Görümcem ve kaynanam

dolores_rose

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
177
101
53
Merhaba arkadaşlar ben görümcem ve kayınvalideme nasıl davranıcamı şaşırıyorum bi bakıyosun iyi davranıyolar sahte olduğunu bilşyorum belli ediyolar ama böyle politik davranır gibi ama çoğu zamanda durduk yere surat yapıyolar muhabet arasında söylediğim bazı şeylere cevap vermeme tada evlerine gittiğimde soğuk bi hoşgeldin derler onlar soğuk olunca bende soğuk davranıyorum sonra onlar sahte sahte gülümseyerek konuşıyolar sanki seviyomuş gibi bende onlara öyle gülümsüyorum yani o anda onlar nası davranıyosa karşılık olarak onlara aynı davranıyorum sizce ben doğru mu yapıyorum ? Sürekli soğuk suratsızmı olmam lazım onlara karşı öğnkü sahte olduklarını beni sevmediklerini kıskandıklarını biliyorum ben mesefeliyşm ama benşm tatlı bi mesefem var güler yüzlü saygılı bi insanım karşımdakibi kırmıyorum ama bu insanlara nasıl davranıcamı bilmiyorum sizce nasıl davranmalıyım

Mesafeli ol her zaman yüzlerine gülme...

Mesafenizi hep koruyun sakın size yaklaştılar diye sizde amaan geçmişte olan oldu artık iyi olucaz moduna girmeyin çünkü benim anladığım bunların güleryüzünün altındada kötülük var. O yüzden her daim en mesafeli iletişimi seçin ve hiçbir şeyinizi paylaşmayın geçiştirin sürekli detaylı soru sorar ederlerse filan. Şimdi kötü olunda diyemiyorum çünkü bu sefer eşinizle sizin ilişkinizi etkileyebilir.

Eşeğin yoksa sahibinin hatrı vardır diye bir laf vardır. Onlar samimiyetsizliklerinden öyle yapmıyordur belki. Siz o kadar soğuk davranıyorsanız onlar da arada eşiniz olduğu için mecburen yüzünüze gülüyorlardır.

Ne kadar az iletisim o kadar iyi. Mecbur kaldikca politikaci suratini kullan: Oy kazanacak kadar resmi, herkes yerini bilecek kadar resmi! Özel konulara ve dedikodulara girme. Havadan sudan en fazla..ziyareti kisa tutun.
Evet özel konuşar ve dedikodulara girmiyorum onlar dedikodu yaparsa katılmıyorum genel cevap veriyorum. Ama tümüze güldüklerinde gülüyorum suratsız davrandıklarında bende öyle yapıyorum sşzce doğru mu yaptığım?

Poli çok,tika yüz demek..politik diyordun ya açılımı bu işte,Fransızca kökenli bir kelime..Cok yuzlu
Çok yüzlü olduğunu fark ettiğiniz insanlarla her zaman bir mesafe bırakın aranızda.

Ben öyle ortamlarda dedigim gibi Politikaci gibi davranirim. Karsimdakinin duygulari ile baglantim yok. Yeri geldi gülümserim, yeri geldi resmi takilirim. Karsidakinin duygularini aynen kopyalarsaniz sadece huzursuzluk artmaya devam eder. Dedigim gibi oy kazanacak kadar güler yüz, ama resmiyetinizi koruyun. Biz baskalarin dengesiz hareketlerine yüz versek, oyunun icine cekilmis oluruz

Aynen devam
Gü ven me

Karşinizdaki insanlar dengesizse eger malesef ki nasil davranirsaniz davranin hep bir sorun cikacaktir. Erkek aileleri cok garipler. Kendilerinde her seyi hak görüyorlar. Sen gelinsen eger onlara karsi bagli ve itaatli olmani istiyorlar. Her seyi yapsinlar ama gelin susup başını egsin istiyolar. Ama öyle bir dünya yok.. benim görümcem cok cok fena, cok sorunlar yasadim(maceralarimiz icin bir konu başligi açilir )... istedi ki afedersiniz agzima etsin ama ben susayim. Sonra da hicbir sey olmamis gibi diyecekmisim ki abla hadi kahve icelim. gelini öyle yapiyormus ben politik olamiyorum, olsaydim da işe yaramazdi zaten. Böyle insanlar kaşimizin üstündeki göze de takarlar kafayi. Bazi insanlar degismez malesef

Sizce hiç gülmemeli miyim onlara onlar güldüğü zaman gelimde değil kötü olamıyorum suratsız cevap veremiyorum ana onlar suratsız davrandığında çok rahat bi şekişde onlara aynısını davranıyorum soğukluğu çok güzel yansıtıyorum öğnkü içim rahat ben başlatmadım suratsızlığı ditorum kendi kendime ama ben bsşlatınce kendimi suçlu hissediyorum oyüzden yapamıyorum bu yüzden kafaya takıyorum acaba onlara tam haddini bildiremiyo muyum beni salak mı sanıyolar acaba diye düşünüyorum ve ben dazla düşününde başım ağrıyo. Eşim konusunda şanslıyım beni tutuyo

neden karşıdaki insana gore sekil alacaksınız ki.
bana garip geldi. onlar boyleyse ben de boyle olayım durumu.
kendin olmak kadar güzel birsey yok.
her yerde oldugunuz gibi olun. tersi tuhaf aslinda.
-mış gibi davranmak , gerçekçi olmamak..
Not: stratejim yoktur, neysem o.
ama nedense strateji eşittir basari gözüküyor aile ilişkilerinde, ilginç

ama nedense strateji eşittir basari gözüküyor aile ilişkilerinde, ilginç. bana da strateji yapmak icin kendini kasmak tuhaf geliyo. ne gerecem kendimi durduk yere. diyeceğimi derim direkt. ima bile etmeyi sevmem.

Maalesef ben de yaşadım bunu özellikle eşimin yanında iyi hoş davranıp o arkasını dönünce öyle bakışlarına maruz kalıyordum ki... Hayatım boyunca samimiyetine inanmadığım insanlardan uzak durdum, sırf eşimin hatırına sabredeyim dedim ama taviz vermek de bana yakışmadı ve çıkardım hayatımdan, ne kayınvalidem ne de görümcem evimin önünden bile geçemez. Gerektiği gibi hadlerini bildirdim çok şükür. Gerçeği göremeyecek kadar kör olmayan kocam da destekçim oldu. Ağızlarını açıp tek laf da edemiyorlar, Haset insanlara taviz vermeyin lütfen, kim olursa olsun. Huzurunuzu kaçırırlar.

Nası yaptınız peki nasıl davrandınız açık anlatırmısınız banada fikir olur lütfen

Nası yaptınız peki nasıl davrandınız açık anlatırmısınız banada fikir olur lütfen
O sabretme döneminden sonra aniden kesip attım ben dayanacak gücüm kalmamıştı, kayınvalidem aradığında açmıyordum, yüzyüze geldiğimizde herkesin içinde soruyordu, canım istemedi deyip kafamı çeviriyordum, görümcenin de o çirkin o sahte ve haset bakışlarına dayanamayıp tek mesajımla hayatımızdan çıkardım, yani benimki ani bir patlama oldu. Kocama yalandan ağlamalar sızlamalar yaptı ama inandıramadı kendine. Kurtulmuş olduk. Yoksa eminim hoş olmayan şeylerle evliliğimi sabote edebilirdi. Evinde huzuru olmadığı için kardeşinin bile mutluluğunu kıskanıyor işte.

ama nedense strateji eşittir basari gözüküyor aile ilişkilerinde, ilginç. bana da strateji yapmak icin kendini kasmak tuhaf geliyo. ne gerecem kendimi durduk yere. diyeceğimi derim direkt. ima bile etmeyi sevmem.
Size katiliyorum. Kendim olamayacagim davranislar sergilemeyi sevmem. Ben genelde kendimi savunur, güzelce ifade ederdim ama gorumce asla güzel konusmaktan anlamazdi.. Gorumce hanim, karsisinda konusabilenleri sevmiyor. Bende tavrimi gösterirdim, uzaklasirdim. Sonra uzaklastim diye sikayet edilirdim simdi ben bunun neresine strateji yapayim, bunla mi ugrasayim. Ben o kadar laf yeyip, kirilip, üzülüp üstünede hadi çay kahve icelim hicbir sey olmamis gibi diyemem. Benden yaşca cok büyük, ona onun gibi karsilikta veremezdim. Zaten 2 yil zor dayandim 2 yilin sonunda malesef onun seviyesine ilk ve son kez indim. Ama en azindan kurtuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…