görümcem sıktı artık

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
eşimin bekar bi kız kardeşi var. üniversiteden mezun olduğundan beri sürekli imalı bi yolla bize yerleşip bulunduğumuz ilde işe girmek istiyor. dün eşime mesaja atmış çalıştığın yere eleman alıyorlarmı diye . Eşimde bugün bana soruyor çağıralım mı yanımıza diye.ben yılbaşından sonra çocuk düşünüyordum artık o bi sorun , evim 2 +1 ama 60 metrekare falan .yerim yok. görümcem desen habire laf taşıyo diğer akrabalara.ve benim düğünümden bu yana arayıp da bi hal hatır sormuşluğu yok bu vatandaşın.ben açıkcası isemiyorum. kayınbabam da sorumsuz adamın teki.çalışmıyo evde oturuyo sürekli. çocukları para toplayıp göndryo anneleri için . kayınbabamın kafası atıp yarın bigün istanbula gittiğinde kaynanam köyde yalnız kalmaz en büyük oğu eşim. biz deseniz düğünümüzü kendimiz yaptık borç boynumuza kadar . hala ödüyoruz. ben ne yapacağımı şaşırdım artık bunaldım .eşime nasıl söyleyebilirim istemediğimi.ya da gelse nasıl olur bana faydası olur mu.zararından çok. lütfen kızlar el cevap darlandım çok.

İnsanlardaki bu rahatlık ne ya ? İnsan hiç düşünmez mi abim olmasa bile eşi rahatsız olabilir diye,ben inanamıyorum bazen.Evli çiftin evine yerleşmek istemek nedir yani ?
Reddedin tabii ki de.Gerçekleri de söyleyin,sizin bunu istememenizde anormal hiçbir şey yok.Madem çalışmak istiyor kendi evini tutsun işte ya da ev arkadaşı falan bulsun.

Valla gelirse ve ise de başlarsa siz cocuk falan unutun. 3 kardeş gibi yaşarsınız. Gidip arkasında kalsın. Ayrıca neden biryerde kalıyor gitsin kendi ailesi ile kalsın. Siz ne kadarki evlisiniz. 2- 3 yıllık evli iseniz evlilik bile sıkıntıya düşer bence. 1 - 2 hafta gelip kalabilir ama ise girip sizde kalma olayı sıkıntı yaratır ki sizinki 1 haftalığına bile gelse is buldum çalışıyorum ayağına yerleşir size. Acı açık söyleyin

Ayrıca madem illa sizin olduğunuz şehirde işe girecek, tutsun bir ev kendi düzenini kursun. Neden illa yanınıza taşınmak istiyor anlamıyorum. Hadi sizi düşünmüyor diyelim, kendi nasıl rahat edecek acaba?

Zamanında eşiniz ablasının yanında kaldı diye, siz de aynı yaşam biçimini kabul etmek zorunda değilsiniz. Onlar kendileri öyle istemişler, yaşamışlar, bu sizi bağlamaz. Ayrıca eşinizden neden çekiniyorsunuz bunları konuşmak için? O ev onun olduğu kadar sizin de eviniz. Nasıl ve kiminle yaşamak istediğiniz, kardeşinin isteklerinden, kaprislerinden daha önemli. Eşiniz düşüncelerinize önem vermeyecek kadar odun değildir herhalde.

Kıç kadar evde ne işi var görümcenin ya. İstemiyorum de olsun bitsin. O ablasının evinde kaldı diye görümceyi kabul edecek değilsiniz.

Kesinlıkle kabul etme ama bunu tartısma dan dile getir evin kucuklugunu, bebek ıstedgınızi, rahat edemeyeceğinizı soyle yarın bı gun annesıde gelir tam yerlesirler size ev isi de size kalır. Gorumce hanım calisiyor diye elini hıc bısey surmez tecrube konusuyor dikkate al derim.

İnsan kendi evinde bir şeyleri başkasına göre ayarlaması zor olur, kesinlikle kabul etme.
Çocuk yapmak istiyorsanız 2-3 günde bir bir şeyler olacak en basiti görümcenin yatmasını vs bekleyeceksin.
Bütün gezmelere 3. kişiyi götüreceksiniz, bir şey konuşacağınız da eşinle tek olduğun zamanı kollayacaksınız.
Bunlar sizin baş başa geçirmeniz zamanlar, zaten çocuk olunca baş başa kalmalar iyice azalıyor.
Eşin zamanında kaldı diye sen kabul etmek zorunda değilsin, seninle ne alakası var olayın, senin alman gereken bi sorumluluk değil.

Bu arada bir sürelik bile olsa kabul etme.
Sonra hazır yemek, kira ödeme yok otel gibi gel yat güzel gelir bir daha da gitmez.
Sonra kayınvaliden çocuklarını özler o da gelir haftalarca kalır sizin ev olur aşevi.

aynen öyle ben bunu zamanında reddettim ısıtıp ısıtıp önüme sunuluyor benim gerçekten sıkıldım bu mevzular beni boşanmaya bile itiyor bazen.çok fazla anne olmak isterken bundan bile soğuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…