Görümcem…

Aynı benim küçük kardeşimle karısı.. Ama benim kardeş kumandalı.. Premses bir gün grip olmuş ve serum takmışlar ben 600 km uzaktayım.. Kardeşime demişki "Ablan beni aramadı " Aylar belki sene sonra çocukların sünneti vardı ve bu gelmedi, aramadı. Kardeşime "Ablana ben grip olduğumda aramadığı için kendisini adamadığımı söyle" demiş.. Bizim kumandalıda gelmis bana diyor bunu..

10 gün arayla 2 kardeşimin çocugu oldu. Biri çagırdı icabet ettim, premses ve kumandalıya gidecekken grip oldum ki korona varken emin olmadan gelemem zaten gripken bile gelmem doğru değil dedim. O sıra da benim oğlum cok ciddi bir trafik kazası geçirdi kemikler kırıldı, yüzü parçalandı.. Premses, kumandalıya "ablan cocuğumu görmeye gelmedi ben de aramıyorum ve gitmeyeceğim" demiş

Bunları git ablana söyle dese bile, o ziftin içini kardeşimin bana yansıtmaması lazım. Zaten oğlum perişan bir de bunları duyunca ve sonrasında bu laflar bitmeyince..

Kardeşime "Sen ve eşin beni ilgilendirmiyorsunuz mumkun mertebe benden uzak olun. Bana laf taşıma, savunmada. Ne haliniz varsa görün, git evinde mutlu yaşa ama, bana bulaşmayın " şeklinde konuşma yaparak ipleri kopardım.

Ben mesafeli olmaktan yanayım. Bu, kardesim bile olsa dengeyi kuramıyorsa orda bir dur derim.. Karısı iyide olsa kötüde olsa kendi evlerinde geçinsinler ötesi beni bağlamaz. Benden uzak olsunlar kafi.

Nişanlının laf taşıması uber saçmalık. Senin, görümcenin mesajını ne yazmış diye okutmanda saçma. Hastalığını duyup aramadıysa ve kendisi bu tarz beklenti icindeyse, beklemesi saçma.. Hepiniz mesafeli olun, haddinizi bilin. Nişanlın daha yolun başında bu dengeyi kuramıyorsa ilişkini bir daha gözden geçir. Ne ailesini sana, ne seni ailesine ezdirecek.

Çok sağolun🙏🏻 Evet öyle eniştem telefonda bas bas bağırıyor yeni geldiği zamanlarda babam ablamın elinden telefonu aldı sen kimsin de benim kızıma bağırıyorsun sahipsiz mi sandınız dedi. Sonra gerçekten ciddi olduğumuzu anladilar. Rabbim başımızdan eksik etmesin, aile herşey🙏🏻❤️
gerçekten öyle şimdi enişteniz onu yapmaya cesaret edemez en azından

Yani çok saçma neymiş efendim huyu böyleymiş o sen hastayken seni arayıp insan yerine koymayabilir ama sen onun doğum gününü kutlamak zorundasın ne alaka ya erkek ailesi olunca padişah tohumu oluyor sanki kendini şimdiden ezdirirse ilerde ohoo
Insan önce kendi hakkına sahip çıkacak. Sen boynunu eğersen ezen çok olur. Nişanlısı zorlamıyor ara diye, içindeki iyi gelin tabii ki aramalıyım diyor. Asıl felaket bu. Zaten iç sesi "ne araması ya? O beni aradı mı hastayken?" diyebilse, nişanlısına da bunu söyleyebilir ve kimse onu zorlayamaz ama için için diğer gelinden geriye düşmenin üzüntüsünü/eksikliğini yaşıyor. Hasta olduğu için geriye düşürülmemesi gerektiğini düşünüyor. Kendini bu noktada görmesi çok yazık.

Insan önce kendi hakkına sahip çıkacak. Sen boynunu eğersen ezen çok olur. Nişanlısı zorlamıyor ara diye, içindeki iyi gelin tabii ki aramalıyım diyor. Asıl felaket bu. Zaten iç sesi "ne araması ya? O beni aradı mı hastayken?" diyebilse, nişanlısına da bunu söyleyebilir ve kimse onu zorlayamaz ama için için diğer gelinden geriye düşmenin üzüntüsünü/eksikliğini yaşıyor. Hasta olduğu için geriye düşürülmemesi gerektiğini düşünüyor. Kendini bu noktada görmesi çok yazık.
malesef öyle bu bakış açısıyla ömrü boyunca ciddi sıkıntı yaşar

Kimse beni sevsin ya da arasın demiyorum. Bana yapılmayan şeyler benden beklenmesin diyorum. Ordan buraya ara bozmak için mesajlar atılmasın diyorum.
Ya sallayın. Ararim deyin gecin nisanliya. Nişanli baya garip ama yuz ifadesine kadar dedikodu yapmiş boyle erkeklerle hayat zor geçer benden demesi. Abim boyle, durduk yere yengemle ailemin arasini açti, cidden o actı. Yengeme gidip bizi overmiş ya da tam tersi kotulermis. Bize de yengemin herseyini anlatirdi anlatma derdik yine de anlatirdi. Siz burafa nisanli kisisini alin karsınıza konusu.

Ya sallayın. Ararim deyin gecin nisanliya. Nişanli baya garip ama yuz ifadesine kadar dedikodu yapmiş boyle erkeklerle hayat zor geçer benden demesi. Abim boyle, durduk yere yengemle ailemin arasini açti, cidden o actı. Yengeme gidip bizi overmiş ya da tam tersi kotulermis. Bize de yengemin herseyini anlatirdi anlatma derdik yine de anlatirdi. Siz burafa nisanli kisisini alin karsınıza konusu.

ya çok merak ettim nesini anlatıyordu mesela. bazı erkeklerde goruyorum bunu annesi ile çok yakin, arası çok iyi, annesiyle surekli akraba komsu dedikodusu yapmaya alismis, var boyle erkekler iyk

Nişanlınız maşallah ablası gaz çıkarsa gelip size anlatıyor. Bence soru o. Ablasının her hareketini size anlatan, sizin her hareketinizi de ona anlatır.

ya çok merak ettim nesini anlatıyordu mesela. bazı erkeklerde goruyorum bunu annesi ile çok yakin, arası çok iyi, annesiyle surekli akraba komsu dedikodusu yapmaya alismis, var boyle erkekler iyk
Neler neler anlatiyor. Araya anlatirlen yalan da sokuyor gaza gelip. Bize diyorki mesela yengeniz şoyle kotu boyle gecinemiyorum onjnla falan. Ama birliktelerken canim cicimliler surekli yanimizda. Bizi yengeme karşi dolduruyor ama kendiler iyi yani.

Yengeme de gidip kiz kardesimi şoyle severim boyle iyidir şoyle yakıniz deyip kıskandiriyormuş halbuki oyle bir yakinligimiz yok. Evleneli 10 yil oldu abim, hala lisede beni şu kiz begenirdi bilmem ne diye anlatir eşinjn yaninda. Salak biri kisaca , boyle erkeklerden uzak duracaksin evdeki yemege kadar anlatiyorlar işte.

Neler neler anlatiyor. Araya anlatirlen yalan da sokuyor gaza gelip. Bize diyorki mesela yengeniz şoyle kotu boyle gecinemiyorum onjnla falan. Ama birliktelerken canim cicimliler surekli yanimizda. Bizi yengeme karşi dolduruyor ama kendiler iyi yani.

Yengeme de gidip kiz kardesimi şoyle severim boyle iyidir şoyle yakıniz deyip kıskandiriyormuş halbuki oyle bir yakinligimiz yok. Evleneli 10 yil oldu abim, hala lisede beni şu kiz begenirdi bilmem ne diye anlatir eşinjn yaninda. Salak biri kisaca , boyle erkeklerden uzak duracaksin evdeki yemege kadar anlatiyorlar işte.
yenge onu yola getirmiş gibi duruyor. iki tarafı kavga ettirip biricik olma derdinde herhalde, cidden ilginç

Merhaba hanımlar, sizlerle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum ve değerli fikirlerinize önem veriyorum.
Bir kaç ay önce 2,5 sene birliktelik üzerine nişanlandık. Nişanlımın 2 ablası ve bir de kardeşi var. Büyük olan ablasıyla gerçekten iyi anlaşıyorum fakat diğer ablası daha şimdiden yaptıkları ve söyledikleriyle beni ve huzurumu çok etkiliyor. Nişanlımın ailesi ve ablaları (ikisi de evli) il dışında yaşıyorlar. Biz il dışına onlara ziyarete gittik ve çok hastaydım. Dönüş yolunda önümüzdeki ilk hastaneye girip serum takıldım. Herkes çok hasta olduğumu gördüğü için tek tek aradı fakat görümcem beni aramadı. Herneyse bu da problem değil. Beni tanıyan ve onu ilk kez tanıyan herkes bana “ gerçekten çok fena birisi” diyor. En basitinden kendisinin doğum günüydü. Bende hastaydım. Sabah 7 den 2 ye kadar hastanede süründükten sonra her ne geçmiş olursa olsun aramızda doğum gününü kutlamayı elbette düşünüyordum. Fakat kendisi nişanlıma diğer kardeşinin sevgilisinin doğum gününü kutladığını söyleyerek x kutladı z Kutlamadı x y’i geçti diye mesaj attı ve duyunca çok sinirlendim. Bugün de nişanlımla görüntülü konuşurlarken benim konum geçtiğinde yüzünü ve gözlerini kaçırmış üzülmüş, kalkmış başka şeylerle ilgilenmiş, hiç oralı olmamış. Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum ama hassas bir insanım ve böyle yapılması hoşuma gitmiyor. Nişanlımla sürekli bu yüzden tartışıyoruz çünkü ablasının haklı olduğunu, onun niyetinin kötü olmadığını ve başta herkese sıcak davranmadığını söylüyor. Başı mı kaldı sonu mu 4-5 aya düğünümüz var. Beni arasın demiyorum ama yapılanlar sinirimi bozuyor. Ne yapayım nişanlımla birbirimizi yiyoruz ben her ne kadar konu hakkında fikir söylemek istemesem de savunması ablasını suçsuz ve saf görmesi beni delirtiyor. Değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var, okuduğunuz için çok teşekkür ederim…
Ayrıl çok çekersin 😔

Merhaba hanımlar, sizlerle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum ve değerli fikirlerinize önem veriyorum.
Bir kaç ay önce 2,5 sene birliktelik üzerine nişanlandık. Nişanlımın 2 ablası ve bir de kardeşi var. Büyük olan ablasıyla gerçekten iyi anlaşıyorum fakat diğer ablası daha şimdiden yaptıkları ve söyledikleriyle beni ve huzurumu çok etkiliyor. Nişanlımın ailesi ve ablaları (ikisi de evli) il dışında yaşıyorlar. Biz il dışına onlara ziyarete gittik ve çok hastaydım. Dönüş yolunda önümüzdeki ilk hastaneye girip serum takıldım. Herkes çok hasta olduğumu gördüğü için tek tek aradı fakat görümcem beni aramadı. Herneyse bu da problem değil. Beni tanıyan ve onu ilk kez tanıyan herkes bana “ gerçekten çok fena birisi” diyor. En basitinden kendisinin doğum günüydü. Bende hastaydım. Sabah 7 den 2 ye kadar hastanede süründükten sonra her ne geçmiş olursa olsun aramızda doğum gününü kutlamayı elbette düşünüyordum. Fakat kendisi nişanlıma diğer kardeşinin sevgilisinin doğum gününü kutladığını söyleyerek x kutladı z Kutlamadı x y’i geçti diye mesaj attı ve duyunca çok sinirlendim. Bugün de nişanlımla görüntülü konuşurlarken benim konum geçtiğinde yüzünü ve gözlerini kaçırmış üzülmüş, kalkmış başka şeylerle ilgilenmiş, hiç oralı olmamış. Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum ama hassas bir insanım ve böyle yapılması hoşuma gitmiyor. Nişanlımla sürekli bu yüzden tartışıyoruz çünkü ablasının haklı olduğunu, onun niyetinin kötü olmadığını ve başta herkese sıcak davranmadığını söylüyor. Başı mı kaldı sonu mu 4-5 aya düğünümüz var. Beni arasın demiyorum ama yapılanlar sinirimi bozuyor. Ne yapayım nişanlımla birbirimizi yiyoruz ben her ne kadar konu hakkında fikir söylemek istemesem de savunması ablasını suçsuz ve saf görmesi beni delirtiyor. Değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var, okuduğunuz için çok teşekkür ederim…
Sorun Nişanlın , görümce değil, evlenirsen çok çekeceksin...

Bir kaç ay önce 2,5 sene birliktelik üzerine nişanlandık. Nişanlımın 2 ablası ve bir de kardeşi var. Büyük olan ablasıyla gerçekten iyi anlaşıyorum fakat diğer ablası daha şimdiden yaptıkları ve söyledikleriyle beni ve huzurumu çok etkiliyor. Nişanlımın ailesi ve ablaları (ikisi de evli) il dışında yaşıyorlar. Biz il dışına onlara ziyarete gittik ve çok hastaydım. Dönüş yolunda önümüzdeki ilk hastaneye girip serum takıldım. Herkes çok hasta olduğumu gördüğü için tek tek aradı fakat görümcem beni aramadı. Herneyse bu da problem değil. Beni tanıyan ve onu ilk kez tanıyan herkes bana “ gerçekten çok fena birisi” diyor. En basitinden kendisinin doğum günüydü. Bende hastaydım. Sabah 7 den 2 ye kadar hastanede süründükten sonra her ne geçmiş olursa olsun aramızda doğum gününü kutlamayı elbette düşünüyordum. Fakat kendisi nişanlıma diğer kardeşinin sevgilisinin doğum gününü kutladığını söyleyerek x kutladı z Kutlamadı x y’i geçti diye mesaj attı ve duyunca çok sinirlendim. Bugün de nişanlımla görüntülü konuşurlarken benim konum geçtiğinde yüzünü ve gözlerini kaçırmış üzülmüş, kalkmış başka şeylerle ilgilenmiş, hiç oralı olmamış. Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum ama hassas bir insanım ve böyle yapılması hoşuma gitmiyor. Nişanlımla sürekli bu yüzden tartışıyoruz çünkü ablasının haklı olduğunu, onun niyetinin kötü olmadığını ve başta herkese sıcak davranmadığını söylüyor. Başı mı kaldı sonu mu 4-5 aya düğünümüz var. Beni arasın demiyorum ama yapılanlar sinirimi bozuyor. Ne yapayım nişanlımla birbirimizi yiyoruz ben her ne kadar konu hakkında fikir söylemek istemesem de savunması ablasını suçsuz ve saf görmesi beni delirtiyor. Değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var, okuduğunuz için

nişanlınız size niye sürekli ablasının hakkınızda düşündüklerini söyleyip duruyor ortalık karıştıran elti gibi bir nişanlınız var
bunları size anlatmasa bu soğukluk olmayacak sizin de düşüncelerinizi ona anlatıyordur belkide ondan aranız böyledir

Bir kaç ay önce 2,5 sene birliktelik üzerine nişanlandık. Nişanlımın 2 ablası ve bir de kardeşi var. Büyük olan ablasıyla gerçekten iyi anlaşıyorum fakat diğer ablası daha şimdiden yaptıkları ve söyledikleriyle beni ve huzurumu çok etkiliyor. Nişanlımın ailesi ve ablaları (ikisi de evli) il dışında yaşıyorlar. Biz il dışına onlara ziyarete gittik ve çok hastaydım. Dönüş yolunda önümüzdeki ilk hastaneye girip serum takıldım. Herkes çok hasta olduğumu gördüğü için tek tek aradı fakat görümcem beni aramadı. Herneyse bu da problem değil. Beni tanıyan ve onu ilk kez tanıyan herkes bana “ gerçekten çok fena birisi” diyor. En basitinden kendisinin doğum günüydü. Bende hastaydım. Sabah 7 den 2 ye kadar hastanede süründükten sonra her ne geçmiş olursa olsun aramızda doğum gününü kutlamayı elbette düşünüyordum. Fakat kendisi nişanlıma diğer kardeşinin sevgilisinin doğum gününü kutladığını söyleyerek x kutladı z Kutlamadı x y’i geçti diye mesaj attı ve duyunca çok sinirlendim. Bugün de nişanlımla görüntülü konuşurlarken benim konum geçtiğinde yüzünü ve gözlerini kaçırmış üzülmüş, kalkmış başka şeylerle ilgilenmiş, hiç oralı olmamış. Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum ama hassas bir insanım ve böyle yapılması hoşuma gitmiyor. Nişanlımla sürekli bu yüzden tartışıyoruz çünkü ablasının haklı olduğunu, onun niyetinin kötü olmadığını ve başta herkese sıcak davranmadığını söylüyor. Başı mı kaldı sonu mu 4-5 aya düğünümüz var. Beni arasın demiyorum ama yapılanlar sinirimi bozuyor. Ne yapayım nişanlımla birbirimizi yiyoruz ben her ne kadar konu hakkında fikir söylemek istemesem de savunması ablasını suçsuz ve saf görmesi beni delirtiyor. Değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var, okuduğunuz için çok teşekkür

niye nisanlinizla birbirinizi yediginizi anlamadim acikcasi.
e herkesle iyi anlasiyormussunuz, 1 gorumceyle de o kadar iyi anlasamayiverin, sorum mudur bu yani,

nisanlinizda da sizde de bu sebepten hata var.

Back
X