• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem kasti mi yaptı bir akıl verin hanımlar

diamondoo

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2024
40
23
8
37
Görümcem geçenlerde bana bir kızın fotosunu attı. Kız eskiden eşim evlenmeden önce düşündükleri ve eşimin konuştuğu biri. Aynı zamanda akrabaları ama ben tanımam etmem . Kız evli barklı ailesiyle benim kızın gittiği okulda foto çektirmiş paylaşmış ,görümceminde instagramında ekli . Buda görmüş bana atmış kızınla aynı okula gidiyormuş bunun oğlu diye . Bu kim dedim tanımıyorum dedim. Falancanın kızı diye gülerek mesaj attı ,cevap vermedim. Tabi benden önce eşime de atmış aaa işte akrabamız falanca kızın oğlu kızınla aynı okulda diye . Bende konuyu açmayacaktım eşime aslında .bir müddet sonra gıcıklıklarına başlayınca eşime söyledim bu kızın fotosunu niye attı bana diye eşimde diyor ki kardeşim bilmiyormuş eskiden eşimle konuştuklarını yada aile içinde konusu geçtiklerini diyor.siz ne düşünüyorsunuz

Her iki tarafında çocukları olmuş .
Gerçekten görümceniz bilmiyorsa sorun etmeyin . Bazen oluyor bak akraba çocuğu falan die bizlere de atılıyor tanıdık çıkınca .

kasıtlı bisey olsa eşinize atmış ilk o uyarırdı görümcenizi zaten “aman benım hanım görmesin abim sorun yaşamayalım ”die .

Bu saatte bana buraya yazdıran insan kasti yaptıysa inşallah rabbim misliyle çıkartır .çok çektirdi bana sonra cahillik küçüktüm hakkını helal et dedi ama hiç güvenmiyorum
Gerçekten görümceniz bilmiyorsa sorun etmeyin . Bazen oluyor bak akraba çocuğu falan die bizlere de atılıyor tanıdık çıkınca .

kasıtlı bisey olsa eşinize atmış ilk o uyarırdı görümcenizi zaten “aman benım hanım görmesin abim sorun yaşamayalım ”

kasıtlı bisey olsa eşinize atmış ilk o uyarırdı görümcenizi zaten “aman benım hanım görmesin abim sorun yaşamayalım ”die .
Yapan zaten bile bile atmaz kızılcagını anlar ama ben sinsilik hissettim bilemedim de ama o kadarda yakın akraba da değil ne bileyim ne alaka ikimize de atması çözemedim ama aramızı bozdu eşimle tabiki bu durum . Köyde de anneme giderken görümcem bir iki laf söyledi sitemkar. Benden de çok küçük halbuki .Yine uğraşacak benimle gibi hissettim.asla da günah almak istemem

Bu saatte bana buraya yazdıran insan kasti yaptıysa inşallah rabbim misliyle çıkartır .çok çektirdi bana sonra cahillik küçüktüm hakkını helal et dedi ama hiç güvenmiyorum

Yapan zaten bile bile atmaz kızılcagını anlar ama ben sinsilik hissettim bilemedim de ama o kadarda yakın akraba da değil ne bileyim ne alaka ikimize de atması çözemedim ama aramızı bozdu eşimle tabiki bu durum . Köyde de anneme giderken görümcem bir iki laf söyledi sitemkar. Benden de çok küçük halbuki .Yine uğraşacak benimle gibi hissettim.asla da günah almak istemem
Eşinizin size karşı bi soğukluğu kötülüğü saygısızlığı yoksa milletin oyununa gelmeyin . Bakın okula giden çocuğunuz varmış yıllar geçmiş, eğer kasıtlı yaptıysa adamla tartışıp kardesıne fırsat vermeyin

Görümcem geçenlerde bana bir kızın fotosunu attı. Kız eskiden eşim evlenmeden önce düşündükleri ve eşimin konuştuğu biri. Aynı zamanda akrabaları ama ben tanımam etmem . Kız evli barklı ailesiyle benim kızın gittiği okulda foto çektirmiş paylaşmış ,görümceminde instagramında ekli . Buda görmüş bana atmış kızınla aynı okula gidiyormuş bunun oğlu diye . Bu kim dedim tanımıyorum dedim. Falancanın kızı diye gülerek mesaj attı ,cevap vermedim. Tabi benden önce eşime de atmış aaa işte akrabamız falanca kızın oğlu kızınla aynı okulda diye . Bende konuyu açmayacaktım eşime aslında .bir müddet sonra gıcıklıklarına başlayınca eşime söyledim bu kızın fotosunu niye attı bana diye eşimde diyor ki kardeşim bilmiyormuş eskiden eşimle konuştuklarını yada aile içinde konusu geçtiklerini diyor.siz ne düşünüyorsunuz
Üzerinden 50 yıl geçip herkes çoluk çocuğa karışımca kim zamanında kimşnle çay içmişti bir önemi kalmadığımdan unutmuş olabilir. Eşinizin dediği gibi en baştan bilmiyor olabilir.

Üzerinden 50 yıl geçip herkes çoluk çocuğa karışımca kim zamanında kimşnle çay içmişti bir önemi kalmadığımdan unutmuş olabilir. Eşinizin dediği gibi en baştan bilmiyor olabilir.
50 yıl geçmedi ki 8 -9 yıl geçti. Hiç bilmeyecek bir tip değilde o yüzden inanmıyorum. Aile içinde bahsedilmiştir muhakkak Buda ortamda duymuştur . Bizde falanca kızı var isteyelim diye aile içince lafı geçer . Laf olsa dahi bana eşime atması ne kadar doğru bize ne falancanın çocuğu bizle aynı okulda dedesinin kuzeninin açmasının torunu uzaklıkta bir akrabalıksa hele

Ve bu kızı evlendiğimiz ilk yıl ağzına sakız yapmıştı çok iyi kız Ayşe teyzenin kızı yok şöyle böyle sürekli bahsederdi bana ve yakın akrabalıkta yok öyle

Buda görmüş bana atmış kızınla aynı okula gidiyormuş bunun oğlu diye . Bu kim dedim tanımıyorum dedim. Falancanın kızı diye gülerek mesaj attı ,cevap vermedim. Tabi benden önce eşime de atmış aaa işte akrabamız falanca kızın oğlu kızınla aynı okulda diye
images.webp

Ya ne böyle sinirlenip delleniyorsunuz, biraz hazır cevap politik olsanıza. Ay ben şimdi evlenmeden önce peşimde koşanların fotolarını atsam abin komplekse girer yazıp gülücük emojisi koysanıza. Eşiniz öyle yapmış çünkü. Kardeşine kızmamış sizin gönlünüzü almamış, gülmüş üstüne. Gerçi ailem ne derse o diyen adamın sağı solu da belli olmaz. Size gelince kükrer, ailesine kardeşine gelince iyi niyetli, farkında değildir, bilmiyordur... oluyorlar. Ezik kocanızın, egosu okşanmış pohpohlanmış aksi olsa kardeşini uyarırdı.

Görümce bilse de bilmese de niye size atıyor ki?
Akraba tanıştıracaksa illa ki bir gün yüz yüze gelince tanıştırırdı, gereksiz bir hareket olmuş.

Ben kasıtlı yaptığını düşünüyorum çünkü var böyle tipler. Ve daha önceden de bana çektirdi diyorsunuz. Ama size şu konuda katılmıyorum. "Bu saatte bana buraya yazdıran insan" diye bir şey yok, kendinizi edilgen bir konuma sokup topu tamamen karşı tarafa atmak bana mantıklı gelmiyor. Tamam art niyetli bir insan olabilir ama size bu saatte buraya bir şey yazdıramaz, kendiniz yazdınız. Bunu fark edip kabul etmek ilk adım çünkü sonrasında bu bakış açısıyla yaklaşabilirseniz olaylar ve davranışlarınız üzerindeki gücünüz/kontrolünüz artar. Sizi etkileyip üzmüş olabilir (duygu düzeyinde) ancak sizi eşinizle tartıştıramaz veya sizi ağlatamaz veya sizi gece kk'ya konu açtıramaz (davranış düzeyi). Duygu ve davranış farklı şeylerdir, duygularınız bazen elinizde değil ancak davranışlarınız elinizde. Duygularınızı bastırmadan kabul edin (evet üzüldüm) ama davranışlarınızı kontrol edin (ama bu kişi için ağlamayacağım veya tartışmayacağım).
Kısacası evet gıcık bir şey yaptığı ancak kafaya bu kadar takılacak bir konu değil, hele saatlerce ağlanacak bir durum hiç değil. İnsanlar sizin onlara verdiğiniz/atfettiğiniz değer kadardır hayatınızda. "yav he he" diyip geçerseniz ne hükmü olabilir görümcenizin?

Sanki gıcıklığa yapmış gibi, çünki uzak akrabaysa ikinize de neden atsın ama tabi bazı akrabalıklar garip olabilir. Bilerek atmışsa da çok ayıp, sinek gibi bir şey değil ama mide bulandırır. Kadına da çok ayıp ediyor.

Eşim için daha önce baktıkları bı kız varmış, mahalleden eşim istememiş, anlatmişlardi kaynım da bahçede falan otururken o kızın babasının arabasını her gördüğünde abimin eski kayın pederi diyor, ona göre espri, eşim de ona o... ağızlı der, aynı polemik sürer gider, en son gulerek dedim sen bı evlen, senin huzura ihtiyacın yok bı evlen görüşeceğiz seninle, herkes hak ediyorsun falan dedi öyle kapandı gitti konu ama eminim gene görse gene söyler, bazılarına göre ciddi bı durum değil işte espri olarak görüyor kendince, çokta takılmamak lazım, takılsan gerilsen kime ne faydası var, herkes evli barkli, gorumcenin yaptığı ayıp zaten, evli kadının neyinin fotoğrafını atıyor, kafası o kadar çalışıyor, herkesin geçmişi var sonuçta çok düşünme

Bencede çok alakasız saçma birşey yapmış eşiniz de yani banane bana niye atiyorsun diyememis mi sen bile biliyorsun eski mevzuyu evdekibkadin mi bilmicek bilmiyormus yalana bak hadi bilmiyor ne alaka atmak attı da ne oldu parti mi duzenliceksiniz aaa oğlumuz kizimjz o kişinin çocuğuyla aynı okulda diye ben okula gittiğimde kimse aileme mesaj atmadı bak falancanin kızıyla senin kızın aynı okulda diye ne alaka yani eşinde sıkıntılı her zaman ailen haklı olamaz dengeyi bilmesi lazım ver burda bacisina gereken cevabı vermeliydi ay ben sinirlendim valla gorumceler ve böyle adamlar kapatılsın gerçekten

50 yıl geçmedi ki 8 -9 yıl geçti.
Daha dünmüş!
aramızı bozdu eşimle tabiki bu durum
Siz böyle ota çöpe çocuğunuzun babasıyla kavga edecekseniz çok yaşamazsınız. Bu kadar stres zarar.

Görümceniz kasti mi yaptı?
Ne önemi var? Boşverin geçin. Sizin yaşamınızda başarmak istediğiniz, elde etmek istediğiniz, yapmak istediğiniz hiçbir şey yok mu? Onlara odaklanın.

Back
X