Görümcemden tiksiniyorum

elalidil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
29
0
86
İstanbul
Selam kızlar

size bir derdimi anlatmak istiyorum.ben 2 yıllık evliyim vev eşimle bebek sahibi olmaya karar verdik.görümcemin de 6 yaşında bir oğlu var ve onlar da ikinci bebeği düşünüyorlarmış bunu ben kendi annemden duydum ona da kayınvalidem söylemiş bebek düşünüyorlar diye ve görümceme internet üzerşnden yazdım hayırlı olsun bebek düşünüyormussunuz diye o da evet düşnüyoruz demiş.kendisiyle pek iletişimim yok hiç başbaşa oturup sohbet etmişliğimiz vs. Yok .nedense bu haberi aldığımdan beri ondan iyice tiksiniyorum bunun adı kıskançlık olabilir çünkü kayınvalidem benim bebeğime bakmamda yardımcı olur diye düşünüyordum şimdi görümce faktörü var artık ve onunla aynı anda hamile olma fikri beni çıldırtıyor çünkü ben hep özel olmayı hayal ediyordum.hatalı olabilirim düşüncemde ama bu sadece bir konu geçmişten gelen bir dolu şey var onu sevmeme sebebim olarak...paylaşmak istedim kızlar bana akıl verin nolur...((

Son düzenleyen: Moderatör:
ailede tek bebek olmasa da merak etmeyin bebeğiniz özel olacaktır.
çok kıskançsınız ve tiksindiğiniz insana hayırlı olsun diye mesaj atmanız biraz iki yüzlülük oluyor sanki. kendinizi bu kötü duygulardan arındırın yoksa çok sorun yasarsınız hamileliğinizde ve lohusalığınızda.

Akıl verecek bir durum yok. Sorun gayet açık. Bariz kıskanıyosunuz. Sebebi ne olursa olsun, geçmişten gelen sebepler var demişsiniz, bu onu kıskanmayı gerektirmez. Çocuğunuza kayınvalideniz bakmazsa büyüyemicek mi? O sizin çocuğunuz. Kendinize güvenemiyosanız yapmayın bu kadar basit :26:
Atın bu hastalıklı düşünceyi kafanızdan

Kiskanclik yaptigimin farkindayim annem de bana cok takintili oldugumu soyluyor ama icimden geliyor engel olamiyorum.hayirli olsun diye mesaj atmamin sebebi de bu durumu bildigimi bilmesini istememden kaynaklaniyor

Kıskançlık ve bencillik ... Dikkat edin size çok zarar verir ... Benim hoşuma giderdi aynı dönemde aynı heyecanı yaşamak paylaşmak birinin beni yaşadıklarımı tam olarak anlaması aynı şeyleri hissetmek .. bebeklerin aynı zamanda büyümesi ... Bilmiyorum ben mi anormalim de sizin bu düşünce tarzınız çok ilginç ... Acıdım kadına ....

Benim de gorumcem benden buyuk ve biz evlendigimizde buyuk oglu 4,5 yasindaydi.
Aradan 1 yil gecti ben ogluma hamile kaldim,
3 ay sonra da gorumcem 2. cocuguna hamile kaldi.
Ve inan aklimdan hic boyle bir dusunce gecmedi .
Oglum dogdu 3,5 ay sonra da gorumcem dogum yapti .
Simdi o iki kuzen birbirlerine o kadar duskunler ki ve su an ikisi de 7 yasinda :)

Sen sanirim gicik kaptigin icin her davranisin altinda bir sey ariyorsun .
Hem bu isler nasip kismet isidir .
Allahin isine karisilmaz .
Dolayisiyla boyle icten ice kendini doldurusa getirme .
Bakim konusunda da once bir hamile kal bebegin dogsun
ondan sonra karar verirsiniz...

özel olmak evet güzel bişi... ama siz zaten bebeğinizle özel olacaksınız ki...çünkü bebeğinizi kucağınıza almanız size kendinizi özel olarak hissettirmeli... eee ama görümceninde bebeği olcak ... e olsun bundan size ne... çokta tın... bırakın bu boş düşünceleri... insanlara takılmamak gerek bebiş istiyorsan düşün ve ona odaklan salla görümceyi mörümceyi...

kıskanacak ne var ki:) ne güzel işte kendi bebeğine kendın bak
kayınvalide bebeğe bakar istemezler
bakmaz, rahatsız olurlar.
senın bebişine de annen baksın, neden kendı annenı mahrum bırakıyorsun :)

böyle bir kıskançlık iyi değil bence, kendı annesi sonuçta kıskanmaya dahi hakkın yok.

evet kıskançsınız hemde daha ortada olmayan bi çocuğu kıskanıyosunuz..Allahtan hayırlı evlat dileyin..içinizi temiz tutun ki Allah sizede nasip etsin.ortada fol yok yumurta yok..neyin tribi bu?? size tavsiyemde kimseye güvenerekte çocuk yapmayın..

Kendinizi frenlemeyi öğrenmelisiniz.
Kıskançlık çok tehlikeli bir duygudur ve en çok ta size zarar verir.
Sırf sizinle birlikte doğum yapma ihtimali yüzünden bir insandan " tiksinilmez".
Kayınvalideniz neden sizin çocuğunuza baksın ki?:44:
Çalışıyormusunuz?

Ben bebelere üzüldüm sürekli yarıştırılacaklar görümce yarıştırmasa bile konu sahibi boyuna yarıştıracak çocuğunu ama şimdi kabul etmez.

Bu arada o da annesine guvenip cocuk yapiyor annem bakar dusuncesiyle ama kardesi de bebek ister mi annesi kardesinin bebegine bakabilir dusuncesi yok o da bencilce hareket ediyor kendimi savunmuyorum hastalikli bi dusunce oldugunun da farkindayim kiskanclik sonucta bu ama hamile kadin ozel olmak ister ilgi gormek ister bu ilgi onun uzerinde olacak kayinvalidem hep kendi kizini dusunecek.gerci ortada fol yok yumurta yok hamile kalip kalamiycagim bile belli deil ama durum bu akil almak istedim sadece

ben de bir görümceyim ve 4 yaşında bir oğlum var,gelinimiz ve kardeşim bebek düşünmediler şimdiye kadar (evlilikleri yeni yeni oturmaya başladı) ben bekledim biraz üzülmesini istemedim en son dedim şakayla karışık sizin niyetiniz yok ben düşünmeye başlıyorum artık diye:),bilmiyorum tepkiniz bana biraz yersiz gibi geldi,çocuğunuzun özel olmasını istiyorsunuz büyükler için torunları aynı derecededir bence.bir de kimse kimseye inat için bebek yapmaz,lütfen kafanızı böyle şeylere yormayın ve bebeğe odaklanın

Siz Kk tarihinde bir ilk olmalısınız.
Kayınvalidesini kızından kıskanan konu sahibi ,
Böyle bir konu göreceğim hiç aklıma gelmezdi.

Kiskanclik yaptigimin farkindayim annem de bana cok takintili oldugumu soyluyor ama icimden geliyor engel olamiyorum.hayirli olsun diye mesaj atmamin sebebi de bu durumu bildigimi bilmesini istememden kaynaklaniyor
bende arkadaşlarımı ve eltimi içten içe kıskanırdım benden 3 yıl önce evlenmişti.. aileye ilk torunu ben vermek istiyodum o tedavilerle hamile kaldı ben tedavilerle kalamadım.. üstüne üstelik çocuğunu doğurdu ve yine hamile kaldı bende yine tık yoktu..arkadaşlarımda tıkır tıkır hamile kaldı ben giderek stres yapıyodum..içten içe ölüyordum o duyguyu bende hissedeyim diyee ama hatamı anlamıştım,kalbimi temiz tuttum tövbe ettim ,böyle düşündüğüm için kendimden tiksindim..sonra Allah banada nasip etti ama 3 aylıkken kalbi durdu... cahilce düşüncelerimin bana faydası olmadı sizede olmaz Allah beni böyle sınadı..eltim şimdi 2. bebeğini kucağına alacak ve ben heyecandan ölüyorum..ilk bebeğinide 2 gün göremesem özlüyorum çok seviyorum ve dua ediyorum bu bebeğinide sağ salim eline alsın diyee.. arkadaşlarım adınada çok mutluyum bu bir yarış değil ki Allahtan her zaman hayırlısını istemek lazım
Tiksinmek cok agir bir kelime. Kiskancliginiz sizin hayatiniza mâl olabilir.

canım çok doğru söylemişsin ben bi örnek verdim okursan sevinirim..

Ne kadar guzel gorumce olup ta tatli dille iletisime gecebiliyorsunuz bizim oyle bir iletisimimiz yok olsaydi belki ben de beraber dertleselim isterdim.tiksinme sebebim bu deil bu arada bir suru birikim var.benim babam insaat iscisi ve bir gun insaat iscileriyle ilgili kah kah gulerek dalga gecen konusmalar yapti.onu sevseydim bu durum beni uzmezdi belki.yaptigi herseye sinir oluyorum.ben bi ablam olur diye hayal ettim hep oysa o benimle iki senedir oturup bi kahve icip sohbet bile etmedi

o da annesine güveniyor ne demek yahu sizden izin mi alacak hamile kalmak için? siz şimdi o çocuğada kin duyarsınız? ama Allah böyle düşününleri çok güzel sınıyor mesela ben zamanında aklımdan geçen düşünceyi sonradan düzeltemem rağmen Allah evlat verdi ama yinede evlat acısıyla sınandım...ve Allah nasip edersedee bi gün anne olacağım ve umurumda değil ne kaynanam ne annem beni özel kılan bi eşim var ve bebeğimde özel olacak..kimse değil ben yetiştireceğim ben eğiteceğim onu ister büyükler sevsin ister sevmesin o benim can parçam gerisi hikayee...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…