- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
evlenınce çok sorun yaşarsın
dünya görüncenın etrafında dönuyor bu bellı
fazla yüzgöz olma
o görümce uzaktan da kumanda eder merak etme. anası onu dınler, senınkı de anasını.. inşallah olmaz öyle bişi..Görümcemin, dolayısıyla kayınvalidemin evine 1 saat uzaklıkta oturacağız. Eltime iki sene sonra, biz daireme bakmaya gidince geldiler. Araları bu kadar soğuk olmasına karşın, görümcem eltimi görünce tuhaf davranıyor. Fazla yüz göz olmuyorum zaten, kendisi durmuyor inanın. Nişanlım da biliyor kardeşinin tuhaf davranışlarını ve bana hak veriyor.
Bir olay daha anlatayım size. Burada bu olayı daha önce paylaşmıştım. Nişanlım daha önce sırf hastane masrafları için sözlüsüyle apar topar nikah kıymış. Sözlüsü, nişanlımın üzerinden tedavi olacakmış. Sonra sözlüsünün dolandırıcı olduğu ortaya çıkmış ve hemen ayrılmışlar. Bu olayı geçen gün kayınvalidem anlatırken, o şaşkınlıkla görümceme dönüp 'çok şaşırdım' gibisinden bir tepki verdim. Çünkü nişanlımın formaliteden bile olsa, nikah yaptığını ilk defa duyuyordum. Görümcem ne yaptı dersiniz, başını telefonundan kaldırıp yüzüme bile bakmadı.
Bence bu görümle ile fazla samimi olma, araya mesafe koy ve herşeye müdahele etmesine izin verme, gereken yerde tavrını koy.
o görümce uzaktan da kumanda eder merak etme. anası onu dınler, senınkı de anasını.. inşallah olmaz öyle bişi..
dedım ya, o evde dünya onun etrafında dönüyor
bır yerler kalkık.. allah sımdıden yardımcın olsun
Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...
Siz onun böyle herşeye müdahele etmesine izin vermeyin bence, ona ne oluyor ki nişan fotonuzu bile o seçiyor, ben olsam gerek yok biz gideriz derdim. Ben tek giderim derdim. Kayınvalide görevini görümceniz üstlenmiş ki bu kadarına onlar bile kayınvalideler bile karışmasın bir zahmet. Bence böyle basit şeyleri takmayın ama gerektiği yerde cevabınızı verin. Yoksa daha çok karışır size.
Biraz dik durun lutfen.
gorumcem beni soyle seviyor boyle seviyor filan sizde yer etmis. Resmen kv yerine koymussunuz. Sanki o buyuk siz kucuk olmus. Biraz bilmis ve net davranirssnizz yeri geldiginde de ben senin buyugunum kucukler her soze karismaz imaji verirseniz issler rayina girer
mesela parfum konusunda yavrum yilan hikayesine cevirdin. Ben sana bastan gerek yok zaten demistim. Sen her konuda boe misin alinma tatlim seni tanimaya calisiyorum der olayi kapatirdim :))
Amma dolmussunuz
Bence görümceyi kaale almayin okadar..sonucta daha ergenlikten cikti bile sayilmaz bence..
o yüzden öyle dengesizdir o ..vebahargeldi nin yorumuna katiliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?