalar en son face foto koyup beni fotomu kesip biricik abim yazmaları diğer görümcelerde evet abmizi biricik diye yorum yazmaları beni üzdü dışlanmış gibi davranıyorlar bana en son gitttiğimde küçük br hediye aldık ama gene yaranamadık ben kız kardeşimle eşimin fotosunu face koydum diyedir böyle fotolar koyup paylaşamalar evlendiğimiz ertesi gün el öpmeye gittiğimizde odaya kapanıp ağlamalar , balayında sürekli seni seviyorumlu mesajlar küçüktür dedim alışacak dedim ama alışmadı düğünde ben arkadaşalrımla oynarken değişik değişik bakışlar fısı fısı konuşmalar hepsini yuttum ve benle düğün ertesi konuşmamalar tuhaf bakışlar anlamadım evlenmeden önce ben sizin evlnmenizi çok istiyorum diyen kız şimdi kıskanç oldu abimle çok güzel vakit geçirirdik eskiden demeler bende anlamadım bir kıskanlık var bende face gördüğüm ne bir fotosunu begeniyorum nede yorum yazıyorum oda eger yazarsa hemen siliyorum çünkü ben oan bisey yapmadım ama bundan sonra en son biricik abim yazmış yazsın ama sürekli ben göreyim kıskanayım diye bisey ben face keni kız kardeşimle eşimin fotosunu koydum diye yapılıyor çok iyi biliyorum bende artık yokmuş gibi davranmaya karar verdim.....

yahu olabilir kıskanç olabilir.iş ciddiye binince yani evlenince, abisinden ayrı evde yaşamaya başlayınca, daha fazla özlemiş ve size de bunlara sebep olan kişi niyetine kızmış olabilir..benim de abim var.ben değilim ama kız kardeşim yengemle geçinemez çoğu zaman ve abim bi durumda kalkıp kız kardeşimi değil de eşini haklı bulursa ağlar,yırtınır :1: işte o sonradan geldi de ben ondan daha yakınım ona, ben onun kardeşiyim gibi bi sürü şey sayar sayar yatışır sonra :) bunu ancak bana da abin kadar güvenebilirsin mesajını verdikten sonra düzeltebilirsiniz :) kolay gelsin :9:

Aman neden takıyosun küçücük kızı, gül geç :36:

sen tepki verdikçe daha da uzatır, umursama boşver napıyosa yapsın

daha önce neler yaşadınız bilmiyorum ama bunun bi geçmişi olduğu muhakkak.bazı şeylerden ötürü sevmedin onu ve her şeyi gözüne batıyo olabilir ama inan o art niyetle yaptıysa bile birşey demeye hakkın yok.bak sana şu kadarını söleyim.annemin kuzenleri var iki erkek kardeş.annemlerde iki kız kardeş.berabr büyüdkleri için dayımız diye bildik biz onları.küçüğün yaşı benden çok fazla değil.neyse..onlarla bile öle bi samimiyizki.ilk önce onlar evlendi.daha sonra ben...ama ne yengemin ne eşimin bişey dediğini daha duymadım..belki eşlerimiz kıskansalar bizim durumumuzda olanlar için haklı oabilrler ama kardeş bunlar yaa el insaf derim..

Son düzenleme:
Arkadaşlar durum bildiğiniz gibi ben görümcemle çok samimi biriydim evlenmeden önce evlendikten sonra soğuk davranmalar gecenin köründe abisine sebi seviyorumlu mesajlar atmalar anladım bir kere oturup konuştum dedim ki bak canım abim evlendi senin gene abim bize acayip acayip bakmalar en son face foto koyup beni fotomu kesip biricik abim yazmaları diğer görümcelerde evet abmizi biricik diye yorum yazmaları beni üzdü dışlanmış gibi davranıyorlar bana en son gitttiğimde küçük br hediye aldık ama gene yaranamadık ben kız kardeşimle eşimin fotosunu face koydum diyedir böyle fotolar koyup paylaşamalar evlendiğimiz ertesi gün el öpmeye gittiğimizde odaya kapanıp ağlamalar , balayında sürekli seni seviyorumlu mesajlar küçüktür dedim alışacak dedim ama alışmadı düğünde ben arkadaşalrımla oynarken değişik değişik bakışlar fısı fısı konuşmalar hepsini yuttum ve benle düğün ertesi konuşmamalar tuhaf bakışlar anlamadım evlenmeden önce ben sizin evlnmenizi çok istiyorum diyen kız şimdi kıskanç oldu abimle çok güzel vakit geçirirdik eskiden demeler bende anlamadım bir kıskanlık var bende face gördüğüm ne bir fotosunu begeniyorum nede yorum yazıyorum oda eger yazarsa hemen siliyorum çünkü ben oan bisey yapmadım ama bundan sonra en son biricik abim yazmış yazsın ama sürekli ben göreyim kıskanayım diye bisey ben face keni kız kardeşimle eşimin fotosunu koydum diye yapılıyor çok iyi biliyorum bende artık yokmuş gibi davranmaya karar verdim.....

Canim benim, ben seni cok iyi anliyorum, o görümce denilen yaratiklardan bendede iki tane var, demek istedigini cok iyi anliyorum cünki senin bulundugun durumu anca yasayan bilir...anlattigin zaman, eee ne var bunda, bence sen abartiyorsun diyenler cok fazla olur...
benzer bir durum yasiyorum bende, daha dogrusu yasiyordum, evlenmeden daha dogrusu biz nisanlanmadan önce kücük görümcemle birbirimizi cok severdik, ama onda sonradan sonraya görümce olma kompleksi olustu,
bende tam tersine ayni yastayiz, arkadasiz, birbirimizi seviyoruz, birbirimizi taniyip biliyoruz yabanci degil diye düsündügüm halde, Allah biliyor ya, icimde zerrece kötü niyet, kiskanclik, veya negatif bir düsünce olmadi hic...abuk subuk gereksiz mesafeler, sen gelinsin orda duuuuuurrr, demeler, ben görümceyim ona göre ayaklari...
sonra birde büyük görümcemle bir odaya cekilip fisir fisir konusmalar, ben gelince susmalar, ben birsey söyledigimde veya ben konusurken birbirlerine bakip kas göz isaretleri....zamanla cogalinca bunlar insanin altinda birsey aramasi gerekmiyor,
bunu resmen belli ediyorlar cünki...Bana gösterilen muamelede sudur ki: Biz abimizle konusuruz, görüsürüz, hersey eskisi gibidir...bugüne kadar sen yoktun olmasanda olur, varsanda yokmussun gibi davraniriz, biz seni zaten istemiyoduk, abimin istegi üzerine oldu hersey cünki o bizim kiymetlimiz onu kiramadik gibilerinden...
bu arada bazilarida kücücük kizlari kafaniza niye takiyorsunuz vs. yazmista, benim görümcem benle ayni yasta, digeride benden tam 8yas büyük...
sen en iyisi onlara onlarin yaptiklarini hic umursamadigini göster, cünki onlar seni kiskandirmak icin bir caba icine giriyorlar...sen üzülüncede amaclarina ulasiyorlar...cehalet iste ne yaparsin...halbuki insan kardesini, abisini mutlu eden esiyle görünce kendisi de mutlu olur ama....
sende esinle nekadar mutlu oldugunu göster onlara,ve iliskinizde, hayatinizda, sevginizde onlarin yaptiklarinin yerinin olmadigini...yaptiklarini birakacaklarini sanmiyorum ama umuyorum tabi senin icin güzelim...
ben suan hamileyim 12gün sonra dogumum var insallah...
birkez olsun biride hayirli olsun bebeginiz demediler, arayip nasilsin, bebegin birseye ihtiyaci varmi demediler ama olsun...icim icimi yemiyormu? yiyor tabi üzülüyorum, cünki sucsuz oldugumu fazlasiyla biliyorum, zaten onlarda betülde sunu yapti diyemiyorlar ama iste sözde iyiler :)
bende aptal degilim ya, oda ayri =)
neyse tatlim sikma canini...ayni dertten muzdarip olanlar cok gördügün gibi, benim gibi...
saglicakla kal...
umarim esinle bir ömür hep mutlu olursunuz...
Rabbim size bisürü minik minik evlatlar nasip etsin :emir_bebek: , yuvanizdan huzur eksik olmasin... :13:

Senin resmini koysaydi da "vay benim resimlerimi niye orda burda bana sormadan koyuyor, hep de cirkin ciktigim resimleri koymus, art niyetli, pis gorumce" diye konu acardin. Insani hastalikli dusunceler sardi mi herseyin altinda birsey ariyor. Sen paranoyak olmussun, esas art niyeti de kendinde ara bence. Ve bir uzmanla gorus, sorun bile edilemeyecek seyleri buyutup dert gibi gorursen ortada ne gencligin kalir ne evlilik.

Back
X