Görümcemden tiksiniyorum

şiddetin anlayışı olmaz
en uç noktadan vermişsin örneği
arkadaş düşüncesini demiş, bu kadarda yuhalanmazki canım

bu arada
birinden tiksinsen şaplak atsan seni anlamaya çalışmayabilirim
ama atmayıp, atmak istesen anlamaya çalışmalıyım
anlatabildim mi

Eger mantık karsıdakinin neden yaptıgını anlamaksa , yapılan muamelenin ölçüsünü sorgulamanın bi anlamı yoktur piskolojide insanların duygularını anlamak yaptıkları eylemin şekliyle ölçülmez.Yani bir insana hakaret edenle bir insanı öldüren kişinin piskolojisini anlamaya calısıyor isek , mevzu ne yaptıkları değil ne hissettikleridir. İkincisi çocuk eğitimini ele alıcak olursak uzmanalaın hem fikir oldukları bir durum varki oda zarar vericek seylerden yüksek dozda tepkiyle dikkatini cekmekdir mesela atese yaklasınca aa ates bu yakar dedikden sonra dikkati cekip , peşine acıklamayı yapmakdır ki bu zaten herkes biliyordur.

Artı birde biz bunu yaparken karsıdakinin anlattıgı hikaye üzerinde yorum yaptıgımız için zaten ne hissederek bunu yaptıgını anlamıs ve öle cevap vermiş oluoruz , mesela acım hırsızlık yaptım gibi bir durum yok ortada :) , Ben özel olucam ve tiksiniyorum onun cocuguna bakılıcak neden efendim tarzı bir durum var bu durumun empatisini yaparak hissettikkerinizi ve önerileriniz yazmanızı rica ediyorum .Bizim o kişiyle ilgili fikirlerimizi elestirirken konuya cevap verememişsiniz sanırm .

Bebek yapmaya karar vermeden önce size danışmaları mı gerekirdi...

Başka yaptığı bir şey varsa bilemem ama bu konuda tiksinecek hiç bir şey yok.Kaldı ki size özenip karar vermişti olabilirler ne var ki bunda...

Hem her torun yeğen vesaire yeri ayrıdır.Hangisine bakılması gerekiliyorsa ona bakılır.

bence özel olmak için değilde
demiş ya kayınvalidem benim çocuğuma bakacaktı
şimdi kızının çocuğu olunca kendi evladına bakacak kişi kalmadı,
özel olmak derken bunu kastettiğini düşünüyorum.

diğer yandan kk dinleyenlerinin genel olarak tutumu vurun anlatana olduğundan
bu konu üzerinden genel yorumumu dile getirdim

kiskanclik yaptigimin farkindayim annem de bana cok takintili oldugumu soyluyor ama icimden geliyor engel olamiyorum.hayirli olsun diye mesaj atmamin sebebi de bu durumu bildigimi bilmesini istememden kaynaklaniyor

bilseniz ne olacak
bildiğinizi bilse ne olacak
sizden korkup vaz mı geçecek
çok terbiyesizsiniz
allah bana vermiyor sizi gibileri ya
ah bi verse

nekadar sevecen sevgi dolu kin barındırmayan bir hamile olursanız bebeğinizde okadar dünyalar tatlısı pıtırcık olur. herkes onu sever. annesi nekadar güler yüzlüyse bebeğide okadar sevgi görür.
şahsen benim tanıdığım bir anne var sürekli birilerini sevmeme halinde ve fesat düşünnceler içinde çocuklarının nette bile yüzünü görünce anneleri geliyo aklıma kapatıyorum resmi. ama çocuk aslında gayet güzel sevimli ama annesini hatırlatıyo işte.

hem görümcenizin çocuğunun sizinkiyle beraber olması bence çok gzel olur. yaşıt bir kuzeni olur. arkadaşlarımın hep yaşıt kuzenleri var ve nerdeyse arkadaşa hiç ihtiyaçları yok. hem kardeşler hem arkadaş hem akraba. bense ailede tekim kuzener hep benden büyük bunu yanlızlığını hep çekerim. oğlumunda yaşıt kuzeni yok odamı benim gbi büyüyecek diye üzülürüm.

Bende başlığı görünce görümceniz size bir şey dedi, bir şey yaptı sandım.

Kıskançlığınız müthiş tehlikeli boyutlarda. Aynı anda hamile kalsanız ne olur ki? Bu ne kadar güzel bir durum ve kusura bakmayın ama böylesine kutsal bir olayı bu tarz çekişmelere alet etmeniz çok ayıp. Hem kayınvalidenize güvenip mi çocuk yapıyorsunuz? Kendi çocuğunuza kendiniz bakıcaksınız, başkası bakıcak niyetiyle çocuk mu yapılırmış hiç. Çocuk ya çocuk yani bu düşüncelerle ömrü hayatınızda bir kaç kez yaşayacağınız eşi benzeri olmayan o duyguları neden kirletiyorsunuz?

İnsan gerçekten hayret ediyor via Abdullah Gül. (Yazarken gerildim dedim hoş bitireyim )

Bu sekilde fesat olursaniz bebeginiz olmayabilir
Acik ve net konusuyorum
Biz yengem ayni anlarda hamile kaldik 2 ay arayla 7 gun arayla dogurduk benimkine annem onunkine annesi bakiyor
Ne kadar pis yureklisiniz

Sizin bebegineze anneniz baksin
Kaynana bakmak zorundami herkez,kendi evladina sonucta kiz olaraktan benim cevremde hep bu sekilde

Aslında ikinizin birlikte bebek sahibi olması onlar için güzel bişey. İkisi birbirine oyun arkadaşı olacak. Benim 1 aylık bebeğim var. Görümcemde eli kulağında doğum yapmak üzere.. Özel olmaya gelince her bebek sadece anne, babasına özeldir. Geri kalanlar kucağına alır iki öper koklar o kadar.

bende şu hamilelik sıralamasını hiç anlamam isteyen istediği zaman hamile kalsın illa birilerine uyummu sağlamak lazım
benim kuzenlerdede var bu durum biri hamile kaldığında diğeride hamile kalsa hemen bak beni kıskandı falan deniliyor
benim oğlum 11 bitirdi bende gelecek sene bir tane yapmayı düşünüyorum , bu yaz sonu kaynım evlenecek onlarda bebek yapacaktır, annem geçen dedi abimlerde bebek düşünüyorlarmış diğer taraftan kuzenim 37 yaşında eylük sonu evlenecekmiş ona ayıp olur onuda bekleyim o arada doğruma yaşım geçecek
kızmayın bana ama böyle kıskançlık yapanlar bırakın onun bunun bebeğinide kendi bebeğinizle ilgilenin , sırf inada değil insnaların belki önceden palnlaması buydu çocukları 6 yaşındaymış 2. bebeğin tam zamanı sizimi bekleyecekler

ikiyüzlülük diye buna derler işte.. hem tebrik ediyosun, hem de tiksiniyorum diyosun.. her bebek özeldir.. ne zaman çocuk sevinmen lazım.. çocuğuma arkadaş olur, yanlızlık çekmez diye.. hem daha dur, bi hamile kal bakalım.. yıllarca çocuk özlemi çeken insanlarda hadi bi bebeğimiz olsun diye karar veriolar, ama hemen kucaklarına alamıolar.. şu mübarek günlerde kıskançlığı bırak da, allahım sağlıklısını hayırlısını ver die dua et..

allah kalbinize göre versin diyeceğim ama şu mübarek günde dua mı olur, beddua mı çözemedim..

ayyy ne kadar kiskancsiniz yahu bende gorumcemleri sevmem etmem ama bir kere bile agzimdan tiksiniyorum yada kotu soz gecmez hem niye siz doguracaksiniz diye gorumceniz dogurmasin kusura bakmayinda sizdenmi izin alacak kadincagiz kim ne isterse yapmakda ozgur kiskanc ve bencilsiniz ustelik kabulde ediyorsunuz ne diyelim herkese allah hayirli saglikli evlatlar nasip etsin

sen ne kadar kıskanç fesat bir gelinmişsin..hep bana hep bana..ben o ailenin yerinde seni kedinin ensesinden tutup kapı önüne koydukları gibi sokağa atarım be..sendeki bu fesatlık aileyi dağıtır..görümcenle iki kelime bile etmemişsin hiç bir kötülüğünü görmemişsin.ama o senden uzaktan bile görüyor anlaşılan.görümcenle aynı kulvarda yarışmak istemiyorsan bırak önce o kadıncağı doğursun sonra sen doğur..aslında başka koca olsa senin gibi bir kadından çocukta yapmaz ya neyse..kayınvalidene çocuğu baktırıp yoracağına kendi anneciğine baktır o yorulsun..eee tabi çocuk bakmak kolay değil..aman aman senin gibi gelin düşman başına

gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? yani o da hamile kalacak diye tiksiniyorsunuz kadından öyle mi?

hamile olduğumu öğrenince sevgili eltim arayıp aa demek bizimkinin pabucu dama atılacak bende mi hemen bi tane doğrusam diye gereksiz bir espiri yapmıştı..demek ki dünyada böyle insanlar varmış..yazık..

çocukları şu kıskançlıklarınıza alet etmeyin lütfen,masumları kötü düşünceleriniz için araç yapmayın..sizin için çok üzüldüm..

gelinimizin kardeşi ile aynı ay hamile kalmışız,bizden bir kaç ay sonrada gelinimiz hamile kaldı.biz çok mutlu olduk.gelinimizin annesi,kardeşinle görümceni mi kıskandın, dedi kızına.ağzım bir karış bakmıştım.bir insan kızına nasıl bunu söyler diye.demekki böyle insanlar var.şu anda oğlumla yeğenim çok iyi anlaşırlar.

kimse kimsenin ne zaman hamile kalıp doğuracağına karışamaz.sen istersin ama hamile kalamazsın.başkası istemez hamile kalır.bunlar biraz da nasip meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…