• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem kasti mi yaptı bir akıl verin hanımlar

Ayy götüm. Benim eşime kuzenini istemiş kaynanam aynı mahallede oturuyoruz kız bekar.pırlanta gibi biridir. Evli olsa görümcem kocama atsa evli barklı kadının fotosunu oyana buyana atıyor diye kızarız biz. Görümce bilerek yapıyor sende oyuna geliyorsun. Kaç saat niye ağlıyorsun alacak olsa onu alırdı. Geçmişte kalmış.

Bana göre öyle az buz bir şey değil. Aynısını konu sahibinin kardeşi yapsa, ablama bu talip oldu diye nasıl tepkiler verirler sizce? Bu tarz insanlar kendilerine göre yanlış olan şeyleri başkalarına yaparlar ki karşıdakini sinirlendirip mutsuz edebilsin.
Ben olsam lafı yapıştırırdım, valla X abla bu kızın kim olduğunu biliyorum. Eh zamanında bekarken herkes herkese talip olur, normaldir. Demek ki sana hiç talip çıkmamış, ilk gördüğünle evlenmişsin ondan sana acayip geliyor herhalde derdim. :KK53: Bir daha diyemez hale getirirdim.
Evli barklı insanların eski defterlerini ne diye açıyorsa artık...

Bencede çok alakasız saçma birşey yapmış eşiniz de yani banane bana niye atiyorsun diyememis mi sen bile biliyorsun eski mevzuyu evdekibkadin mi bilmicek bilmiyormus yalana bak hadi bilmiyor ne alaka atmak attı da ne oldu parti mi duzenliceksiniz aaa oğlumuz kizimjz o kişinin çocuğuyla aynı okulda diye ben okula gittiğimde kimse aileme mesaj atmadı bak falancanin kızıyla senin kızın aynı okulda diye ne alaka yani eşinde sıkıntılı her zaman ailen haklı olamaz dengeyi bilmesi lazım ver burda bacisina gereken cevabı vermeliydi ay ben sinirlendim valla gorumceler ve böyle adamlar kapatılsın gerçekten
Birde başımıza tac ederiz görümdiceyi yüz verdikçe tepemize çıktı. Zaten sorun eşim keşke gereken cevabı savunmayı mesafeyi koyabilse hiç bunlar yaşanmazdı da . Allah’a havale ediyorum

Bana göre öyle az buz bir şey değil. Aynısını konu sahibinin kardeşi yapsa, ablama bu talip oldu diye nasıl tepkiler verirler sizce? Bu tarz insanlar kendilerine göre yanlış olan şeyleri başkalarına yaparlar ki karşıdakini sinirlendirip mutsuz edebilsin.
Ben olsam lafı yapıştırırdım, valla X abla bu kızın kim olduğunu biliyorum. Eh zamanında bekarken herkes herkese talip olur, normaldir. Demek ki sana hiç talip çıkmamış, ilk gördüğünle evlenmişsin ondan sana acayip geliyor herhalde derdim. :KK53: Bir daha diyemez hale getirirdim.
Evli barklı insanların eski defterlerini ne diye açıyorsa artık...
Evlenmemiş hiç evlenmeye de niyeti yok o kadar geçimsiz ki etrafında kimse durmuyor.kızdığımda buna bu yüzü eşim veriyor .inşallah yaptıklarını yaşarlar görürüm . Hala iyi niyetle acaba bilmiyormuydu diyorum .o ki bilmeyecek şaşarım .

Birde başımıza tac ederiz görümdiceyi yüz verdikçe tepemize çıktı. Zaten sorun eşim keşke gereken cevabı savunmayı mesafeyi koyabilse hiç bunlar yaşanmazdı da . Allah’a havale ediyorum
Şımarık yetiştirmiştir hayır dememişler ne demisse hep olur tamam üzülmesin böyle yetistirmisler ondan yani o kendini yetistirememis ama en büyük hata ailesinde şımarık yetişmiş sen ne yaparsan yap duzelemz

Görümcem geçenlerde bana bir kızın fotosunu attı. Kız eskiden eşim evlenmeden önce düşündükleri ve eşimin konuştuğu biri. Aynı zamanda akrabaları ama ben tanımam etmem . Kız evli barklı ailesiyle benim kızın gittiği okulda foto çektirmiş paylaşmış ,görümceminde instagramında ekli . Buda görmüş bana atmış kızınla aynı okula gidiyormuş bunun oğlu diye . Bu kim dedim tanımıyorum dedim. Falancanın kızı diye gülerek mesaj attı ,cevap vermedim. Tabi benden önce eşime de atmış aaa işte akrabamız falanca kızın oğlu kızınla aynı okulda diye . Bende konuyu açmayacaktım eşime aslında .bir müddet sonra gıcıklıklarına başlayınca eşime söyledim bu kızın fotosunu niye attı bana diye eşimde diyor ki kardeşim bilmiyormuş eskiden eşimle konuştuklarını yada aile içinde konusu geçtiklerini diyor.siz ne düşünüyorsunuz
Görümcenin yaptığı çok çirkin hareket .Kadın da evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş sizi sevmese bile aile mahremiyetine saygı duyması lazım

Şımarık yetiştirmiştir hayır dememişler ne demisse hep olur tamam üzülmesin böyle yetistirmisler ondan yani o kendini yetistirememis ama en büyük hata ailesinde şımarık yetişmiş sen ne yaparsan yap duzelemz
Aslında tam tersi sevgi görmemiş . Hiç sevilmediği içinde etrafında sevilen insanlar görünce saldırıyor . Sevgi emaresi olsa azıcık kalbinde merhamet olur etrafındaki insanlarıda severdi

Görümcenin yaptığı çok çirkin hareket .Kadın da evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuş sizi sevmese bile aile mahremiyetine saygı duyması lazım
Evet hadi bana attın eşime niye atıyorsun erkek milleti ne anlar okulda kimin çocuğu var . Bu ne hadsizlik kendini bilmemzlik suç onda değil ona o yüzü verende . Suç bende de biraz çok merhamet ettim kimsenin sevmediği geçimsize ,Allah rızası için yüz verdim .hep zararı ben gördüm

Birde kadının kocasıyla çocuğuyla fotosu sana ne milleti gözetleyeceğine git kendin evlen kaç yaşındasın.kac gündür huzurumuzu bozdu durduk yere

Polyannacilik yapmasin kimse.
Bilerek yapmis gorumce
Dimi düşünüyorum yanlış düşünüyorsam günah almayayım ama açık açık belli ya ,birde yemin etmiş eşime bilmiyorum bişey diye . Eşimde bana inanmıyor ona inanıyor .Bana atsa sıkıntı yoktu bilmiyor diyeceğim ,eşime de atmış .birde tanımıyorum kim bu dediğimde . “”Hahaha şükran teyzenin kızı 😂”” cevabı vermiş . Gülecek ne var mesela .

Birde kadının kocasıyla çocuğuyla fotosu sana ne milleti gözetleyeceğine git kendin evlen kaç yaşındasın.kac gündür huzurumuzu bozdu durduk yere
Boşver sırf onu sevindirmemek için kocana konuyu açıp aranızı bozma. Bi daha yaparsa bu kesinlikle iyi niyetli birinin yapacağı bişey değil hatta şaka değil ahlaksızlık.

“Bunu bana atarak ne amaçlıyorsun anlamadım ama komiksin” yazın görümceye

Pislik ya
Amacını hiç anlamadım .başta konuyu eşimede açmadım ona da hiç belli ettirmedim bilmiyor diye ama uyuzlukları devam edince patladım eşime anlattım .şok eşime de atmış yetmemiş .ne kötü kalpli insanlar var ya tek tesellim umarım hiç mutlu olmaz yaşattıklarını yaşar

Bence her şeyi kocaniza anlatıp kocanizla aranızı bozmayın adam ne yapsın.olanlarada bu kadar takılmayın.O sizinle ugrasiyorsa hiç eşinize çaktırmadan gizliden sizde onunla uğraşın.Boyle ağlayıp uzulurseniz olan size olur.

Boşver sırf onu sevindirmemek için kocana konuyu açıp aranızı bozma. Bi daha yaparsa bu kesinlikle iyi niyetli birinin yapacağı bişey değil hatta şaka değil ahlaksızlık.
Asıl sorun kocamın kardeşim bilmiyor diyip beni suçlaması . Birde sinsisin bana dedi kardeşimle muhatap olma bir daha dedi . Haberi yok kızın bana yemin etti dedi . Küssen ayrı ,barışsan ayrı dert boşansan ayrı dert.tek umudum Allah gün yüzü göstermesin

Bence her şeyi kocaniza anlatıp kocanizla aranızı bozmayın adam ne yapsın.olanlarada bu kadar takılmayın.O sizinle ugrasiyorsa hiç eşinize çaktırmadan gizliden sizde onunla uğraşın.Boyle ağlayıp uzulurseniz olan size olur.
Eşimde onların her işlerine koşturuyor babaları ölmüş diye bütün sorumluluk eşimde . Yeri geliyor babalık görevlerini yapıyor ama ne bana ne eşine saygıları var ama eşimde de ailesi ne yapsa görmeme sorunu var . Ben şimdi ona gerekeni yapardım da Allah korkusu var bir de yetim diye ben sustukça kuduruyor . Eşimde bişey demiyor azcık uyarsa belki duracak

Ayy götüm. Benim eşime kuzenini istemiş kaynanam aynı mahallede oturuyoruz kız bekar.pırlanta gibi biridir. Evli olsa görümcem kocama atsa evli barklı kadının fotosunu oyana buyana atıyor diye kızarız biz. Görümce bilerek yapıyor sende oyuna geliyorsun. Kaç saat niye ağlıyorsun alacak olsa onu alırdı. Geçmişte kalmış.
Ağladığım eşimin tavırları aslında ama işte sabır etmekten başka bişey gelmiyor elimden. Kaynanama demiştim şeninde kızın var umarım bana yaşattıklarını yaşarsın kızında diye umarım yaşarlar tez zamanda görürüm yoksa içindeki kırgınlıklar acılar dayanılmaz hale geliyor

Ben kasıtlı yaptığını düşünüyorum çünkü var böyle tipler. Ve daha önceden de bana çektirdi diyorsunuz. Ama size şu konuda katılmıyorum. "Bu saatte bana buraya yazdıran insan" diye bir şey yok, kendinizi edilgen bir konuma sokup topu tamamen karşı tarafa atmak bana mantıklı gelmiyor. Tamam art niyetli bir insan olabilir ama size bu saatte buraya bir şey yazdıramaz, kendiniz yazdınız. Bunu fark edip kabul etmek ilk adım çünkü sonrasında bu bakış açısıyla yaklaşabilirseniz olaylar ve davranışlarınız üzerindeki gücünüz/kontrolünüz artar. Sizi etkileyip üzmüş olabilir (duygu düzeyinde) ancak sizi eşinizle tartıştıramaz veya sizi ağlatamaz veya sizi gece kk'ya konu açtıramaz (davranış düzeyi). Duygu ve davranış farklı şeylerdir, duygularınız bazen elinizde değil ancak davranışlarınız elinizde. Duygularınızı bastırmadan kabul edin (evet üzüldüm) ama davranışlarınızı kontrol edin (ama bu kişi için ağlamayacağım veya tartışmayacağım).
Kısacası evet gıcık bir şey yaptığı ancak kafaya bu kadar takılacak bir konu değil, hele saatlerce ağlanacak bir durum hiç değil. İnsanlar sizin onlara verdiğiniz/atfettiğiniz değer kadardır hayatınızda. "yav he he" diyip geçerseniz ne hükmü olabilir görümcenizin?
Aslında demek istediğim saat 3 de uyumayıp 3 saat aglatıği için bu saatte buraya yazdırdı dedim.başka insanlarla paylaşma isteği içimdeki acımı bir nebze azaltır diye yazdım. Belki farklı bakış açıları kazanırım. Belki fazla duygularımla düşünüp olayı göremiyorum fikir almak için buraya yazdım kendi tercihimdi yazmak .çokta iyi geldi. Bir diğer konuda aslında kırılıp üzüldüğüm eşimin arkamda durmayıp bu hareketleri yapan kardeşini el üstünde tutup kıymet vermesi. Biri başkasına tokat atsın.tokatı yiyen acıdı diye ağlayıp sızlıyor üstüne birde ağladığı için ona başkaları kızsın .tokatı atanda el üstümde tutulsun bilerek yapmadı diye üstü kapatılsın. Üstüne kardeşimle sinsi sinsi konuşuyorsun denilsin. İlk evlendiğim yılda bana şakayla karışık seni döverim demişti görümcem o zamanda eşime söyledim aynı bom boş tepkiler . Problemler çok büyük aslında anlatılacak çok şey var .ama şimdi ne yapacağımı bilmiyorum yapanın yanına kar kaldı . Eşimle barışsam bir türlü barışmasam bir türlü .

Back
X