Görümcem ve Bebeğim

Yabani buyutmek nasıl bir terim
Annesi nasıl büyüteceğini biliyordur
7 aylık bebeğe nasıl hala teyze öğretilir ki
Çocuk babayı bile ne Zaman snr ayırt ediyor
Sırf halalar teyzeler mutlu olsun diye anne karnında baslasın isterseniz öğretmeye

İnsan içine cıkıyorlarmıs zaten
Kucuk bebeği olan biri sürekli dısarılarda olamaz heralde

Burda konu o değil ayrıca halanın anlayıssız tutumu
Kendini yorma tatlim fikirler sabit, yanlis anlamalar keskin.. ben biraktim artik cunku tekrar tekrar ayni seyi yazdim gene olmadi!

Bebegimi ve-ri-yo-rummm!!

Kimseden sak-la-mi-yo-rummm!!!

Gorumcemden de kis-kan-mi-yo-rummm!!

Kendi ailemde sakin gorumcemde agliyor diye bisey de soy-le-me-dimmm!!!!

Cocugumu evlere de ka-pat-mi-yo-rummm!!!

Konuyu tek gozuyle okuyup on parmagiyla yazanlara duyrulur!!

Tek seferde okudugunu anlayacak zekaya sahip arkadaslarimi da kutluyorum..

Bebegimi ve-ri-yo-rummm!!

Kimseden sak-la-mi-yo-rummm!!!

Gorumcemden de kis-kan-mi-yo-rummm!!

Kendi ailemde sakin gorumcemde agliyor diye bisey de soy-le-me-dimmm!!!!

Cocugumu evlere de ka-pat-mi-yo-rummm!!!

Konuyu tek gozuyle okuyup on parmagiyla yazanlara duyrulur!!

Tek seferde okudugunu anlayacak zekaya sahip arkadaslarimi da kutluyorum..

Canım seni anlıyorum çok haklisin
Benim yegenim 1 yaşına girdi ama o da hala aynı
Ben yari yıl tatilinde gittiğimde iki günde zor alıştı kuzum
Ki benim yegenimle çok özel bagim olduğuna inanıyorum
40i çıkana kadar benim odamda kalmıştı
Her şeyiyle ben ilgileniyordum
İlk günlerde emme sorunu vardı ve mama vermek zorundaydık
Gece altını degistirirdim mamasini yedirip gazını çıkarıp tekrar uyuturdum
Emmeye başladığında da annesini sadece meme için uyandirirdim
Kardeşim emzirip yatardı ben ilgilenirdim yine
Ama bebek bu tabiki unutuyor
Bana bile yabancı gibi davranıyor sonradan alışıyor
Minik kuzunuzu koklayin benim yerime :KK46::KK200:

Canım seni anlıyorum çok haklisin
Benim yegenim 1 yaşına girdi ama o da hala aynı
Ben yari yıl tatilinde gittiğimde iki günde zor alıştı kuzum
Ki benim yegenimle çok özel bagim olduğuna inanıyorum
40i çıkana kadar benim odamda kalmıştı
Her şeyiyle ben ilgileniyordum
İlk günlerde emme sorunu vardı ve mama vermek zorundaydık
Gece altını degistirirdim mamasini yedirip gazını çıkarıp tekrar uyuturdum
Emmeye başladığında da annesini sadece meme için uyandirirdim
Kardeşim emzirip yatardı ben ilgilenirdim yine
Ama bebek bu tabiki unutuyor
Bana bile yabancı gibi davranıyor sonradan alışıyor
Minik kuzunuzu koklayin benim yerime :KK46::KK200:
Zevkle:))

yeğenlerimden hiç kaçmadım. aksine daha çok sıktım onları. sıkarak sevdim. hafif ısırarak sevdim. tabi çocukta cocuğa farklıdır durumlar. Her gittiğimde ufakta olsa bişeyler götürdüm çocuklara. çikolata bile yetiyo onlara sonuçta. şimdi ikiside çok severler beni. bende onları tabi. kapıda karşılayıp sarılıp öperler. bu alıştırma birazda anneye bağlı birazda gelen kişiye.
Açıkçası gelen kişi kim olursa olsun ben çocuklarıma çikolata verilmesini hoş karşılamiyorum. Zararlı olmasının yanı sıra yemek saati öncesine denk gelebiliyor ve bu çok sinir bozucu bir durum oluyor..Birde madem ki bebek her seferinde ağlıyorsa illa kucağa almaya gerek yok ki..bunu neden anlamıyor bazı insanlar. .bu bence bencilliktir.

Benim bebegimde ev sahibimiz ve eşinden çok korkuyor cunku yaslari epey var birde onlar cok yuksek sesle konusuyor kucalklarına aldıklarında dudaklarını hemen büküyor şıp şıp damlalar dökülüyor haliyle hemen geri kucağa aliyom niye aglatayım çocuğumu
Onlarda sen bu çocuğu hiç sese alistirmiyon diye birde fırça yiyoz..annen babandan korkmuyo mu diyolar bende hayır onlari gorunce guluyo yok kan cekiyo ya ondan diyo.esimde sen bağırarak konuşuyorsun ya ondan oylemiii diyo oda.hiç farkında değilim ben ya der oda.

Hanikefendi aman canım ağasının pasasin çok haklisin dışında cevap kabul etmiyor....
Bebeginizi aglatmamak istiyorsanız kibarca bunu her defasında söyleyin.... Hem aman beni yanlış anlamasinlar kötü gelin olmayayim diye laf söyleme sonra gel buraya dedikodu yapmaya... İki yol var ya bebeğini vermeyeceksin ya da verip avutacaksin... Gelip de buraya aman gorumcem de ne kotuymus laflarıni duymak için konu acman yersiz, çözüm üretmez... Ama zaten sorun odaklı olduğunuz için çözümler sizi pek de ilgilendirmiyor değil mi?
İçimi dökmek için yazdım vs de demeyin insanın bu kadarcik şeyle içi dolmaz...bence amacınız tüm esinizin ailesini buradaki üyelere de yerdirip icinizin soğuması....

Unutuyor olabilir her gun gelen insan degil sonucta
O da hala yani bi an once hasret gidermek istiyodur o telasla hatirlamiyordur
sonuçta halada üzülmüş çocuğun ağlamasına böyle olacağını bilseydim almazdım gibi bişey demiş burda sorun olacak bişey yok ki

hala olarak heralde oğlum diye sevcek onunda parçası. neresi komikki. eğer çocuğu annesinden kıskanıp kendi çocuğu gibi davranırsa o zaman sorun olur.

oğlum diye paylaşınca kendı doğurdu sandım
nasıl oğlum dıye sevecek
halası olunca cocuk yeğeni oluyor , oğlu değil
DOĞURAN KİŞİNİN KENDİ ÇOCUĞU OLMUYOR MU PARDON AMA ANLAMADIM......

sonuçta halada üzülmüş çocuğun ağlamasına böyle olacağını bilseydim almazdım gibi bişey demiş burda sorun olacak bişey yok ki

Her defasında bunda sorun olacagını bilseydim almazdım demiş ama
bir değil , iki değil , üç değil
halasıysa madem yegenını tanımalı ve kendısı bunu düşünmeli anne uyarmadan
madem öyle olcagını biliyorsa

benim de çözemediğim problemlerden.
benim oğlum da bebekken aynıydı, şu an 2,5 yaşında hala aynı, önce yeni gelenleri bir süzecek sonra yakınlaşacak.
bir ortama gittiğinde de ilk yarım saat anne-baba yanında olacak, sonra yavaş yavaş ayrılacak.

ama insanlar anlamamakta inat ediyorlar.
:KK62: ben genelde eşimin tarafı ise eşime patlıyorum, kendi tarafımdan ise direk kişinin kendisine patlıyorum.
ay bak gene gerildim.
ben de bebekliğinde yaşadığımız bir kaç durum için basiretsiz deyip kendi kendime hala kızmaya devam ediyorum, çocuğumu ağlatmalarına izin verdim diye. eşimi de kafamda hırpalayıp hıncımı almaya çalışıyorum. çünkü onun olaya müdahil olmasını beklediğim durumlar bu olaylar.

Yazık kuzu çok Ağlamış. Ama böyle böyle alışır belki. Kaçırmak da çözüm değil. Halasi kanı kayniyor belli ki. Dayanamayip sarilmak istiyor.

halası iki sevip mutlu olacak diye küçük bebek saatlerce ağlasın mı.
kusura bakmasın ama yetişkin olan o, dayanacak bir on dakika.

Çok zor bir durum arkadaşımın bebeği de öyle, demek ki çocuklar 4-5 aylık dönemde böyle olabiliyor ki bence çok normal. diğerlerinin bunu bilmesi gerek.

Selam hanimlar;
7 aylik bir bebegim var Allah nazarlardan korusun. Biz, esim ve benim ailelerimizden uzakta yasiyoruz. Yasadigimiz yerde tanidigimiz ve gorustugumuz pek kimse yok. Ara sira ev gezmeleri yapiyoruz o kadar. Dolayisiyla bebegim yabanci insanlara ve kalabaliga aliskin degil. Evde sadece anne ve babayi goruyor bu yuzden cok ürkek..Kalabalik bir ortama girince cok korkuyor cok agliyor..

Evimize bir misafir geldiginde de alisana kadar korkak davraniyor fakat alismadan kucaga alininca ya da yakinlasilinca cok agliyor.
O kadar icli icli agliyor ki onu kucagimda sakinlestirene kadar hem uzuluyorum, hem yoruluyorum, hem de misafirimle ilgilenemiyorum.

Konuya doneyim; gorumcemler bizden 1 saat uzakta baska bir sehirde yasiyor. Onunla hic bir problemim yok ama bebegimi hep aglatiyor.
Dogumumdan beri 5 kere geldiler bize. Ilkinde iceri girer girmez normal olarak bebegime kostu. Tabi bebegim korktu ve ortaligi ayaga kaldirdi. 10 dakika kadar ben de bebegim de perisan olduk. Dedim ki biraz alissin sana sonra zaten aglamaz. Himm tamam bidahakine hemen almiyim dedi.

Neyse ikinci gelisleri.. kapidalar daha, ellerindeki kabanlari aldim asmaya gotururken yine bi feryatttt!!! Bismillah daha oturmadan.. yine bebek ve ben kan ter icinde kaldik ve dakikalarca sakinlesmedi, misafirime hosgeldiniz bile diyemedim.. Dedim ki abla bikac dakika sizi gorsun alissin o zaman aglamiyor dedim yine! Himmmm tamam tamam bidahakine hemem almam......

Bu boyle 1 oldu 2 oldu 3, 4, 5...

En son 5. gelisleri. Bebegimi kucagima alip karsiladim onlari. Daha beni operken lap diye kapti cocugu. Vermesem olmaz, bu sefer cocugu kiskaniyor elimden aliyor denir.. Hadi dedim aglamaz belki. Yine de soyledim aglar dedim, aglamaz aglamaz ogrendi beni o dedi.. Aldi.. Yine kiyamet koptu!! Evin heryerinde gezdiriyorum bebegi hoplatiyorum ziplatiyorum olmuyor sakinlesmiyor. Kipkirmizi oluyor cocuk, sesi kisiliyor aglarken. Bari emzireyim kandirayim dedim goturdum bebek odasina, yok; hickirmaktan ememiyor bile. Yani hanimlar, yine zehir oldu o gun bana ve bebegime...
Bir de yanimiza gelip demez mi; "ayyyyy biyli ığlıyıcıgını bilsiydim ılır mıydım, yık yık bi dıhı ılmım!!!!!!"
Yine soyledim abla azicik seni gorsun alissin zaten o zaman aglamazzzzzz!!!!!!!!!

kıt kafalılar bir lafı elli kere söylemezsern anlamazlar ,

bir daha ki gelişlerinde cocugu başka oda da tut onlar geldikten sonra kucagında odaya geçir ve hemen onların kucagına verme

abla krızlerini bilyirosun hemen alma lürfen birazdan gelir zaten kucagına de ve NET konuş

Back
X