Görümcemden tiksiniyorum

Ben de görümce birşey yaptı sandım. Size ne yahu? Kadıncağız bebek sahibi olmak istemiş, sizden mi izin alacaktı?

Hani o hamile olsa da size nispet yapsa gözünüze soksa bi derece..

Kıskanmak imrenmektir, tiksinmek değil. Kendinize gelin.

Sanirim ben de tovbe etmeliyim boyle dusundugum icin cok uzucu seyler gelmis basiniza ben elestirilmek deil daha akillica dusunebilmk icin yardim istedim ve cok saolun ki hikayeniz bana ders oldu sanirim.cok tesekkur ederim

Kıskanç insan hayatı kendine zehir eden insandır.Bırak kim naparsa yapsın sen kendine bak..

Önemli olan sağlıklı bir hamilelik geçirmek ve bebeğinizi sağsalim kucağınıza almak.
Eğer hamileliği kayınvalidenizin ilgi odağı olmak, özel olmak düşünceleriyle geçirirseniz mutsuz olursunuz. Hamilelik birilerinin size ilgi göstermesi, özel olmak değildir.

Sanirim ben de tovbe etmeliyim boyle dusundugum icin cok uzucu seyler gelmis basiniza ben elestirilmek deil daha akillica dusunebilmk icin yardim istedim ve cok saolun ki hikayeniz bana ders oldu sanirim.cok tesekkur ederim

oohh çok şükür şu düşüncelerinizin değişmesi beni rahatlattı..Allah bakalım nasip edecek mi düşün? dua et tevekkül et ,içini kötü düşüncelerden arındır...bırakın kaynana severse sevsin kızından olan torununu, siz eşinize kendinize bakın..inan ultrasonda o minicik elleri ayakları görünce bile dünya umrunda olmuyor ,eşinden bile önde geliyor,kim bilir onu kucağına almak, koklamak nasıl bir duygu olurdu? ben özel olmaktan çok eşimin nasıl bi baba olacağını hayal ettim hep..ben anne olacaktım zaten özeldim kendimce ama nasip olmadı..çok öncesinde hamile kalmadan tövbe etmiştim ama yinede bebeğim gitti hep aklıma o kıskanç düşüncelerim geliyor..Allah hayırlı evlat nasip etsin inanın gerisi hikayee...

Kıskançlıkta çığır açmışsın konu sahibi. Biz bunun sevgili ve eş versiyonlarını çok duyduk da, k.valideyi kızından kıskanıyorsun

yaw kıskanmak anladımda o baslık ne öle tiksiniyorum ? Bebek de Allahdan , ölümde , olması da olmamasıda, böyle yapmayın hislerinize en gel olun Allahı hatırlayın unutmayın ve sakın kıskanclıgın esiri olupda kötü dileklerde bulunmayın , Allah size yle bir şevkat tokadı atarki feleğiniz şaşar.Ne takıntısı yahu , benim cocugum özel olsun,nie siz Allahın kula deilmisiniz ? özelliğiniz ne ? sizin cocugunuzun özelliği ne ? Kayınvaldeniz kendi kızınınkine bakarsa sizin annenizde sizinkine baksın , artı ne zamandan beri kayınvaldeye guveerek cocuk doguruluor ? O bebek sizin olucak bir annesi olucak dellendim yaw :) gülüm yapma inanki Allahı düşün kıskanclık hep felaket getirir ...

İnsallah tez zamanda Allah size yeniden bi evlat nasip eder..gozumu actiginiz icin gercekten cok sevaba girdiniz inanin...

Yaw sende kendi annene güven :) ? Boyle giderse sen hasetinden hamilede kalamazsın ( böle korkutalımda seni vazgec bari :) )

Neden kendi doğurduğuna kayinvalide ile bakacaksin ki? Kaynana önce sever, icinden gelirsede bakar..

Hem tiksindigin insana hayirli olsun derken utanmadin mi?

Son düzenleme:
Kiskancliginiz cocuktan dolayi kaynaklanmiyor bence cunku zaten bir torunlari var. Sizinde anneniz var sanirim ve cocuk olursa ona bakacak ilk kisi siz , sonra anneniz olmalidir, kayinvalideniz degil.

Tek bildigim kiskanc insanlarin bir sure sonra hayatinda kotu olaylar olmaya basladigi cunku kiskanclik insanin kendi kendini icten yemesi gibidir . Yani yaptiginiz dusunduguz kotu niyetli hersey size zarar verir , baskalarina degil.

Umarim kisa zamanda bu dusuncelerden kurtulursunuz.

Canım ben biraz tatlı sert yazdım umarım seni kırmadım ama inanki gerek yok benim bir görümcem sayılır kuzeni eşimin iş yeri açtı kadın bana yalvarıodu ofis kirası verme gel benle beraber ortak ol kirama die filan , neyse, sonra bu biraz para kazanmaya filan basladı bi havalar afralar tafralar bize pas vermemeler oysa bana fatura diye yalvarıodu bi zamanlar neyse aldı yürüdü cok ii işler yaptı bende gıbta ettim tabi ama her seferinde Allahım sen verdin , dileğine verir dilediğinden alırsın nolur içimdeki kötü düşüncelerden vazgecir dedim .Allah herkesin rızkını kaderini ayrı ayrı verir. Ve inan cok mutluyum.böyle olmak daha ii

İnsallah tez zamanda Allah size yeniden bi evlat nasip eder..gozumu actiginiz icin gercekten cok sevaba girdiniz inanin...

amin inşallahh yine hormonlar,iğnelerle tedaviyle olacak..yine zor bi süreç beni bekleyecek..ama inşallah bu sefer Allah sağlıklı bir bebek nasip edecek bana...banada hep kıskançlık kendine zarar getirir demişlerdi ama sallamamıştım..bazen bir müsibet bin nasihattan iyidir.. ben dizilerdeki gibi ilk geceden hamile kalırım sanıyodum ama gerçek hayat öyle değil..her zaman hayırlısını dile Allahtan..inşallah seni çok bekletmez,tedavilere gerek kalmaz..Allah sanada sağlıklı,hayırlı evlat nasip etsin inşallah..inşallah en kısa zamanda anne olmayı nasip eder.. içini ferah tut her anne özeldir

Tiksinme sebebim bu deil kizlar kendimi anlatamiyorum sanirim.aramizda bi iletisim yok onunla dogru duzgun ve cocugunu da cok seviyorum.muhtemelen dogacak bebegini de severim olursa.benim kiskanclik yaptigim nokta onunla ayni anda hamile olmak.tabii ki bana soracak deil.bu konuyu daha fazla irdelemeye gerek kalmadi.saolun yorumlariniz icin hepiniz.ben burda almam gereken dersi aldim okudugum hikayeden sonra cok tesekkurler hepinize

bu duygular çok da anormal gelmiyor bana evet adı kıskançlık olabilir bunun ama seni eleştiren çoğu insan da farkında olmada zaman zaman yaşayabilir bu duyguları.akıl verin demişsin ben olsam daha sevinirdim bu duruma.kızıyla aynı anda doğum yaparsan kv ilgisis ikiye bölünür.böylelikle herşeye karışıp durmaz sen de istediğin gibi rahat rahat büyütürsün bebeğini tadını çıkar bence iyi yönünden bak..

Allahım yine bir taşlama konusu gelmiş.

bence vay anam sen nasıl tiksinirsin
vay babam nasıl kıskanırsın diyeceğimize
konu açan kişinin kendinide açabilmesi için anlamaya çalışmak
yargılamaktan daha çözümcül bir yaklaşım olmaz mı

ela idil düşüncelerini hislerini paylaşmış, paylaşabilmiş
hepimizde zaman zaman kıskançlık, vefasızlık v.s. olumsuz duygular gelişebilir Oldukça insani değil mi bu hisler
nasıl hissedersin diyip suçlamaktansa neden öyle hissediyorsun deyip anlamaya çalışmak daha yerli yerinde gibi.

sinirlendiğimiz birine söylenirken bana nasıl bunu dersin diye suçlandığımızda mı yoksa sana bunu söyleten nedir, niye bunu diyorsun dendiğinde mi aramızdaki sürtüşme yerini anlayışa bırakır.

Canım sende güzel yazmışsın ama biz kendimizden örnekler vererek yaptıgının yanlıs oldugunu anlatmaya calıstık insan piskolojisinde her zaman işler öyle yürümez , mesela birinden tiksindiği için tokat atsam beni anlamayamı calısırsın ? bazen olayların yanlıslıgını direk ve en yüksek dozda belirtmek gerekir .her yanlısın bir sebebi var mantıgıyla yaklasırsak her olaya ... o zaman yanlıs die birsey olmaz.

Gorumcem degil de eltim var. Bu zamana kadar cocuk sahibi olamadilar. Kayinvalidem esimle bana biraz baski yapiyor bu yuzden cocuk yapin diye. (Her ne olursa olsun kv degil kari koca olarak biz buna karar veririz.)

Yalniz diyecegim o ki bende eltimle oyle cok samimi degilimdir. Hatta gicik kaptigim konular da olmustur.

Buna ragmen insaAllah bizden once onlarin cocugu olur diye dua ediyorum.

Allah kimsenin kucagini bos birakmasin. Dusmanim dahi olsa bu agir sinavla sinamasin Rabbim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…