Canım sende güzel yazmışsın ama biz kendimizden örnekler vererek yaptıgının yanlıs oldugunu anlatmaya calıstık insan piskolojisinde her zaman işler öyle yürümez , mesela birinden tiksindiği için tokat atsam beni anlamayamı calısırsın ? bazen olayların yanlıslıgını direk ve en yüksek dozda belirtmek gerekir .her yanlısın bir sebebi var mantıgıyla yaklasırsak her olaya ... o zaman yanlıs die birsey olmaz.
şiddetin anlayışı olmaz
en uç noktadan vermişsin örneği
arkadaş düşüncesini demiş, bu kadarda yuhalanmazki canım
bu arada
birinden tiksinsen şaplak atsan seni anlamaya çalışmayabilirim
ama atmayıp, atmak istesen anlamaya çalışmalıyım
anlatabildim mi
Eger mantık karsıdakinin neden yaptıgını anlamaksa , yapılan muamelenin ölçüsünü sorgulamanın bi anlamı yoktur piskolojide insanların duygularını anlamak yaptıkları eylemin şekliyle ölçülmez.Yani bir insana hakaret edenle bir insanı öldüren kişinin piskolojisini anlamaya calısıyor isek , mevzu ne yaptıkları değil ne hissettikleridir. İkincisi çocuk eğitimini ele alıcak olursak uzmanalaın hem fikir oldukları bir durum varki oda zarar vericek seylerden yüksek dozda tepkiyle dikkatini cekmekdir mesela atese yaklasınca aa ates bu yakar dedikden sonra dikkati cekip , peşine acıklamayı yapmakdır ki bu zaten herkes biliyordur.
Artı birde biz bunu yaparken karsıdakinin anlattıgı hikaye üzerinde yorum yaptıgımız için zaten ne hissederek bunu yaptıgını anlamıs ve öle cevap vermiş oluoruz , mesela acım hırsızlık yaptım gibi bir durum yok ortada :) , Ben özel olucam ve tiksiniyorum onun cocuguna bakılıcak neden efendim tarzı bir durum var bu durumun empatisini yaparak hissettikkerinizi ve önerileriniz yazmanızı rica ediyorum .Bizim o kişiyle ilgili fikirlerimizi elestirirken konuya cevap verememişsiniz sanırm .
kiskanclik yaptigimin farkindayim annem de bana cok takintili oldugumu soyluyor ama icimden geliyor engel olamiyorum.hayirli olsun diye mesaj atmamin sebebi de bu durumu bildigimi bilmesini istememden kaynaklaniyor
Selam kızlar
size bir derdimi anlatmak istiyorum.ben 2 yıllık evliyim vev eşimle bebek sahibi olmaya karar verdik.görümcemin de 6 yaşında bir oğlu var ve onlar da ikinci bebeği düşünüyorlarmış bunu ben kendi annemden duydum ona da kayınvalidem söylemiş bebek düşünüyorlar diye ve görümceme internet üzerşnden yazdım hayırlı olsun bebek düşünüyormussunuz diye o da evet düşnüyoruz demiş.kendisiyle pek iletişimim yok hiç başbaşa oturup sohbet etmişliğimiz vs. Yok .nedense bu haberi aldığımdan beri ondan iyice tiksiniyorum bunun adı kıskançlık olabilir çünkü kayınvalidem benim bebeğime bakmamda yardımcı olur diye düşünüyordum şimdi görümce faktörü var artık ve onunla aynı anda hamile olma fikri beni çıldırtıyor çünkü ben hep özel olmayı hayal ediyordum.hatalı olabilirim düşüncemde ama bu sadece bir konu geçmişten gelen bir dolu şey var onu sevmeme sebebim olarak...paylaşmak istedim kızlar bana akıl verin nolur...((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?