görümcem yüzünden çocuk yapmakta kararsızım

oznurhoca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
5
1
39
kızlar ben aranıza yeni katıldım. kendimi çok köşeye sıkışmış hissediyorum. 2 buçuk yıllık evliyim. 1.5 yıl görümceyle yaşamak zorunda kaldım. benim yaşımda. şimdi evim ayrı ama evlerimiz yan yana. çok tartıştık. bi huzur vermedi. kaç kere boşanma noktasına geldik eşimle. artık tiksiniyorum ondan. ne kıskançlığı, ne asabiliği, ne küfürbazlığı, ne fesatlığı kaldı. bir işe girerse ya da evlenirse gider belki ama bu 5 sene de sürebilir sonuçta. şimdi evime gelemiyor. çünkü onun daha sesini duyduğumda ellerim titremeye başlıyor. çocuk yapmak istiyorum ama o zaman da yeğenimi görücem diye gelir gider, beni hamileliğimde de strese sokar diye şimdiden stres olmaya başladım. ailem izin vermemişti eşimle evlenmeme. onlara dert yanıp üzmeye hakkım da yok. eminim bunları yaşayanlar vardır. akıl verebilirlerse sevinirim çünkü ben artık ne düüneceğimi bilemiyorum. bunun en önemli sebebi de eşim tarafından hep ortada bırakılmamdır. arada sırada bile bana sahip çıksaydı olaylar bu kadar büyümezdi. neyse, yardım bekliyorum kısacası :)

kızlar ben aranıza yeni katıldım. kendimi çok köşeye sıkışmış hissediyorum. 2 buçuk yıllık evliyim. 1.5 yıl görümceyle yaşamak zorunda kaldım. benim yaşımda. şimdi evim ayrı ama evlerimiz yan yana. çok tartıştık. bi huzur vermedi. kaç kere boşanma noktasına geldik eşimle. artık tiksiniyorum ondan. ne kıskançlığı, ne asabiliği, ne küfürbazlığı, ne fesatlığı kaldı. bir işe girerse ya da evlenirse gider belki ama bu 5 sene de sürebilir sonuçta. şimdi evime gelemiyor. çünkü onun daha sesini duyduğumda ellerim titremeye başlıyor. çocuk yapmak istiyorum ama o zaman da yeğenimi görücem diye gelir gider, beni hamileliğimde de strese sokar diye şimdiden stres olmaya başladım. ailem izin vermemişti eşimle evlenmeme. onlara dert yanıp üzmeye hakkım da yok. eminim bunları yaşayanlar vardır. akıl verebilirlerse sevinirim çünkü ben artık ne düüneceğimi bilemiyorum. bunun en önemli sebebi de eşim tarafından hep ortada bırakılmamdır. arada sırada bile bana sahip çıksaydı olaylar bu kadar büyümezdi. neyse, yardım bekliyorum kısacası :)
Ne yaptı mesela snirlerinizi nasıl böle bozmyı başardı..

Önceden, çok eziyet gördüğünde babaannemmin sesini duyduğunda annemin elleri titrermiş korkudan siz bunları yazdığınızda onu anımsadım. Babamda hiçbir zaman annemin yanında olmamış annem çekmişte çekmiş. O bayandan kurtulmanız gerek ama size ne yaptıda bu hale geldiniz kocanızı doldurup doldurup size karşı kışkırttı falanmı

ya çoook büyük şeyler var eziyet çektim diyemem eskiler gibi. ama şu var zaten ben çalışan bir kadınım, ailede el bebek gül bebek yetiştim, arkadaşlarımdan kötülük görmedim ve bu kıza gerçekten herkese olduğu gibi iyi yaklaştım. ama şu var ben geldiğimde zaten eşimle küslerdi ( şimdi sorsan arayı ben bozmuşumdur). doğumgünümü mahvetti, bayramımı mahvetti, eşimin eski eşini benim yanımda övdü durdu, ağzından hayırlı bşi çıkmaz, anca ister ve bişey isterken de özel bir ses tonu vardır. ama sen bişey isteyince bu hiç hoşuna gitmez. eşimin bana kullan diye verdiği arabayı kıskandı, gezmelerimizi kıskandı, iğneleme huyu vardır vs vs. bıktırdı yani. ama en önemlisi işin içinden kurnazca masum olarak sıyrıldı ve az önce de boşanma kararı aldım artık yeter. çünkü asıl sorun eşim. onun ilk terbiyesizliğinde haddini bildirseydi ( ki ben şaşkınlıktan yapamadım) bu kadar azmayacaktı. anlaşıldı ben yüzde yüz haksız çıkıcam bu işten. çabalamaya gerek yok

Arkadaşım keşke esin yanında olsaydı ama görümce için değer mi ? Psikologa git , cevabını kendin ver içinde tutma

X